• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Xp Formatlamıyor; eskisinin üzerine kuruyor...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
İyi günler arkadaşlar. Arkadaşın kasa pc'sinde kurulu xp'yi kaldırıp C'yi formatlayarak yeni bir xp kurmak istedik. Bios'tan boot önceliğini cd olarak seçtim. Yeniden başlattıktan sonra kurulum başlıyor; gerekli dosyalar yüklendikten sonra hdd bölümlendirme ve format seçeneklerinin olduğu sayfa gelmiyor. Masmavi ekran öylece duruyor. Bir süre sonra kurulum kendiliğinden tamamlanıyor. Ancak bir önceki xp aynen duruyor; kurduğum xp ayrı olarak kuruluyor. Elimdeki xp cd'si sp3'lü. Bu cd ile şimdiye kadar hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Eski xp'yi tamamen nasıl kaldıracağım, bilen var mı?

Reaksiyon puanı
189
Hdd'yi bicimlendirirsin olur biter. Ama bence senin Cd'de bir şey var. Katılımsız kurulum gibi sanki. Cd değiştirmeyi dene...

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kurulu sistemi yukseltme gibi birsey olmus galiba . .

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Evet, cd katılımsız. Ancak kurulumun başında mutlaka bölümlendirme ve format sayfası gelirdi; bunda hiç gelmiyor. Cd'yi belki 10 tane ayrı donanımda denedim, uyumsuzluk gibi bir sorun çıkarmamıştı. Daha yakınlarda hem dizüstü hem de kasada denedim, sağlam.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
windows.old klasörünü kaldırmayı kastediyorsan şunu uygulayabilirsin

Önceki Windows işletim sisteminizi temizlemeden kurduğunuzda oluşan bu klasörü güvenle nasıl temizleyebileceğinizin cevabı yazımızda!
Windows 7, Vista ve XP işletim sistemlerini sisteminizi formatlamadan yeniden kurduğunuzda eski sisteminiz saklayan klasör olarak saklanan Windows.old‘u sisteminize zarar vermeden kaldırmanız mümkün.Adım-1: Sabit diskinizin üzerinde farenizin sağ butonuna tıklayın ve “Özellikler” i seçin.Adım-2: Açılan pencerede “Genel” sekmesini tıklayın ve “Diski Temizle” butonuna basın.Adım-3: Açılan pencerede “Disk Temizleme” sekmesini tıklayın ve “Önceki Windows yüklemesi” seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basın.Artık önceki işletim sisteminiz güvenle temizlenmiş oldu.

http://www.gelecekonline.com/metin/windows_old_klasoru_guvenle_nasil_silinir-13592

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
windows.old klasörünü kaldırmayı kastediyorsan şunu uygulayabilirsin

Önceki Windows işletim sisteminizi temizlemeden kurduğunuzda oluşan bu klasörü güvenle nasıl temizleyebileceğinizin cevabı yazımızda!
Windows 7, Vista ve XP işletim sistemlerini sisteminizi formatlamadan yeniden kurduğunuzda eski sisteminiz saklayan klasör olarak saklanan Windows.old‘u sisteminize zarar vermeden kaldırmanız mümkün.Adım-1: Sabit diskinizin üzerinde farenizin sağ butonuna tıklayın ve “Özellikler” i seçin.Adım-2: Açılan pencerede “Genel” sekmesini tıklayın ve “Diski Temizle” butonuna basın.Adım-3: Açılan pencerede “Disk Temizleme” sekmesini tıklayın ve “Önceki Windows yüklemesi” seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basın.Artık önceki işletim sisteminiz güvenle temizlenmiş oldu.

http://www.gelecekonline.com/metin/windows_old_klasoru_guvenle_nasil_silinir-13592

Bu yolu deneyip sonucunu yazacağım.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Katılımsız yerine düzgün bir cd ile denesen ?

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Ne yazık ki bir daha deneme fırsatım olmadı. Aynı sorunla karşılaşan olur da arkadaşların yukarıda önerdikleri çözümleri uygularsa yazar artık. Yardımcı olan herkese teşekkürler...

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Format atarken sistemi kuracağın Hdd'yi biçimlendir olsun bitsin ;)