Beyler Okul Bırakma yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan harkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
arkadaşı bu saatten sonra okula kazandırmak zor kazandırabilir misiniz ? Evet.
ancak bir ay sonra yine depreşecek içindeki bu bırakma sevdası.
benim fikrimce bölümünün derslerinden oldukça bıkmış, çok sıkı çalışamadığı için (kendi düşüncem) yapamamış , ortamı sevmemiş bırakmak istiyor.
evet hayatının hatalarından birini yapmaya açık ancak içinden geleni yapması daha doğru.
sadece iyi düşün derim arkadaşım...

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Aslında söylenecek çok şey var ama toparlayıp yazamadım.Size ne söylense duymayacaksınız.Kararınızı vermişsiniz.Tek önerim ailenizin siz üniversiteyi kazandığınızdaki sevinci hatırlayın,kaznmak için katlandığınız zorlukları...Bin kere ölçüp bir kere biçin derim.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
heh bende senin gibiydim... işletme ve 1. sınıfta.. bırakacağım dedim... hatta aileme bile söyledim...nasıl olsa bir kadınım olmadı evlenir giderim dedim... sonra birgün oturdum aldım biramı ve düşündüm düşündüm düşündüm...

3 senem kaldı sabredemez miyim? sabrederim.. bitirince iş bulurmuyum? İSTERSEM bulurum.. eee okumayıp evlenirsem nolcak, keyfim yerine gelmeyecek mi? HAYIR tabi ki.. adam üniversite mezunu olacak sürekli beni ezecek... alttan alttan laflarıyla...

bence sabret bitir okulunu.. bu arada kendi imkanın ile yabancı dile yüklen... ve okul bittiğinde ailene ben yurt dışında master yapacağım de... işte ondan sonra hayatının nasıl değişeceğini gör...

hadiiiii silkelen ve kendine gell... seni 3 sene sonra burda "arkadaşlar ben master'a yurt dışına gidiyorum" derken bulmak istiyoruz....

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hayatının hatasını yaparsın ben de senin gibi üni 3 tebırakıp askere gittim ve o zaman anladım ki hayattaki en büyük yanluışı yapmısım bu sadece askerde sölediğimdi:D:D birde bunun sivil hayatı var tabi aman ha aman kardeşim sakın bırakma sadece kendini biraz zorla sonra başını duvarlara cok vrursun

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Başlıkta beyler demişsiniz ama yazdık bir kere:D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sorarım sana kaç kişi gerçekten istediğini yapıyor - yapabiliyor ? Sevdiğini elde edip sevmediklerini elinin tersiyle itebiliyor ? Sayılıdır bu insanlar...
Elde edemediklerin yüzünden elinde olanı hor görme yanlış yapar zorda kalırsın... Ha sen diyorsan ki benim okulla derdim var okumakla derdim var o zaman iş başka onun çözümü yok... Ne biz ne bir başkası yardımcı olamaz sana senden başka...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
lise 1 den 4 e kadar kimya dersim maksimum 3 gelmiştir normalde 1-2 idi. şimdi öyle bir bölümdeyim ki hayatım kimya oldu ama üniversiteyi bırakma gibi bir lüksüm yok maalesef :)

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tahsil cehaleti goturur, eseklik baki kalir. Illa bir eseklik yapacaksan bu baska bir dalda olsun be kardesim. Sen oku. Su an bu forumda hayatini mahvetmen ile ilgili kirilma noktasinin ustunde zipliyorsun ve tanimadigin insanlara soruyorsun. Sukurki hemen hemen hepsi oku diyor. Bugun 3-5 tane dersten korkup bacadan kacan yarin evin yukunu kaldiramayip evde kacar, bunu askerlikten kacmakta takip eder. Askerlikten kacma kismi evlilik oncesinde de gerceklesebilir. Ama sonucta esek bir kacak olursun. Sen iyisimi koy defterini kitabini koltugunun altina sinifta terle, omrunun geri kalaninda hukumetleri suclamak icin elinde bir sansin olur :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Doğrusuyla yanlışyla hayat senin, kararlar senin.. Kısacası seçim sana ait olacak.

Olumlu/olumsuz yanlarını düşün sonra karar ver

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sorarım sana kaç kişi gerçekten istediğini yapıyor - yapabiliyor ? Sevdiğini elde edip sevmediklerini elinin tersiyle itebiliyor ? Sayılıdır bu insanlar...
Elde edemediklerin yüzünden elinde olanı hor görme yanlış yapar zorda kalırsın... Ha sen diyorsan ki benim okulla derdim var okumakla derdim var o zaman iş başka onun çözümü yok... Ne biz ne bir başkası yardımcı olamaz sana senden başka...

Katılıyorum. Mimarım. Televizyon kanallarında, hatta bazen haberlerde gördüğünüz birçok işin arka planında bulunmuş biriyim. iyi bir işim var. Ancak hayalimde ki iş miydi? Hayır. Hayalimde hep başka bir meslek vardı, hala ukde kalmıştır.nasip olmadı. Ancak şu anki durumuma binlerce kez şükrediyorum. Neden?
Çünkü hayat senin yaşında görülebileceği kadar kolay değil. En basitinden babanın parası bile olmas üniversite mezunu olmak ya da olmamak arasında sosyal statün ve sana yaklaşımları noktasında farklılıklar olacaktır. Sevmiyorsan mesleği farklı mesleğe yönel. Hiç olmadı yurt dışında oku.hem yabancı değil hem üniversite olur çokda süper olur. yok bizim paramız yok o kadar diyorsan sık dişini.4 yıl çabuk geçiyor emin ol

serdarski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
millet ben üniversiteyi bırakmak istiyorum ve benim aileme gecerli bir sebep söylemem lazım yardım edin :bored::bored:

Bende ilkokuldan sonra (ki o zaman ben 9-10 yaşımdaydım) okulu bırakmak istemiştim. Şimdi lise mezunuyum, istediğim zaman üniversite sınavına girebiliyorum.

--- Mesaj Güncellendi ---

Katılıyorum. Mimarım. Televizyon kanallarında, hatta bazen haberlerde gördüğünüz birçok işin arka planında bulunmuş biriyim. iyi bir işim var. Ancak hayalimde ki iş miydi? Hayır. Hayalimde hep başka bir meslek vardı, hala ukde kalmıştır.nasip olmadı. Ancak şu anki durumuma binlerce kez şükrediyorum. Neden?
Çünkü hayat senin yaşında görülebileceği kadar kolay değil. En basitinden babanın parası bile olmas üniversite mezunu olmak ya da olmamak arasında sosyal statün ve sana yaklaşımları noktasında farklılıklar olacaktır. Sevmiyorsan mesleği farklı mesleğe yönel. Hiç olmadı yurt dışında oku.hem yabancı değil hem üniversite olur çokda süper olur. yok bizim paramız yok o kadar diyorsan sık dişini.4 yıl çabuk geçiyor emin ol

Ben mesela elektronik mühendisi olmak istemiştim, ancak şimdi lise mezunu biri olarak muhasebecilik yapıyorum. Ama babam sağolsun ki muhasebeciliğin yanında bilgisayar teknisyeniyim. Çünkü şu an babamla aynı büroda çalışıyoruz. Babam avukat, ben muhasebeci. Aslında muhasebecilikte avukatlıkta insanların hayatlarını etkileyen meslekler. Mesela avukat yaptığı savunmayla adamı ipten de alır ipe de götürebilir. Mesela muhasebeci yaptıklarıyla adamı zengin de edebilir fakirde.. Ayrıca lise mezunu ile üniversite mezunu arasında sosyal statü farkı var.

harkk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tesekkürler yorumlarınız ıcın ...

dr.wehbee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üniversiteyi neden bırakmak istediğini anlamadım. atılmak diye bişey yokki artık. gider yabancı dilini öğrenir tekrar okuluna dönersin.. ben tıp fakültesine bırak aile baskısını sülale baskısıyla girdim tercih kağıdını bile görmedim.. o kadar zorlandımki 1 sene kaldım. okulu bırakmayı çok düşündüm sonunda devam etmeyi ve bitirmeyi seçtim ama şimdi iyiki okumuşum iyiki yazdırmışlr bana diyorum.. bunu hayata atılınca daha ii anlarsın..

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Okulu bırakmak mı istiyorsun bırakmadan önce öss ye gir sevdiğin istediğin bir bölümü dene bu sefer...

adakizi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende ilkokuldan sonra (ki o zaman ben 9-10 yaşımdaydım) okulu bırakmak istemiştim. Şimdi lise mezunuyum, istediğim zaman üniversite sınavına girebiliyorum.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ben mesela elektronik mühendisi olmak istemiştim, ancak şimdi lise mezunu biri olarak muhasebecilik yapıyorum. Ama babam sağolsun ki muhasebeciliğin yanında bilgisayar teknisyeniyim. Çünkü şu an babamla aynı büroda çalışıyoruz. Babam avukat, ben muhasebeci. Aslında muhasebecilikte avukatlıkta insanların hayatlarını etkileyen meslekler. Mesela avukat yaptığı savunmayla adamı ipten de alır ipe de götürebilir. Mesela muhasebeci yaptıklarıyla adamı zengin de edebilir fakirde.. Ayrıca lise mezunu ile üniversite mezunu arasında sosyal statü farkı var.

ne statüsünden bahsediyorsun sen? eşşeğe altın semer vursalar yine eşşektir. ne üniversite mezunları gördüm ki toplumun nazarında yüksek şehsiyet zannedilirken sapık,terbiyesiz ve de şerefsizce yaşayan... çok okumakla adam olunmaz demeye getiriyorum lafı. ama okumak, istediğini okumak hakikaten ayrıcalıktır. Bu ayrıcalıktan kastım insanları ayırt etmek değil, bilhassa birleştirmek. herkes birdir, eşittir. Diploma değil gönüllerde yer tutan, diploma olsa da olmasa da insandır insan. Yeter ki kendini geliştirsin, diploma şart değil.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
ilkokul-lise-üniversite ne olursa olsun.. statü farkını ancak insanlar kendileri yaratır... öyle birşey yoktur...
bende üniversite mezunuyum ama çalıştığım yerde lise terkte var, ortaokul mezunu da var, doktora yapanda var...
hepimizde aynı işi yapıyoruz, aynı maaşı alıyoruz..
@adakizi'nin dediği gibi; insan insandır..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bir hedefin yoksa bırakma, daha sonra çok pişman olursun, ki bunun çok sebepleri var. Evlilik, askerlik, geçim vb.
Doğru bir hedefin var ise bırakmakta gecikme, bıraksam mı bırakmasam mı diye düşündüğün her dakika bir kayıptır.

Bunu 2 okul bırakmış ve şu an başka 2 okula kayıt olmuş birisi söylüyor.

Böyle ayran da olmamak lazım, fakat hayatın şartlarına göre yaparsan tercihlerini ve hedeflerini doğru ölçülerle geliştirebilirsen, 100 defa da okul bıraksan, pişman olmazsın. Örneğin ben diş hekimliğini bıraktım ve bırakmakta çok geç kalmıştım, daha erken bıraksam daha iyiydi diye düşünüyorum, çünkü şu anda daha doğru olduğuna inandığın bir hedef için uğraş veriyorum.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Bende aynı dertten muzdaribim.Hedefim var,sevdiğim bölümdeyim ama maddiyat olsun eğitim olsun bırakmayı fazlasıyla düşünüyorum.Bakalım ne olacak

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bende bırakmak üzereyim baştan hazırlanıyorum kpss ve ygs ye.
bilgisayar branşım olmasına rağmen bankacılık seçtim ve buradaki bir takım olaylar nedeni ile bırakmak istiyorum , dersleri de geçebilirdim çünkü çok zor değildi.Ancak sevmiyordum.bilgisayarı çok seviyorum web ve logo tasarımı ile uğraşıyorum , karikatür çizimi vs. :) beni mutlu eden bu.
dönemimde uzadı üstelik... :)
bu konuya daha önce cevap yazdığımı biliyorum ancak hayırlısı diyorum herkes için.
Sonunu iyi düşün arkadaşım , ben daha önce ilk dönem bırakıp ikinci dönem kayıt oldum ilk senemde ve derslerin çoğunu vermiştim.
kendine çok iyi güveniyorsan bırak sana çağrım bu.başka bir alanda dene kendini.
(tüm bırakmak isteyen arkadaşlara bunu söyleyebilirim.)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sana ne bırak ne de bırakma diyemem ama sadece şunu iyice bir düşün;
Şimdi diyelimki bıraktın, bunun olumsuz yönlerini terazinin bir koluna koy, olumlu yönlerini de aynı şekilde yine diğer kola koy.Hangisi daha fazla geliyorsa seç onu. Hiç kimse istediği şeyi yapamıyor zaten yapsaydık bu durumda olmazdık. Ve düşün o sınavı o bölümü kazanmak isteyen ne kadar insanlar var.

blue_man92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim arkadaşların dediği gibi çok iyi düşün bari kendi geleceğin için düşün evlenince çoluk çocık sahibi olunca o çocuğun geleceğinide riske atamazsın. İyi bir okula gitmesi var kötü bir eğitim görme ihtimali var eğer bırakırsan geri dönüşü zor olur böyle insanlarla karşılaşmam %90 ı okulu bıraktığına pişman sen bence bunu arakadaşların bırakıyor diyede bırakıyorsundur bileme birde ailenin seni bunca yıldır okutmuş oğlum bir yerlere gelmiş dediler ve üniversiteyi kazanmışın sana daha çok yardımcı oluyorlar. Sana tavsiyem kimseyi üzme bana göre mücadele et hayat mücedele ederek kazanılır o kadar kolay değil ben hem okuyorum hem çalışıyorum ama hiç pes etmiyorum. geleceğim için planlar şuanda hazır. Birde üniversiteyi kazanmışın amma kazanamayanlar var ?

Benden sana iyi bir moral veyahut yardımcı olmuşumdur ihşallah.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aslına bakarsan babam da bana aynı şeyi söylüyor. okulu bırak ki ben daha lise 3. sınıfım 1 senede kaldığım var 18 yaşına yeni girecek bir delikanlıyım. okulu bırakacağım 7/24 sürteceğim kızlarla. fakat sonrasını düşünüyorum bu yorumu tam bunun kararını almama 1 gün kala atıyorum allah yardımcımız olsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abi benim 15 tane alttan dersim var annemlere diyemeyorum başarısız oldum diye. napıcağım bilmiyorum. hayattan hiç zevk almıyorum artık. annemleri mutlu etmek istiyorum. ama beceemiyorum. hep üzüntü hep üzüntü ... napıcağım annemler yine üzülecek okulu bırakınca of of 0f......

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence sıkıldıysan okuma bende sıkıldım okulu bıraktım iş yok desen iş çok var ben şimdi 3 bin tllik işte çalışıyorum üstelik bokscü olduğum için her haftada her raundta 500 tl falan alıyorum ve ben şimdi hiç pişman değilim siktır ettim okulu ben sanada tavsiye ederim

Mamikqn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben 8. Sinifta Birakmaya Kalktim Malliktan Devam Ettim. 9 Da Maddi Sikintidan Biraktim Yine Devam Ettim. 10 Dayim Birakmak İstiyorum Ama Bilmiyorum. (derslerim iyi) Bunu Da Niye Yazdim Bilmiyorum.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Bırakmayı düşünen arkadaşlar neden bırakıyorsunuzda? O gelmişsiniz. Tabiri caizse (affınıza sığınarak özür diliyorum) eşek kadar adamsınız. O yaştan sonra meslek öğrenmek isterseniz öğrenemezsiniz. İşsizler kervanına sizde katılırsınız. Sıkın dişinizi iyi bir kariyer yapın yaşamınız boyunca rahat edersiniz. :) Eşek kadar adamsınız lafı için tekrar tekrar özür diliyorum.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Okulu bırakmak için üç neden var.

1. Kızlar'la takılmak için
2. Arkadaşlar ile takılmak için.
3. Çabuk para için.

Sonuç hep aynı olur.
1. Kızlar boş gezen ve de hiç bir boka yaramayan kimseye dönüp bakmaz. Paran yoksa, geneleve de gidemezsin. Babanın avucuna bakar oturursun.

2. Arkadaşlar bira içmeye giderlerkene, yanlarına cebinde bira parasını ödeyebilecek birisini alırlar. Seninle de, beleşçi olduğundan, bir işleri düşmedikçe, fazla karşılaşmamaya bakarlar.

3. İyi bir iş buldun ve hemen çalışıp para kazanmaya başladın. bir gün gelir Askere gidersin, Askerden dönüşte, yerine bir başkası senin işine başlamış olur. Sen de açıkta kalırsın. Veya ömür boyu hep aynı iş ve aynı maaş ile yaşarsın. Evin, çoluğun, çocuğun yokken, iyi harcarsın. sonrasında ise, eşin ve çocukların ile birlikte, babanın evinde sığıntı olarak bir odada 8 kişi yaşamaya çalışırsınız.

Okulu bırakıpta mutlu olduğunu söyleyenler hep yalan söyler. Çünkü kendi eşekliliklerini itiraf etmek, onlara zor gelir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abi naptiniz siz ya ben caliskan biri degilim derslerimi grcemiyorum ve ygs de iyi puan yapamiyorum lise mezunu olarak kaldim bunalima girdim yorumlsrinizi okuyunca gercekten dogru Allah herkesin yardimcisi olsun kimseyi kimseyi muhtac etmesin kimsenin yuzunu asagi egmesin