Biraz Hoşgörü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Trezcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sitede genelde kendi paylaşımlarımı yapmaya çalışıyorum. 1-2 konu dışında kopyala yapıştır yapmadım ki o konularada ceza uygulandı.

Bugün kendi yazdığım bir makaleden dolayı kaynak belirtmediğim için ceza aldım Makale bu ...

Kendi yazdığım makaleye nasıl bir kaynak vereyim?

Saygı kimseden beklemiyorum ve taleb de etmiyorumda, insaf ve adalet taleb etmek hakkım galiba. İnsaf yani.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bunu özel mesajlar yetkililere bildirmen daha doğru olurdu sanırım.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
böyle bir durumda sanırım cem yılmaz moduna geçip kaynak k....m diyeceksin :D

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Bazı forum yöneticileri varki görende devlet felan yönetiyor sanır :)

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazdım ama cevapta gelmedi. Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşündüm ama cevap gelmediğine göre öyle değil demek ki. O yüzden sesimi böyle duyurayım dedim. Aldığım iki cezada neden bu. Kaynak belirtmemek. İnsaf yani.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bunu özel mesajlar yetkililere bildirmen daha doğru olurdu sanırım.
Hayır [MENTION=126238]Trezcan[/MENTION] en güzelini yapmış. Uslubunda bir sıkıntı yok, hakaret yok. Derdini dile getirmiş. Madem ki forumdakiler bir aile gibi, o zaman sorunlar, sevinçler ve üzüntüler de burada, bu ailenin üyeleriyle paylaşılmalı. Ortada bir yanlışlık varsa düzeltilmeli. Gerekirse hata yapanlar özür dilemeli (ki bunu yapmak insanı yüceltir).
Yeterki saygı seviyesini koruyalım. Haklı çıkmaya çalışmak yerine hakkı ayakta tutmaya çalışalım.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Yazdım ama cevapta gelmedi. Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşündüm ama cevap gelmediğine göre öyle değil demek ki. O yüzden sesimi böyle duyurayım dedim. Aldığım iki cezada neden bu. Kaynak belirtmemek. İnsaf yani.

pm attıysanız mutlaka cevap gelir:) kaynak belirtmeden dolayı 1 ceza aldığınız gözüküyor. açtığınız konuda yazının size ait olduğunu belirten hiçbir ibare yok. ondan dolayı 2 ceza puanı vermiş [MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION]. durum tamamen normal. yazınızın altına adınızı yada nick'inizi belirtseydiniz böyle bir karışıklık olmazdı :)

bir de ceza puanlarını çok büyütmeyelim. bunlar sadece tamamen forum kurallarını hatırlatma mahiyetinde küçük uyarılar :) o kadar önemli değil bence :)

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pm attıysanız mutlaka cevap gelir:) kaynak belirtmeden dolayı 1 ceza aldığınız gözüküyor. açtığınız konuda yazının size ait olduğunu belirten hiçbir ibare yok. ondan dolayı 2 ceza puanı vermiş @REDFOKS. durum tamamen normal. yazınızın altına adınızı yada nick'inizi belirtseydiniz böyle bir karışıklık olmazdı :)

bir de ceza puanlarını çok büyütmeyelim. bunlar sadece tamamen forum kurallarını hatırlatma mahiyetinde küçük uyarılar :) o kadar önemli değil bence :)

Hocam ben 30 yaşında bir çocuk babası adamım , yani böyle forumda ceza almak , banlanmak falan beni üzmez, bunlar çocukca şeyler. Ama orada kaynak ve dediğiniz gibi isim yazılmayan bir sürü konu var.

Sorun değil, özür falanda beklemiyorum ama bu tür davranışlar amatör ruhlu, özgün paylaşım yapan ve üreten editör adaylarının çalışma azmini kırar.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Adam haklı ben de rastlıyorum bu aralar.

Moderatörlük ego tatmini gibi olmuş.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Gereken kurallar uygulanmış sorun yok...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Olay kuralların uygulanması değil ama demekki olay anlaşılmak istenmiyor. Bu sebepten uzatmak ve tartışmak manasız kalıyor.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence böyle konularda al sana 2 puan ceza vay sen nasıl kaynak belirtmezsin diyeceğine keşke bi sorsalar konunun ne olduğunu yoksa bu şekil yaklaşımlar tamamen liseli ergen psikolojisiyle hareket etmeye benziyor bence biraz daha olgun ve profosyenel yaklaşım gerekli

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
hocam iyi güzel demişsin de ama karşı tarafa da hak vermek lazım sonuçta bilişim medya diye tabir ettiğimiz bir site burası. Özellikle son zamanlar da kaynak belirtmeden açılan konu oldu mu ajans sahibi hemen dava açmaya niyetleniyor ve bu da sitenin gidişhatını olumsuz etkiliyor. En azından belirtmiş olduğunuz makalenin alt kısmına kaynak olarak isiminizi ya da takma adınızı kullansaydınız bu kadarına bile gerek kalmayacaktı. Bir çoğumuz aman ne olacak gibisinden düşünsede işin gerçek yüzü o şekilde maalesef :) Özellikle ajans sahipleri anında bilgi hırsızlığı yayın hakkı derken başınıza üşüşüyor :) Kısaca siteminiz bir abartı geldi bana :)

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gereken kurallar uygulanmış sorun yok...

Bana bu cezayı veren yönetici kesinlikle beni bu siteden banlama niyetinde. Çünkü:

Eski bir forum admini olarak olayı çözmek kolay oldu benim için.Gerekenleri, bana bu cezayı veren yöneticiyede çözümle ilgili mesajı yazdım o sana anlatır neler yazdığımı... O mesajı okuyunca mutlaka beni banlatacaktır... O yüzden bunları yazma gereği duydum
Kısacası, Resmen şebekenin içine düşmüşüz.

SDN de bunun olabileceğini hayal bile edemezdim. Asıl sürekli ceza almamın nedeni, buradaki polemik miş.

http://forum.shiftdelete.net/junior...bilirsiniz-hem-ucretsiz-hemde-programsiz.html

Elbruz46 adlı şahısla aramızda geçen polemik. Aslında polemik denilmez onun bana ve emeğime gösterdiği saygısızlık.

Forumun genelinde yaptığım bütün paylaşımlara hakaret dolu, aşağılayıcı cevaplar yazan şahıslar ve yöneticiler buna sende dahilsin bir gruplaşma içindeler. Grup halinde saldırıyorlar. Ayıp

Söylediklerimi ıspatlayacak bütün verileri site yönetimine ayrıca bildireceğim.

Buda son mesjımdır, şimdi ne haliniz varsa görün. ( sözüm bu grup halinde saldıran şebekeye)

--- Mesaj Güncellendi ---

hocam iyi güzel demişsin de ama karşı tarafa da hak vermek lazım sonuçta bilişim medya diye tabir ettiğimiz bir site burası. Özellikle son zamanlar da kaynak belirtmeden açılan konu oldu mu ajans sahibi hemen dava açmaya niyetleniyor ve bu da sitenin gidişhatını olumsuz etkiliyor. En azından belirtmiş olduğunuz makalenin alt kısmına kaynak olarak isiminizi ya da takma adınızı kullansaydınız bu kadarına bile gerek kalmayacaktı. Bir çoğumuz aman ne olacak gibisinden düşünsede işin gerçek yüzü o şekilde maalesef :) Özellikle ajans sahipleri anında bilgi hırsızlığı yayın hakkı derken başınıza üşüşüyor :) Kısaca siteminiz bir abartı geldi bana :)

Mesele başka üstad. Kanyak meselesi değilmiş.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
lafım buranın yöneticilerine değil genel anlamda konuşuyorum bir çok forumda takıldım gerek üye gerek yönetici olarak tecrübe sahibiyim arkdaşların dediği gibi her forumda mutlaka bir sivri mod vardır dediğim dedik astığım astık bu tip olaylar herzaman olur çözüm sükunetle olaya yaklaşıp çözmekdir...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Redfoks'sa normaldir, takılma fazla. Adam imparatorluğunu ilan etmiş durumda, bırak oyuncağıyla oynasın. Bakalım bu adama daha ne kadar tahammül edilecek. Son zamanlardaki savunma hep aynı zaten, yapılması gereken yapıldı, edilmesi gereken edildi. İşin aslını sorunca ise kem küm. Kullanıcılar olmasa neyi modere edecekler acaba. [MENTION=2]Troy[/MENTION], şu süper moderatörlere bir el atsan iyi olacak artık.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu forumun kuralları açık uymayanların uyarı/ceza almasıda gayet normal o kurallar oraya süs için koyulmamış. Konuyu açan arkadaşada kimseden farklı olmayarak gereken işlem yapılmış cezasını almış o kadar basit.
[MENTION=65099]y_ates[/MENTION] biz bırakalım senin gibiler önüne geleni tehdit etsin,birileri kaynaksız konu açsın (acun gibiler ihtar göndersin sonradan) birileri reklam yapsın forumu çöplüğe çevirsin demi yeter artık foruma üye olan önce kuralları okusun bir zahmet.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Bu konu egoistlikten başka bir şey değil @Trezcan bir makale paylaşmış kendisine ait olduğu içinde kaynak belirtmemiş haliyle bunu art niyet olarak değilde özelden bir mesaj atılsa konuya kaynak belirtin yoksa kapanacaktır diye bunu yapmak çokmu zor yani bi çay getir demek var birde rica etsem çay getirirmisin demek var hangisi kulağa hoş geliyor siz kabul etsenizde etmesenizde forum yöneticelerinin yarısı bu işi bilmiyor gidip makina ustasına mobilya yap demek gibi bir şey bu alt tarafı forum yönetiyorsunuz ülke değil daha öncede söylediğim gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...