Ovc yardımı

yunus0293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar işlemcim inteli5 3570k ivy bridge ekran akrtım msi ati hd7850 anakartım asrockz77 pro3 550 watt kasa var yakmıycak sekılde ıslemcımı.. oyunda performans artımı ıcın ovc nın nasıl yapacagımın ayrıntılı olarak anlatılmasını rica edıyorum :)

Reaksiyon puanı
0
voltageleri en sona getir clockuda en sona getir. zaten birşey olmaz program yakmayacak şekilde önlemini almıştır.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Cpu Ratio yazan yeri kademe kademe arttır dene kastığı kitlendiği yerde bu sefer kademe kademe Cpu voltage yazan yeri arttır (burası ne kadar az artarsa o kadar iyi) fakat kasıyosa yada kitleniyosa Ratio arttırdığında işlemci voltajı yetmiyo demektir mecbur voltajı da kademeli arttırman gerek ..
Eğer hiper bi overclock yapacaksan Dram voltage yazan yeri de kademeli arttırman gerekebilir yada ram hızlarını atıyorum 1600 mhz ise 1333 Mhz ye düşürmen gerekebilir..
Sen dediğim ilk ikisiyle oyna Ram olayına hiç girme... saygılar...

Bide unutmadan Aida 64 ile stres testi yap sıcaklıkları ölç ne kadar artıyo stabilmi ...

Mesuliyet sana ait sonra bişey olursa karışmam elektronik alet her an herşey olabilir....

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
voltageleri en sona getir clockuda en sona getir. zaten birşey olmaz program yakmayacak şekilde önlemini almıştır.
yok daha neler? küçük küçük arttırması lazım. ne kadar güvenlik önlemi alınırsa alınsın, oc sırasında bir arıza olursa garanti dışı kalır.