Ekran kartı tavsiyesi

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58865
kart bu arkadaşlar inanın pek anlamam derdimi anlattım bunu verdiler :D ama kullanan bilen arkadaşlardan yorum alırsam çok sevirim. Zira bir hafta içeriisnde beğenmezsem 670 ile değiştirme fırsatı sunacaklar?
Hocam canavar almışsın 3gb 384bit kontrolsüz güç :) testleri bekliyoruz :)

@rtsbora ilerisi için yukarıdaki özelliklerden dolayı HD7950 daha avantajlı bence şuandaki oyunlar için filan geçerli o testler bu kartın önü çoooooook açık :)

Bu oyunlardaki 3D olayı hiç kullanışlı değil valla kendim denedim 42' 3D plazmada çok gereksiz film bile sıkıyo, 42' bir plazmada normal oyun oynamak gibisi yok :)

Alparslanyk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam canavar almışsın 3gb 384bit kontrolsüz güç :) testleri bekliyoruz :)

@rtsbora ilerisi için yukarıdaki özelliklerden dolayı HD7950 daha avantajlı bence şuandaki oyunlar için filan geçerli o testler bu kartın önü çoooooook açık :)

Bu oyunlardaki 3D olayı hiç kullanışlı değil valla kendim denedim 42' 3D plazmada çok gereksiz film bile sıkıyo, 42' bir plazmada normal oyun oynamak gibisi yok :)

Öcelikle teşekkürler hangi kriterlere göre test nasıl yapılıyor söylerseniz ben elimde bulunnan crysis 2 battlefield 3 bulletstorm oyunları üzerinde yapıp yazabilrim buraya ama bilmiyorum testin nasıl yapıldığnı neye göre yapıldığını [:

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Öcelikle teşekkürler hangi kriterlere göre test nasıl yapılıyor söylerseniz ben elimde bulunnan crysis 2 battlefield 3 bulletstorm oyunları üzerinde yapıp yazabilrim buraya ama bilmiyorum testin nasıl yapıldığnı neye göre yapıldığını [:
netten fraps yazlımını indir. oyunlardaki fps değerlerini gösterir. onunla aldığın minimum ve max fps değerlerini buraya yazabilirsin.

bir de bazı oyunların menüsünde "benchmark" modu oluyor. oyunun kendisi sistemini test edip sana sonuçları veriyor. o sonuç ekranını fraps ile kaydedip burada yayınlayabilirsin. ayrıca ekran görüntüsü de alabilirsin.

benchmark modu olan oyunlar: Metro 2033, GTA4, Batman Arkam City , Batman Arkham Asylum, Mafia 2, Dirt 3.

Alparslanyk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadşalar hd 7950 sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim. Kartı aldığım içim pişman mıyım ? "KESİNLİKLE PİŞMANIM" değiştirmeyi düşünüyorum pazartesi götürüp. Nedeni battlefield 3 te ultrada 40-65 fps arası gördüm. Sorun şurdaki high dada aynı değerleri hatta low da bile 50-72değerleri gördüm kendi renderi ile :S crysis 2 ultrada 32 fpsyi geçmedi ve btf de crysisden daha çok takılmalar yaşadım :S görüntüye değer veren arkadaşlar için kesinlilkle tavsiye etmiyorum. Pazartesi gidip gtx670 ile değiştireceğim kartı. Bilen arkadaşlar için kartı kullandığım sistem intel i5 2500, ram = corsair 8 gb (2*4) , anakart = msi h67ma-35(b3), samsung 500 gb harddisk, acer full hd ekran.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
kartı değiştirdikten sonra format attın mı? veya sürücüleri kaldırıp yeni sürücü kurdun mu?

Alparslanyk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format sürücüleri kaldırıp kurdum direk format atmadım. Atmam mı gerekiyor?

Alparslanyk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar takılma için power supplydan dolayı diyorlar ama 500 w 80+ onu değiştirip tekrar deneyeceğim. Ama formatı kesinlikle atacağım tavsiyeniz için teşekkürler

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Her zaman derim. Donanım mühimdir ama yazılım da çok mühimdir. Nvidia bu konuda önde. Stabil ve verimli sürücüler üretiyor.
Oyun için nvidia...

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadşalar hd 7950 sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim. Kartı aldığım içim pişman mıyım ? "KESİNLİKLE PİŞMANIM" değiştirmeyi düşünüyorum pazartesi götürüp. Nedeni battlefield 3 te ultrada 40-65 fps arası gördüm. Sorun şurdaki high dada aynı değerleri hatta low da bile 50-72değerleri gördüm kendi renderi ile :S crysis 2 ultrada 32 fpsyi geçmedi ve btf de crysisden daha çok takılmalar yaşadım :S görüntüye değer veren arkadaşlar için kesinlilkle tavsiye etmiyorum. Pazartesi gidip gtx670 ile değiştireceğim kartı. Bilen arkadaşlar için kartı kullandığım sistem intel i5 2500, ram = corsair 8 gb (2*4) , anakart = msi h67ma-35(b3), samsung 500 gb harddisk, acer full hd ekran.
Sana o kadar dedik oyunlarda nvidia diye güzel kardeşim. Kim ne derse desin aldanmayın !
Eğer fotoğraf düzenleme grafik tasarım işi yapıyorsan Ati alacaksın. Matematiksel işlemlerde daha iyidir. Fakat iş, oyun, 3D modellemeye gelince nvidia'nın eline su dökemezler. Baştada söylediğimiz gibi ( Physx). Sakalım var ona göre :)