Şampiyonlar Ligi'nde GS ve FB'nin muhtemel rakipleri

Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
7,841
Reaksiyon puanı
31
Puanları
228
wezaN.jpg


Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi zorlu rakipler bekliyor


Avrupa'da liglerin büyük bölümünün tamamlanmasıyla, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak takımların çoğu belirlendi.

Türkiye'den şampiyon Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılmak için 2 ön eleme oynamak zorunda.

UEFA Avrupa Ligi'ne Türkiye 3 takımla katılacak. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak Bursaspor, kupayı kazanıp kazanmamasına bakılarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ya da 2. ön eleme turunda mücadele edecek.

Ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor ve 4. sırada tamamlayan Beşiktaş da Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek.

-Şampiyonlar Ligi- UEFA'nın sistemine göre 21 takım Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılıyor. UEFA klasmanında ilk 3 sırada yer alan ülkeler, Şampiyonlar Ligi'ne 3'ü doğrudan olmak üzere 4 takım gönderiyor.

Sıralamada 4-6. sıralardaki ülkeler, 2'si doğrudan, 3 takımla ligde yer alma hakkına sahip. 7-12. sıradaki ülkeler ise 1'i doğrudan, 2 takımla Devler Ligi'nde temsil ediliyor.

UEFA klasmanında halen ilk 12 arasında yer alan ülkeler ve bu ülkelerin Şampiyonlar Ligi'ne kaç takımla katıldığı şöyle: 1. İngiltere: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak.

2. İspanya: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak.

3. Almanya: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak 4. İtalya: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor, 3. bir ön eleme oynayacak.

5. Fransa: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor. 3. bir ön eleme oynayacak.

6. Portekiz: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor. 3. iki ön eleme oynayacak.

7. Rusya: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

8. Ukrayna: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

9. Hollanda: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

10.Türkiye: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

11.Yunanistan: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

12.Danimarka: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

Türkiye, UEFA klasmanında 10. sırada yer aldığı için Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray doğrudan gruplara kalırken, ligi 2. bitiren Fenerbahçe 2 ön eleme oynamak zorunda.

Doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılanlar

UEFA klasmanında ilk 12 sıradaki ülkeler ve bu ülkelerden 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak takımlardan belirlenenler şöyle:

Ülkeler Şampiyon İkinci Üçüncü

1. İngiltere Man. City Man. United Arsenal
2. İspanya Real Madrid Barcelona Valencia
3. Almanya B. Dortmund B. Münih Schalke 04
4. İtalya Juventus Milan
5. Fransa (Montpellier ve PSG) sezon henüz bitmedi
6. Portekiz Porto Benfica
7. Rusya Zenit
8. Ukrayna Shakhtar Donetsk
9. Hollanda Ajax
10.Türkiye Galatasaray
11.Yunanistan Olimpiakos

Not: Fransa'da Montpellier ve PSG'nin ilk iki sırada yer alacağı kesinleşti, ancak hangisinin şampiyon olacağı gelecek hafta belirlenecek. 12. sıradaki Danimarka'da ise şampiyonluk mücadelesi sürüyor.

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Spor Toto Süper lig şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde grupların belirleneceği kura çekimine 3. ya da 4. torbadan katılacak.

Kurada ilk torbada yer alacak 8 takımdan 7'si belli. Barcelona, Manchester United, Bayern Münih, Real Madrid, Arsenal, Porto ve Milan takımlarının yer alacağı 1. torbadaki 8. takım, 19 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde Chelsea olacak. Chelsea'nin Bayern Münih ile oynayacağı finali kaybetmesi halinde bu torbada Valencia yer alacak.

Galatasaray'a 2. torbadan çıkması muhtemel takımlar arasında ise Benfica, Shakhtar Donetsk, Zenit, Schalke 04 ve Manchester City bulunuyor.

Fenerbahçe

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemelerine 3. turdan katılarak 2 ön eleme oynayacak. Bu elemelerde seri başı olma ihtimali bulunan Fenerbahçe'nin 3. turdaki muhtemel rakipleri arasında, Braga, Dinamo Kiev, Spartak Moskova, Feyenoord, Motherwell, Brugges ile Yunanistan ve Danimarka Ligi'nin ikincileri bulunuyor.

Fenerbahçe'yi bu turu geçmesi halinde, 4. turda daha zorlu takımlar bekliyor. 4. turda da seribaşı olma ihtimali bulunan Fenerbahçe, seribaşı olursa Udinese, Lille, Malaga ve Borussia Mönchengladbach, seribaşı olmazsa, Tottenham ve tur atlamaları halinde Braga ve Dinamo Kiev gibi takımlarla eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi

Türkiye'yi 3 takımın temsil edeceği kupada, hangi takımın hangi ön eleme turundan başlayacağı, Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının sonucuna göre belirlenecek.

Bursaspor, kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi elemelerine 4. turdan (play-off) katılarak tek ön eleme oynayacak. Bu durumda ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor, kupaya 3. ön eleme turundan katılacak ve gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacak. Ligi 4. bitiren Beşiktaş ise kupaya 2. ön eleme turundan katılarak 3 ön eleme oynayacak.

Ziraat Türkiye Kupasını Fenerbahçe'nin kazanması halinde ise, Bursaspor kupaya 2. ön eleme turundan katılarak 3 ön eleme oynayacak.

Bu durumda ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor, kupaya 4. ön eleme turundan (play-off) katılacak ve gruplara kalmak için tek ön eleme oynayacak. Ligi 4. bitiren Beşiktaş ise kupaya 3. ön eleme turundan katılarak 2 ön eleme oynayacak.

Ön elemeler

Temmuz ayında başlayacak 2. ön elemede Türkiye'yi temsil eden takım, bu turda seri başı olacak ve Litvanya, Gürcistan, Letonya, İzlanda, Liechtenstein, Andorra, San Marino, Faroe Adaları, Ermenistan ve Moldova gibi ülkelerin takımlarıyla eşleşecek.

Ağustos ayı başındaki 3. ön eleme turunda ise Türk takımlarını, biraz daha zorlu takımlar bekliyor. Bu turda Türk takımları, yine büyük ihtimalle seri başı olacak ve Hırvatistan, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Norveç, İsviçre gibi ülkelerin takımlarıyla karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu maçları ise Ağustos ayı sonunda oynanacak ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenen takımların da dahil olacağı bu turu geçen takımlar, UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde 48 takım, 4'erli 12 grupta mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılan takımlar arasında, Liverpool, Newcastle United, İnter, Marsilya, Twente Sparta Prag, Athletic Bilbao, Levante, Rosenborg, Stuttgart, Bayer Leverkusen, PSV, Alkmaar, Rubin Kazan ve Lyon gibi takımlar bulunuyor.

Haber Kaynağı:
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,271
Reaksiyon puanı
18
Puanları
218
iki takımımıza da şampiyonlar liginde başarılar dilerim...
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,182
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
40
Konum
Elazığ
her iki takımımıza başarılar.uefa kupasındaki takımlarımızada başarılar.İnşallah iyi yerlere geliriz.
 

Felix Dzerjinski

Profesör
Katılım
2 Nisan 2012
Mesajlar
1,901
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Umarım Fenerbahçe de ön eleme turlarını geçer. 2 takımla şampiyonlar ligine katılırız.
 

ahmeta

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2,328
Reaksiyon puanı
36
Puanları
228
İki Takım da yukarılara yükselerek ülke puanımızı yükseltirler inşallah
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,662
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Bütün takımlarımıza Başarılar Dilerim.
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Özlemişiz şu müziği

[video=youtube;1Gc2XTfHD-s]http://www.youtube.com/watch?v=1Gc2XTfHD-s&feature=related[/video]
 

zatura

Profesör
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
1,037
Reaksiyon puanı
0
Puanları
216
Fatih hoca , aykut hoca kafa kaya verseler , biz bu takımları nasıl alt eder yukarılara çıkarız ittifakı yapsalar .. çok iyimser mi oldu ? Yoksa hayal mi ? :) :)
 

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
228
Tüm spor dallarında Uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek tüm takımlarımıza samimiyetle başarılar diliyorum.
Nasıl ki voleybol bayanlarda 2 Türk takımı Final Four oynayabiliyorsa, idealim, futbolda da takımlarımızın kupa finallerinde eşleşmeleri.
Zaman çoktan geçiyor.
Bunlar artık gerçekleşmeli.
Bu takımlar kadar, bu ülkede yaşayan vatandaşların da beklentisi bu olmadır.
Çalışıp, azimle üstüne gidildikten sonra, olanaksız diye bir şey olamaz.
 

Karargaht

Dekan
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,232
Reaksiyon puanı
112
Puanları
1,243
2. Torbadan M. City çıkacak gibi bi hissim var. Hayırlısı olsun, lige geri dönmek bile bize yeter.
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,931
Reaksiyon puanı
23
Puanları
218
Yaş
39
İki takımımızıda başarılar Allah yarımcıları olsun inşallah ikiside en az çeyrek final oynar bu sene kupayı da

ikisinden biri alsın

diyicem ama fazlamı uçmuş olurum acaba :P
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,614
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Konum
İstanbul
Avrupaya gidecek takım taraftarlarına sabır diliyorum :D
 
Üst