İşlemci anakart uyumu

valentino_vip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba.
Elimde şuan kullanmış olduğum anakart asus m3a ve üzerinde işlemci olarak amd athlon x2 4200 işlemci mevcut.
Almayı düşündüğüm işlemci Amd Athlon II X2 260 yada 270 model işlemci. Bu işlemci anakartıma uygunmudur, uygun ise power supply değişimi gerektirir mi ? Bu konuya hakim bilgi sahibi arklar cevap verirlerse çok sevinirim.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Anakartın AMD 770/SB600 yongalarına sahip ilk nesil Phenom işlemcileri destekliyor ama ASUS CPU desteği kısmında düşündüğün işlemcileri yazmamış ama en son bios ile bi ihtimal destekleyebilir diye düşünüyorum ama tam emin konuşamıyorum çünkü CPU destek kısmında Hiç bir Phenom II işlemci görünmüyor.

Tavsiyem eğer çevrende Athlon II / Phenom II kullanan bir tanıdığın var ise Anakarta en son bios u yükleyip işlemciyi bir denemen gerekebilir.

yada diğer bir seçenekte AMD nin Ağustos/Eylül gibi 2.Nesil Fusion işlemcileri gelecek soket FM2 destekli ve HD 7660D gpusuna sahip yeni mimari yatırımı komple bu tarz bişiye yapsan uzun vadede rahat edersin bence...

valentino_vip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın AMD 770/SB600 yongalarına sahip ilk nesil Phenom işlemcileri destekliyor ama ASUS CPU desteği kısmında düşündüğün işlemcileri yazmamış ama en son bios ile bi ihtimal destekleyebilir diye düşünüyorum ama tam emin konuşamıyorum çünkü CPU destek kısmında Hiç bir Phenom II işlemci görünmüyor.

Tavsiyem eğer çevrende Athlon II / Phenom II kullanan bir tanıdığın var ise Anakarta en son bios u yükleyip işlemciyi bir denemen gerekebilir.

yada diğer bir seçenekte AMD nin Ağustos/Eylül gibi 2.Nesil Fusion işlemcileri gelecek soket FM2 destekli ve HD 7660D gpusuna sahip yeni mimari yatırımı komple bu tarz bişiye yapsan uzun vadede rahat edersin bence...

Teşekkür ederim kardeşim. Dediğin gibi bende bir türlü emin olamadım. Yatırım konusuna gelince uzun vadede pek bişi katmak istemiyorum pcye laptop alma fikrim olduğundan daha sonralar için. Ram olarak 2 gb ddr2 800 2 gb ddr2 hyperx 1066 kingstonlarım var
bunlara ilave olarak 2 gb ddr2 hyperx kingston siparişi verdim yani eğer uyumsuzluk oluşmaz ise 6 gb bellek olmuş olacak w7 64 biti de kurdum. Ekran kartım ise paylaşımsız 1gb ATI HD3650

valentino_vip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın bu sanırım:

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM2Plus/M3A/#CPUS

ilk nesil athlon/phenom işlemcileri destekliyor ama 2. nesil athlon/phenom II işlemci desteği yok maalesef.

Evet kartım bu. Haklısın sanırım ilk nesilleri destekliyor ama malesef ilk nesilleri bulamıyoruz 2. eller dışında.

--- Mesaj Güncellendi ---

Arkadaşlar o halde size şunu sorsam amd x2 7850 black edition, amd x2 5200+ bu işlemciler sanırım uyumlular anakartıma ?
Eğer öyle ise mevcut olan işlemcimi düşünürsek hangisi ile değiştirsem arada gözle görülür bir performans farkı elde edebilirm.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
x2 7750 BE yada x2 7850BE o sistem için düşünülebilir x2 4200 yada x2 5200 e göre mimari anlamında da farklar var komut setleri ve 45 nm ye üretim tekniği buna bağlı daha az ısınma fln düşünülebilir ayrıca zamanında bende 7750 BE vardı 3.3 ghz te sadece çarpan kilidini yükselterek çıkartabiliyordum verimli olur yani

valentino_vip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Anlıyorum kardeşim doğru söylüyorsun mantıklı yatırım değil yaptığım şey farkındayım. Ama işte birnevi şey gibi düşün ne kdr kullanacağım belirsiz masaüstü pcyi.Evdeki bazı durumlardan dolayı masaüstü kullanımı iptal olabilir o yüzden hani çok ufak rakamlarda bir upgrade yaptım. Ama planlar değişirse yine masaüstü pc kullanımı benim için uygun olur ise dediğin şekilde yönelicem. benim biraz geçici modifiye zarar edeceğimi farkederek, normalde işimi görüyor pc oyun internet, ve mesleğim olan grafik tasarım programları ile alakalı kullanıyorum

--- Mesaj Güncellendi ---

x2 7750 BE yada x2 7850BE o sistem için düşünülebilir x2 4200 yada x2 5200 e göre mimari anlamında da farklar var komut setleri ve 45 nm ye üretim tekniği buna bağlı daha az ısınma fln düşünülebilir ayrıca zamanında bende 7750 BE vardı 3.3 ghz te sadece çarpan kilidini yükselterek çıkartabiliyordum verimli olur yani

Hım dostum 7750 elimdeki x2 4200 ile yer değiştiğinde farkını hissettirebilir diyosun yani. Ayrıca power supply değişmeme gerek olmaz herhalde değil mi? (Bu arada özel mesaj yollayamıyorum nedense yazıyorum gönderme problemi yaşıyor yeni üyelik diye sanırım)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Anlıyorum kardeşim doğru söylüyorsun mantıklı yatırım değil yaptığım şey farkındayım. Ama işte birnevi şey gibi düşün ne kdr kullanacağım belirsiz masaüstü pcyi.Evdeki bazı durumlardan dolayı masaüstü kullanımı iptal olabilir o yüzden hani çok ufak rakamlarda bir upgrade yaptım. Ama planlar değişirse yine masaüstü pc kullanımı benim için uygun olur ise dediğin şekilde yönelicem. benim biraz geçici modifiye zarar edeceğimi farkederek, normalde işimi görüyor pc oyun internet, ve mesleğim olan grafik tasarım programları ile alakalı kullanıyorum

Grafik tasarımı noktasında yeni mimariler ki özellikle ekran kartı yongası içerisindeki bi kaç teknoloji önem kazanmaya başladı OpenCL ve GPGPU.

Genel işlemleri gpu ya yaptırmak ve işlemcinin üzerine yük binmesini engellemek için düşünüldü sonuçta ekran kartı yongaları gelişmiş hesaplama gücüne sahip.

Kısacası öncelikle AMD ilk nesil Fusionlarda bunu uyguladı E ve A serisi işlemcilerde şimdi 2. nesil işlemcilerde özellikle bilindik programların desteği ile mesela Adobe ile AMD CS6 da işbirliğine gittiler. Adobe yeni Nesil AMD Trinity işlemcilerde 10 Kat a kadar performans vaat ediyor.

keza intelde kayıtsız kalmadı yeni nesil ivy işlemciler ve HD 4000 grafik biriminde GPGPU ve OpenCL desteğini verdi.

kısacası öyle bir noktaya kayıyor ki donanımlar yakında grafik birimi olmayan bir işlemci performans noktasında geride kalacak ve yazılım firmalarıda programlarını grafik işlemcinin gücünden yararlanacak şekilde optimize edecekler hem güç tüketiminden hem maliyetten hemde zamandan karşılıklı kazanç olacak.