• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Asp.net anlayan bakabilir mi?

daamlaa

Öğrenci
1)Klavyeden 1 ile 4 arasında bir değer giriniz.Girilen değere göre mevsimleri ekrana yazan programı yazınız.(1-ilkbahar,2-yaz3-sonbahar,4-kış)(select case yapısını kullanınız)
2) Cinsiyet bay ve yaş 18’den büyükse askere gidebilirsiniz.Cinsiyet bay ve yaş 18’den küçükse askere gidemezsiniz.Cinsiyet bayan ise askere gidemezsiniz yazdıran program ?
3)Girilen iki sayıyı birbiri ile karşılaştırarak büyük sayıyı küçük sayıya bölünüz.Bölümü ve kalanı ekrana yazdırınız.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşşekkür ederim.

visual basic ile

--- Mesaj Güncellendi ---

Lütfen yardım edebilirmisiniz?

if textbox1.text = "1" then
this.text = "İlkbahar"
else if textbox1.text = "2" then
this.text = "Yaz"
else if textbox1.text = "3" then
this.text = "Sonbahar"
else if textbox1.text = "4" then
this.text = "Kış"
else
this.text = "Mevsim yok"
end if

if checkBox1.Checked and numericUpDown1.value>18 then
this.text = "Askere gidebilirsin"
else if checkBox1.Checked and numericUpDown1.value<18 then
this.text = "Askere gidemezsin"
else
this.text = "Cinsiyetin Bayan"
end if

if Convert.ToInt32(textBox1.Text)>Convert.ToInt32(textBox2.Text) then
this.text = Convert.ToInt32(Convert.ToInt32(textBox1.Text) Mod Convert.ToInt32(textBox2.Text)).toString
this.text += " " + Convert.ToInt32(Convert.ToInt32(textBox1.Text) / Convert.ToInt32(textBox2.Text)).toString
else
this.text = Convert.ToInt32(Convert.ToInt32(textBox2.Text) Mod Convert.ToInt32(textBox1.Text)).toString
this.text += " " + Convert.ToInt32(Convert.ToInt32(textBox2.Text) / Convert.ToInt32(textBox1.Text)).toString
end if

Syntax yapısını ayarlarsın artık. Denemedim. VB.NET bilmiyorum ama isteyince 5 dk da nasıl yapılıyor.....