Android sürümleri arasındaki fark nedir? (2.3 - 4.0 gibi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gsakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gsakir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
piyasada bulunan birçok akıllı telefon bildiğimiz gibi android 2.3 sürümünü kullanıyor. ve android 4.0 güncellemesini de bildiğim kadarı ile birçok telefon yapamıyor.

şimdi benim sorum android 2.3 sürümülü bir telefon ile android 4.0 sürümü almış bir telefon arasındaki fark nedir.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hem bu soruyu merak ediyorum, hemde benimde merak ettiğim bir kaç soru var,
mesela symbian yüklü bir telefona sonradan android yükleyemezmiyiz? sonuçta işlemcisi ve ram'i var, bilgisayar gibi.
Veya neden bazı telefonlara 4.0 güncellemesi geliyorda diğerlerine gelmiyor? donanımsal olarak 4.0 ı desteklemeyen mi var?

--- Mesaj Güncellendi ---

sorduğum soruların cevapları bilinmiyor herhalde :D

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hem bu soruyu merak ediyorum, hemde benimde merak ettiğim bir kaç soru var,
mesela symbian yüklü bir telefona sonradan android yükleyemezmiyiz? sonuçta işlemcisi ve ram'i var, bilgisayar gibi.
Veya neden bazı telefonlara 4.0 güncellemesi geliyorda diğerlerine gelmiyor? donanımsal olarak 4.0 ı desteklemeyen mi var?

--- Mesaj Güncellendi ---

sorduğum soruların cevapları bilinmiyor herhalde :D

yüklenebiliyor ama her telefona değil ve sorunları olabiliyor

C-4

Asistan
Reaksiyon puanı
4
işlemcisi ram i rom u var ama driver ı yok ;)

FolloFush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Snapdragon İşlemcili 1GHz Ve Altı Örneğin 800 MHz Gibi Bu Özellikleri Taşıyan Telefonlara ICS Güncellemesi Gelmeyecektir Çünkü Yetersiz Donanım Olarak Yetersiz Kalıyor Ama Telefonuna Uygun Custom Rom Varsa ICS İçin Custom ICS Rom Atabilirsin Telefona

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Android 4.0 yeni yüz tanıma sistemiyle telefon kilidini açabiliyor. Bunun yanında kamera arayüzünde birçok geliştirme içeriyor. İşte Android 4.0′ın bazı önemli özellikleri:
- Honeycomb stili arayüz
- Yeni kolay okunabilir “Roboto” yazıtipi
- Yeni kilit ekranı, kameraya ve uyarı alanına hızlı erişim sağlıyor
- Çoklu görev ve uyarı alanında yapılan geliştirmeler
- Boyutu değiştirilebilen widget’ler
- Gelen aramaları redettiğinizde hızlıca SMS yazabilme
- Metin girişi, otomatik düzetlme, kopyala-yapıştır’da yapılan geliştirmeler
- Gerçek zamanlı sesten metne giriş
- Veri kullanımı üzerinde tam denetim, kullanım uyarıları
- Daha iyi sosyal entegrasyon ve “Ben” profili sunan kişiler uygulaması
- Daha gelişmiş Takvim ve Gmail uygulamaları
- Fotoğraf düzenleyici içeren geliştirilmiş Galeri uygulaması
- Panaroma modu ve kolay paylaşım işlevlerine sahip yeni Kamera uygulaması
- Google Chrome yer imi eşitleme gibi bulut bağlantısı
- E-postalara ve web sayfalarına (kaydettiğinizde) çevrimdışı erişim
- Yüz tanıma teknolojisi ile kilit açma
- Yığınla içeriği NFC ile paylaşmak için Android Beam
- Entegre sanal sesli posta ve ilgili API’lar
- Donanımsal düğme birleşimleri ile entegre screenshot’lar
- Galaxy Nexus’un 720p ekranı gibi yüksek yoğunluklu cep ekranları desteği
- Çok sayıda yeni API
Samsung’un ürün yenilik başkan yardımcısı Kevin Packingham, Android 4.0′un 720p doğal çözünürlüğünde çalışan cihazlar için tasarlandığını söylüyor. Eğer bu doğru ise Android 4.0, oldukça az telefonda çalışacak demektir ancak Packingham’ın durumu abartıyor olması da muhtemel.

bir siteden alıntı ama kopyalayınca yazıyı siteyi kapattım ve adını unuttum :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
android 4.0 ile android 2.3'ün marketleri farklımı yoksa ikiside palay storemi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım 2 side aynı google play degişmiyor ama mesala subway surf u 2.3 e indiremesin adobe yi indiremesin bunun gibi bi kaç farkı var

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Snapdragon İşlemcili 1GHz Ve Altı Örneğin 800 MHz Gibi Bu Özellikleri Taşıyan Telefonlara ICS Güncellemesi Gelmeyecektir Çünkü Yetersiz Donanım Olarak Yetersiz Kalıyor Ama Telefonuna Uygun Custom Rom Varsa ICS İçin Custom ICS Rom Atabilirsin Telefona
LG OPTIMUS L5'e JB bile geldi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Benimde Bir Sorunum Var Galaxy S3 Mini Kullanıyorum I8190 Yani.. Telefonu Sıfır Aldığımdan Beri GÜncellemedim Fakat Arada Uygulamalar Güncelleniyordu.. Bildirimlerde Kalmasını İstemedim Biraz Araştırdım İyi Özellikler Geliyordu Fakat GÜncellemeyi Bilmiyordum Araştırdım Kies İle Güncellenebiliyormuş Fakat Ben Wifi Bağlayıp Telofandan Güncelledim Direk Telofon Kaydediliyor.. Dedikten 10 Sn Sonra Telefon Kaydedildi Dedi Ve Birsürü Uygulama Hem Benim YÜklediğim Hemde Samsunga Ait Olanlar GÜncellenmeye BAşladı Bu Güncelleme Zaten Arada Bir Güncelleniyordu Yada Google Playden Güncelliyebiliyordum Araştırdığım Sitelerde Cihazınız Kaydedildi DEdikten Sonra Uygulamaların Yükleneceği Ve Telefonun Kapanıp Açılacağı Ve Yeni Sürümünde Açılacağını Okumuştum Fakat Benim Uygulamalar Güncellendi Başka Hiçbir şey Olmadı Kapanıp Açılmadı Android Sürümü 4.1.1 'di Şuan Halen 4.1.1 Sürümünde ve Bildirim Gitti Ayarlar>Cihaz Hakkında> Yazılım Güncellemesi> Varmı Diye Arattırdım Son Sürüm Dedi.. Kiesi Deneyeceğim Ama Sanmıyorum Öneriniz Varmı ??

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
piyasada bulunan birçok akıllı telefon bildiğimiz gibi android 2.3 sürümünü kullanıyor. ve android 4.0 güncellemesini de bildiğim kadarı ile birçok telefon yapamıyor.

şimdi benim sorum android 2.3 sürümülü bir telefon ile android 4.0 sürümü almış bir telefon arasındaki fark nedir.
performans yenilikleri,daha stabil bazı yenilikler vsvsvs çok fark var yani...

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yazılımı üstün olan model her zaman daha iyidir. Birçok iyileştirmeler vardır. Burada Android sürümü yüksek olması demek aynı zamanda telefonun da donanımsal olarak iyi bir yapıda olması demektir. Çünkü giriş seviyesi telefonlar genelde bellek ve ram olarak düşük olurlar. Yazılım ile telefonlar birçok yenilik gelirken ciddi güvenlik sorunları, batarya problemleri ve değişik donma ve takılma gibi sorunlar aşılmış olur. Telefon alacaksan ve bu da androidli bir telefon ise 4.0 ve üstü versiyon seçmeyi dene derim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
senin guncelledigin telefonundaki uygulamalar. telefonun acilip kapanmasi, telefonundaki android programinin guncellenmesi durumunda olan bisey.