Laptop'a Ekran Kartı

Şehremini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar arkadaşlar...
Bilenler bilir bilgisayar alacaktım. :) Önerileriniz sonucunda Vatan'dan pcmi aldım.Çokta hızlı aşırı hatta :)
Neyse asıl konumuz şu;
Ablamın Acer Extensa 5635z markalı laptopu normalde ofis kullanımları için hızlı.Fakat bu laptopu ablam oyun oynamak içinde kullanmak istiyor ve laptopta ekran kartı yok onboard yani.
Bu laptop'a ekran kartı taktırabilir miyim? Slotu var mı?
Ekran kartı takılmıyorsa,2 GB olan Ram'e 2 GB daha ek yaptırıp performansı arttırabilir miyim?
Ekran kartı almak istiyorum ama bir bakalım.
Ayrıca laptopun başına talihsiz bir olay geldi.
Kapağın sol alt köşesi açıldı.Laptop'u ne açıyoruz ne kapıyoruz. :hammer: Bunun tamiri zor mu ve pahalı mı?

vbektas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamir hakkinda resmini cekip koyabilirsen yardimci olabilirim sana :D ayrica laptoplar masa ustu gibi yapboz degillere ekran karti takamassin takman icin elektonik ve yazilim bilgisine bga makinesine ihtiyacin olmasi lazim bu olayida tr de yapabilecek babayigit yok :S ram upgrade etmeyi tavsiye etmem ama ssd takabilirsen laptopun ucar resmen :D

Şehremini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yani?
RAM takamazmıyım.Ozaman RAM slotlarını neden yapmışlar?
SSD'nin yararı ne olur?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ben olsam bu makineye yatırım yapmam.
Ram takabilirsin slotu varsa ama yüksek bir performans asla bekleme.
Kapak sorununa gelince eğerki kullanımı etkileyen bir sorun yoksa kullanmaya devam ediniz derim

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ramleri kolayca yükseltebilirsin..hatta tüm donanımlar yükseltilebilir ama türkiyede bu iş zor.. bi kere ekran kartı bulucaksın.. yabancı sitelerde var ama türkiyede denk gelmedim.. o yüzden bi serviste/dükkanda bulduğunda epey tuzlu olacaktır..
Her ana kart,ekran kartı yükseltmesini desteklemiyor olabilir..Ekran kartı yuvası olması şart anakartında..

modelinize baktımda bu laptop ddr2 800 yada ddr3 1066 4gb ram desteği var.. chipsetiniz GL40..sanırım bu modellere takılmıyor

Şehremini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram takviyesi yapılmıyor mu?
İyide boş slotum varsa ddr3 1066 4 GB bir Ram neden uymasın ki?

vbektas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yani?
RAM takamazmıyım.Ozaman RAM slotlarını neden yapmışlar?
SSD'nin yararı ne olur?
Hayir demek istedigimi anlamadin Ram takabilirsin ekran karti takamazssin ayrica ram takincada aman aman bir performans olmaz senin pc 2 gb ram var 2 daha takarsin 4 olur ama dedigim gibi fazla bir performans artisi olmaz en iyisi ssd takmandir ozaman hizi hissedersin

Şehremini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım servise götürdüm laptopu...
100-140 TL arası fiyat belirlediler.Ekran için.
2 GB Kingston Ram içinde 90 TL dedi.
SSD mi alsam? Ram yüksekse hız daha fazla olur diye biliyorum. :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
chipset hm65 ise ssd den tam performans alırsın yani max 600mb\s sata 2 ise max 300mb\ sata 2 yse hiç para vermeye değmez