Accsess Point Olarak Kullanmak İstediğim Modem

Nazım Yılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Konuya uygun yeri bulamadım ben de buradan sorayım dedim.

Şimdi olay şu, komşudan gelen ethernet kablosunu 5 portlu bir switch sayesinde 3 bilgisayara kablolu dağıtıyorum. Burada sıkıntı yok. Fakat bu üç bilgisayardan birisi laptop, ve ben kablosuz olarak bağlanmak istiyorum internete bu bilgisayarımdan.

aztech dsl600ew modemim var şuan elimde. fakat bir türlü ayarlayıp da kablosuz bağlanamadım internete. İnternetten videolar falan izledim fakat bi türlü beceremedim. modemin arayüzü farklı oldugundan galiba.

bu arada, aşağıdaki yani komşudaki modem airties rt 111 marka model modem.

hangi ayarları nasıl yapmam gerektiği konusunda bana yol gösterecek birisi var mı acaba? aylardır modem elimde, bir iki kere denedim ama beceremedim bi türlü. yaz geldi, artık daha rahat çalışmak istiyorum o yüzden halletmem lazım bu olayı..

cevap yazacak olan, okuyan, düşünen herkese teşekkürler arkadaşlar. iyi forumlar

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
konuyla ilgili sıkıntın devam ediyorsa pm at uzak bağlantı ile ayarlamanı yapayım

Nazım Yılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet devam ediyor hocam. ayarlayamadım hala. atıyorum şimdi pm

--- Mesaj Güncellendi ---

12 mesajım olduğu için pm gönderemiyo muşum..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Öncelikle aztech dsl600ew modemin arayüzüne gir.

- Modeme manuel bir ip ver
örneğin. adsl nin bağlı olduğu modemin ip si : 192.168.1.1 ise; buna 192.168.1.254 de ve alt ağ maskesine de 255.255.255.0
olarak ayarla

- Dhcp server açık ise bunu Dhcp relay enable veya (dhcp aktarıcısını aç) olarak işaretleyip, ip adresi olarak ta adsl modemin ipsini yani 192.168.3.1 gibi yaz.

- Wireles kısmından da gerekli güvenlik ayarlarınızı yapıp. wirelessi enable yapın.

genel olarak bu şekilde.

Nazım Yılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürlet hocam şimdi bir deneyeyim. bu ayarları yaparken modeme kablolu mu bağlanacağım yani kendi kablosuz modemime?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
teşekkürlet hocam şimdi bir deneyeyim. bu ayarları yaparken modeme kablolu mu bağlanacağım yani kendi kablosuz modemime?

Kablo ile yaparsanız daha iyi olur. çünkü herhangi bir ip değişimi ve/veya wireless ayarlarında bir değişiklik bağlantınızın koparak bir daha bağlantı yapamamanıza yol açabilir.

Nazım Yılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yalnız anlamadığım çok şey var.. ben nerdeki ayarları bu şekilde ayarlayacağım onu bulamıyorum. advanced seçeneğinde lan configrasyon bölümü var. üç seçenek var ethernet usb ve wlan.. tabi lan bölümünde bunlar. wan bölümü var.. routing bölümü var.. var da var.. az önce denedim bunu ama olmadı kesin yanlış yerden yapmışımdır..

üf deliricem yahu :D ne dandik bir modemdir bu

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bu ayarlara bak.

50519291.png

47097789.png

79586811.png

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Birçok modem bağlantı tipi seçebekleri vardır. Genelde de şunlar vardır seçenekler arasında;

"Static IP (Sabit IP)"
"Dynamic IP (Dinamik IP)"
"PPPoE & PPPoA"

Bunlardan dinamik IP olanı seçersen, doğrudan bir AP olarak çalışmaya başlar. Fakat statik IP vermen, daha sonra ayarlara girebilmen açısından önemlidir. O yüzden modemin IP adresi kaç ise, sadece son hanesini değiştirerek elde edeceğin IP adresini AP olmasını istediğin modeme ver. Örneğin ana modem 192.168.1.1 ise, bu AP olacak modeme de 192.168.1.254 gibi bir adres verebilirisin. Diğer tüm ayarları normal olarak yapman yeterli olur. Yani wireless bağlantı ismi ve şifresi gibi ayarları istediğin gibi yap ve kullanmaya başla.

Ağ paylaşımında kolaylık olması açısından ikinci modemin DHCP sunucu (DHCP server) özelliğini kapatman iyi olur fakat şart değildir.

Nazım Yılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ana modemin dhcp yi açtım ip falan verdim daha şimdi girebildim tekrar internete.. kurcaladıkça bozuyorum arkadaş.. yarın tekrar son kez deneyeceğim teşekkürler arkadaşlar

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar benzer bir sorunuda ben yaşıyorum..
TP-LİNK TL-WA5210G Cihazı ile birinci kattan 5 inci kata Client Router modu ile bağlantıyı kablosuz olarak çekiyorum ancak kablosuz olarak dağıtamıyorum.
mecburen eterrnet kablosu ile bilgisayara bağlantı veriyorum.

Elimde birde ZYXEL in p-660w-t1 v3 modemi var. Bu cihazı diğer cihaza bağlayıp Acces point olarak kullanabilirmiyim?

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
evet devam ediyor hocam. ayarlayamadım hala. atıyorum şimdi pm

--- Mesaj Güncellendi ---

12 mesajım olduğu için pm gönderemiyo muşum..

Merhaba saat 16:00 18:00 arası müsaitim istediğin zaman yardımcı olabilirim. teamviewer7 programını indirip hazır olmasını sağlar mısın.tşkler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba
benim uzman arkadaşlardan bir ricam olacak. tl wa 5210 cihazı laptop pcye nasıl bağlarım. internet karşı binada arkadaşımda ve çok zayıf. bu cihazı tavsiye ettiler. yardımlarınızı bekliyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
merhaba
benim uzman arkadaşlardan bir ricam olacak. tl wa 5210 cihazı laptop pcye nasıl bağlarım. internet karşı binada arkadaşımda ve çok zayıf. bu cihazı tavsiye ettiler. yardımlarınızı bekliyorum.

1. Bilgisayarına manuel bir IP adresi ver. Örneğin 192.168.1.15
2. Access Point'in (5210) IP adresine herhangi bir internet tarayıcı ile gir. Ki bu adres 192.168.1.254 'tür.
3. Soldaki menüden "Wireless"a, altından da (varsa) Operation Mode'a tıkla.
4a. Kablosuz alıp kablosuz dağıtmak istiyorsan Operation Mode olarak "Universal Repeater" seç. Bu seçenek ancak modem WEP şifreli ise olur.
4b. Bilgisayara kabloyla bağlayacaksan mode olarak "Client" seç.
5. Bağlanacağın modemin bilgilerini "Survey" tuşuna tıklayarak listeden seç.
6. Soldan "Wireless Security" veya "Security Settings" yazan menüye gir.
7. Şifreleme tipini (WEP, WPA veya WPA2) seç ve ilgili kutuya da modemin wireless şifresini yaz.
8. Soldaki Status bölümüne girerek sinyal alıyor mu kontrol edebilirsin.
9. Bağlantı sağlandıysa, 1. adımda bilgisayarına verdiğin IP adresini kaldır, yani otomatik IP'ye geri al.
10. İnternete gir. :)

suavci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba.
Bende TTNET kampanyalarından aldığım iki adet kablosuz modem var: Airties rt206v2 ve Airties rt206v4. Ben bu modemlerden birini acsses point olarak kullanmak istiyorum! Bunun için internette araştırma yaptım ve buna benzer uygulama yapanları gördüm ancak bir profesyonel yardımıyla yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

1- Bu söylediğim işlem mümkün mü?
2- Eğer mümkünse bu bağlantıyı kablolu ya da kablosuz nasıl yapabilirim?
Sorularımı cevaplayacağınızı ümit ederek selamlarımı sunuyorum. Hayırlı günler.

suavci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır!

Arkadaşlar Airties müşteri hizmetlerini aradım beraber yaptık (35 dk 20 sn sürdü!). İki modem, ethetnet + adsl kablosu ve tabiki bilgisayarınız yanınızda bulunsun yeterli :D

hasanmustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

elimde 2 kablosuz modem var.
-Ana modemim huawei hg521 antensiz
-acces point yapmak istediğim 2. modemim ZTE 531B tek antenli
-Kablosuz usb alıcım tp-link WN-727N (Tencere kapağına aliminyüm folyo
kaplayarak çanak anten uygulaması yaptım)
Bu malzemeleri kullanarak en iyi kablosuz ağı nasıl kurabilirim ?
Modemleri nasıl ayarlarım. Cevaplandırırsanız sevinirim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lativeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu konuda bana Tw 7 ile destek verecek varmı yapamıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
BENim elimde zyxel P-660-T1 v3 var bunu nasıl acsees pointe çevirebilirim ?