Ebay'den Nokia 700 alıcam...

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çekincelerim var, Ebay'den daha önce hiç alışveriş yapmadım, ve konu ile ilgili 2 kişiye danıştım 1'i gerçekçi yorum yaptı, diğeri karamsar.

- Telefonun gelmez gibi bir yorumla karşılaştım, diğer abimde böyle bir ihtimal olduğunu ama daha önce ordan alışveriş yaptığını ve aldığı üründe hiç bir sorun olmadığını söyledi.

Ebayden alışveriş yapmış, tecrübesi bulunan abilerimiz, ablalarımız, üstadlarımız bir yardımcı olabilirler mi acaba ?

Ps: Öğrenciyim ve Türkiyedeki fiyatlara yetişmem mümkün değil, "türkiyeden al" gibi yorumları terslerim ona göre...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Yurt dışından kargo ile telefon getirtmek yasaktır. Eğer gümrükde yakalanırsa telefonunuz geri gönderilir.

Satıcıda paranızı iade etmeyebilir. Gümrükden geçip geçmiyeceği tamamen şans işidir. Ayrıca ürün bedeli 75 euro geçerse paketler daha da şüpe uyandırıyor.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
peki bunun için bi öneriniz varsa hani işin "trick"leri neler, gerçekten o telefonu istiyorum ve öğrenci şartlarında asla veremiceğim bi miktar o rakam.
Ama yurt dışında gerçektende çok ucuz...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
peki bunun için bi öneriniz varsa hani işin "trick"leri neler, gerçekten o telefonu istiyorum ve öğrenci şartlarında asla veremiceğim bi miktar o rakam.
Ama yurt dışında gerçektende çok ucuz...

Gümrükten geçse bile getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeniz gerekecek onun içinde pasaport kaydı istiyecekler. Türkiye ye döndükten sonra 1 ay igeçmemsi gerekiyor onun içinde. Yada yasal olmayan imei kopyalayacaksınız. Onunda yakalanma riski var. Ayrıca cezasıda var.

Bu riskleri göze alıyorsanız getirdin.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Gümrükten geçse bile getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeniz gerekecek onun içinde pasaport kaydı istiyecekler. Türkiye ye döndükten sonra 1 ay igeçmemsi gerekiyor onun içinde. Yada yasal olmayan imei kopyalayacaksınız. Onunda yakalanma riski var. Ayrıca cezasıda var.

Bu riskleri göze alıyorsanız getirdin.

alacağım cihaz zaten unlock, bu terim istediğim hattı kullanabileceğim anlamına gelmiyor muydu zaten ?

ve benim başkada çarem yok aslında, ev kur %40 gibi bir faiz bindiriyor elden taksite...

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
alacağım cihaz zaten unlock, bu terim istediğim hattı kullanabileceğim anlamına gelmiyor muydu zaten ?

ve benim başkada çarem yok aslında, ev kur %40 gibi bir faiz bindiriyor elden taksite...
hayır unlock olması türkiye de kullanabileceğin anlamına gelmiyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
diyelim pasaportuda hallettim, sizce bu işin güven, olasılık ve kar sistemi 5 üzerinden değerlendirilirse ne çıkar ortaya ?

1. Satıcının güvenilir olması lazım eğer telefon çakma çıkarsa geri de gönderemezsin
2. Alacağın telefonun Türkiyede garanti olmayacaktır. Arızalanır ise ücretli olarak yaptırmak zorunda kalacaksın.
3. Eğer gümrükde takılır ve satıcı parayı iade etmez ise paran boşa gider

Gulen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ebay'de kullanici profili iyi ise genelde gonderirler. Onemli olan feedback as seller kismina bakman ve daha once bu kisi bu degerde urun satmis mi onu gormen. ebay.co.uk kullanicisi olarak diyebilirim ki odemeni paypal araciligi ile yaptigin surece urun eline gecmezse almadim dediginde ve satici da aksini ispatlayamadigi surece, satis isleminden sonraki 45 gun icinde parani geri alabilirsin. Ancak soyleyeyim, sana telefon kutusu gonderip icine tahta filan koyabiliyorlar boylece paketi aldigini ispatlayabiliyorlar, ama urun bekledigim gibi degildi vs. dersin, ebay genellikle bu tur olaylari alicinin lehine sonucluyor. Ancak telefon konusu Turkiye'de cetrefelli. Soyle ki, IMEI numarasi telekom kurumuna kayitli olmayan telefonlar 2 ay icinde kilitlenir ve bu kilit asla acilamaz yani o telefonu Turkiye'de sadece 2 ay kullanabilirsin. Bunun cozumu de telefonu yurt disinda en az 2 yil yasamis ve pasaportuna telefon kaydi yaptirmamis birinin pasaportuna yazdirmaktir. Ancak eger telefonun kargo ya da posta ile gelirse (ithal yasagindan dolayi) devlet gumrugu el koyabilir ki bu haklari var. En garantili yolu yolcu beraberinde getirtmektir. Eger yurt disinda tanidigin varsa moneygram ile parayi ona gonderip telefonu aldirtabilirsin. Tek yolu bu. Diger yolu soylemiyorum terslersin diye korkuyorum:)

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ebay'de kullanici profili iyi ise genelde gonderirler. Onemli olan feedback as seller kismina bakman ve daha once bu kisi bu degerde urun satmis mi onu gormen. ebay.co.uk kullanicisi olarak diyebilirim ki odemeni paypal araciligi ile yaptigin surece urun eline gecmezse almadim dediginde ve satici da aksini ispatlayamadigi surece, satis isleminden sonraki 45 gun icinde parani geri alabilirsin. Ancak soyleyeyim, sana telefon kutusu gonderip icine tahta filan koyabiliyorlar boylece paketi aldigini ispatlayabiliyorlar, ama urun bekledigim gibi degildi vs. dersin, ebay genellikle bu tur olaylari alicinin lehine sonucluyor. Ancak telefon konusu Turkiye'de cetrefelli. Soyle ki, IMEI numarasi telekom kurumuna kayitli olmayan telefonlar 2 ay icinde kilitlenir ve bu kilit asla acilamaz yani o telefonu Turkiye'de sadece 2 ay kullanabilirsin. Bunun cozumu de telefonu yurt disinda en az 2 yil yasamis ve pasaportuna telefon kaydi yaptirmamis birinin pasaportuna yazdirmaktir. Ancak eger telefonun kargo ya da posta ile gelirse (ithal yasagindan dolayi) devlet gumrugu el koyabilir ki bu haklari var. En garantili yolu yolcu beraberinde getirtmektir. Eger yurt disinda tanidigin varsa moneygram ile parayi ona gonderip telefonu aldirtabilirsin. Tek yolu bu. Diger yolu soylemiyorum terslersin diye korkuyorum:)

söyle söyle, ben iyicee soğdum bu telefon işinden, en azından fikri duymuş olurum.
yurt dışında tanıdık varmıııı, aslında var ama bana telefon getiricek kimse yok. :D

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7

genelde doğru yorumlamışsın ama bazı şeylerde bilgin yanlış. öncelikle telefonu pasaporta kaydettirmessen 2 ay değil 1 ay kullanırsın. 1 ay sonra kapanan telefon bir daha asla açılmaz diye bir olay yok. istersen 1 sene sonra pasaporta kaydını yap 2 gün içinde telefon yeniden açılır. 2 telefon getirttim bunlar gümrüğe takılmadı ama başka getirttiğim ürünlerden uydu alıcısı posta gümrüğüne takıldı. ne kadar ödeme yaptığımı ispatladım %20 vergisini ödedim ve ürünü gümrükten çıkardım.