İ5 İşlemci Soğutucusu

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hepinize iyi günler. Bilgisayarıma yeni bir işlemci soğutucu almayı düşünüyorum.
Klima açmadığım sürelerde işlemci boşta 45 dereceleri görüyor. Battlefield 3 oynarken 61 civarı oluyor. Odayı iyice soğutuncada (3-4 saat 18 derece klimi) boşta 30 yükte 53 oluyor. Ama ben donuyorum.
Ve işlemciyi 4.2 ghz yaptığımda stok fan zar zor yetiyor.
4.6 yapmak istiyorum.

i5-3570k işlemci ve z77a-g45 anakart kullanıyorum.

Overclock için ve bilgisayarı serin tutmak için işlemci soğutucusu arıyorum, aklımda http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982 bu soğutucu var.

Sizinde tavsiyelerinizi görmek isterim. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=274496]Requ3m[/MENTION] sunbeam soğutma konusunda çok iyi. senin seçtiğin cooler master 212 evo da baya güzele benziyor. vatanda güzel yorumlar yapılmış.

http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836

ben de AMD x4 965 işlemcim için 120 mm fanlı Xigmatek HDT-S1283 cpu soğutucu kullanıyorum. anakartım Asus M5A97 Evo. soğutucum, ram slotlarımdan işlemciye en yakın olanı kapattı. onun yanındaki slotta da ram takılı ve şu an soğutucu yaprakları rame dayalı vaziyette. bu durum ramin fazla ısınmasına sebep oluyor. şimdilik bir sakıncasını görmedim. 4x2 8 gb ram kullandığım için kısa ve orta vadede ram de ilave etmeyi düşünmüyorum. ancak bir 8 gb daha ekleyeyim desem soğutucu izin vermeyecek.

sen de 120 mm fan almadan önce bunu hesaba kat. anakartın cpu boşluğunu iyice ölç. ona göre karar ver. :)

omercii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Requ3m sunbeam soğutma konusunda çok iyi. senin seçtiğin cooler master 212 evo da baya güzele benziyor. vatanda güzel yorumlar yapılmış.

http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58836

ben de AMD x4 965 işlemcim için 120 mm fanlı Xigmatek HDT-S1283 cpu soğutucu kullanıyorum. anakartım Asus M5A97 Evo. soğutucum, ram slotlarımdan işlemciye en yakın olanı kapattı. onun yanındaki slotta da ram takılı ve şu an soğutucu yaprakları rame dayalı vaziyette. bu durum ramin fazla ısınmasına sebep oluyor. şimdilik bir sakıncasını görmedim. 4x2 8 gb ram kullandığım için kısa ve orta vadede ram de ilave etmeyi düşünmüyorum. ancak bir 8 gb daha ekleyeyim desem soğutucu izin vermeyecek.

sen de 120 mm fan almadan önce bunu hesaba kat. anakartın cpu boşluğunu iyice ölç. ona göre karar ver. :)

Ram'i sağa kaydır??

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bende Sunbeam 12 cm var aşağıda resmi var ram ler aynı kingston 1333 Mhz fakat birinin boyu birinden daha kısa birini sonradan almıştım ...

9py05.jpg
Görüldüğü gibi bi alttaki resimdede soğutucu fan ın alt tarafında kalıyo Ram yerinden feragat etmek zorunda kalmadım diğer iki girişte boş görüldüğü giibi..

9py0w.jpg

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117