Bilgisayarın birden kapanması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cupraa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni bir kasaya gectm. kasa birden bire kapanıo. sadece kasa kapanıo modem resleme, ekran kapanması gibi durumlar olmuyor.. sonra basıyorm yıne acılıo.
oyun oynamadıgım surece film mzk gibi islevlerde kapanmıo.
guc kaynagından olabilr dediler degistirdim fakat yıne aynı sekılde oyuna girdim 1 saat sonra kapandı. baska neyden kaynaklana bilir.
işlemcim
: AMD athlom(tm) 62x2 dual core processor 4600 + 2 ( cpus ) 2.4ghz
sistem modeli: GA-MA78GM-52H
tskkrler

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yeni bir kasaya gectm. kasa birden bire kapanıo. sadece kasa kapanıo modem resleme, ekran kapanması gibi durumlar olmuyor.. sonra basıyorm yıne acılıo.
oyun oynamadıgım surece film mzk gibi islevlerde kapanmıo.
guc kaynagından olabilr dediler degistirdim fakat yıne aynı sekılde oyuna girdim 1 saat sonra kapandı. baska neyden kaynaklana bilir.
işlemcim
: AMD athlom(tm) 62x2 dual core processor 4600 + 2 ( cpus ) 2.4ghz

sistem modeli: GA-MA78GM-52H
tskkrler

Senin yazdığını okumadan önce güç kaynağı diyecektim ama değiştimişsin.. geriye tüm bileşenleri test etmek kalıyor bence.. RAM'leri memtest86 ile test edebilirsin.. harddiskide HDTune ile.. büyük ihtimalle sorun işlemci.. ama resetlememesi, kapanması ilginç.. güç kesiliyor,sistem hatasından bi reset olayı yok.. aklıma gelen tek şey tüm 4 ana donanımı test etmem olurdu..

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam cpunuza bakın. Sıcaklık ve ram tüketimine . Isınmayla alakalı olabilir.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Bencede fazla ısınma yapınca zarar vermesin diye ani kapatmalar yapabiliyordur belki de.

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gercekten artık kesın sonuc ıstıyorm .. bunaldım ya. islemci fun'nındamı sorun wardır yanı . onerebilceginz fun fln warmı .s

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
cpu'nun fanını çıkartıp termal macunu iyice kazıyın, tazesini sürün ve fanı takın. düzeleceğini düşünüyorum.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ekran kartıda sorun yaratabilir.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartıda sorun yaratabilir.

oyun dediğinde ilk ekran kartı geliyor akla da işte tüm kasanın kapanması cpu'dan yana itti beni. Çok karşılaştım benzer durumla. Bir de parçaları eski nereden baksan 3-4 seneliktir o bilgisayar. [MENTION=264249]cupraa[/MENTION] hiç temizlik yaptın mı kasanın içinde?

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bende amd işemcili bir laptop kullanıyorum havanın ısındı malum ayrıca işlemci fan deliklerini biraz kapalı durumda bıraktıgımda splash ile 1080p film izlerken yada sistemi zorlarken kut dıe kapatıyo ...yıllar once win xp ve diğer işletim sistemlerinde mavi ekran verirdi pc reslerdi kendini ,win 7 de direk kapatıyo.iyi bi fan alma zamanın gelmıs teknoloji marketlerı dolaşıp sana uygun bir tane edinmeni tavisye ederim.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Siz direk işlemci fanına yönelin. Yenisini almaktan da bahsetmiyorum. Tahminim fan düzgün takılmadığı için işlemci çok ısınıyor ve sistem kapanıyor. Ekran kartı ihtimali zor. Ekran kartı sorunlu olsa genelde görüntü gider gelir ve bağdaştırıcı yanıt vermeyi kesti der. Ya da sistem açılır ve görüntü gelmez. Sorun RAM'de olsa yüzde doksan ihtimalle mavi ekran alırdınız. Siz fanı sökün ve düzgünce yerine geri takın.

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saglun beyler . ekran kartımı yenı aldm 2 hafta once . macunu fln da yenı yaptım ama bı hata yapmıs olmalıyım takarken. direk fun degıstırmeyı dusunuyorm 50 tl gıbı bı fıyatı warmıs . kasayı arkadasmdan aldm toplama oldugu ıcın. yardmlar ıcın tskkrler . fun degıstırdıkten sonra tekrarlarsa bir baslık daha acarm sagln.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ekran kartı yeniyse uyumsuzluk yaratmış olabilir belki.Sorunun neyden kaynaklandığını bilmeden fanı değiştirmeyin bence.

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
he bide söyle bi bilgi verim. oyuna normal girdgimde sıkıntı olmuyor. denedım 30 dk acık bıraktm kapanmadı. ama internetten girince 5-10 dk ıcınde kapanıyor. ekran kartının uyumsuzlugu degıldır. ıste gutrup denıcem yenı bı fun taktırcam kapanmazsa kalıcak. bu durumda coksacma zaten herseyı yapıyorm sadece netten oyun oynıyamıyorm..

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
söylıyım. ıslemcı funını degıstırdm duzeltı.. bu tıp bı sorunu olan arkadaslar dırek ıslemcı funını degıstırsınler.
tsskkurler.

cupraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kahretsin ... sadece 1 saat acık kaldı yıne kapandı. ya internetten bı sorun olamazmı.s normal oyun acık kalıo 123123 saat kapanmıo. netten gırdıgınde cat .S

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
söylıyım. ıslemcı funını degıstırdm duzeltı.. bu tıp bı sorunu olan arkadaslar dırek ıslemcı funını degıstırsınler.
tsskkurler.

fun=eğlence, şaka, alay.
fan=yelpaze, vantilatör, pervane :D

kahretsin ... sadece 1 saat acık kaldı yıne kapandı. ya internetten bı sorun olamazmı.s normal oyun acık kalıo 123123 saat kapanmıo. netten gırdıgınde cat .S

kardeşim açıkçası hala ekran kartı ile işlemci arasında kaldım. işlemci fanını düzgünce taktım diyorsun arasındaki macunu yeniledin mi eskisini iyice kazıyıp yoksa öylece taktın mı? anakartında onboard ekran kartı varsa, harici ekran kartını çıkartıp monitörünü ana karttaki ekran kartına bağlayıp çalıştırmayı dene derim. Bilgisayarı kapatmadan önce 1024x768'e getirmeyi de unutma.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ethernet:
Anakart üreticisinin sitesine git.
LAN sürücüsünü indirip güncelle.

WiFi:
USB kullanıyorsan ethernet ile bağlan. USB çıkışlarında sorun olabilir.

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemci ve fan arasındaki termal macunu tazeleyin ve işlemci fanının ayaklarının düzgün bir şekilde oturduğuna emin olun fanın dönüş hızını gözle kontrol edin herhangi bir hantallık görünüyorsa yenı bir fanğutucu edinin cpu test programları acık ıken bılgısayarınızda işlem yapın ve sonuçları analiz edip değerlendirin kesin bir sonuça varabilirsiniz.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Internet üzerinden oynamadığımda sorun yok" diyor. Soğutmayla ilgili problem değil.

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok saçma bir sebep bilgisayarın açılırken herhangi bir donanım veya bileşen hatası alıyormusun veya uyarı türünden birşey? onboard mı ethernet girişin?