Nokia 808 PureView Video İnceleme

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu telefon çok iyi demiyorum ama dandroid hayranı tarafından incelenmesini sevmedim....

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Nokia geç artık androide inat etmenin alemi yok :)

Böyle giderse 2014 2015 yılında bir zamanlar nokia diye bir telefon vardı taş gibiydi maşallah, hey gidi günler heyy deriz artık :)

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Geri dönebilir wp8 ile olabilir ama bu telefon ve symbian ile olmaz S3 siparişi vermiş bir E72 kullanıcısı olarak şarjı hariç hiç bişeyini özlemeyeceğim

Reaksiyon puanı
10,315
özelliklerine bakınca şaka mı bu diyesi geliyor insanın.
tabii eğer one x, gs3 tanımış biri iseniz!
bu çözünürlükte bir kameraya bu kadar amatörce konmuş özellikler şaşırtıyor insanı.
640x3360 çözünürlük!
diğer taraftan 1280x720 çözünürlüklere ulaşmış teknoloji...

son sözüm:

sevgili nokia, galiba seni çok özleyeceğiz!
yapabileceğin en iyisi buysa tabii...

bu arada hemen ifade edeyim, 41 mp çözünürlükte çekilen resimleri bir one x ve gs3 kalitesinde değil.
demek ki nokia yazılımsal olarak demode kaldığı gibi, donanımsal olarak da çok gerilerde.

bi zamanların dünyayı avucunun içinde tutan şaşaalı zaferleri gözlerini öylesine karartmış, kör etmiş ki daldıkları uykudan uyanamışlar bi türlü...

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
özelliklerine bakınca şaka mı bu diyesi geliyor insanın.
tabii eğer one x, gs3 tanımış biri iseniz!
bu çözünürlükte bir kameraya bu kadar amatörce konmuş özellikler şaşırtıyor insanı.
640x3360 çözünürlük!
diğer taraftan 1280x720 çözünürlüklere ulaşmış teknoloji...

son sözüm:

sevgili nokia, galiba seni çok özleyeceğiz!
yapabileceğin en iyisi buysa tabii...

bu arada hemen ifade edeyim, 41 mp çözünürlükte çekilen resimleri bir one x ve gs3 kalitesinde değil.
demek ki nokia yazılımsal olarak demode kaldığı gibi, donanımsal olarak da çok gerilerde.

bi zamanların dünyayı avucunun içinde tutan şaşaalı zaferleri gözlerini öylesine karartmış, kör etmiş ki daldıkları uykudan uyanamışlar bi türlü...
Katılıyorum 41 Mp çok abartılacak kadar iyi çekmiyor.
Resim 1.
Resim 2.
Resim 3.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
41 megapiksel belki abartı ama galaxy s3 ve iphone 4s ten çok daha iyi bir kamera çözünürlüğüne sahip olduğu aşikar.. buyrun bir kaç fotoğraf örneği.

geniş alan çekim örneği

galaxy s3

GS3_Cupola.png

nokia 808

PureView_Cupola.png

iphone 4s
iPhone4S_Cupola.png

yakın çekim örneği

galaxy s3

GS3_SnoutCloseUp.png

nokia 808

PureView_SnoutCloseUp.png

iphone 4s

iPhone4S_Snout_Closeup.png

3. örnek

galaxy s3

GS3_TomatoSignCloseUp.png

nokia 808
iPhone4S_TomatoSign.png

iphone 4s

PureView_TomatoSign.png

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
41 megapiksel belki abartı ama galaxy s3 ve iphone 4s ten çok daha iyi bir kamera çözünürlüğüne sahip olduğu aşikar.. buyrun bir kaç fotoğraf örneği.

geniş alan çekim örneği

galaxy s3

GS3_Cupola.png

nokia 808

PureView_Cupola.png

iphone 4s
iPhone4S_Cupola.png

yakın çekim örneği

galaxy s3

GS3_SnoutCloseUp.png

nokia 808

PureView_SnoutCloseUp.png

iphone 4s

iPhone4S_Snout_Closeup.png

3. örnek

galaxy s3

GS3_TomatoSignCloseUp.png

nokia 808
iPhone4S_TomatoSign.png

iphone 4s

PureView_TomatoSign.png
Bırakta olsun daaa. Aradaki 33 megapixele say.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
telefonun sadece kamerası iyi baska ?
nokia androide gecerse samsungu geride birakır :) benim görüsüm :)

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
android olsa alınabilirdi fakat symbian 5 para etmez yazık etmiş kendine nokia

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
@tolgacem video testi yapmamışsınız sanırım, ya da ben mi göremedim?

Özgür Çetin, 808 PureView ile röportaj yaptı. Nokia 808 PureView için ne dediler diye aratırsanız görürsünüz. Onu yazıya ekledik o yüzden ikinci bir video testi yapmadık.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Arkadaşlar, özellikle de siz android tutkunları.. Nokia gibi dünyada telekomünikasyon konusunda büyük işler yapmış, önemli projeler geliştirmiş bir şirkete biraz çabuk sırtınızı dönüyorsunuz bence. Bundan 4-5 yıl öncesine kadar Nokia gerek tasarım, gerek yazılım, gerekse kullanım kolaylığı açısından düm dünya markalarına bu alanda yol göstermiş bir markadır. Yanlış anlaşılmasın kesinlikle android kötüdür demiyorum, bunu şimdiden belirteyim. Ancak şu zamandaki gibi bir hızlı-tüketim çağında, Apple'ı bir yana bırakıyorum, diğer markaların hepsi Androide sığınmış vaziyette. Yani Nokia vs "Diğer Markalar" gibi bir rekabet var. Ve bu da tabiki ne kadar büyük olursa olsun Nokia'yı sarsıyor. Şirketten son zamanlarda işten çıkarılanların sayısı neredeyse 20 binleri bulacak. Ama diğer yandan Microsoft gibi bir Dev var artık işin içide. Bir sürü yanlış ya da doğru, konuşmalar, yazılar, haberlerde, internette gezinip duruyor ama henüz bu ik dev beklenen bombayı patlatmış değil. Ama budan sonra Windows işletim sisteminin geleceğini artık herkes biliyor ve bekliyor. Zaten Microsoft ve Nokia yakınlaşmasının diğer windows phone'lar için nasıl bir tehdit oluşturduğunun farkındayız. Dünyada Windows işletim sistemini kullanan pc sayısınıda tahmin etmeye çalışınca nekadar önemli bir atılım olacağını hayal edebilirsiniz. Şu ana kadar bu Windows işi çok ses getirmemiş olabilir ama henüz tüm dünya pazarına da sunulmamış olduğunu biliyoruz.

Neyse sonuç olarak Nokia süperdir, harika telefon yapar falan demiyorum. Ama android'de olup da symbian'da bulamadığınız hangi özelliği günlük hayatınızda çok aradınız onu çok merak ediyorum doğrusu. Sorun web tarayıcı ise çok daha hızlı çalışan tarayıcı uygulamaları ovi de mevcut.

808'e gelecek olursak. Bence inceleme videonuz biraz ağır olmuş (kamera konusunda). Hani "pek de birşey göremedik" falan ayıp olmuş yani anlayacağıız. Ben tasarımcı ve yayıncı bir ajansta fotoğraf editörlüğü ve sanat yönetmenliği yapıyorum. Bir çok kamera kullandım. Eski bir Canon'um vardı. Hala da duruyor. Eski dediysem öyle 3-4 yıllık bir makine. 808 onunla yarışır vaziyette hatta daha iyi fotoğraf çekiyor. Belki bir Nikon D2X kadar olması mümkün değil ama şu anda piyasada olan hiç bir telefon ile böyle fotoğraf çekemezsiniz. Hatta bir çok kompakt makineyi de bu kıyaslamaya sokabiliriz.

Neden 38 yada 34 mp olduğu ise matematikle alakalı bir durumdur. Sensör 41 mp burada bir hata yok. Neden çekim sırasında pixel sayısının daha az olduğunu aşağıdaki linkten daha iyi anlayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili açıklama yapılmamasını SND'nin duruşuna bağlıyorum.

http://pocketnow.com/wp-content/uploads/2012/07/41MPSensor.jpg