Usb wirelles adaptör önerirmisiniz?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yazın yaylada kalıyorum çaprazımızda pansiyon var.Bağlanıyorum fakat bazen bağlantı kopuyor.Bazı adaptörler açık alanlarda bazılarıda evin duvarları arasunda daha etkili oluyor.Bana şöyle güçlü bir wirelles adaptör önerirmisiniz?Birde normal kendi evimde internet en ön odada ben en arkadayım fakat bazen çekmiyor 4-5m var arası bunun nedeni nedir.Yardımlarınızı ve öneriilerinizi bekliyorumçBen şöyle bir ürün buldum ne dersiniz?:http://www.hizlial.com/u30.026.9352...-1000m-menzilli-300-mbps-kablosuz-ag-adaptoru

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Dark RangeMax çift antenli ve 1 km menzilli olması sizi yanıltmasın 5 para etmez. 5 yıllık dizüstünün wireless adaptörüyle hemen hemen aynı çekim gücüne sahip. Gösterdiği sinyal seviyeleri de sahte. Önce bir heyecan yapıyorsun "taaa nerdeki ağı full çekiyor" diye. Bağlanmaya çalıştığında ya bağlanmıyor yada kötü bir bağlantı.
Neyse gereksiz bir ürün için çok yorum yaptık.

Alfa'nın ve tp-linkin aşağıdaki ürünlerini kullandım. Alfa'yı ucuza bulamayacağın için gönü rahatlığıyla tplink alabilirsin. Hemen hemen aynı işi yapıyorlar. Aynısını [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] kullanıyor.

http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/ptdetail.phtml?Part=AWUS036NH
http://www.hizlial.com/u30.026.9250.0035/tp-link-tl-wn7200nd-150mbps-high-power-usb-adapter

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
şöyle birşey söyliyeyim belki yardımcı olur;darkın tek antenlisini bazen kullanıyorum.arada engel olmazsa 100(yüz)metreye kadar çalıştırabilirsiniz....ben 40 metreden tam dolu alamadım...hepsiburadadan 20 tl civarında bir adaptör daha aldım;evin hertarafında hatta alt katta bile full..şimdi baktım markasına "net master"diye elin baş parmağından daha küçük bir canavar...
şayet birebir alıyorsanız iki pazarlık alın...ben öyle yaptın...tam üç adet denedim darkı aldım amma ev içi performansı tatmin etmedi küçük canavarı aldım...
ilave etmek istedim;nedendir bilinmez bazı markaları kullanan arkadaşlar yere göğe sığdıramazken bazılarıda hiç memnun deyiller..alırken iki pazar alın..deneyin en iyi randımanı vereni alın..

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
evin için uygun fiyatlı yüksek db antenli Kablosuz Access Point alabilirsin ben kullanıyorum işe yarıyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
şöyle birşey söyliyeyim belki yardımcı olur;darkın tek antenlisini bazen kullanıyorum.arada engel olmazsa 100(yüz)metreye kadar çalıştırabilirsiniz....ben 40 metreden tam dolu alamadım...hepsiburadadan 20 tl civarında bir adaptör daha aldım;evin hertarafında hatta alt katta bile full..şimdi baktım markasına "net master"diye elin baş parmağından daha küçük bir canavar...
şayet birebir alıyorsanız iki pazarlık alın...ben öyle yaptın...tam üç adet denedim darkı aldım amma ev içi performansı tatmin etmedi küçük canavarı aldım...
ilave etmek istedim;nedendir bilinmez bazı markaları kullanan arkadaşlar yere göğe sığdıramazken bazılarıda hiç memnun deyiller..alırken iki pazar alın..deneyin en iyi randımanı vereni alın..

Alfa'yı 1 yıl kadar kullandım. Yere düşmekten bozulunca Dark RangeMax çift antenli almayı planlarken [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] Dark tek antenli olanını kullandığını ve verim alamadığı için tplinki aldığını ve memnun kaldığını söyleyince hem Dark hem tplink sipariş verdim. Gelen ürünlerin antenini takınca gördüm ki bozulan Alfa nın sadece anteniymiş.
Her 4 ürün aynı ortamda ve aynı zamanda test edildi. Yaklaşık sonuçlar: Alfa 40, Tplink 40, Dark Range Max Duo çift antenli 10, Dizüstünün Atheros çipsetli adaptörü 5 kablosuz ağ tespit edebildi. Alfa ve TPlink in 3-4 gösterdiği ağı Dark full gösteriyor ve bağlanamıyorda. Ürünleri yere göğe sığdıramadığımız ve yerin dibine soktuğumuz bundan.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Alfa'yı 1 yıl kadar kullandım. Yere düşmekten bozulunca Dark RangeMax çift antenli almayı planlarken @ReDo Dark tek antenli olanını kullandığını ve verim alamadığı için tplinki aldığını ve memnun kaldığını söyleyince hem Dark hem tplink sipariş verdim. Gelen ürünlerin antenini takınca gördüm ki bozulan Alfa nın sadece anteniymiş.
Her 4 ürün aynı ortamda ve aynı zamanda test edildi. Yaklaşık sonuçlar: Alfa 40, Tplink 40, Dark Range Max Duo çift antenli 10, Dizüstünün Atheros çipsetli adaptörü 5 kablosuz ağ tespit edebildi. Alfa ve TPlink in 3-4 gösterdiği ağı Dark full gösteriyor ve bağlanamıyorda. Ürünleri yere göğe sığdıramadığımız ve yerin dibine soktuğumuz bundan.
herkese günaydın...önce ben kimseyi hedef alarak cevap yazmadım...amma cevap verdiğiniz için ;test ettiklerimin içinde tp link te vardı kullanan bazı arkadaşlar memnunken ben randıman alamadım..test ettiğim yerin uzaklığı 40 metre(3 duvar-pencere)(interneti değiştirdiğim zaman 8-10 gün sürekli kullandım)..dark tek antenli diğerlerine oranla daha iyiidi(çift antenli satıcıda_arkadaş aynı zamanda_ yoktu)..onu aldım(satan yerde değişik modeller var ben deneyerek aldım)amma o da ev içinde tam randımanlı çalışmadı.sonrada belirttiğim küçücük cihazı aldım(onu hb.den aldım)ve her tarafta full çekti..evin alt katında bile tam dolu kopma yok...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Arkadaşlar aslında hemen hemen bütün cihazlar aynıdır.. Ama aslında bilinmesi gereken şunlar...

WLAN İçin En İyi Yeri Seçin
Birkaç tıklamayla her zaman almak istediğiniz yerde kablosuz bağlantıya sahip olabilirsiniz.
Sörf yeriyle yönlendirici menzilini doğru ayarlamayı gösteriyoruz
Hemen tüm WLAN’lar 2,4 GHz aktarım yapabiliyor. Kısa dalga frekanslar sayesinde veriler çok hızlı
aktarılabiliyor. Ancak önüne çıkan engellerden de kolaylıkla etkileniyor. Bunun çözümünde ilk akla gelen şu:
WLAN ne kadar yükseğe konulursa o kadar iyi çalışıyor. Tabii metal nedeniyle ses dalgasının yayılmasını
deforme edebilecek bilgisayarın ya da başka herhangi bir cihazın arkasında yer almamalı. Bluetooth aktarımı
ya da mikro dalga fırınlar da 2,4 GHz frekansında çalıştıklarından WLAN sinyalleriyle çakışabiliyor.
Dolayısıyla bu cihazlar da modeminizin etrafında olmamalı.​
ADIM ADIM EN İYİ WLAN
İlkin internette gezinirken nerede olacağınızı belirleyin. İster odanızda, ister bahçenizde olun DVD’de yer verdiğimiz
HeatMapper yönlendiricinizin konumunu mükemmel biçimde tespit ediyor.Yazılımı dizüstünüze kurduktan sonra,
evinizin zemin planını bulun ve tarayıcıda tarayarak görsel olarak kaydedin. Yazılımı çalıştırın ve “I have a map image”
seçeneğini işaretleyin. Buradan zemin planını yükleyin.Daha sonra dizüstünüzün çalışma yerlerini belirleyin. Modemi
çalıştırın ve yavaş yavaş evinizde dolaşmaya başlayın. HeatMapper dizüstünüzün hareket halinde olduğunu algılayacak.
Belirli aralıklardabulunduğunuz noktayı harita üzerinden işaretleyin.

wlan.jpg

EVİNİZİN AĞ HARİTASI
Yönlendiriciniz için evinizdeki en uygun konumu bulurken HeatMapper’a sağ tıklayın. Evinizin zemin planının yer aldığı bir
“Heatmap” görüntülenecek. Buradaki yeşil yerlerde modeminizin en iyi çektiği alanları,sarı alanlardan daha az kuvvetli çekim
alanlarını ve kırmızı alandan en zayıf noktalarını görebileceksiniz. Bu renklerin koyuluğu da, yayın kalitesiyle birlikte artıyor.
HeatMapper WLAN erişim noktalarındaki sinyal kalitesini tüm alanda gösteriyor. Eğer Heatmap’i sadece sizin erişim noktanız
ya da kendi ağınızı optimizasyon için kullanmak isterseniz, cihazı haritada bulun ve fare imlecini üzerine getirin. Akabinde
harita değişecek ve sadece WLAN’ınızın olduğu yeri gösterecek. WLAN ağınızın adı da gösteriliyor. Böylelikle doğru erişim
noktasında olduğunuzdan iyice emin olabiliyorsunuz.​

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için ...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
neostar wn-915
5 km den bağlantı yaptım bunla.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
neostar wn-915
5 km den bağlantı yaptım bunla.
Abartma yaa inandırıcı değil.. 27 tl fiyatı var nerde 5 km uzaklıktan bağlantı yapacak..:D

Hatta ürünün kendi tanıtımında bile 1 km açık alan diyor yani 1 km bile belki diyor yanii..

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Abartma yaa inandırıcı değil.. 27 tl fiyatı var nerde 5 km uzaklıktan bağlantı yapacak..:D

Hatta ürünün kendi tanıtımında bile 1 km açık alan diyor yani 1 km bile belki diyor yanii..

açık alanda 5210g cihazına 5km'den bağlandım. Asus netbook'a takmıştım.

Ürünü ben de satıyorum. Özelliklerinde 1km yazıyor. 5km'den bağlantı kurmasaydım yazmazdım.

Görmek isterseniz burada gösterebilirim. Rumuzumu google da aratırsanız bana rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
açık alanda 5210g cihazına 5km'den bağlandım. Asus netbook'a takmıştım.

Ürünü ben de satıyorum. Özelliklerinde 1km yazıyor. 5km'den bağlantı kurmasaydım yazmazdım.

Görmek isterseniz burada gösterebilirim. Rumuzumu google da aratırsanız bana rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Burası size mi ait??..

http://www.ikspi.com/kiraz/kablosuz-usb-adaptor/42/kablosuz-alici-detail.html

Cihazın tek farkı 5DBI anten onunda fazla bi etki yapacağını sanmıyorum..Yanii bu sayfadan önceki 1. sayfada benim gösterdiğim AirTies adaptörle bunun arasında fazla fark yok 11N standartında ve 54mbps ye hızında ikiside aynı yanii..

Sonuç olarak 5km ye ben gene inanmıyorum.. Birde artık günümüzde her taraf cep telefonu ve her türlü teknolojik sinyallerle kaplı olduğu için ben şahsen 1km ye bile inanmıyorum..

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
5 km mi :D E yuh artık :D ben evde 10 m bağlanamıyorum :D

Yayladaki evim de bile açık alan pansiyona 30 m var 2 çizgi çekiyor :D

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Burası size mi ait??..

http://www.ikspi.com/kiraz/kablosuz-usb-adaptor/42/kablosuz-alici-detail.html

Cihazın tek farkı 5DBI anten onunda fazla bi etki yapacağını sanmıyorum..Yanii bu sayfadan önceki 1. sayfada benim gösterdiğim AirTies adaptörle bunun arasında fazla fark yok 11N standartında ve 54mbps ye hızında ikiside aynı yanii..

Sonuç olarak 5km ye ben gene inanmıyorum.. Birde artık günümüzde her taraf cep telefonu ve her türlü teknolojik sinyallerle kaplı olduğu için ben şahsen 1km ye bile inanmıyorum..

Evet, sattığım ürünleri sitede sergilemeye çalışıyorum.

İntel'in 45 nanometre transistörleri bulunan işlemci ürettiğine inanabiliyor musunuz? İnsan saçı kalınlığı 90000 nanometre. İnsan saçı kalınlığının iki binde biri kadar transistör demek bu. 45'in altına düştüler bile. İnternette atan tutanlar çok oluyor, gereksiz ve gerçekliği şüpheli bir sürü bilgi de oluyor. Hatta forumlarda ne kadar çok mesaj yazarsanız o kadar rütbeniz artıyor, boş şeyler yazsanızda... Bunlardan uzak durmak için gereken hassasiyeti gösteriyorum. Birine yanlış bilgi vermek veya yanlış yönlendirmek ahlakıma ters düşer. Kullanmış olduğum ürün (915) her türlü işimi gördüğü ve sıkıntı çıkarmadığı için farklı bir ürün de aramaya gitmedim. Airties vs denemedim. Tavsiye ettiğim ürünün 5km'de çalışacağını ispatlayabilirim. Peki siz çalışmayacağını ispatlayabilir misiniz?

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
5 km mi :D E yuh artık :D ben evde 10 m bağlanamıyorum :D

Yayladaki evim de bile açık alan pansiyona 30 m var 2 çizgi çekiyor :D

Kablosuz iletişim sesin iletimesine benzer. Kapalı bir yerde bağırırsanız sesiniz çok az ilerler, 4 duvar sonra duyulmayabilir. Açık alanda sesiniz (eğer şiddetli ise) kapalı alana göre çok daha öteye duyulur. wa-5210g işte bu cihaz açık alanda çalışabiliyor, yağmurdan etkilenmiyor. Normal modemlerin gücü 15-20 dbm iken (20 kaliteli çekim gücü demek) resimde görmüş olduğunuz wa-5210g 27dbm gücündedir. 915 cihazı ile açık alanda 5km'den resimde gördüğünüz cihaza bağlandım, normal modeme değil ama. Bu kadar basit şeylere inanılmaması çok tuhaf geliyor bana.

80 sene önce biri deseydiki her tarafı kapalı bir yerde iken senin ne yaptığını dışarıdan görecekler... Sanırım ben de dahil kimse inanmazdı. Veya 80 km uzaklıkta iken biri ile konuşacaksın, yine inanmazlardı. Ama şimdi telefon, kamera ile hepsi mümkün.

İnanmadığım bir şey zamanı geri almaktır

Saygılar...
TL-WA5210G.jpg

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Kablosuz iletişim sesin iletimesine benzer. Kapalı bir yerde bağırırsanız sesiniz çok az ilerler, 4 duvar sonra duyulmayabilir. Açık alanda sesiniz (eğer şiddetli ise) kapalı alana göre çok daha öteye duyulur. wa-5210g işte bu cihaz açık alanda çalışabiliyor, yağmurdan etkilenmiyor. Normal modemlerin gücü 15-20 dbm iken (20 kaliteli çekim gücü demek) resimde görmüş olduğunuz wa-5210g 27dbm gücündedir. 915 cihazı ile açık alanda 5km'den resimde gördüğünüz cihaza bağlandım, normal modeme değil ama. Bu kadar basit şeylere inanılmaması çok tuhaf geliyor bana.

80 sene önce biri deseydiki her tarafı kapalı bir yerde iken senin ne yaptığını dışarıdan görecekler... Sanırım ben de dahil kimse inanmazdı. Veya 80 km uzaklıkta iken biri ile konuşacaksın, yine inanmazlardı. Ama şimdi telefon, kamera ile hepsi mümkün.

İnanmadığım bir şey zamanı geri almaktır

Saygılar...
TL-WA5210G.jpg

- 100 metreden aşağı atladım, bir şey olmadı.
-- Hadi canım sende
- Ama paraşütle atladım.

gibi bir şey olmuş.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
6 km den çektiğine eminmisin?Yanlış hesaplamış olmayasın :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aldığın urun sahte beratı atmacada sahte urun sattığı ıcın mahkemelık urunun garantısı kesın yoktur fatursıda :))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler kasens olur alfa olur hangisini alırsanız alın ama onların üzerindeki antenlerle çok verim alamazsınız bu cihazlarla birlikte yagi marka antenler var 16db olması lazım onu alıp monte ederseniz işte biz o gün tükeneceğiz dadından yenmez tavsiye edilir