Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye tarihi çalım

Reaksiyon puanı
31
cuVUN.jpg

Hamit Altıntop savaşını Galatasaray kazandı, Cim-Bom ezeli rakibi Fenerbahçe’ye uzun yıllar unutulmayacak bir çalım attı. Fenerbahçe'ye asıl darbe Mourinho'dan geldi.

Transfer sezonunda önce Galatasaray’ın ilgilendiği ama yüksek maliyeti nedeniyle beklemeye aldığı milli oyuncu için Fenerbahçe devreye girmiş ve 29 yaşındaki futbolcunun sarı-lacivertli formayı giymesine artık kesin gözüyle bakılmaya başlanmıştı. Ancak dün yaşanan müthiş trafik sonrası transfere nokta koyan taraf Galatasaray oldu.

Hamit Altıntop dün Münih’te sarı-kırmızılılar ile masaya otururken milli oyuncunun menajeri Reza Fezali de İstanbul’da Fenerbahçeli yöneticilerle biraraya geldi.

Fenerbahçeli yöneticiler Fezali’ye Hamit için yıllık 2.8 milyon euro, maç başı 15 bin euro ve Şampiyonlar Ligi bonusu önerdiler. Burak Yılmaz’ı Ruslar’a kaptıran Galatasaray ise ezeli rakiplerinin bu teklifi karşısında adeta gözünü kararttı. Kesenin ağzını açan sarı-kırmızılılar yıldız oyuncuya yıllık 3.2 milyon euro, maçbaşı 25 bin euro ve Şampiyonlar Ligi bonusu önerisi yaptı. Bunun üzerine Hamit Altıntop, Cim-Bom’un teklifine olumlu yanıt verdi.

Yönetici Abdurrahim Albayrak ve yardımcı antrenör Ümit Davala Münih’te bir araya geldikleri Hamit Altıntop ile 4 yılllık anlaşma sağladılar.

MOURİNHO DEVREYE GİRİNCE TRANSFER KOLAYLAŞTI

Hamit operasyonunu İstanbul’dan yöneten 2. Başkan Ali Dürüst ise telefonda görüştüğü Teknik Direktör Fatih Terim’in de onayını alarak operasyonun tamamlanmasını sağladı ve milli oyuncu ile hemen protokol yapıldı. Terim’in yakın dostu Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun da devreye girmesiyle Real Madrid’in bonservis için indirime giderek 2 milyon euroya düştüğü belirtildi.

Haber Kaynağı:

Reaksiyon puanı
10,315
hayırlı uğurlu olsun!
başarılı olmasını dilerim.
ama...
sadece Avrupada! :))))))

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
eğer transfer bu şekilde gerçekleşmişse, burda çalım atan taraf fenerbahçedir. ihtiyacı olmadığı halde devreye grip fiyat yükseltmiş olurlar. bu işten de gs zararlı çıkar. oysa çalım atan taraf, karlı çıkan taraftır.

ben hala medyada yazılan rakamları gerçekçi bulmuyorum. yönetim bir taraftan melonun 3.2 milyon euro ücretini aşağı çekmeye çalışırken, diğer taraftan hamite bu parayı vermez. üstelik melo geçen sene 40 maç oynamış, hamit ise 4 maç.

transfer resmen gerçekleşirse, doğru rakamları öğreniriz. ben hamit konusunda çok ısrarcı değilim. evet bize faydalı olabilecek bir oyuncu ama bu kadar yüksek meblağları hak eder mi, tartışılır.

hamit cephesinden bakarsak, 29 yaşında ve kariyerinin son uzun vadeli kontratını yapacak. olabilecek en iyi şartları zorlaması gayet normal.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Özellikle 2008 Avrupa kupasında oynadığı futbola aşık olmuştum.
En önemli özellikleri:
1. Bir çok pozisyonda oynayabiliyor. Hem hücuma hem savunmaya yardımcı oluyor.
2. Çok iyi şutları, ortaları var. Mücadeleci.
3. Karakterli bir futbolcu; Takımda abilik yapabilecek karaktere sahip, denge unsuru olur.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
eğer transfer bu şekilde gerçekleşmişse, burda çalım atan taraf fenerbahçedir. ihtiyacı olmadığı halde devreye grip fiyat yükseltmiş olurlar. bu işten de gs zararlı çıkar. oysa çalım atan taraf, karlı çıkan taraftır.

ben hala medyada yazılan rakamları gerçekçi bulmuyorum. yönetim bir taraftan melonun 3.2 milyon euro ücretini aşağı çekmeye çalışırken, diğer taraftan hamite bu parayı vermez. üstelik melo geçen sene 40 maç oynamış, hamit ise 4 maç.

transfer resmen gerçekleşirse, doğru rakamları öğreniriz. ben hamit konusunda çok ısrarcı değilim. evet bize faydalı olabilecek bir oyuncu ama bu kadar yüksek meblağları hak eder mi, tartışılır.

hamit cephesinden bakarsak, 29 yaşında ve kariyerinin son uzun vadeli kontratını yapacak. olabilecek en iyi şartları zorlaması gayet normal.

Söylediklerinin hepsine katılıyorum, fakat bence çok faydalı bir transfer, Eboue sakatlandığında veya afrika şampiyonasına gittiğinde sabri denen bi adama tahammül etmemiş oluyor. Hamit çok yönlü bir oyuncu sağ kanadın her yerinde ve ortasahanın her yerinde oynayabiliyor olması ve Türk olması çok iyi :) Ve gerçekten çok hırslı ve mücadeleci oyunu hiç bir zaman bırakmayan bir yapısı var sanırım onda Almanlardan geçmiş :)

ADRENALİN-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
başlığa bak ya resmen komik ya, çok büyük tarihi çalım doğru :D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
güzel güzel gelmesin fenere gs hayrını görsün. artık pek bi fayda sağlamazz