Yavru vatana can suyu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Akdeniz'in altından 81 km'lik boru hattı geçirilerek KKTC'nin su ihtiyacı karşılanacak

727399_detay.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) uzun vadeli su ihtiyacının karşılanmasını öngören Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Su İhtiyacının Karşılanmasına İlişkin Hükümetlerarası Çerçeve Andalaşması, Resmi Gazetede yayımlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanması için Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında boru hattı, bağlı tesisler ve diğer tesislerin inşasına ilişkin proje kapsamında Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kadar Akdeniz'in altından 81 km uzunluğunda boru hattı inşa edilecek. Proje ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su arzı, Anamur Dragon Çayı üzerine inşa edilecek Alaköprü Barajı'ndan temin edilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise Geçitköy Barajı
yapılacak. Söz konusu barajlar ile deniz geçişli boru hattı ve proje kapsamında inşa edilen tüm tesislerin mülkiyeti inşasına başlandığı andan itibaren Türkiye'ye ait olacak.

kaynak

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Benim anlamadığım kıbrıs ada değil mi?? yavv niye deniz suyunu arıtım yaparak kullanmıyorlar :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Bir de kıymet bilseler !

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bunlara yağmurlu havada su vermeyeceksin ama işte olan çoluğa çocuğa olur.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Benim anlamadığım kıbrıs ada değil mi?? yavv niye deniz suyunu arıtım yaparak kullanmıyorlar :)

Öyle birşey mümkün olsaydı su sıkıntısı diye birşey olmazdı tabi. Suyu kaynatıp soğutunca bişeye benzemiyor ki :) h2o'dan ibaret birşey oluyor.