Virüsten Kurtulmak için Ne Yapmalıyım ?

simko2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar benı sorunum su bendeki vürüs salam ve temiz hdd taktıgımda içinde ki klasorleri kısa yol olarak gösteriyor bilgisayarımda microsoft security essentials le tarattıgımda würüsleri buluyom temizleniyor ama 100 gb veri gözükmüyor ama hdd yakınca içince 100 gb veri gözüküyor ne yapmalıyım acama hem vürüsten kurtulmak için hemde dosyalarımı görmem için teşekkürler şimdiden

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Windows gezgininden Klasör ve Arama seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri işaretleyin. Artık görebilirsin.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows gezgininden Klasör ve Arama seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri işaretleyin. Artık görebilirsin.

bi sorum olucak bu virüs silindiği halde dosyaları gizli klasör olarakmı bıraktı ????

--- Mesaj Güncellendi ---

Selamlar benı sorunum su bendeki vürüs salam ve temiz hdd taktıgımda içinde ki klasorleri kısa yol olarak gösteriyor bilgisayarımda microsoft security essentials le tarattıgımda würüsleri buluyom temizleniyor ama 100 gb veri gözükmüyor ama hdd yakınca içince 100 gb veri gözüküyor ne yapmalıyım acama hem vürüsten kurtulmak için hemde dosyalarımı görmem için teşekkürler şimdiden

eğer gizli klasör olarak gözküyorsa gizli klasör görünümünden kurtarmak için sağ tıkla özelliklere tıkla gizli seçeneğini kaldır uygula-tamam de :)

cenkut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klasör Seçeneklerinden "Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle" yi kaldırın. Bir uyarı verecek EVET diyerek geçerseniz . Virüsün Korunan İşletim Sistemi Dosyası olarak "Dosya Özelliğine" rağmen görmüş olursunuz yalnız dosyaların içindekleri başka bir klasöre aktarım dosyaları siliniz çünkü özelliklerinden değiştiremezsiniz "Korunan İşletim Sistemi Dosyaları" özelliğini ancak Dos Attribute komutuyla olabiliyordu bilginize...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[MENTION=268685]simko2[/MENTION]

Aktif olduğu zamanda Klasör özniteliklerini değiştirip senin klasörlerini gizlemiştir. Aynı isimlerde de klasör simgesi gibi kendi virus programlarını koymuştur olduğu yerlere. Böylece sen klasörünü açtığını zannedip her defasında bir virus dosyası çalıştırmışsın.

Yapman gereken tek tek veya toplu bir şekilde klasörlerini seçip, özelliklerinden Gizli seçeneğini kaldırmak.

Kolay gelsin..

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Lİnux kullan kafan ve bilgisayarın rahat olsun...
Windowsdan vazgeçemiyorsanız ikisini birden kurun. linuxda virüslü dosyaları rahatlıkla görüp temizleyebilirsin...

simko2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar gizli klasor olmuyor aynı seyı xp de ve win 7 de denedım yine gözükmüyor anlamadım gitti

bunı bi deniyeyım o zaman bunun onune nasıl gecebilirim ne onerirsiniz elimde 5 tb hdd ful dolu bilgi var

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
o virüs recycler altında bi klasöre exe uzantılı dosya koyarak çalışır önce harddiski antivirüsle temizle zaten 1 virüs çıkacaktır muhtemelen daha sonra başlat -> çalıştıra cmd yazıp entere bas, sonra açılan ekranda taşınabilir harddiskinin harfini yazıp (bilgisayarıma girip öğrenebilirsin örneğin F: ) iki nokta üstü üste yapıp entere bas ve sonra şu komutu yaz attrib /s /d *.* -h -r -s entere bas sonra harddiskinin içine girip klasörlerin normale dönmesini bekle bu duruma göre değişir genelde en fazla 1- 2 dakika sürer.

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal virüs bilgisayarınada bulaşmış artık... Combofix ile tarattır ardından TuneUP Utilities kur ve TuneUp 1-Click Maintenance çalıştır ve tüm ayarları uygula ardından sitem tepsisinden TuneUp'ı aç ve "Fix problems" sekmesinden "Fix Common Problems" yap ve sende eksik olanları uygula

flood olacak kusura bakmayın bunları uyguladıktan sonra HDD Low Level Format atarsanız daha sağlıklı olur

Reaksiyon puanı
2,148
Yapman gereken tek tek veya toplu bir şekilde klasörlerini seçip, özelliklerinden Gizli seçeneğini kaldırmak.

Bu lnk virüsü nasıl gizliyorsa klasörleri, özelliklerine baktığında gizli seçeneği işaretli ve pasif gözüküyor, yani değiştiremiyorsun, ben içindeki dosyaları yeni oluşturduğum klasörlere taşıyorum mecbur. Flash belleğim bi çok bilgisayara girip çıktığı için lnk virüsüne ben de çok rastlıyorum :)

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o öneri daha öncede verilmişti ve o tik çalışmıyor! okumadan yorum yapma

Mod not: alıntı yaptığınız üye spammerdır :D