Mavi ekran ve bios sorunu :(

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb arkadaşlar

Bilgisayarım durup dururken mavi ekran sorunu verdi, devamında nette biraz araştırıp olayı çözmeye çalıştım, bazı arkadaşlar bios'a girip sata-ide ayarları falan demiş, ancak benim bios ekranımda öyle bi ayar yeride yok yada ben bulamadım galiba. Yada bunların dışında başka bi sorun var bilgisayarda, umarım yardımcı olursunuz.

Not: bi arkadaş ram lerdeki slotlardan kaynaklandığını söyledi ama benim slotları takıp çıkaracak kadar fazla bi bilgim yok,sizler ne dersiniz arkadaşlar

Mavi ekran resmi:

22012004.jpg

Bios ekranı resmi:

22012004001.jpg

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Önyükleme hatası bu, dll dosyalarını yükleyememiş olabilir.Bıos'ta advanced bölümünde olması lazım aradığın özellik.Sen en son format atarken sata-raid desteklemeyen bir cd ile format attın galiba.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
bu hata arkadaşımdada vardı.Format attık düzeldi :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Format atınca düzelir evet, fakat sata-raid destekli bir işletim sistemi kurması lazım.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Format atınca düzelir evet, fakat sata-raid destekli bir işletim sistemi kurması lazım.
biz normal windows 7 64 bit kurduk düzeldi ve şuan sorunsuz kullanıyor.
Bu arada arkadaşımın bilgisayarı laptop.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bilgisayarda laptop,ama benimki normal çalışıp dururken böyle bi hatayı verdi, format sonrası değil yani
o yüzdende donanımsal olabilir mi diye düşündüm,format atılmasın ya o kadar bilgi var içinde :(

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ben windows 8 in mavi ekranından bile nasibimi aldım. :) Ama kendim yaptım windowsun suçu değildi.
Kaspersky Internet Security silerken aynı anda Kaspersky Pure yükleyince pc kafayı yedi :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Şuan reset attığınızda yapıyor mu? Bıos konusunda yardımcı oluruz, sıkıntı olmaz.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bilgisayar açılıyorsa gerekli bilgilerinizi arşivleyip daha sonrasında format atarsanız düzelecektir... bazen sistem dosyalarından silinmeler veya virüslerin yayılması sonucunda oluyor bu hatalar ramdan olsa pc açılmaz hata farlı olur pc den belirli aralıkta bip sesi çıkar ram veya donanımdan kaynaklanan bir hata değil bence ... bilgilerinizi windowsun yedeklemesi ile yedeklerseniz kurulumda bir o kadar kolay olur...

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan reset attığınızda yapıyor mu? Bıos konusunda yardımcı oluruz, sıkıntı olmaz.

şu anda mavi ekranda sonra kapama düğmesine basıyorum ve sonra windows güvenli kip,en son yapılandırma, normal başlat seçeneklerini sunuyo,onların hangisini seçersem seçeyim yine aynı mavi ekran geliyo karşıma
ilk açılışta f2 ile bios'a giriyorum ama orada ide, ahci yada sata diye bi şey yok, olsa belki bi şeyler yapacam, kaldım böyle yani kardeşler

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bıosta advenced bölümünün fotoğrafını çeksene bi, unuttum bu bıos modelini.O yüzden fotoğraf istedim.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hemen çekip gönderiyorum, ama maalesef dediğim gibi ide-sata falan yazmıyo kardeşim :(

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Burada yok, I/O device configuration yazan yerde mi acaba? Bir oraya bak istersen.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IR port
parallel port
diye 2 tane şey var, başkada bi şey yok dostum

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hiç bir yerde RAID ile başlayan veya IDE CONFIGURATİON veya SATA MODE yazan bir yer yok mu? Ami ve Phoeix Bıos'larda böyle yazar.Award Bıos'ta SATA MODE yazar genelde.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok maalesef kardeş, dün akşam devamlı nette onu araştırdım bende ama yok yok yok, onun olmaması normal mi acaba yaa

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Donanımdan anlıyor musun? Kasa da bir şeyi söküp takabilir misin?

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok be dostum,bilgisayar laptop zaten, hani belki masaüstü olsaydı, takıp sökebilirm derdim ama böyle olunca durum dahada zorlaşıyo, ya format olmasın içinden bi şey takıp sökülsün,zararı yok 1-2 gün sonra olsun razıyım zaten,büyük ihtimalle bilgisayarcıya götürecem ama o da kalkıp direk format atılması gerek demez inşallah

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Verdiğin bilgilere bakılırsa çözüp format kardeşim.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
donanımsal değil midir yani dostum,hani belki ram-slotla alakalı bi şeydir, çünkü senin gibi bi arkadaş daha öyle demişti,o yüzden dedim yani

Ona buradan bir şey diyemem.Onu diyen kişi de ihtimal olarak söylemiştir.Ama iki seçenek var, ram ve hdd (Çok büyük bir ihtimal Hdd).Bilgisayar elimde olsa ne yapar eder çözerdim.Hdd, ram denerim.Ama forumdan da bir yere kadar oluyor.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ona buradan bir şey diyemem.Onu diyen kişi de ihtimal olarak söylemiştir.Ama iki seçenek var, ram ve hdd (Çok büyük bir ihtimal Hdd).Bilgisayar elimde olsa ne yapar eder çözerdim.Hdd, ram denerim.Ama forumdan da bir yere kadar oluyor.

doğru evet haklısın, artık bilgisayarcıya götürmekten başka çare kalmadı elimde, yardımların için öncelikle sana, sonrada diğer arkadaşlara tşk ederim (:

Reaksiyon puanı
31
Önyükleme hatası bu, dll dosyalarını yükleyememiş olabilir.Bıos'ta advanced bölümünde olması lazım aradığın özellik.Sen en son format atarken sata-raid desteklemeyen bir cd ile format attın galiba.
Sorun bence bu yüzden sata-raid desteklemeyen bir cd var elimde onu kurduğumda mavi ekran geliyor harddisk kendinden geçiyor :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
doğru evet haklısın, artık bilgisayarcıya götürmekten başka çare kalmadı elimde, yardımların için öncelikle sana, sonrada diğer arkadaşlara tşk ederim (:

Sata-raid destekli bir cd varsa elinde, format atmayı biliyorsan kendin hallet derim.Boşu boşuna para var verme.

prince_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bakalım uğraşalım, tşkler deatmania

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows Dosyalarında problem var,CHKDSK/F uygulaması istiyor. Harddisk Ön belleğinde birikmiş olan dosyalardan kurtulman gerekiyor ki , bu işlemi yaparsan eğer sistem büyük ihtimal çöker.....
2 yol tavsiye edebilirim. format cd tak katılımsız olan windows 1. onarmayı sonrada 2. onarmayı yap düzelmez ise. bu onarmalardan sonra yerel disk c format at düzelir.