Person of Interest

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
4z3l4.png

En iyi suç henüz işlenmeyendir. Lost’un yaratıcısı J.J. Abrams ve The Dark Knight'ın senaristi Jonathan Nolan'dan yepyeni bir gizem öyküsü...

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir işadamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.
Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams'ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştu. Dizinin diğer başrolü ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel'e ait. Caviziel, son olarak geçtiğimiz yıl mini dizi The Prisoner'ın başkarakteri olarak CNBC-e ekranına gelmişti.

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

Karakterler

[TR]
[TD]
4z45l.png
[/TD]
[TD]HAROLD FINCH

Person of Interest sadece yaratıcıları ya da oyuncularıyla değil alışılmışın dışındaki konusuyla da izleyicinin ilgisini hak etmeyi başarıyor. Mr. Finch adlı gizemli bir milyoner, henüz işlenmemiş suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirmiştir. Çok az kişinin tanıdığı, hakkında çok fazla bilgi bulunmayan, ilginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak görülen Reese adında eski bir CIA ajanıyla anlaşıyor. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önleyebilmektir. Mr. Finch gerçekten göründüğü kadar iyi niyetli biri midir, yoksa elindeki bu güçle ulaşmak istediği başka hedefler mi vardır, dizinin merak uyandıran ikilemlerinden sadece biri.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD]
4z428.png
[/TD]
[TD] JOHN REESE

Eski CIA ajanı Jonh Reese yetkililer tarafından aranan ve resmi kayıtlarda ölü olarak görünen bir adam. İşine düşkün ve efsanevi bir ajan olarak bilinen Reese’in hayatının kırılma noktası karısını kaybetmesi. Başına tam olarak ne geldiğini ve karısını nasıl kaybettiğini kimse bilmiyor ve Reese bu konular hakkında konuşmakn istemiyor. Dizinin diğer baş karakteri John Reese'i ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel canlandırıyor. Son olarak geçtiğimiz yıl CNBC-e ekranlarına gelen mini dizi The Prisoner'ın baş karakteri olarak izlediğimiz Caviezel, bu ilginç dedektif rolüyle ikinci kez televizyon alanında kendini gösterme fırsatı [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD]
4z4cm.png
[/TD]
[TD] DEDEKTİF CARTER

Reese'i New York'ta bir gölge gibi takip eden, onu alt etmek için elinden geleni ardına koymayan Carter adındaki güzel polis dedektifine dizide Taraji P. Henson hayat verecek. Sinemaseverler onu 2008 tarihli Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ile çok iyi hatırlayacaklar. Henson bu filmdeki Queenie karakteriyle Oscar dahil olmak üzere 10'u aşkın ödüle aday gösterilmişti. Sanatçı bu yılın Emmy ödüllerinde de Taken From Me: The Tiffany Rubin Story adlı mini dizideki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" adayları arasında yer alıyordu. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Foto Galeri

[TR]
[TD]
4z4sr.jpg
[/TD]
[TD]
4z4th.jpg
[/TD]
[TD]
4z4u3.jpg
[/TD]
[TD]
4z4u9.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

--- Mesaj Güncellendi ---

SDN Person of Interest İzleyenleri

1. aytuLe
.
.
.
.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
bu diziyi 8 bolum izledim... 8 bolum sonunda hoslandim mi hoslanmadim mi anlamadim... seyretmeyi biraktim... demek ki hoslanmamisim :)

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu diziyi 8 bolum izledim... 8 bolum sonunda hoslandim mi hoslanmadim mi anlamadim... seyretmeyi biraktim... demek ki hoslanmamisim :)

8 bölüm de bıraktın mı ? Çok şey kaçırmışsın hocam ya devam etmeni öneririm ilerleyen bölümler daha zevkli hale gelecek.

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İlk bölümlerde bir konu yok gibi gelebilir, fakat ilerleyen bölümlerde belli karakterler üzerinden gidilerek sürükleyici hale geliyor.

marjelative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağımlısı oldum gayet güzel bir dizi bir de düzenli yayın saatleri olsa tadından yenmez :D

AhmetKemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güzel dizi diyorlar,sınav atmosferinden başlayamadım yazın izlemeyi düşünüyorum :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet,gerçekten güzel dizi :)
Bizim Türk dizilerini bırakıp yabancılara yöneliyorum ben de.Yazın daha sık izlerim dizileri
Yanılmıyorsam da yeni sezonu başlamak üzere Person of Interest'in birkaç gün kalmış olabilir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
benide ekleyin kara listeye :D süper dizi çok seviyorum ben :)

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
20. bölüm itibariyle söyleyebilirim ki fena halde bağımlısı olduğum dizi, hele o final sahnelerinde çalan müzikleri yok mu beni benden alıyor. İlk 7-8 bölüm izleyip bırakanlar çok şey kaçırıyor, hikaye daha sonraki bölümlerde genişleyip, sizi içine çeker bir hale geliyor kesinlikle izlemeniz gereken bir dizi. 10/10 :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Öneririm.
Her hafta yeni bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum.
Tek korkum, dizinin dğer bazıları gibi yarım kalması.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Final bölümü nası bişeydi ya? :D
Yeni sezonu ne zamana gelir?