Sony ericson xperia neo v hakkında

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kendım marketden hıçbır tarayıcı ındırmedım.teelfonu aldığımda nete bağlanmak ıçın teelfonun kendı tarayıcısını kullanıyorum.tahmınım ie dır
bılgısayardan telefonuma uygulama nasıl yukleyeceğım hala onu çözemedım.bu arada kablosuz modemım olmadığını tekrardan hatırlatmak ısterım:D

Hım ozaman telefonuzdan google play sitesine girceksiniz internet paketiniz varsa kullanın yoksa diğer türlüsünü hiç denemedim genelde wifi açar indiririm direk

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kendım marketden hıçbır tarayıcı ındırmedım.teelfonu aldığımda nete bağlanmak ıçın teelfonun kendı tarayıcısını kullanıyorum.tahmınım ie dır

bılgısayardan telefonuma uygulama nasıl yukleyeceğım hala onu çözemedım.bu arada kablosuz modemım olmadığını tekrardan hatırlatmak ısterım:D

Telefonunda file explorer tarzı bir program yüklü mü? Eğer yüklü değilse öncelikle bu işe yarayan bir progeam yüklemelisin. Benim tavsiyem "x-plore" adlı programı yüklemen.
Bu programı google play üzerinden yükeyebilrsin.

Daha sonra başka program yüklemek için .apk uzantılı android program ve oyunları bilgisayarından indirerek hafıza kartına at. Telefondan x-plore programını çalıştır. Hafıza kartından yükelemek istediğin program oyunun apk sına tıkla kur. Hepsi bu kadar.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

İE tarayıcısının android versiyonu yok. Android'in standart tarayıcısıdır o.

Marketten bilgisayara uygulama veya oyunların .apk uzantılı dosyalarını indirmek mümkün olsa da, bu işlem biraz teferruatlı. Bir program, eklenti vs yükledikten sonra bazı ayarlar yapmanız gerekiyor ve telefonun ID numarasını da bu programın çalışabilmesi için vermeniz gerekiyor. Güvenli bir yol olmadığı gibi stabil de değil. Çalışmama ihtimali var yani.

Bu yüzden yine de en mantıklı çözüm kablosuz modem almanız veya mobil internet.

Kablosuz modem bulmak zor olmasa gerek. :) İnternet servis sağlayıcınızdan kablosuz modem isteyin belki verirler :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Hım ozaman telefonuzdan google play sitesine girceksiniz internet paketiniz varsa kullanın yoksa diğer türlüsünü hiç denemedim genelde wifi açar indiririm direk
ıntenret paketım varda sınırsız değil.vodafonun sınırsız paketıne gecmeyı düşünuyorum .heralde ozman sorun kalmaz
bu wifi olayını tam bılmıyorum.kablosuz ağ bağlnatısı gıbı başkasının netıne mı bağlanmam gerek?
Telefonunda file explorer tarzı bir program yüklü mü? Eğer yüklü değilse öncelikle bu işe yarayan bir progeam yüklemelisin. Benim tavsiyem "x-plore" adlı programı yüklemen.

Daha sonra başka program yüklemek için .apk uzantılı android program ve oyunları bilgisayarından indirerek hafıza kartına at. Telefondan x-plore programını çalıştır. Hafıza kartından yükelemek istediğin program oyunun apk sına tıkla kur. Hepsi bu kadar.
marketden baktım XPlore Door County ve X-plore File Manager programları çıktı hangısı olyuyor?
İE tarayıcısının android versiyonu yok. Android'in standart tarayıcısıdır o.

Marketten bilgisayara uygulama veya oyunların .apk uzantılı dosyalarını indirmek mümkün olsa da, bu işlem biraz teferruatlı. Bir program, eklenti vs yükledikten sonra bazı ayarlar yapmanız gerekiyor ve telefonun ID numarasını da bu programın çalışabilmesi için vermeniz gerekiyor. Güvenli bir yol olmadığı gibi stabil de değil. Çalışmama ihtimali var yani.

Bu yüzden yine de en mantıklı çözüm kablosuz modem almanız veya mobil internet.

Kablosuz modem bulmak zor olmasa gerek. :) İnternet servis sağlayıcınızdan kablosuz modem isteyin belki verirler :)

evde kablolu kullanıyoruz.en ıyısı başkasının kablsouz ağına bağlanmam.bunun ıçınde ağ şifreyı kırmasını öğrenmem lazım:)bır de yakalanma ıhtımalı var :D

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

x-plore programını kurdum.fakat bılgısayarımda google playerden ındırmek ıçın oturum açmam gerekıyor.hesabımla gırış yaptığımda direk teelfonuma programı ındırıyor yanıo pc ye değil

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
x-plore programını kurdum.fakat bılgısayarımda google playerden ındırmek ıçın oturum açmam gerekıyor.hesabımla gırış yaptığımda direk teelfonuma programı ındırıyor yanıo pc ye değil
Telefonu bilgisayardan yönetmek yada apk uzantılı dosyaları telefona yüklemek istiyorsan Kesinlikle My Phone explorer programını tavsiye ederim.Telefon hafızası hafıza kartı yönetimi hatta telefonun mesaj gönderip alma yada rehber yedekleme gibi bir çok özelliği bulunduruyor gooogleden arayarak bulabilirsin daha sonra telefona da google play storeden bir dosya yüklüyorsun telefonu bilgisayardan full yönetmeni sağlıyor

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Programların apk dosyalarını başka sitelerden direk pc ye inderebilirsin. Google play'i kullanman şart değil.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Telefonu bilgisayardan yönetmek yada apk uzantılı dosyaları telefona yüklemek istiyorsan Kesinlikle My Phone explorer programını tavsiye ederim.Telefon hafızası hafıza kartı yönetimi hatta telefonun mesaj gönderip alma yada rehber yedekleme gibi bir çok özelliği bulunduruyor gooogleden arayarak bulabilirsin daha sonra telefona da google play storeden bir dosya yüklüyorsun telefonu bilgisayardan full yönetmeni sağlıyor
[MENTION=251955]Hwoarang[/MENTION] ın önerdığı programı kullanmayı denıyorum .olmazsa önerdığınız pğrogramı denerım.teşekküğrler
Programların apk dosyalarını başka sitelerden direk pc ye inderebilirsin. Google play'i kullanman şart değil.

nasıl yanı başka sıtelerden.örnek verebılırmısınız?
yanı başka sıtelerden oluyorsa google playın daha ne özellığı var

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Google play üzerinden sadece telefona indirebilirsin, bilgisayara yükleyemezsin. Play'deki ücretli içerikleride Google'da aratırsan çeşitli sitelerde .apk uzantılı bi şekilde bulabilirsin. Apk sadece dosyanın .exe dosyası gibidir yani açmak için kullanılır. Ana dosyalar ise sd dosyalarıdır. Örnek atıyorum Pes 2012 apk gibi aratabilirsin. O dosyalarıda yani apk ve sd dosyalarını bilgisayarına indirip hafıza kartına atarsan telefona yüklemiş oluyorsun.

Daha ayrıntılı için için oyun nasıl yüklenirburada anlatıyor.

http://www.maxicep.com/android-oyun/android-oyun-yukleme-resimli-anlatim-551567.html

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Hwoarang ın önerdığı programı kullanmayı denıyorum .olmazsa önerdığınız pğrogramı denerım.teşekküğrler

google play direk telefonuna yükleyebiliyor ama diğer sitelerden indirince bilgisayara indirip ordan telefona yüklemen gerek tabi bir de şöyle bir durum var diğer sitelere ne kadar güvenebilirsin orası muamma

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@
Hwoarang ın önerdığı programı kullanmayı denıyorum .olmazsa önerdığınız pğrogramı denerım.teşekküğrler

Google Play Android işletim sisteminin resmi market uygulaması. Piyasada başka resmi olmayan market siteleri de var. Bunun yanında tek bir linkte toplu olarak yüzlerce uygulama oyunu indireceğin sitelerde var.
Telefonuna ne tür program oyun kurmak istiyorsan söyle yardımcı olalım.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Google play üzerinden sadece telefona indirebilirsin, bilgisayara yükleyemezsin. Play'deki ücretli içerikleride Google'da aratırsan çeşitli sitelerde .apk uzantılı bi şekilde bulabilirsin. Apk sadece dosyanın .exe dosyası gibidir yani açmak için kullanılır. Ana dosyalar ise sd dosyalarıdır. Örnek atıyorum Pes 2012 apk gibi aratabilirsin. O dosyalarıda yani apk ve sd dosyalarını bilgisayarına indirip hafıza kartına atarsan telefona yüklemiş oluyorsun.

Daha ayrıntılı için için oyun nasıl yüklenirburada anlatıyor.

http://www.maxicep.com/android-oyun/android-oyun-yukleme-resimli-anlatim-551567.html
sağol bı bakayım
google play direk telefonuna yükleyebiliyor ama diğer sitelerden indirince bilgisayara indirip ordan telefona yüklemen gerek tabi bir de şöyle bir durum var diğer sitelere ne kadar güvenebilirsin orası muamma

google bı tane program yazdım yıne goggle playa yönlendırdı.sızın güvendığınız ücretsız program sıtesı varsa yazabılırmısınız?

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağol bı bakayım

google bı tane program yazdım yıne goggle playa yönlendırdı.sızın güvendığınız ücretsız program sıtesı varsa yazabılırmısınız?
ben güvenmedğim siteleri size vermek istemem açıkcası sonra telefonunuza virüs girer sorumlusu olmak istemem.Yoksa dosya indirdiğim 1-2 site var hem burda reklam olmasın hemde ben bile güvenmezken size vermem olmaz

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
evde kablolu kullanıyoruz.en ıyısı başkasının kablsouz ağına bağlanmam.bunun ıçınde ağ şifreyı kırmasını öğrenmem lazım:)bır de yakalanma ıhtımalı var :D

Benim bahsettiğim tam olarak bu değildi aslında :D

Evde kablolu kullandığınız interneti, kablosuz modem temin ederek, kablosuz olarak kullanmak anlatmak istediğim şey..

Tabii modemi nasıl temin edersiniz? Orasını bilemem. İnternet servis sağlayıcınız belki hediye olarak kablosuz modem verebilir. Sormakta fayda var. Belki çevrenizde tanıdıklarınızdan, farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmiş ve eski kablosuz modemini kullanamayan birileri de vardır :D

Bu arada farklı sitelerden .apk uzantılı uygulama veya oyun dosyaları indirmeniz mümkün ancak ne kadar güvenli belli değil. Google Play Store, güvenlik konusunu hiç düşünmeden gönül rahatlığı ile program indirmenizi ve kullanmanızı sağlar. Diğer siteler bu konuda tam bir muamma. O riski göze alıyorum derseniz bir çok site mevcut.

File Manager tarzı programlar sadece SD kartınızın içeriğini görmeniz ve yönetmenizi sağlar. Marketten uygulama ve oyun dosyalarını bilgisayara indirme gibi bir özelliği yoktur.

Örneğin bilgisayarınıza farklı sitelerden indirdiğiniz .apk uzantılı dosyaları, telefonunuzun hafıza kartına attığınızda, bu dosyaları File Manager tarzı bir program olmadan göremez ve dolayısı ile yükleyemezsiniz.

Her ne olursa olsun bu tür bir programlardan birisini mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim. Böylece hafıza kartını sadece telefonunuzu bilgisayara taktığınızda düzenlemek yerine, telefon üzerinden de düzenleyebilirsiniz.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ben güvenmedğim siteleri size vermek istemem açıkcası sonra telefonunuza virüs girer sorumlusu olmak istemem.Yoksa dosya indirdiğim 1-2 site var hem burda reklam olmasın hemde ben bile güvenmezken size vermem olmaz
tamam sağolun
Benim bahsettiğim tam olarak bu değildi aslında :D

Evde kablolu kullandığınız interneti, kablosuz modem temin ederek, kablosuz olarak kullanmak anlatmak istediğim şey..

Tabii modemi nasıl temin edersiniz? Orasını bilemem. İnternet servis sağlayıcınız belki hediye olarak kablosuz modem verebilir. Sormakta fayda var. Belki çevrenizde tanıdıklarınızdan, farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmiş ve eski kablosuz modemini kullanamayan birileri de vardır :D

Bu arada farklı sitelerden .apk uzantılı uygulama veya oyun dosyaları indirmeniz mümkün ancak ne kadar güvenli belli değil. Google Play Store, güvenlik konusunu hiç düşünmeden gönül rahatlığı ile program indirmenizi ve kullanmanızı sağlar. Diğer siteler bu konuda tam bir muamma. O riski göze alıyorum derseniz bir çok site mevcut.

File Manager tarzı programlar sadece SD kartınızın içeriğini görmeniz ve yönetmenizi sağlar. Marketten uygulama ve oyun dosyalarını bilgisayara indirme gibi bir özelliği yoktur.

Örneğin bilgisayarınıza farklı sitelerden indirdiğiniz .apk uzantılı dosyaları, telefonunuzun hafıza kartına attığınızda, bu dosyaları File Manager tarzı bir program olmadan göremez ve dolayısı ile yükleyemezsiniz.

Her ne olursa olsun bu tür bir programlardan birisini mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim. Böylece hafıza kartını sadece telefonunuzu bilgisayara taktığınızda düzenlemek yerine, telefon üzerinden de düzenleyebilirsiniz.
evde tek başıma olma<dığım ıçın kablosuz modem kullanmam söz konusu değil.daha önce ttnetın verdığı kablosuz modem vardı malesef bozuldu
fıle manager tarzı programlara örnek verebılırmısınız.üstte arkadaşın verdığını kullanamadım

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
evde tek başıma olma<dığım ıçın kablosuz modem kullanmam söz konusu değil.daha önce ttnetın verdığı kablosuz modem vardı malesef bozuldu

Tam olarak anlamadım, kablosuz modem zaten birden çok kişinin rahat rahat kullanabilmesi için tasarlanmış. Evdekilerin sadece şifreyi bilmeleri yeterli :D

fıle manager tarzı programlara örnek verebılırmısınız.üstte arkadaşın verdığını kullanamadım

Ben Es File Explorer kullanıyorum. Dediğim gibi sadece SD kart içeriğini görmenizi sağlar bu tür programlar.

Marduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar wifi ile ilgili bi sıkıntım var sizde de oluyormu merak ettim internete wifi ile girip işim bittikten sonra wifi kapatıyorum fakat daha sonra wifi tekrar açtığımda telefon modem i (modemi hiç kapanmıyor 7/24 açık :) ) algılamıyor bunun için telefonu kapatıp açmam gerekiyor bunun bir çözümünü bilen varsa ve anlatırsa sevinirim.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Tam olarak anlamadım, kablosuz modem zaten birden çok kişinin rahat rahat kullanabilmesi için tasarlanmış. Evdekilerin sadece şifreyi bilmeleri yeterli :D

Ben Es File Explorer kullanıyorum. Dediğim gibi sadece SD kart içeriğini görmenizi sağlar bu tür programlar.
kablsosuz modem bozulduktan sonra radyasyon yayıyor dıye kablolu artık ayrıca uygun olması tercıh sebebıydı.şuanlık kablosuz düşünulmuyor
tam olarak kullandığınız programı anlatırmısınız?benım ıstedımı ypabılır mı

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hımm kablosuz konusunu şimdi anladım... :)

Kullandığım program belirttiğim gibi hafıza kartınıza telefon üzerinden ulaşmanızı sağlıyor.

Hafıza kartınıza attığınız her türlü dosyayı telefon ekranında görebilmenizi, o dosyaları silme, taşıma, çalıştırma gibi bilgisayarlardaki klasör yönetimi benzeri bir uygulama.

Bu işlemleri, program telefonda yüklü olmadığı zaman, sadece telefonu bilgisayara takarak, bilgisayar üzerinden yapabiliyoruz.

Sizin istediğiniz Google Play Store'dan uygulamaların .apk uzantılı dosyalarını önce bilgisayara indirmek ise, hayır. Bu işi henüz yapabilen ''güvenli'' bir program yok. Varsa da ben bilmiyorum.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
teelfonuma attığım vıdeoları ızleyemıyorum daha doğrusu nerde olduklarını bılmıyorum.ne yapmam lazım

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kamera ile çektiğiniz videoları izlemek için Galeriye girip bakabiliyoruz. Bilgisayardan attığınız videoları da görebilirsiniz galeride.
İsterseniz MX player yükleyin. O sizin yerinize telefondaki tüm videoları bulur :)

Ayrıca attığınız dosyaları, Sd kart içine attıysanız ve dosya yöneticisi programı kullanmıyorsanız görememeniz normal. Bunun için daha önce de bahsettiğim ES File Explorer :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Ayrıca attığınız dosyaları, Sd kart içine attıysanız ve dosya yöneticisi programı kullanmıyorsanız görememeniz normal. Bunun için daha önce de bahsettiğim ES File Explorer :)
yukledıkten sonra nasıl kulanacağım bu programı
ayrıca yenı surume yükselttıkten sonra şarj suresınde azalma oldu.daha önce 1 gün gıdıyordu işımdı ıse ancak 3-5 saat .bunun yenı surum ıle alakası olabılır mı?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
yukledıkten sonra nasıl kulanacağım bu programı

Bunu nasıl anlatabilirim ki? :) Bilgisayarda kullandığınız gibi diyelim.

Bu programda sadece dosya üzerine dokunacaksınız. Bilgisayarda sağ tık menüsünde çıkan işlemleri ( kes, yapıştır, sil gibi ) bu programda yapabilmek için, işlem yapacağınız dosya üzerinde parmağınızı bir süre basılı tutmanız yeter.

ayrıca yenı surume yükselttıkten sonra şarj suresınde azalma oldu.daha önce 1 gün gıdıyordu işımdı ıse ancak 3-5 saat .bunun yenı surum ıle alakası olabılır mı?

Şarj süresinin 3 - 5 saate düşmesi normal değil.

Yeni sürümün performans ile alakalı bazı dezavantajları vardı ama batarya ömrünün 3 - 5 saate düşmesi veya azalmasından bahsedilmemişti. Başka bir sorun var gibi...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bunu nasıl anlatabilirim ki? :) Bilgisayarda kullandığınız gibi diyelim.

Bu programda sadece dosya üzerine dokunacaksınız. Bilgisayarda sağ tık menüsünde çıkan işlemleri ( kes, yapıştır, sil gibi ) bu programda yapabilmek için, işlem yapacağınız dosya üzerinde parmağınızı bir süre basılı tutmanız yeter.

Şarj süresinin 3 - 5 saate düşmesi normal değil.

Yeni sürümün performans ile alakalı bazı dezavantajları vardı ama batarya ömrünün 3 - 5 saate düşmesi veya azalmasından bahsedilmemişti. Başka bir sorun var gibi...
ES File Explorer lıte yükledım.ama vıdeolar açılmıyor.cant fıles dıye mesaj çıkıyor
şarj neden erken bıtıyor anlamış değilım.telefonumda özellıkle ınternetden çıkarken çok kasılamalar oluyor.yanı masaüstü sımgelerı 1-2 sanıye gözukmuyor.bazen normal bılgısayarımda da boyle oluyor :)bırde şarj cıhazımın kablosu bozuldu onun yerıne şarjın kafasına normal usb kablosu takıyorum.kullanma klvauzunda sony urunlrınden başka urun kullanmayın dıyor ondan olabılır mı?aklıma gelmışken bışey daha söyleyım ben telefon şarjdaykende kulanıyorum acaba teelfonuma herhangı bır sıkıntı veır mı?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ES File Explorer lıte yükledım.ama vıdeolar açılmıyor.cant fıles dıye mesaj çıkıyor
şarj neden erken bıtıyor anlamış değilım.telefonumda özellıkle ınternetden çıkarken çok kasılamalar oluyor.yanı masaüstü sımgelerı 1-2 sanıye gözukmuyor.bazen normal bılgısayarımda da boyle oluyor :)bırde şarj cıhazımın kablosu bozuldu onun yerıne şarjın kafasına normal usb kablosu takıyorum.kullanma klvauzunda sony urunlrınden başka urun kullanmayın dıyor ondan olabılır mı?aklıma gelmışken bışey daha söyleyım ben telefon şarjdaykende kulanıyorum acaba teelfonuma herhangı bır sıkıntı veır mı?

Es File Explorer aslında dosya yöneticisi programı olmasına rağmen video oynatma gibi bir özelliği var. Ancak tüm video formatlarını oynatamıyor. Programın asıl amacı video oynatmak değil.

Video için MX Player kullanın. Neredeyse tüm video formatlarını destekliyor. Oldukça kullanışlı, güzel bir program.

Telefonunuzda bahsettiğiniz şarj problemi ve kasılmalar normal kullanımlar için ''anormal'' bir durum. Kullanmadığınız durumlarda WiFi, GPS, 2G/3G, Bluetooth, gibi özellikleri kapalı tutun. Ekran parlaklığını karanlık ortamlarda düşürün.

Kendi telefonumda pili en çok hangi işlev tüketmiş diye baktığımda, %90 Ekran olarak görüyorum her zaman.

Bu gün yaptığım testte;

8 saat 2G şebekesi açık ve dolaşımda, 3 saat kadar da WiFi açık halde,
Aralıklarla 2,5-3 saat kadar süre internet'te surf, twitter, mailler vs.
Bir kaç kısa telefon görüşmesi,
2 saat boyunca da bir program, GPS ile birlikte aktif halde açık şekilde ( ancak telefon uyku modunda ) , bunların dışında da zaman zaman saate bakma, telefonu kurcalama vs. gibi sık sık telefonu uyku modundan çıkararak tam 20 saat hiç şarj etmeden kullandım telefonumu.

Gün sonunda GPS ile aktif olarak ''uyku modunda'' iken kullandığım program %42 pil tüketmiş. ( Bu şaşırttı beni açıkçası :) ) Ekran ise %41 de kalmış :) Demekki o programı ve GPS 'i kullanmasam bir süre daha kullanabilirmişim telefonumu :) ve ekran yine %90'larda pil tüketimi ile en ön sıralarda olacakmış.

Siz telefonunuz için güncellemeden sonra böyle oldu demiştiniz. Hafıza kartında ve telefon hafızasında önemli belge, foto, video, gibi dosyaların yedeklerini alın ve hafıza kartını biçimlendirin.

Daha önceki sürümlerde ve güncellemelerde hafıza kartında oluşturulan dosyalar ile son güncelleme ile gelen dosyalar sorun yaratmış olabilir. Biçimlendirdikten sonra, Android işletim sistemi hafıza kartına gerekli dosyaları, yeniden otomatik olarak kuracaktır. Belki telefonunuza yüklediğiniz güncellemeyi yeniden yüklemeniz de sorunu çözebilir ama önce hafıza kartını biçimlendirmeyi deneyin.

Kullandığınız yeni kablo ve şarjda iken telefonu kullanmanız sıkıntı yaratmaz. Kullanma kılavuzunda her marka kendi ürünlerini tavsiye eder doğal olarak.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Es File Explorer aslında dosya yöneticisi programı olmasına rağmen video oynatma gibi bir özelliği var. Ancak tüm video formatlarını oynatamıyor. Programın asıl amacı video oynatmak değil.

Video için MX Player kullanın. Neredeyse tüm video formatlarını destekliyor. Oldukça kullanışlı, güzel bir program.
ozman ben fıle explorerı boş yere kurmuş oldum)yanı benım amacım telefondakı vıdeoyu bulup oynatmak.bu program nerde ne oldunu buluyor ama vıdeoyu oynatamıyor:Dyanı bu benım ıçın gereksız program
Telefonunuzda bahsettiğiniz şarj problemi ve kasılmalar normal kullanımlar için ''anormal'' bir durum. Kullanmadığınız durumlarda WiFi, GPS, 2G/3G, Bluetooth, gibi özellikleri kapalı tutun. Ekran parlaklığını karanlık ortamlarda düşürün. .
sadece 2 edge açık oluyor.onu öncekı surumlerde kapatabılıyordum.masaüzerınde program sımgesı vardı.ama yenı surumde nasıl yapıldını bulamadım
Kendi telefonumda pili en çok hangi işlev tüketmiş diye baktığımda, %90 Ekran olarak görüyorum her zaman.

Bu gün yaptığım testte;

8 saat 2G şebekesi açık ve dolaşımda, 3 saat kadar da WiFi açık halde,
Aralıklarla 2,5-3 saat kadar süre internet'te surf, twitter, mailler vs.
Bir kaç kısa telefon görüşmesi,
2 saat boyunca da bir program, GPS ile birlikte aktif halde açık şekilde ( ancak telefon uyku modunda ) , bunların dışında da zaman zaman saate bakma, telefonu kurcalama vs. gibi sık sık telefonu uyku modundan çıkararak tam 20 saat hiç şarj etmeden kullandım telefonumu.

Gün sonunda GPS ile aktif olarak ''uyku modunda'' iken kullandığım program %42 pil tüketmiş. ( Bu şaşırttı beni açıkçası :) ) Ekran ise %41 de kalmış :) Demekki o programı ve GPS 'i kullanmasam bir süre daha kullanabilirmişim telefonumu :) ve ekran yine %90'larda pil tüketimi ile en ön sıralarda olacakmış. .
ben ışyerınde yaklaşık 6 saat sadece ınternet kulanırım ve muzık dınlerım.bunun dışında telf görüşmesı pek yapmam
ekran %
benım telefonda pil %65 kullanımda:7 s 41 d 26 s pilde
ekran %64
telefon bek %9
telefon boşta % 8
medya sunucu %7
speed(oyun )%6
androıd sıstemı%3
seslı aramalar %2
sony erıcsonm musıc% 2

bu değerler nırmal mı?bunları nasıl kapatabılırım

Siz telefonunuz için güncellemeden sonra böyle oldu demiştiniz. Hafıza kartında ve telefon hafızasında önemli belge, foto, video, gibi dosyaların yedeklerini alın ve hafıza kartını biçimlendirin. .
yedek nasıl alınır.ve hafıza kartı nasıl bıçımlendırı.sadece google hesabıma teelfon rehberımı kaydetmışım.onuda gerı yukluyecepımı bılmıyorum :( daha öncekı güncellemede telefon rehbern hafızası sılınmıştı
Daha önceki sürümlerde ve güncellemelerde hafıza kartında oluşturulan dosyalar ile son güncelleme ile gelen dosyalar sorun yaratmış olabilir. Biçimlendirdikten sonra, Android işletim sistemi hafıza kartına gerekli dosyaları, yeniden otomatik olarak kuracaktır. Belki telefonunuza yüklediğiniz güncellemeyi yeniden yüklemeniz de sorunu çözebilir ama önce hafıza kartını biçimlendirmeyi deneyin.
yenıden güncelleme yapabılmek ıçın fabrıka ayarlarınamı dönmem gerek?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ES File Explorer'ı, ''hafıza kartına attığım videoyu bulamıyorum'' dediğiniz için tavsiye etmiştim. Bazı kişilerin gerçekten hiç işine yaramıyor bu program :)

Benim anlamadığım, attığınız video dosyasını galeride neden göremediğiniz. Sanırım video formatından dolayı galeride göremediniz.

2G açma kapama için veya 3G ye geçiş içinde widget var. Olmadı ayarlardan açıp kapatmak kaç saniyenizi alır ki? :)

Eğer bu 7 küsür saat içinde telefonu yine şarj etmediyseniz, pil tüketim değerleri normal gibi gözüküyor. 7 saat 41 dakika kullanmışsınız ve kalan pil %65. Bu kontrolü %100 şarj ettikten sonra, hiç şarja takmadan pil tamamen tükenmeden ve telefon kapanmadan yapmanız gerekiyor.

Orada belirtilen ögeler sizin telefonda neler yaptığınız ve bunların ne kadar şarj tükettiğini gösteriyor. Bunların hiç birini buradan kapatamazsınız ama uygulamalar ve oyunların pil tüketimi konusundaki performansını görerek, aşırı tüketim yapan uygulamayı tamamen kaldırmanız veya daha farklı kullanmanız konusunda bilgilendirme amaçlıdır.

Mesela Ekran. Kapalı mekanlarda ekran parlaklığını düşürerek kullanabilirsiniz. Veya bu işlemi otomatiğe alarak telefonun kendisi ortam ışığına göre ekran parlaklığını ayarlayabilir. Bu da bir miktar pil tasarrufu sağlar. Ama bu solgun ekran da hoşunuza gitmeyebilir. Sizin verdiğiniz değerlere göre Ekran dışında pil konusunda sorun yaratan başka bir uygulama da yok zaten.

Yedek almak, telefonu bilgisayara takıp, hafıza kartındaki önemli dosyaları kopyalayarak bilgisayarda belirlediğiniz bir klasöre yapıştırmak. Daha sonra yeniden hafıza kartına atarak kullanabilirsiniz.

Hafıza kartını biçimlendirme işlemi ise, Telefonu bilgisayara USB depolama aygıtı olarak taktıktan sonra, Bilgisayarım menüsünde hafıza kartı üzerine sağ tıkladığınızda, Biçimlendir seçeneği seçerek yapılıyor. Açılan küçük pencerede herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Sadece Biçimlendirmeyi başlatın, bir kaç saniye sürecek. Hafıza kartındaki her şey silineceği için bir üstte anlattığım gibi önemli dosyaların yedeğini almayı unutmayın.

Android işletim sistemi, eğer izin verirseniz telefon rehberinizi yedekliyor. Her yeni kişi eklediğinizde rehberinizin yedeğini de güncelliyor otomatik olarak. Örneğin ileride başka bir android telefona geçerseniz rehber için sadece Gmail hesabınızı telefona girmeniz yeterli olacaktır. Şu an bu izini verip vermediğinizi bilmediğim için bir şey diyemem. Zaten hafıza kartı ile de bir alakası da yok rehberin.

Yeniden güncelleme dediğiniz son versiyonu tekrar yükleme için, benim telefonum farklı olduğundan çok farklı işlemler yapıyorum. Sizin telefonunuzda nasıl yapıldığını bilmiyorum ama, bu konuda şöyle bir tavsiye verilmiş.

Ben güncellemeyi direkT telefondan yapmıştım . Telefondan yapınca var olan yazılımın üzerine 184 tane patch yükledigi için bende birkaç sorun çıktıgını düşünüyorum. Eğer pc companıon veya sus dan yaparsanız var olan yazılımı silip direkt 4.0.4 yazılımını yükledigi için daha iyi oluyor . yüklemek isteyen arkadaşlara duyurulur.(4.0.3 DEN BİLİYORUM)
TAVSİYEM SUS ( SONY UPTADE SERVİCE) FABRİKA AYARLARINA DÖNEREK YAPIN . ONCESİNDE SD KARTI YEDEKLEYİP SIFIRLAMAYI UNUTMAYIN !!

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.yalnız en sondaki yeniden güncelleme olayını anlamadım.birde ben rehberimdeki kişileri gmail hesabıma kaydediyorum.senkronize etme olayından tam anlamıyorum:)telefonuma film izlemek icin video atmıştım.normalde izleyebilmek ve gorebilmem icin uzantısınin ne olması gerekiyorr

naonbae

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir kaç aydır bu telefonu kullanıyorum. Dün android 4.0.4 güncellemesini yaptım video çekerken takılmalar oluyor. Video çekmediğim için umursamadım o sorunu. Bide ses ile yazma özelliğini dün güncellemeden sonra kullanabiliyordum bugün ne yaptıysam bir türlü kullanamadım. Aramalarda karşıya sesim gidiyor mikrofonda bir sıkıntı yok. Sizce neden olmuştur bu durum? Başka birinin başına geldi mi? Nasıl düzeltirim?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşlar bir kaç aydır bu telefonu kullanıyorum. Dün android 4.0.4 güncellemesini yaptım video çekerken takılmalar oluyor. Video çekmediğim için umursamadım o sorunu. Bide ses ile yazma özelliğini dün güncellemeden sonra kullanabiliyordum bugün ne yaptıysam bir türlü kullanamadım. Aramalarda karşıya sesim gidiyor mikrofonda bir sıkıntı yok. Sizce neden olmuştur bu durum? Başka birinin başına geldi mi? Nasıl düzeltirim?

Kameradaki takılma olayını bilemem ama ses ile yazma konusunda internet bağlantınızın olması gerekiyor.