At, Eşek Domuz Eti Yediren 11 Firma Teşhir Edildi

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
at_esek_domuz_eti_yediren_11_firma_teshir_edildi13389067370_h887702.jpg

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yoluyla ürünlerinde at, eşek ve domuz eti yediren 11 firmayı teşhir etti. Firmalar arasında ürününe tavuk eti karıştıran ünlü marka da var!

Kontrollerde laboratuvar sonuçları olumsuz çıkan ve gıdada taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen 10 et ve süt ürünleri üreticisiyle bir lokanta, bakanlığıninternet sitesinde ilan edildi.

Laboratuvar incelemelerinde bu firmaların bazılarının ürettiği sucuk benzeri ürünlerde ''at ve eşek eti'', kıymalı ve kuşbaşı pidelerde ''domuz eti'', yağlı peynir ve tereyağında ''bitkisel yağ'', dana sosisinde ''kanatlı eti'' tespit edildi.

Buna göre, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların adları, ürün adı, markası, parti ve seri numaraları şöyle:

-Nazifoğlu marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Aliçler Sucuk Erenler, Sakarya, tek tırnaklı eti (at eti, eşek eti) tespiti, parti/seri no: 27.01.2012

-Çiftarslanlı marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri, Afyonkarahisar, tek tırnak eti (at eti, eşek eti), kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 29.08.2012

-Elmalı Çiftliği marka, geleneksel tereyağı, Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Antalya, bitkisel yağ tespiti parti/seri no:1/19.07.2012 ve 01/22.07.2012

-Akdeniz marka, yarım yağlı homojenize yoğurt, Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti, Antalya, bitkisel yağ ve jelatin tespiti, parti seri no:4/28.03.2012

-Onurköy marka, yoğurt, Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. Mardin, bitkisel yağ tespiti, parti/ seri no: 01.04.2012

-Ilgaz Yaylası marka, yağlı tulum peyniri, Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd. Şti, Afyonkarahisar, bitkisel yağ ve nişasta tespiti, parti/ seri no: 07/01/2012

-Bacanaklar Güldem Süt marka, yağlı eritme peyniri, Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti, Konya, bitkisel yağ tespiti, parti /seri no:28/05/2012

-Balderesi marka, süzme çiçek balı, Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir, Adana, diastaz sayısı, fruktoz/glikoz, fruktoz glikoz, C4 şeker oranı yüzde, balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı, parti/seri no: 006

-Milenyum Pide marka, kıymalı pide, Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir,domuz eti tespiti, parti/seri no:20.04.2012, günlük üretim

-Milenyum Pide marka, kuşbaşılı pide, Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir,domuz eti tespiti, parti/seri no: 20.04.2012, günlük üretim.

-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M

-Salihli Özok marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (dana eti), Özok Gıda Salihli, Manisa, kanatlı eti tespiti, parti seri no:01 Nisan 2012

http://www.haber7.com/ekonomi/haber/887700-at-esek-domuz-eti-yediren-11-firma-teshir-edildi

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Valla bravo. Böyle bulup bulup teşhir etsinler.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Pınar bile bunu yapıyorsa biz kime güvenelim

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Pınar?Hani şu bildiğimiz gözü kapalı aldığımız?

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Tebrikler, müşteri gerçek cezayı ömür boyu onlara verecektir.Tüm ürünlerde yazılanın haricide ki ürünleri satanlar afişe edilmeli. Ekonomiyi, esnafı koruyacağız diye piyasa da ne kadar at eşek domuz ne varsa yedirdiler millete.Asıl bu zamana kadar ismi açıklamayanlar bu durumun sorumlularından bir kalemdir.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
afyon markalarının çoğunlukta olması tesadüf mü, yoksa bu işlerin merkezi afyon mu, merak ettim doğrusu.

balderesinin de çakma bal olduğu ispatlanmış oldu. Pınar'ın ismini görmek şaşırttı. demekki büyük firmalara bile güvenemiyoruz.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu teşhir olayı çok güzel, bu işlere bulaşacak firmalar açısında çaydırıcı olabilir, tabiki bu çaydırıcılık için bizim de bu firmaların ürünlerini almamamız gerekiyor.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Õnce Beşler,Şimdide Pınar.
Yuh olsun size ya.
Neye kime güveneceğiz şaşırdık yahu.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Aytaç da bi sorun yok herhal de :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bu sahtekarları herkes bilsin diye. konuyu sürekli güncel tutacam.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Oh uygulama süper böyle teşhir etsinler. Vatandaş da neyi almaması gerektiğini öğrensin. Yalnız Pınar çok şaşırttı beni. En güvenilir firmalardan biri olmasına rağmen yani... Daha biz kimlere güvenelim.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kayseri den üretim yapanlarda bir sorun yok o zaman. Şahin, İmamoğlu, Melek, Başyazıcıoğlu..

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yazıklar olsun diyorum daha da bişey demiyorum yakında insan eti de yiyecez .
tavuklar hormonlu şişirilmiş,salam sosis yemeyin zararlı,sebzeler sebzeye benzemiyor domatesin dısı kırmızı içi yeşil,meyvelerin tadı yok adam gibi bir portakal yemedim bu sene.
ne yediğimiz belli değil bi tahıllar kaldı mercimek pirinç ona da bulurlarsa bişey ne yiyecez yahu lanet olsun şu paraya yaw neler yaptırıyor insanlara

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar birşey dikkatimi çekti, bu haber milliyet'in sitesinde de yayınlandı ama Pınar firmasının adı geçmiyor, milliyet neden aradan Pınar'ı çıkardı ki ?
bakanlik-sonuc.jpg

şimdi tekrar baktım da, eklemişler sonradan.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Millet Pınar a laf atmış ama dikkat edin pınar domuz eti bulundurmuyor. Yani listede olma sebebi bu değil.

Listeye %100 dana eti diye sattığı üründe kanatlı eti (tavuk) tespit edildiği için listede. Tamam adamlar sahtekarlık yapmış ama sonuçta domuz eti var denilmemiş ürünlerinde.

Listelerin böyle tehşir edilmesi çok iyi. Devamını bekliyorum yetkililerden.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Telefon gelmiş olabilir, beşer şaşmış olabülüğ, daş düşebülüğ, ayı çıkabülüğ

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
pınar ki marka değeri okadar yüksek olan bir firma tamam at eti veya domuz eti yok ama doladırıcılık var ???

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Çok önemli konular bunlar. İyi bildiğim firma var 1,2 tane onlardan alıyorum.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Değerli kardeşlerimiz.
İslam hayatın her safhasında olduğu gibi ticaret ve alım satımda da kurallarıyla düzeni korur.efendimiz[sav]pazar teftişinde buğdayın ıslağını alta gizleyen esnafa aldatan bizden değildir buyurmuşlardır.Fiatta dürüst olunacağı gibi kalitedede dürüst olunması tartıdada dürüst olunması elzemdir.Şimdi bu kurallar işleyemediğine göre veya işletilemediğine göre kişiler kandırılmamak için tedbirli davranacaklardır.Bunu belediyelerden veya ilgili kuruluşlardan beklememelidirler ki o işler menfaatle halledilebilmektedir.
Önce bir bakalım 2,5 kg sütten 1 kg yoğurt 5 kg sütten 1 kg beyaz peynir çıkmaktadır et ise sucuk ve pastırmada kurumakta her geçen gün ağırlığı azalmaktadır işte bu anda sucuk ve salam nemli işleniyor kurutulmuyor içinede soya lesitin dahil yabancı maddeler bolcana iç yağ ilave edilmektedir iç organlar ise günlük kıyma tabir edilen ucuz ama o gün tüketilmesi gereken kıymaların hazırlanmasında kullanılmaktadır iç yağa karıştırılan iç organlar yağı kırmızı hale getirmektedir.
fiyatlara baktığımızda sevabına ticaret göze çarpmaktadır ki adam çalsa bile bu paraya vermemesi gerekir o zaman .....
dana sucuk 15-20 tlden kaliteli olanlar satılmaktadır salam ise 10 tl kavurma sosis keza
Besici kazandı+nakliye fabrika kazandı+nakliye toptancı kazandı+ nakliye dağıtıcı veya lojistik kazandı+ nakliye market kazandı kaç el değiştirdi pahalı olsa kimse almaz satılsın diye tağşiş ediyorlar yani hile karıştırıyorlar.
Düşünün ki hınzır eti çok ucuz ve tükenecek gibi değil at ve eşeği kalmışsa işe yaramayanları bunlar tesbit ediliyor mu evet ama araya bazıları giriyor ve görünmüyor
o kadar ucuza beyaz peynir yoğurt olmaz kaymak bağlasın diye kemik tozu serpiyorlar
her şey hileli ama unutmayın devletin gözünden birşey kaçmaz bunlar yakalandıysa hıyarlıklarından birilerini görmemişlerdir e sen onları görmezsen onlar seni görür
Bal olayı zaten saçmalıktı hakikaten ismi gibi dereden doldurmaları lazımdı fiyatları ucu değil ama miktar fazla özellikle dini kanallara reklam vererek satıyorlar o kremleri bilmemne yağı salyangoz kremi vs
Siz siz olun bir şey alırken empati yapın ben bu fiata satabilirmiyim diye ucuz geliyorsa o zaman pirelenmenin zamanı.Kimse kar etmeden hayrına mal satmaz

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bütün Kullanıcılarımızdan Ricam Herkes Facesinde İlete bildiği paylaşa bildiği her yere paylaştırsın Geleceğimizi sağlığımızı bu adiler Sayesinde yok olmasın.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Pınar ve apikoğlu kara listede artık geçen aylarda da apikoğlu da bu şekilde teşhir edilmişti

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben kesinlikle hazır marka almıyorum gidiyorum kasaba sucuğu mu kendim yapıyorum ya da fırsatım yoksa kasabıma yaptırıyorum :) En azından hem islam dinin uygun kesim yapılıyor hemde dana eti yediğimi biliyorum size de tavsiye ederim :) yalnız gerçekten pınar dan beklemezdim yazıklar olsun

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Nedense devlet bile halkı aydınlatırken kelime oyunu yapıyor adı sanı duyulmamış yöresel markalar Top10 da üst sıralarda yer alırken türkiyenin her noktasında her bakkalda markette bulunan PINAR listenin en altında yer alıyor Kelime oyunu yapan devlet yetkililerinde pideye domuz eti karıştıran bir firmadan farkı yoktur.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Ben 1500 kişilik grubuma ekledim, herkes görsün paylaşsın, inşallah böyle şirketler teşhir edilirde kurtuluruz bunlardan, gerçi yine aynı haltı yapmayacaklarını bileyemeyiz, burunlarından çıksın inşallah

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
http://forum.shiftdelete.net/gundem...idada-hile-yapan-firmalar-afise-edildi-2.html

Demiştim, hala arkasındayım.
Anadolumuzda durum biraz farklı olabilir ama özellikle İstanbul'da kimin eli kimin cebinde belli değil.
Ben şahsen et ve tavuk ürünleri yememe kararı aldım.

İsimler sizi şaşırtmasın.
Geçtiğimiz yıl Maret'de virus bulunduğu gazetelerde yer almıştı.
Ha keza Pınar'da dahil olmak üzere entegre et ve tavuk üreten firmaların tamamı bana göre şaibeli.
Eğer kasabınızda ve gözünüzün önünde gerçekleşmiyorsa bazı olaylar, hiç önermiyorum.
En azından İstanbul'da.
Bir kaç kez Keskinoğlu veya CP Piliç aldım.
Jelatini açınca balık kokusu algıladım.
Nasıl bir tavuksa. :)
Allah aratmasın da, ben yememe kararı aldım.