Uyumlu SSD Tavsiyesi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Merhaba dostlar,

Elimde şirkete ait Toshiba Tecra A8 diye bir laptop var, spec'lerine baktım sadece sata destekliyor yazıyor. Şimdi bu cihaza bir ssd disk alalımda işimizi görmeye devam etsin istiyoruz, zaten üzerinde sadece visual studio ve sql management studio çalışması işimizi görüyor. Bize 90 veya 120 gb boyutunda diskler yeterli olacaktır, hangi diskleri tavsiye edersiniz? Sata3 disk alsak nispeten düşük performanslada olsa bu cihazda çalışır mı?
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] gözünden kaçmasın, sen anlarsın bu işlerden. Yorumunu bekliyorum. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
toshiba servisi ile görüşüp sata2 mi 3 mü destekli olduğunu öğrenin derim. sata2 destekliyse sata3 ssd alsan da yine sata2 hızında çalışır. boşa para vermiş olursunuz. bunun yanında her marka olur. corsair, ocz, sandisk, team, kingston... :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
toshiba servisi ile görüşüp sata2 mi 3 mü destekli olduğunu öğrenin derim. sata2 destekliyse sata3 ssd alsan da yine sata2 hızında çalışır. boşa para vermiş olursunuz. bunun yanında her marka olur. corsair, ocz, sandisk, team, kingston... :)

cihaz eski, sata3 olması mümkün değil. :) Ama şimdi şirket, alanacak ürün kaliteli olsun, başka cihaza takıp kullanmaya devam ederiz diye düşünüyor. Bu sebeple sata3 alınsa normal sataysa bile laptop çalışır mı sorusu var kafamızda...

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
cihaz eski, sata3 olması mümkün değil. :) Ama şimdi şirket, alanacak ürün kaliteli olsun, başka cihaza takıp kullanmaya devam ederiz diye düşünüyor. Bu sebeple sata3 alınsa normal sataysa bile laptop çalışır mı sorusu var kafamızda...
sata3 ssd alsan bile bilgisayarındaki sata'nın desteklediği maximum hızda çalışır. Bende sata3 ssd aldım benim Laptop sata2 destekliyor maximum 300-350 okuma yazma görüyorum sata3'de 525 oluyor.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sata3 ssd alsan bile bilgisayarındaki sata'nın desteklediği maximum hızda çalışır. Bende sata3 ssd aldım benim Laptop sata2 destekliyor maximum 300-350 okuma yazma görüyorum sata3'de 525 oluyor.

o çok problem değil çünkü her türlü üzerindeki 5400rpm'lik diski ezecektir. :)

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sata3 al sata ikinin aktarma hızlarında çalışır

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
sata olduktan sonra fark etmez. her türlü çalışır. sadece hızı değişir. madem şirket kaliteli olsun istiyor sata 3 alın o zaman. ileride sata 3 notebooklara takıp kullanabilirsiniz.

önerim:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun...gt--cssd-f120gbgt-bk--25-120gb-sata3-ssd.aspx

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sata 2 yada sata 3 olması çok farketmiyor pratikte. hem sata 2 hem sata 3 ssd kullandım. hızı getiren şey rasgele erişim süresi.

daha önemli olan şey kapasiteyi yüksek tutmak. 120 gb ssd'de ciddi yer sıkıntısı yaşıyorum şu an.

şirketin ayırdığı bütçe nedir bilmiyorum ancak yeterli olursa ocz agility 3 240gb almanı öneririm. fiyatı vatanda 556 tl

incelemesi
http://www.hardwarecanucks.com/foru.../46281-ocz-agility-3-240gb-ssd-review-11.html

vatan bilgisayarda
http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=56418

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sata 2 yada sata 3 olması çok farketmiyor pratikte. hem sata 2 hem sata 3 ssd kullandım. hızı getiren şey rasgele erişim süresi.

daha önemli olan şey kapasiteyi yüksek tutmak. 120 gb ssd'de ciddi yer sıkıntısı yaşıyorum şu an.

şirketin ayırdığı bütçe nedir bilmiyorum ancak yeterli olursa ocz agility 3 240gb almanı öneririm. fiyatı vatanda 556 tl

incelemesi
http://www.hardwarecanucks.com/foru.../46281-ocz-agility-3-240gb-ssd-review-11.html

vatan bilgisayarda
http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=56418

Bütçe çok problem değilde laptop'ta şu an 80gb'lık disk var ve disk sıkıntısı yaşamıyoruz. Sonuçta cihazın içinde müzik-film-oyun üçlüsü bulunmayınca development tools'larda aman aman yer kaplamıyor. 120 bize fazla bile gelecektir. :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bütçe çok problem değilde laptop'ta şu an 80gb'lık disk var ve disk sıkıntısı yaşamıyoruz. Sonuçta cihazın içinde müzik-film-oyun üçlüsü bulunmayınca development tools'larda aman aman yer kaplamıyor. 120 bize fazla bile gelecektir. :)
bende arayış içindeyim..sata 2 ve 3 olması farkeder bence.sata 2 devri kapandı alacağımız sata 3 destekli cihazda sorunsuzca kullanabiliriz..
bende yaptığım araştırmaları ocz vertex-corsair gt force -sandisk extreme..hepsi 120 gb..üzerine yoğunlaştırdım..
aradıklarım:senkron-okuma yazma yüksek-rastgele erişim yüksek-trim desteği olsun-mlc tercihim-sata 3-işlemcisi sandforce 2281.....
bu özellikler yukarda belirttiğim markalarda var iş paraya kalıyor..bana yurt dışından getirecekler son söylediğim üçü arasından seçim yapmaları...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bende arayış içindeyim..sata 2 ve 3 olması farkeder bence.sata 2 devri kapandı alacağımız sata 3 destekli cihazda sorunsuzca kullanabiliriz..
bende yaptığım araştırmaları ocz vertex-corsair gt force -sandisk extreme..hepsi 120 gb..üzerine yoğunlaştırdım..
aradıklarım:senkron-okuma yazma yüksek-rastgele erişim yüksek-trim desteği olsun-mlc tercihim-sata 3-işlemcisi sandforce 2281.....
bu özellikler yukarda belirttiğim markalarda var iş paraya kalıyor..bana yurt dışından getirecekler son söylediğim üçü arasından seçim yapmaları...

Neden senkron? Asenkron olması daha iyi değil midir? Bu konuda cahilim ama senkron işi sıralı yapıyor demek ve tahminimce yavaşlığa sebep olmalı. Yanlış mıyım?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Neden senkron? Asenkron olması daha iyi değil midir? Bu konuda cahilim ama senkron işi sıralı yapıyor demek ve tahminimce yavaşlığa sebep olmalı. Yanlış mıyım?
sandforce kontrolcüler verileri sıkıştırarak yazıyor. bu sayede disk kapasitesi daha verimli kullanılıyor. ancak asenkron ssdlerde mp3, jpg gibi daha fazla sıkıştırılamayacak dosya türleri ile çalışırken sistem performansı düşüyor. senkronlarda böyle bir sorun olmuyor. mp3, jpg gibi dosyalarla çok haşır neşir biriyseniz (fotoğrafçılar gibi) senkron ssd almak daha avantajlı. :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bilmemek ayıp deyilki...öğrenmek için konu açtınız..senkron daha hızlıdır asenkrona göre...yukarda saydığım ssd ler hep senkrondur....birde şu var ssd ler bence daha çok yol katecekler.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende bir tane i3 notebook var, ocz vertex 3 120gb aldım burnumdan geldi, çok iyi bir ürün fakat çoğu notebook hala hazır değil anladığım kadarıyla almadan önce google'dan uyumsuzluk problemi diye aratmak lazım. üzülerek iade etmek zorunda kaldım. aman dikkat.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bazen uyumsuzluklar yaşanabiliyor. bende ocz vertex 2 60 gb ile çok sorun yaşadım sürekli mavi ekran hatası alıyordum. servise yolladım firmware güncellemesi yaptılar şu an samsung i5 laptop'da sorunsuz kullanıyorum