Sistem tavsiyesi

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Merhaba arkadaşlar,
4 ana donanım bileşenini upgrade etmeyi planlıyorum. İşlemci, anakart, ram ve ekran kartı. Kalan tüm bileşenler mevcut. Ivy Bridge'e geçmeyi düşünüyorum ancak bu dönem çok takip edemedim. Anakartın doğal sata 3 desteği olmalı, önceki kullandığım x58 anakartlı sistemde sata 3 desteği Marvell çipsetiyle sağlanıyordu ve özellikle sata 3 arayüzlü SSD'lerde çok sorun yaşanıyor. Son dönemde pci-ex 3.0, usb 3.0 falan da var. Kısacası özellikle anakart seçiminde hata yapmak istemiyorum.

Bütçe orta şekerli diyelim. Ancak toplamda oluşacak rakama göre bütçeyi aşağı yukarı sündürebiliriz.. =)
Cpu-anakart-ram ve en son vga. Bu ara sitenin mottosu oldu. Ben de yardımlarınızı bekliyorum.. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ivy brigde anaklartlarda doğal ub3 ve sata3 desteği var. senin seçimin de Z77 çipset olur muhtemelen. işlemci olarak da İ7 3770K veya i5 3570K olur. ram çok önemli değil. gskill, corsair, geil... hepsi kaliteli ramler.

ekran kartı konusu ise biraz muamma. hala gtx 600 serisi piyasya tam yerleşmedi. 680ler çoıktı ama özel soğutmalı modeller türkiyeye gelmedi. 670 ise hiç yok. 660 zaten çıkmadı. yeni nesilden sadece HD 7000 serisi var. ancak testlerde gtx 600 serisi baya önce çıkıyor.

yerinde olsam biraz daha bekler, gtx 600 ekran kartlı bir upgrade yapardım. :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İşlemci: INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) - 258,30$+KDV - 563,87 TL
Anakart: Asus P8H77-V Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge) - 136,80$+KDV - 298,63 TL
Bellek: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül PC Belleği (CMX4GX3M1A1600C9) - 29,60$+KDV - 64,62 TL
Ekran Kartı: MSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 184,46$+KDV - 402,68 TL
USD TOPLAM: 609.16$ +KDV
TL TOPLAM: 1329.81 TL

Yanlız topladığım sistem yeni işlemcili ona uyumlu anakartlı bir sistem. Ekran kartı ve işlemci önem verdim . Daha yüksek bütçen varsa birdaha yapabilirim. Ayrıca bir eksiğim varsa belirtilebilir , düzeltirim.
Ekran kartı için incelemeler ;
[video=youtube;VBDd1peU1Ow]http://www.youtube.com/watch?v=VBDd1peU1Ow[/video]
[video=youtube;18QPVraMybE]http://www.youtube.com/watch?v=18QPVraMybE[/video]

--- Mesaj Güncellendi ---

ivy brigde anaklartlarda doğal ub3 ve sata3 desteği var. senin seçimin de Z77 çipset olur muhtemelen. işlemci olarak da İ7 3770K veya i5 3570K olur. ram çok önemli değil. gskill, corsair, geil... hepsi kaliteli ramler.

ekran kartı konusu ise biraz muamma. hala gtx 600 serisi piyasya tam yerleşmedi. 680ler çoıktı ama özel soğutmalı modeller türkiyeye gelmedi. 670 ise hiç yok. 660 zaten çıkmadı. yeni nesilden sadece HD 7000 serisi var. ancak testlerde gtx 600 serisi baya önce çıkıyor.

yerinde olsam biraz daha bekler, gtx 600 ekran kartlı bir upgrade yapardım. :)
Hocam upgrade tamam da arkadaş orta şekerli demiş :D Bütçe yüksek dememiş pek. Bütçe öyle bir olanak varsa biraz beklesin sonra tekrar tavsiye alsın bizden :) (tabi siz daha iyi bilirsiniz, yeni yeni başlıyoruz biz :) )

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Hocam upgrade tamam da arkadaş orta şekerli demiş :D Bütçe yüksek dememiş pek. Bütçe öyle bir olanak varsa biraz beklesin sonra tekrar tavsiye alsın bizden :) (tabi siz daha iyi bilirsiniz, yeni yeni başlıyoruz biz :) )
x58 sistem kullanan birinin orta şeker mantığı, sıradan kullanıcıdan biraz daha farklıdır muhtemelen. :)

est. ben de böyle konuları geze geze birşeyler kaptım. :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
x58 sistem kullanan birinin orta şeker mantığı, sıradan kullanıcıdan biraz daha farklıdır muhtemelen. :)

est. ben de böyle konuları geze geze birşeyler kaptım. :)
Haklısınız :) . Ama net bütçe belirtilse daha iyi olabilir bence :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Z77 dışında ne alternatif var? Z77'lerin tamamında mı doğal sata-usb3 desteği var? Eğer böyleyse senden ve diğer arkadaşlardan bir model isteyeceğim. :)
Bir de 3570K düşündüm önce, 3770K ile arada sadece önbellek farkı var gibi görünüyordu. Ancak az önce 3570K'da Hyper Threading'in de olmadığını gördüm fiyat için bakarken. Aralarında da 300 civarı bir fark var. Değer mi değmez mi diye düşünüyorum açıkçası..

Ekran kartı zaten bekleyebilir. Ben de elimdeki parçaları elden çıkartırım bu süreçte. Özelleştirilmiş soğutmalı GTX 670 ya da 680 olacak muhtemelen. Marka modelller yaygınlaşınca bakarız artık. Teşekkürler yardımın için. :) Özellikle anakart modeli bekliyorum =)

Ekleme: Webkurum teşekkürler. Şu anda GTX 460 SLI kullanıyorum. 6850 şu aşamada biraz hafif olur gibi. :)
rtsbora doğru anlamış, ben orta şekerli derken hani 1500'lük bir anakartla 2 parçada 2 binlik olmayalım diye düşünerek öyle yazdım. :yes:

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Z77 dışında ne alternatif var? Z77'lerin tamamında mı doğal sata-usb3 desteği var? Eğer böyleyse senden ve diğer arkadaşlardan bir model isteyeceğim. :)
Bir de 3570K düşündüm önce, 3770K ile arada sadece önbellek farkı var gibi görünüyordu. Ancak az önce 3570K'da Hyper Threading'in de olmadığını gördüm fiyat için bakarken. Aralarında da 300 civarı bir fark var. Değer mi değmez mi diye düşünüyorum açıkçası..

Ekran kartı zaten bekleyebilir. Ben de elimdeki parçaları elden çıkartırım bu süreçte. Özelleştirilmiş soğutmalı GTX 670 ya da 680 olacak muhtemelen. Marka modelller yaygınlaşınca bakarız artık. Teşekkürler yardımın için. :) Özellikle anakart modeli bekliyorum =)

Ekleme: Webkurum teşekkürler. Şu anda GTX 460 SLI kullanıyorum. 6850 şu aşamada biraz hafif olur gibi. :)
rtsbora doğru anlamış, ben orta şekerli derken hani 1500'lük bir anakartla 2 parçada 2 binlik olmayalım diye düşünerek öyle yazdım. :yes:
Anladım orta şekerli derken , hani bazı kişiler oluyor upgrade yaparken 1000 tlnin bile üzerine çıkmıyor sizin bütçeyi bilmediğim için öyle yazdım , yoksa çok dehşet kartlar mevcut :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

aslında x58 muadili x79 soket 2011 sistem. ancak pic-e 3.0 desteği yok. oyun için pci-e 3.0 önemli. hele ki gtx 600 serisi kart alacaksan.

x58 den terfi eden birini i7 3770K paklar diye düşünüyorum. aksi halde "up"grade demek mantıksız olabilir. i5 işlemcilerin bir de HT dezavantajı var senin de belirttiğin gibi. intel nedense böyle bir "güzellik" yapmış yeni i5lere. :)

anakart konusunda önerim:

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...0-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60119

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...mi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59267

http://www.teknobiyotik.com/donanim...t-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

daha uygun fiyatlı olsun dersen:

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...0-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60162

http://www.teknobiyotik.com/donanim...t-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

not: ivy bridge anakartlarda doğal sata3 6 gbs desteği var ama 2 port (4 giriş) ile sınırlı. diğer 2 port farklı renkte ve sata2 oluyor genelde.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Asus yakışıklıymış diyecektim fatality beni benden aldı =) Ama bunlardan birini alıp cpu'yu da 3770K yaparsak rakam epey bir artıyor. Alttaki MSI ya da Asrock ile aralarında çok da fark yok gibi, yani en azından bir yerden kazanalım.. :) Bu arada Asrock'u da bir araştırmak gerek. Eldekileri çabuk satabilirsem ilk tercihler olur. Bu gece iyice araştırıp kararımı vereyim ben iyisi. Yardımın için çok teşekkürler rtsbora. Eksik olma. Sistemi alıp topladığımda bir foto alıp koyarım buraya artık. :P

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Asus yakışıklıymış diyecektim fatality beni benden aldı =) Ama bunlardan birini alıp cpu'yu da 3770K yaparsak rakam epey bir artıyor. Alttaki MSI ya da Asrock ile aralarında çok da fark yok gibi, yani en azından bir yerden kazanalım.. :) Bu arada Asrock'u da bir araştırmak gerek. Eldekileri çabuk satabilirsem ilk tercihler olur. Bu gece iyice araştırıp kararımı vereyim ben iyisi. Yardımın için çok teşekkürler rtsbora. Eksik olma. Sistemi alıp topladığımda bir foto alıp koyarım buraya artık. :P
birşey değil kolay gelsin.. :) evet artık orta seviye anakarlar ile üst seviye anakartlar arasında tasarım ve ses kartı hariç fark kalmadı. 250-300 liralık anakartlar da tüm beklentileri karşılayabiiyor. asrock baya iddialı. şu videoya bak istersen. :)

http://www.donanimhaber.com/anakart/haberleri/ASRock-Asus-ile-kardes-degil-rakibiz.htm

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] hocam işinize karışmak gibi olmasın lakin o AsRockun kartlarındaki ram ve PCI-e Girişleri enden az sayıda MSI Millitary Class daha uygun olmaz mı?

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
birşey değil kolay gelsin.. :) evet artık orta seviye anakarlar ile üst seviye anakartlar arasında tasarım ve ses kartı hariç fark kalmadı. 250-300 liralık anakartlar da tüm beklentileri karşılayabiiyor. asrock baya iddialı. şu videoya bak istersen. :)

http://www.donanimhaber.com/anakart/haberleri/ASRock-Asus-ile-kardes-degil-rakibiz.htm

İzledim ve özellikle üst seviye kartlarına bayıldım gerçekten. Tasarım, özellik hepsi on numara. Sitesine baktım bios, sürücü konusunda da epey güncel gidiyorlar. Yine de üst seviyede yeni bir marka, Türkiye'de destek konusu nasıl olur bilinmez. Birileri şu fatality'i alıp incelese öyle mi karar versem diyorum, hazır vga beklerken. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
İzledim ve özellikle üst seviye kartlarına bayıldım gerçekten. Tasarım, özellik hepsi on numara. Sitesine baktım bios, sürücü konusunda da epey güncel gidiyorlar. Yine de üst seviyede yeni bir marka, Türkiye'de destek konusu nasıl olur bilinmez. Birileri şu fatality'i alıp incelese öyle mi karar versem diyorum, hazır vga beklerken. :)
teknik servisi çizgi elektronik. asus ile aynı. :)

http://www.cizgi.com.tr/

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
teknik servisi çizgi elektronik. asus ile aynı. :)

http://www.cizgi.com.tr/

Evet onu da yazdıktan sonra bir yorumda gördüm, bir artı daha. :) Fatal1ty, Extreme6 modeliyle özellik anlamında birebir aynı, sadece fatality'nin daha fazla sata 3 çıkışı ve usb yuvası var gördüğüm kadarıyla. Arada 150 TL oynuyor. Daha zaman var ama kartımı buldum gibi. :P
Z77%20Extreme6%28m%29.jpg

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Evet onu da yazdıktan sonra bir yorumda gördüm, bir artı daha. :) Fatal1ty, Extreme6 modeliyle özellik anlamında birebir aynı, sadece fatality'nin daha fazla sata 3 çıkışı ve usb yuvası var gördüğüm kadarıyla. Arada 150 TL oynuyor. Daha zaman var ama kartımı buldum gibi. :P
Z77%20Extreme6%28m%29.jpg
tasarım yakıyor. :P ben de bu koyu siyah aağırlıklı tasarımları kırmızılardan daha çok seviyorum. :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
tasarım yakıyor. :P ben de bu koyu siyah aağırlıklı tasarımları kırmızılardan daha çok seviyorum. :)

Kullanıcı adımdan, takımımdan anlaşılacağı gibi ben de siyah varken başka renge bakamam. :P

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sistemi artık toplayayım diyorum ama kafamda bazı soru işaretleri var.
Ekran kartı olarak GTX 680'de karar kıldım, hangi model olsun derken şöyle şok bir haber okudum dün;
http://www.donanimhaber.com/ekran-k...an-kartlari-geri-cagrilabilir--Guncelleme.htm

Doğruluk payı var mıdır bilmiyorum (Nvidia cephesinden tez vakitte yalanlama geldi beklenildiği gibi) ama ciddi anlamda kafa karıştırdı bu haber. O kadar parayı verdikten sonra böyle bir şey olması ihtimalini düşünmek bile insanı hayattan soğutuyor.. .)
İddianın yalan olduğunu varsayarsak düşündüğüm iki model var MSI GTX680 TWIN FROZR ve GIGABYTE GV-N680OC. İki model de özelleştirilmiş soğutmaya sahip ve fabrika çıkışı oc'li olarak satıştalar. GPU çekirdek hızlarında: MSI 1058 MHz (Boost:1124MHz), Gigabyte 1071 Mhz (Boost:1137 Mhz).

MSI
http://www.teknobiyotik.com/donanim...s-ekran-karti-n680gtx-twin-frozr-2gd5-oc.html
Gigabyte
http://www.sanalmarketim.com/urun/c...x-PCIe-3.0-(Batman-Arkham-City-Oyun-Hediyeli)

Şu anda kullandığım kart Twin Frozr soğutmaya sahip ve memnunum ama bu sefer değişiklik olsun, bir de Gigabyte'a şan vereyim diyorum. Bu defa da 3 fanlı tasarıma sahip bir soğutma ses yapar mı sorusu geldi aklıma..:D Bunları yazarken biraz da sesli düşünmüş gibi oldum.
Düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum arkadaşlar. Siz olsanız hangisini seçerdiniz? İddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? :: Gelin forumda tartışalım. :lol:

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
iki kart da güzel. hangisini seçersen seç, pişman olmazsın. madem msi dan memnunsun, ben olsam yine çift fanlı msi alırdım. 2 fan yeterliyse neden 3 fanlı model alayım. ekstra fan, az da olsa ekstra ses demek. gerçi incelemelere de bakmak lazım. :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
iki kart da güzel. hangisini seçersen seç, pişman olmazsın. madem msi dan memnunsun, ben olsam yine çift fanlı msi alırdım. 2 fan yeterliyse neden 3 fanlı model alayım. ekstra fan, az da olsa ekstra ses demek. gerçi incelemelere de bakmak lazım. :)

İddialar hakkında ne düşünüyorsun? :) Sen olsan riske girer miydin? Ben tırsmıyorum dersem yalan olur.
Bir de ATI daha önce hiç kullanmadım. Belki şimdiye kadar 10'dan fazla sistem topladım ancak işyeri için topladıklarım dışında (onlarda da 3450 ya da muadili kartlar vardı) hiçbirinde ATI olmadı. Şimdi hazır böyle dedikodular da varken aradaki 3-5 fps'yi es geçip bir MSI R7970 Lightning mi çaksam diyorum. Birçok yerde kart stokta görünüyor, en iyi 7970'lerden biri olmasına rağmen fiyatı da nispeten uygun. Hız aşırtılmış halde iken stok 680'i geçiyor birçok testte. ATI için bir diğer sebebim kullandığım monitörde Nvidia ile tam performans alamamam. Şu monitörü kullanıyorum ve ne yapsam GTX 460'la monitörü 120 Hz'de kullanamıyorum. Çok detaylı bilgiye sahip değilim ancak bunun için ATI bir kart gerekiyormuş sanırım. HDMI ile 120 Hz'de çalışmıyor sistem. Nvidia'nın 3D'si için ayrıca Nvidia 3D aparatları gerekiyor. Yeni kartlarda durum nedir tam bilemiyorum. Daha önce söylediğim gibi epey uzak kaldım, sadece ihtiyacım olduğunda ya da denk geldiğimde takip ediyorum.

Senden başka benim sorularıma cevap veren yok rtsbora biraz sana yükleniyorum o yüzden.. :D Tekrar teşekkür ederim. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
İddialar hakkında ne düşünüyorsun? :) Sen olsan riske girer miydin? Ben tırsmıyorum dersem yalan olur.
Bir de ATI daha önce hiç kullanmadım. Belki şimdiye kadar 10'dan fazla sistem topladım ancak işyeri için topladıklarım dışında (onlarda da 3450 ya da muadili kartlar vardı) hiçbirinde ATI olmadı. Şimdi hazır böyle dedikodular da varken aradaki 3-5 fps'yi es geçip bir MSI R7970 Lightning mi çaksam diyorum. Birçok yerde kart stokta görünüyor, en iyi 7970'lerden biri olmasına rağmen fiyatı da nispeten uygun. Hız aşırtılmış halde iken stok 680'i geçiyor birçok testte. ATI için bir diğer sebebim kullandığım monitörde Nvidia ile tam performans alamamam. Şu monitörü kullanıyorum ve ne yapsam GTX 460'la monitörü 120 Hz'de kullanamıyorum. Çok detaylı bilgiye sahip değilim ancak bunun için ATI bir kart gerekiyormuş sanırım. HDMI ile 120 Hz'de çalışmıyor sistem. Nvidia'nın 3D'si için ayrıca Nvidia 3D aparatları gerekiyor. Yeni kartlarda durum nedir tam bilemiyorum. Daha önce söylediğim gibi epey uzak kaldım, sadece ihtiyacım olduğunda ya da denk geldiğimde takip ediyorum.

Senden başka benim sorularıma cevap veren yok rtsbora biraz sana yükleniyorum o yüzden.. :D Tekrar teşekkür ederim. :)
monitörün 120 hz desteği konusunda bilgim yok maalesef. amd ile çıkacağından eminsen tabili 7970 de çok iyi bir kart. fiyatı da son derece uygun. 680'in benzer modelleri 2000 liraya satılır. o seviyedeki kartlarda zaten fps çok mühim değil. aynı oyunu ha 75 ha 80 fpsde oynamışsın, fark etmez. geriye bir tek physx kalır. o da senin için mühim değilse amd mantıklı bir tercih olur.

nvidia ile ilgili iddialara gelince, kartlar piyasada yaygınlaşmadan emin olmayız. alıp kullananlar çoğaldıkça dh forum gibi sitelerde sorunlar varsa ortaya çıkacaktır. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
hayırlı olsun. inşallah istediğin verimi alırsın. toplamı da 3000 lirayı bulmuş. :)

Teşekkürler. Daha güzelini sana yaparız inşallah. :) Evet rakam biraz arttı ama bendekiler elden çıkınca yarı yarıya azalacak. Bununla avunuyorum. :D

@whitedragon, biz de fatality düşündük Z77'sinden ama çok allı pullu gelin gibi pek hoşumuza gitmedi. Konuştuğum adam da aynı şeyleri söyledi bana, ben de seçecek olsam bunu seçerdim dedi en son öyle karar verdim.. ::) Hayırlısı artık.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Teşekkürler. Daha güzelini sana yaparız inşallah. :) Evet rakam biraz arttı ama bendekiler elden çıkınca yarı yarıya azalacak. Bununla avunuyorum. :D

@whitedragon, biz de fatality düşündük Z77'sinden ama çok allı pullu gelin gibi pek hoşumuza gitmedi. Konuştuğum adam da aynı şeyleri söyledi bana, ben de seçecek olsam bunu seçerdim dedi en son öyle karar verdim.. ::) Hayırlısı artık.
inşallah. :D

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] hani şu Asusun meşhur kırmızı siyah RoG serisi varya onun ayarında bir kartı daha uygun fiyata almış oluyorsun benim düşüncem oydu :)

Tabi elinizdeki donanımı fazla eskimeden elden çıkartınca bu PC piyasasında yeni sistem alanlara göre avantajlı olunuyor sisteminizi güncellemiş oluyorsunuz..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] kargo eline geçince, özellikle anakartın kutu içeriği ile fotolarını çekip eklersen çok makbule geçer. :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
@Blackout hani şu Asusun meşhur kırmızı siyah RoG serisi varya onun ayarında bir kartı daha uygun fiyata almış oluyorsun benim düşüncem oydu :)

Tabi elinizdeki donanımı fazla eskimeden elden çıkartınca bu PC piyasasında yeni sistem alanlara göre avantajlı olunuyor sisteminizi güncellemiş oluyorsunuz..

Aldığım kartla hemen hemen hiçbir fark yok aralarında. Sadece pasif soğutma blokları ve VRM'lerde farklı renk ve dizaynda bileşenler kullanılmış. Aslında detaylı incelendiğinde diğer her marka gibi Asrock'ta da mesela yarı fiyatına satılan kartla arada öyle aman aman fark yok. Hele ki extreme seviyede OC yapan, BIOS detaylarına, voltaj stabilitesine çok önem veren bir kullanıcı değilsen. 1-2 tane sata 3 slotu usb yuvası fazla oluyor. İşte pcb'yi boyayıp 200 $ fazladan geçiriyorlar. Amaç bu. :)

@Blackout kargo eline geçince, özellikle anakartın kutu içeriği ile fotolarını çekip eklersen çok makbule geçer. :)

Ne demek adamım dicem ama bir ihtimal buna fırsatım olmayabilir. Benim kasa epey bir çetrefilli (CM Haf X), kabloları arkadan geçirip toplayıp kelepçelemek gerekiyor. Hatta önce ben geceden söküp temizlemem gerekiyor. Montajını ben yaparsam ve parçalardan birinde sıkıntı olursa uğraşmak istemiyorum. Daha önce bu şekilde sistem toplarken bende en ufak hata olmamasına rağmen anakart açar açmaz yanmıştı. Bir dünya uğraşmıştım. Tırsıyorum kısaca. :lol: Yarın bütün gün işim var, işyerinde montaj imkansız benim için. O yüzden mecburen 30 kilo kasayı taşıyıp montajını da aldığım yerde yaptırmayı düşünüyorum. Eğer montaj aşamasında orda olabilirsem kare kare çekerim fotoları. :tongue: Olmadı kasadan foto alırız artık. :)

Ekleme: Bu arada kargo bana gelmeyecek. Aldığım yer çok yakın bana, o yüzden kargoyla uğraşmamak ve zamandan kazanmak için ürünleri İstanbul'daki ana firmadan direkt oraya aktaracaklar. Daha sonra ben kasayla oraya gidip montajı yaptırcam. Yarın olsun hele bir çare düşünürüz.

arcansas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu merakla takip ettim şimdi de sistemin eline geçmesini merakla bekliyorum böyle bir sistem toplamayı istiyorum elindeki monitör de listemde onunda performansını merak ediyorum verdiğimiz paraya değer mi diye genel haliyle foto_yazı şeklinde bahsedersen çok iyi olur