Samsung Kullananlar Kulübü

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,164
Samsung kullanıcıları, bu başlık altında toplanıyor, fikir alışverişi yapıyor...

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
İlk yorum benden,buradan Almanya'da ki amcama selamlar :P

Hayırlı olsun konu.
Ben Note kullanıcısıyım.
Soru sorun varsa yardımcı oluruz : )

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İkinci Yorumda Benden :P Tüm Türkiye'ye Selamlar :P

Vatana Millete Hayırlı Olsun :P
Bende Yakın Bi Zamanda S2 Kullanıcısı Olacağım :P
Sorun Yaratmaz S2 'ler Bana Soru Sormayın :P

[MENTION=48615]ReDo[/MENTION] : Note' nin Özelliklerinden Biraz Bahseder Misin ? Samsung'un Sitesine Girdim. Akıllı Telefonlar Ayrı :P Note Ayrı :P Ne Ayak L*n ? :P

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben rakip firmadanım aranıza puropagandacı olarak girebilirmiyim ?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=154613]Cedriic[/MENTION]

Yazı alıntıdır.
Her şeyi açık anlatıyor. : )
Aynen imzamıda atarım altına.

Tasarım ve Ekran :

Devasa boyutu Galaxy Note'u ilk kez gördüğünüzde yüzünüzde şaşkın bir gülümseme oluşuyor. O an aklınıza gelen ilk düşünceler bu kadar büyük bir telefonu "nasıl taşırım", "nasıl kullanırım" oluyor. Ne zaman ki cihazı elinize aldığınızda şaşkınlığınız 2 kat artıyor. Çünkü incecik yapısı ve hafifliği ile biraz önce devasa görünen telefon artık o kadar da büyük gelmiyor size. Cebinize koyduğunuzda ise ince yapısı nedeniyle fazla bir rahatsızlık vermiyor.

Asıl şoku cihazı açtığınızda o pırıl pırıl 5.3 inçlik 1280x800 çözünürlüklü Super AMOLED erkanı gördüğünüzde yaşıyorsunuz. Yüksek çözünürlük, yüksek kontrast değerleri ve parlaklık, canlı renkler ile sınıfının en üst değerlerine sahip bu ekrana bakmaya doyamıyorsunuz.

Galaxy Note'un bende ilk anda bıraktığı etkiden biraz bahsettikten sonra biraz da kasa tasarımından detaylı olarak bahsedeyim. Telefonun ön yüzünde 5.3 inçlik ekranını, ekranın altında Samsung Galaxy serisinde standart hale gelen 2 adet dokunmatik buton ve 1 adet fiziksel buton, ekranın üst kısmında ise Samsung logosu ve 2 megapiksellik ön kamerayı görebiliyoruz. Arka yüzde ise Samsung logosu, 8 megapiksel kamera lensi, LED flash, hoparlör ve alt kısımda telefonun kaleminin üst kısmını görülüyor. Alt kenarda micro USB girişi, üst kenarda 3.5mm kulaklık çıkışı, sol kenarda ses butonları ve sağ kenarda ise güç düğmesi konumlandırılmış.

Samsung Galaxy serisinde olduğu gibi kasa yine plastik olarak tasarlanmış. Bu sayede kasa ağırlığı minimum seviyede tutulmuş. Malzeme kalitesi olarak ortalamanın biraz üstü diyebilirim. Her ne kadar kasada herhangi bir kalite problemi ile karşılaşmış olmasam da bu fiyattaki bir ürünün kasasında daha kaliteli bir malzeme kullanılmasını bekliyor insan fakat tabii ki boyut göz önüne alındığında kasanın alüminyum olması telefonun taşınabilirliğini kesinlikle azaltacaktı. O nedenle sanırım Samsung plastik kasa kararında doğru karar vermiş diyebilirim. Bu arada belirtmem gerekiyor ki Samsung'un Galaxy Note'da kullandığı plastik kalitesi gerçekten üst seviye.

Performans :

Birçok akıllı telefon kullanıcısı için en önemli kriterlerden biri de performans. Söz konusu Galaxy Note olduğunda performans başlığı altında uzun cümleler kurmak gereksiz diyebilirim. Tek kelime ile "Başarılı" veya iki kelime ile "Performans Canavarı" desem hakkını vermiş olurum sanırım. 1.4 Ghz'lik çift çekirdekli Cortex-A9 işlemcisi, MALI-400MP GPU'su ve 1 GB RAM'i ile performans konusunda hiçbir soru işareti bırakmıyor aklınızda.

Yüksek çözünürlüklü ekranına rağmen gerek arayüz, gerek browser,gerekse oyunlarda gözle görülür hiçbir performans problemi yaşatmıyor.

Özellikle de Android 4.0 Ice Cream Samdwitch güncellemesini alması ile performans konusunda çok daha iyi işler çıkaracağını söyleyebilirim.

Pil ömrü konusunda Samsung Galaxy Note standardın pek dışına çıkamamış. Her ne kadar 2500mAh gibi çok büyük kapasiteli bir pile sahip olsa da standart bir akıllı telefon kullanıcısı için her gün şarj edilmesi gereken bir telefon.

Kamera :

Galaxy Note kamera olarak küçük kardeşi Galaxy S2 ile aynı 8 megapiksel kamerayı kullanıyor. Teknolojiyi yakından takip edenler Galaxy S2'nin kamera kalitesinin en üst sınıfın dahi en iyilerinden birisi olduğunu bilirler. İşte aynı durum Galaxy Note için de geçerli.

Full HD (1080p) 30 fps video kaydı yapabilen kamerası, LED flaşı ile düşük ışıklı ortamlarda da fotoğraf ve video çekebilmenize olanak sağlıyor. Deneme çekimlerim sonucunda özetle şunu söyleyebilirim ki : "Eğer bir Galaxy Note kullanıcısı iseniz ve şu küçücük cebe sığan kompakt fotoğraf makinelerinden bir tanesine sahipseniz, artık o kompakt makinenizi çöpe atabilir veya bir arkadaşınıza hediye edebilirsiniz."

Arayüz, Yazılımlar ve Kalem

Galaxy Note, Samsung'un en son arayüzü olan Touchwiz UI v4.0 yüklü olarak geliyor. Touchwiz UI her ne kadar Google'ın Nexus serisi telefonlarındaki o basit arayüz kadar akıcı olmasa da yine de en başarılardan biri olduğunu söyleyebilirim. Tabii Galaxy Note'un yüksek donanım özellikleri de arayüzün akıcılığının en önemli sebebi. Touchwiz UI, 4.0 versiyonu ile kişiselleştirilebilme konusunda çok daha zengin bir hal almış.

Telefonda yüklü gelen uygulamalar, widget'ların kullanışlı ve faydalı olduğunu söyleyebilirim. Önceden yüklü gereksiz uygulama sayısı çok az. Özellikle de Polaris Office gibi bir uygulamanın böyle bir telefona önceden yüklü sunulması artı bir özellik.

Samsung Galaxy Note'un reklamlarında en fazla öne çıkarılan donanımı olan S-Pen yani kapasitif kalemi, telefonu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği. Aslında dokunmatik ekranlı cihazların ilk zamanlarında kullanılan resistive ekranlardan alışkın olduğumuz kalem ilk defa kapasitif ekranlı bir cep telefonunda karşımıza çıkıyor.

Öncelikle kalem kullanım deneyimi resistive ekranlı bir cihaza göre göre çok farklı. Çok daha hassas ve kullanışlı. Ayrıca kalemin basıncı algılama özelliği sayesinde gerçek bir kalem deneyimi yaşatmak için yazı yazarken hafifçe bastırdığınızda silik fazla bastırdığınızda koyu yazması sağlanıyor. Kalem kullanımı ile ilgili uygulamalar Galaxy Note'da yüklü olarak geliyor.

Not almak konusunda hala kalemin kullanımının gerçeğine oranla fazla başarılı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle de modele adını veren bu özelliğin not almak değil daha çok zaman geçirmek ve eğlenmek için başarılı bir özellik olduğunu söylemek zorundayım.

Son olarak dokunmatik klavye konusuna değinmek istiyorum. Özellikle de benim gibi iri elli insanlar için dokunmatik klavye bazen işkenceye dönüşüyor. İşte bu noktada Galaxy Note tüm telefonlardan bir adım öne çıkıyor. Kullandığım süre boyunca dokunmatik klavyede neredeyse hiç hatasız yazmadım diyebilirim.

Sonuç :

Samsung Galaxy Note ile tablet-telefon arası ayrı bir sınıf oluşturmuş görünüyor. Birçok kez yeni oluşturulmaya çalışılan sınıfın ilk üyelerinin başarısız olması durumuna alışkın olmamıza rağmen Samsung oluşturduğu bu sınıfa çok başarılı bir cihaz sunmuş.

Galaxy Note, yüksek donanım özellileri, göz alıcı devasa ekranı, hafif ve ince yapısı, başarılı kamerası, kalemi gibi daha birçok özelliği ile kesinlikle tercih edilebilecek bir telefon.

Android 4.0 güncellemesini aldıktan sonra genel performansının, özellikle de web performansının çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Son olarak Samsung Galaxy Note'u kimler tercih etmeli :

· Cebine sığdığı sürece telefonun boyutlarını önemsemeyenler.

· Tabletsiz yapamayan ama her an yanında taşıyamadığı için telefondan tablet deneyimine benzer deneyim bekleyenler.

· Bütün gün telefonundan internete giren ama bilgisayarındaki web deneyimine yakın bir deneyim bekleyenler.

· Performansa çok önem veren, kesinlikle akıcı çalışan bir cihaz isteyenler.

· Gerek video, gerekse fotoğraf kalitesi konusunda en iyisini arayanlar.

· Kalem ile resim çizmek, fotoğraflarda düzenleme yapmak ve bazen not tutmak isteyenler.

· Telefonunu yüksek çözünürlüklü video izlemek için kullananlar.

Kimler tercih etmemeli:

· Telefonun boyutuna ve hafifliğine önem verenler.

· Telefonu tek elle kullanmak isteyenler.(Galaxy Note ne yazık ki tek elle rahatlıkla kullanılacak bir telefon değil.)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bende 15 Temmuzda katılıyorum aranıza. Samsung Galaxy S III ile.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Çoğunluk Android kullandığına göre; sorun, çözüm, ve önerilerin bu başlık altında tartışılması çok iyi olur. Gio kullanıyorum ben de..

En son 2.3.6 yüklü üzerinde, sorun yok gibi şimdilik :)

Reaksiyon puanı
10,315
ben de wave1 8500 kullanıcısıyım. hala bada 2.0'ı yükleyememiş, 1.0 ile devam eden, teknoloji özürlü garibanlardan biriyim! :)
bendeniz'e soru sorabilirsin diyebilecek babayiğitlere şimdiden haber vereyim, dediğinize pişman olabilirsiniz! :)

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir buçuk yıldır Galaxy S kullanıyorum. her türlü romu denemişimdir sorusu olanlara yardımcı olabilirim. aldığımda 1.6 sürümü vardı. nerden nereye..

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bi Sorum Olacak Size.

Samsung Galaxy S2 ' de

Amoled Plus ve Live Panel Var. Bunların Arasındaki Fark Nedir ?

İlgilenenler İçin Şimdiden Teşekkürler :)

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
S3 Kullanıcısı Olarak Katılıyorum Aranıza Herhangi Bir Problem Yok Cihaz Çok Stabil Çalısıyor Soru Sormayın Cevaplarım :D
Çelişkiye Gelll:dil:

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Reaksiyon puanı
2,148
S3'de güncelleme yapayım diyorum ama telefon yeniden başladığında CWM modunda şunları diyor.

CWM-based Recovery v5.5.0.4 :: CF-v1.3
E:Invalid command argument
Finding update package...
Opening update package...
Verifying update package...
E:failed to verify whole-file signature
E:signature verification failed
Installation aborted.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Note dışındaki Samsug telefonları şarj sürelerinin kısalığına ben de kılım o zaman :P

Galaxy S - CyanogenMod 9

raid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bir iphone kullanicisi olarak ilk kez andorid denemek istedim ve 24 ay kontratli s 3 aldim almaz olaydim sacka sapan bi telefon kim ne diyosa hikaye o paranin hakkini uygulama olarak veremiyor store diye bi sacmalik var apk olarak olan uygulama storeda yokk ...i phone 5 cikana kadar katlanirim bu sacmaliga fakat 5 cikinca kimse beni tutamaz ..ml

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bir iphone kullanicisi olarak ilk kez andorid denemek istedim ve 24 ay kontratli s 3 aldim almaz olaydim sacka sapan bi telefon kim ne diyosa hikaye o paranin hakkini uygulama olarak veremiyor store diye bi sacmalik var apk olarak olan uygulama storeda yokk ...i phone 5 cikana kadar katlanirim bu sacmaliga fakat 5 cikinca kimse beni tutamaz ..ml
ne kadar boş bir yorum ya.
sanki ios ile android arasında çok bir fark varmış gibi
apple hastası olabilrsiniz ama s3 e çamur atmanızın manası nedir?
bir tek akıllısı siz misiniz onu anlayamadım milyonlar satan telefon söz konusu millet almak için can atar bizimkiler b*k atıyor..

raid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne kadar boş bir yorum ya.
sanki ios ile android arasında çok bir fark varmış gibi
apple hastası olabilrsiniz ama s3 e çamur atmanızın manası nedir?
bir tek akıllısı siz misiniz onu anlayamadım milyonlar satan telefon söz konusu millet almak için can atar bizimkiler b*k atıyor..
Yigenin neden kendine avukatlik gorevini ustlenirsin.yazdiklarimi anlayabilsen yani capin yeterse hakli oldugumu anlarsin tr sartlarinda en ust duzey fiyata satilan telefonda yine tr store runda adam gibi uygulama yok apk olrak yurt disi sitelerinde bangir bangir indirdigimiz uygulamar malesef yokk ....

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Cwm yi xda forumunda samsung Galaxy s3 toolkit ile tekrar kur, Yönergeler program içinde belirtiliyor.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Samsungu kotuleyen kişi samsung gs3 u kullandığına emin misin, Çakma iphone olmasın o:-D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Apple fanboyları hep böyle tekno tuğlalarını ezen birisi olunca hemen çamur atıp küçük düşürmeye çalışırlar...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Samsung Galaxy gio ile ve memleketim Samsun olduğundan dolayı aranızdayım :D

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yigenin neden kendine avukatlik gorevini ustlenirsin.yazdiklarimi anlayabilsen yani capin yeterse hakli oldugumu anlarsin tr sartlarinda en ust duzey fiyata satilan telefonda yine tr store runda adam gibi uygulama yok apk olrak yurt disi sitelerinde bangir bangir indirdigimiz uygulamar malesef yokk ....
capin diye bir kelime yok Çapın var
önce siz kendi yazdıklarınızı anlayın hatta anlatmak istediklerinizi yazıya dökün yada dökmeye çalışın biz oradan sizin anlatmak istediğinizi anlayalım.

tr şartlarında en üst düzey telefonu size kimse zorla aldırmadı almayaydın kardeşim zoraki mi aldırdılar? bu forumda 10 a yakın s3 ve 30 dan fazla s2 kullanıcısı var hiç birisi store konusunda sıkıntı çekmezken sizin gibi elmacılar gelip burada samsunga b*k atmakta üstünüze yok şunu da dile getirmek isterim ki s3 kullanıcısı olduğunzda aşikar zaten

raid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce siz kendi yazdıklarınızı anlayın hatta anlatmak istediklerinizi yazıya dökün yada dökmeye çalışın biz oradan sizin anlatmak istediğinizi anlayalım. tr şartlarında en üst düzey telefonu size kimse zorla aldırmadı almayaydın kardeşim zoraki mi aldırdılar? bu forumda 10 a yakın s3 ve 30 dan fazla s2 kullanıcısı var hiç birisi store konusunda sıkıntı çekmezken sizin gibi elmacılar gelip burada samsunga b*k atmakta üstünüze yok şunu da dile getirmek isterim ki s3 kullanıcısı olduğunzda aşikar zaten
yegen madem öyle acıkla bana çapın yeterse asphalt 7 yi neden store dan değilde apk siteleri üzerinden indirme mecburiyeti duyuyorum yada bunun gibi onlarca uygulama var bumudur yani store kalitesi ayrıca demem o ki tr şartlarında s 3 için en üst fiat istenirken uygulama destegi olarak hakkını veremiyorlar fiat performans orantısı uyuşmuyor s 3 de......

önce siz kendi yazdıklarınızı anlayın hatta anlatmak istediklerinizi yazıya dökün yada dökmeye çalışın biz oradan sizin anlatmak istediğinizi anlayalım.

tr şartlarında en üst düzey telefonu size kimse zorla aldırmadı almayaydın kardeşim zoraki mi aldırdılar? bu forumda 10 a yakın s3 ve 30 dan fazla s2 kullanıcısı var hiç birisi store konusunda sıkıntı çekmezken sizin gibi elmacılar gelip burada samsunga b*k atmakta üstünüze yok şunu da dile getirmek isterim ki s3 kullanıcısı olduğunzda aşikar zaten
yegen madem öyle acıkla bana çapın yeterse asphalt 7 yi neden store dan değilde apk siteleri üzerinden indirme mecburiyeti duyuyorum yada bunun gibi onlarca uygulama var bumudur yani store kalitesi ayrıca demem o ki tr şartlarında s 3 için en üst fiat istenirken uygulama destegi olarak hakkını veremiyorlar fiat performans orantısı uyuşmuyor s 3 de......

Dr.House

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galaxy Nexus ile ilgili sorusu olana yardımcı olurum. tartışmalara girmem :cool:

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
samsung galaxy note kullanıyorum yeni sürümü yükledim 4.0.3 telefonun titreşimini bir türlü açamadım ayarlar kısmından titreşim ile ilgili herşeyi denedim ama olmadı yardım edebilirmisiniz

BySavci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar galaxy note aldım telefonun şarjı bitince kapandı bi daha açılmadı sorun nedir acaba. şarja taktım bütün gece ama yinede açılmadı

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar galaxy note aldım telefonun şarjı bitince kapandı bi daha açılmadı sorun nedir acaba. şarja taktım bütün gece ama yinede açılmadı
Telefonu aldığın yere götürüp durumu anlatırsan sana yardımcı olacaklarını düşünüyorum.