Turkcell Vınn Güvenliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tr53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tr53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

5 gün önce TURKCELL VINN aldım.Herşey güzel memnunum hızından vs.
Benim sorum interneti birileri gizli kullanılabilir mi? Son 2 gündür kullanmadığım halde internet kotası sürekli azalıyor.Kullanılan internet (Turkcell in kendi programından baktığım) artıyor.
Laptop un Wireless i de kapalı.Benim bilgisayar üzerinden direk bağlanamayacağını düşünüyorum.
Acaba VINN ın bu şekilde özelliği var mı ?
Wireless ve bluetooth kapalı olduğu halde biri bluetooth ile bağlanmayı denedi.Nasıl oldu anlamadım.
Güvenliği arttırabilmek için neler yapılabilir.

Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ediyorum.Hayırlı günler.

Not:
(Programları da kontrol ettim.Güvenlik duvarından downloadlarını iptal ettim)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mobil modemler bu şekilde dışarıdan bağlantıya kapalıdır. Wifi dağıtma özelliği yok modemlerin. Yani dışarıdan bağlanılamaz.

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun aslında çok basit sen turkcell vınn modemi kullandığın zaman kotan anında düşmüyor.Örneğin 2 gün önce kullandığın download miktarı bugün düşebilir.Bir müşteri hizmetleri temsilcisi olarak bu sorunla çok fazla muhattap oluyorum.Sorun yapılan indirmelerin anında sisteme geçmemesi.Yani anlayacağın net kotan 48 saat sonra sisteme geçer.Merak etme kimse modemini kullanamaz.(Tabi turkcell multi vınn olmadığını kabul ediyorum)

tr53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun aslında çok basit sen turkcell vınn modemi kullandığın zaman kotan anında düşmüyor.Örneğin 2 gün önce kullandığın download miktarı bugün düşebilir.Bir müşteri hizmetleri temsilcisi olarak bu sorunla çok fazla muhattap oluyorum.Sorun yapılan indirmelerin anında sisteme geçmemesi.Yani anlayacağın net kotan 48 saat sonra sisteme geçer.Merak etme kimse modemini kullanamaz.(Tabi turkcell multi vınn olmadığını kabul ediyorum)

Download ve upload miktarını gösteren bir programı var.Ona dayanarak konuşmuştum.Toplam kalan kota miktarını da doğrular nitelikte.

Eğer modemin wifi dağıtma özelliği yoksa ve bilgisayarım yerel ağ ile interneti dağıtmıyorsa bilmediğim başka bir program arka planda indirme yapıyordur belkide.

Hepinize teşekkür ederim.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Download ve upload miktarını gösteren programda sadece download miktarına bakıyor sonrada turkcell kotasıyla karşılaştırıyorsan turkcell kotan fazla gitmiş görünür.Download ve upload miktarlarının toplamı kotandan düşüyor bunu biliyorsun değilmi?

tr53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mantıklı... Ama download miktarının yanında upload önemli değil.Download sayacım su sayacı gibi dönüyordu :) Acaba gizlice kullanma durumu olabilir mi diye sordum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Geç bir yorum ancak yararlı olacaktır, bende VINN vardı. 39 TL lik standart fatura ödemem gerekirken 79 TL fatura geldi. Sorduğumda FixMobi diye bir cinsel içerik siteine abone olduğum için fark geldiği söylendi. Halbuki abone olduğum söylenen tarihte bilgisayara bağlanmamıştım, zaten bir ayda 1-2 kere bağlanıyorum. İptal ettirdim. Derler ki, açtığınız sitede bir banneri de tıklasanız abone sayıp ücret alıyorlarmış. Tabii daha sonra kullanım olark faturaya ücret geliyor. Tuhaf olan Turkcellin bu uyanıkları iş ortağı olarak kabul edip faturayı kendi müşterisine kesmesi. Peki fatura 40 lira değil de 4000 TL olursa ne yapacağız. Sizden onay istenmiyor, direk faturanıza yansıyor.