ufon
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
inforgivem,Ben grub2 ile üstesinden gelmiştim ama bir arkadaşım da oda fayda etmemişti.Burda tavsiye olarak,ubuntu türkiye forumunda konu açman veya burdaki usta hocalarımınız destek vermesini beklemek olacak.Arkadaşımda ben olayı nasıl aştım dersen,Windows cd ile boot edip onar seçeneği ile ilerle.Bir işlem sonrası sana hata olduğunu ve yeniden başlatma olacağını söyleyecek,sistem yeniden başlarken yine buraya dikkat! dvd den başlatmak için bir tuşa basın yazısını görünce hemen bir tuşa bas yoksa ubuntuya atlarsın aynı şekilde ve ilerleyecek.Kurtarma seçeneklerinin olduğu pencere gelince en altta olan komut penceresini açıp yukarda hocamızın verdiği komutları tek,tek gir,her komutda entere basmayı unutma.İşlem bitince sistemi yeniden başlat ama dvd den başlatmak için bir tuşa basın dediğinde basma bu sefer.Eğer windows açılırsa sorun yok gerisi kolay yok açılmaz ve bootmgr missin hatası verirse veya tekrar aynı şekilde ubuntu açılırsa bu sefer yine windows cd ile girip onar seçeneğinden başlangıç onarmayı çalıştıralım bakalım ne çıkacak.
Edit:Bu komutları girerken boşluklara dikkat et
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
Edit:Bu komutları girerken boşluklara dikkat et
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd