Ubuntudan windowsa geçmek

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
inforgivem,Ben grub2 ile üstesinden gelmiştim ama bir arkadaşım da oda fayda etmemişti.Burda tavsiye olarak,ubuntu türkiye forumunda konu açman veya burdaki usta hocalarımınız destek vermesini beklemek olacak.Arkadaşımda ben olayı nasıl aştım dersen,Windows cd ile boot edip onar seçeneği ile ilerle.Bir işlem sonrası sana hata olduğunu ve yeniden başlatma olacağını söyleyecek,sistem yeniden başlarken yine buraya dikkat! dvd den başlatmak için bir tuşa basın yazısını görünce hemen bir tuşa bas yoksa ubuntuya atlarsın aynı şekilde ve ilerleyecek.Kurtarma seçeneklerinin olduğu pencere gelince en altta olan komut penceresini açıp yukarda hocamızın verdiği komutları tek,tek gir,her komutda entere basmayı unutma.İşlem bitince sistemi yeniden başlat ama dvd den başlatmak için bir tuşa basın dediğinde basma bu sefer.Eğer windows açılırsa sorun yok gerisi kolay yok açılmaz ve bootmgr missin hatası verirse veya tekrar aynı şekilde ubuntu açılırsa bu sefer yine windows cd ile girip onar seçeneğinden başlangıç onarmayı çalıştıralım bakalım ne çıkacak.

Edit:Bu komutları girerken boşluklara dikkat et
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tamam hocam sizde haklısınız ama,bootmgr missing hatası alması için,birkere windows'la bağlantıya geçmesi lazım zaten missing hatasını orda alır ama biz windowsu göremiyoruz bile sadece direk ubuntu açılıyor.

Tamam ben de dedim ki Windows daha açılmamış ve bu hata alınmamış, nasıl emin olabiliyorsunuz bunun olacağına? Arkadaş ilk benim dediklerimi yapmalı ki BOOTMGR hatası alacak mıyız görmeliyiz. Bakarsınız Windows direk açılır. BOOTMGR sorunu olursa da problemden emin olarak çözüm yolu ararız.

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam ben de dedim ki Windows daha açılmamış ve bu hata alınmamış, nasıl emin olabiliyorsunuz bunun olacağına? Arkadaş ilk benim dediklerimi yapmalı ki BOOTMGR hatası alacak mıyız görmeliyiz. Bakarsınız Windows direk açılır. BOOTMGR sorunu olursa da problemden emin olarak çözüm yolu ararız.

Üstadım,arkadaşın cfg raporuna bakarak o kanıya vardım,çünkü bu rapor şuan benim el attığım pc raporu ile aynı ve o vatandaş,kurulum yaparken yanlış adımlar izlemiş ve bootmgr pert olmuştu.Nerden emin oldum derseniz ubuntu altında windows dosya sistemine girdiğimde orda bootmgr ve pagefiles.sys ortadan kaybolmuştu.Bahsi geçen komutlar verildi ama işe yaramadı cd ile girip önceden alınmış sistem kurtarma imajı ile son halini tekrar yükledim ve aynı şekilde onar seçeneği ile başlangıcı onardım ve çıktım sonuç;windows geldi ubuntu kayboldu :)