• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Derbide 'Dişi Kanarya' farkı

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[h=2]
fb_bjk32423423423-1330458955.jpg

TKBL 20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'ı 71-65'lik skorla mağlup etti.[/h]
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 20.haftasının derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Beşiktaş’ı 71-65'lik skorla mağlup etti.Penny Taylor ve Courtney Vandersloot’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede Yasemin Horasan ile orta mesafe atışları sayıya çeviren Beşiktaş, Hoffman’ın da pota altı basketiyle 4.dakikada skoru 7-10’a getirdi. Temponun yükseldiği dakikalarda iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, Angel McCoughtry’nin basketiyle skora denge geldi (12-12). Hücum ribaundlarında rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, karşılıklı boş hücumların ardından ilk periyotu 18-16 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Siyah Beyazlılar özellikle pota altına Yasemin ve Jokic’e top indirerek hücum etti. Hoffman’ın oyuna dahil olmasıyla dengeyi lehine çeviren Beşiktaş, Vandersloot’ın üç sayı isabetiyle 14.dakikada 20-23’lük skorla üstünlüğü eline aldı. Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından da hücumda skor bulmakta zorlanırken, alan savunmasına karşı Wiggins’in turnikesiyle Beşiktaş farkı 6 sayıya çıkarttı (21-27). Ancak toparlanan Fenerbahçe, Nevlin, Mc Coughtry ve Matovic üçlüsüyle bulduğu basketlerle durumu 29-29’a getirdi. İlk yarı, Taylor ve Esra’nın karşılıklı sayılarıyla 35-35 eşitlikle tamamlandı.Üçüncü periyota iki takımda savunmada dirençli başlarken, Angel Mc Coughtry’nin basketiyle Sarı Lacivertliler skoru 37-35’e getirdi. Courtney Vandersloot ile ikinci yarıdaki ilk sayılarını bulan konuk ekip, Tuğba Taşçı’nın da devreye girmesiyle 40-41’lik skorla öne geçti. Savunmadaki direncini arttıran ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe, yakaladığı 8-0’lık seriyle durumu 48-41’e getirdi ve üçüncü periyotu da 50-41 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Beşiktaş, ilk dakikalarda boyalı alanda Hoffman ve Yasemin ikilisiyle bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya indirdi (50-45). Mola alan Sarı Lacivertliler, Matovic ile basket bulmasına karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Özellikle Wiggins’in penetreleri ve Yasemin’in de orta mesafe isabetleriyle Beşiktaş, 36.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (58-57). Ancak mola sonrasında Matovic, Nevriye ve Taylor üçlüsüyle hücumları iyi organize eden Fenerbahçe, son 1.5 dakikaya da 69-62 üstün girdi. Mücadeleye verilen aranın ardından Penny Taylor ve Tuğba Taşçı’nın sayılarıyla karşılaşmanın son dakikasında karşılıklı sayılar oldu. Fenerbahçe, karşılaşmadan da 71-65 galibiyetle ayrılmayı başardı.SALON: Caferağa Spor SalonuHAKEMLER: Rüştü Nuran – Kaan Büyükçil – Semih VuralFENERBAHÇE (71): Zane Tamane (3 ribaund), Birsel Vardarlı 2 (5 asist), Esmeral Tunçluer 2 (2 asist), Kübra Sihaydemir, Nevriye Yılmaz 6 (5 ribaund- 2 asist), Penny Taylor 21 (9 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 16 (3 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 6 (9 ribaund), Angel Mc Coughtry 18 (4 ribaund- 2 asist),BEŞİKTAŞ (65): Candice Wiggins 11 (4 ribaund- 1 asist), Esra Şencebe 7 (3 ribaund), Daliborka Jokic 2, Nihan Anaz 3 (2 ribaund), İlsu Darıcıoğlu (3 ribaund), Yasemin Horasan 12 (5 ribaund- 3 asist), Korel Engin (5 ribaund), Courtney Vandersloot 14 (1 ribaund- 7 asist), Ebony Hoffman 12 (8 ribaund- 1 asist)1.PERİYOT: 18-16
2.PERİYOT: 17-19
3.PERİYOT: 15-6
4.PERİYOT: 21-24

http://www.sporx.com/basketbol/tkbl/derbide-disi-kanarya-farkiSXHBQ270173SXQ

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Tebrikler Fenerbahçe. Beşiktaş neyse, kadrosu ölçüsünde mücadele ediyor da bizim takımın Euroleague'in belki de en iyi kadrosuyla bu hallere düşmesi beni deli ediyor :( Bir kurtulamadık Ceyhun Yıldızoğlu'ndan.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tebrikler Fenerbahçe. Beşiktaş neyse, kadrosu ölçüsünde mücadele ediyor da bizim takımın Euroleague'in belki de en iyi kadrosuyla bu hallere düşmesi beni deli ediyor :( Bir kurtulamadık Ceyhun Yıldızoğlu'ndan.

Biz de çok kötüydük bu maç,ama şampiyonluk yarışı zevkli geçiyor.Hak eden kazanır umarım.

Reaksiyon puanı
10,315
tebrikler fenerbahçe'm.
bu yıl zaten ne varsa bayanlarda var fenerbahçede. erkekleri baskette de, futbolda da dökülüyor.
basket ve voleybolda onurumuzu bayanlar ayakta tutuyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geçen gün'de Avrupa liginde bir takımı parçalayan dişi kanaryalar, halihazırda Avrupa'da namağlup.
Haberi ekleyecektim, ama spor konusunda toplum olarak her şey aklımızda sadece futbol olarak odaklanabildiği için gerek görmedim.
Örnek 1 : voleyboldaki Uluslararası başarılarla ilgili açtığım konular.
En fazla 1 yanıt :D
(Çünkü bu tür konularda ağız dalaşı yapılamıyor.)
Dip not : Biz erkekler neden kadınlara dedikoducu yakıştırması yapıyoruz anlayabilmiş değilim.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Geçen gün'de Avrupa liginde bir takımı parçalayan dişi kanaryalar, halihazırda Avrupa'da namağlup.
Haberi ekleyecektim, ama spor konusunda toplum olarak her şey aklımızda sadece futbol olarak odaklanabildiği için gerek görmedim.
Örnek 1 : voleyboldaki Uluslararası başarılarla ilgili açtığım konular.
En fazla 1 yanıt :D
(Çünkü bu tür konularda ağız dalaşı yapılamıyor.)
Dip not : Biz erkekler neden kadınlara dedikoducu yakıştırması yapıyoruz anlayabilmiş değilim.
Sen aç konuları hocam, o konuda da ağız dalaşı yaparız evelallah :D Calderon'umuz ligin en iyi oyuncusudur, hiçbir Fenerbahçeli ablamız boy ölçüşemez kendisiyle :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sen aç konuları hocam, o konuda da ağız dalaşı yaparız evelallah :D Calderon'umuz ligin en iyi oyuncusudur, hiçbir Fenerbahçeli ablamız boy ölçüşemez kendisiyle :D
Size Taurasi'yi de verdik dostum ama yanılmıyorsam sizi de biraz yendik.

Az gayretle bir ağız dalaşı başlatabilecek miyim bu konuda da bakalım. :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Size Taurasi'yi de verdik dostum ama yanılmıyorsam sizi de biraz yendik.

Az gayretle bir ağız dalaşı başlatabilecek miyim bu konuda da bakalım. :D
Ben voleyboldan bahsetmiştim ama sen güzel girdin konuya :D Valla baskette en beğendiğim oyuncu Birsel açıkçası ne yalan söyleyeyim, sene başında aldığı paranın iki katını da verdik ama Fener de Fener diye tutturdu :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Tam bir görev adami (bayanı).
Galatasaray'a gelmemesi de, ne kadar akıllı olduğunun bir kanıtı değil mi?
:D

Ayrıca voleybola da pek takılma.
3 Calderon = 1 Eda

Nasıl ?
Hır çıkartabildim mi?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Euroleague finalleri Abdi İpekçi'de, onun aklını alırız biz akıllı olsun :D

Eda, Seda falan var sizde hangisi hangisi bilmiyorum ama Calderon ikisini de üçle çarpar :D

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Öncelikle fenerbahçe'yi tebrik ederim.Ama bir noktaya değinmek istiyorum.Fenerbahçe kulübünün tüm branşlarına işlemiş bir şey var ; ÇİRKEFLİK! Bugün basketbolcuların yaptıkları vs insanlık dışı şeyler vardı sahada.Fenerbahçe'nin tüm branşlarında derbi maçlarında bu şeyler oluyor ama hakemler buna sessiz kalıyor!

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Öncelikle fenerbahçe'yi tebrik ederim.Ama bir noktaya değinmek istiyorum.Fenerbahçe kulübünün tüm branşlarına işlemiş bir şey var ; ÇİRKEFLİK! Bugün basketbolcuların yaptıkları vs insanlık dışı şeyler vardı sahada.Fenerbahçe'nin tüm branşlarında derbi maçlarında bu şeyler oluyor ama hakemler buna sessiz kalıyor!

Arkadaşım bazı saptamalarını tamamen tenzih ederim.
Eğer bir olay'da çirkeflik varsa, o, her takım için geçerlidir.
Çünkü halkın genelinde vardır.
Sporda bu olay sporcunun profesyonelliğin ne olduğunu anlayamama olgusundan gelir.
Bu maalesef her takımda aynı.
Her daim kaybımız spocunun, "Ben paramı alırım, ötesi vızıltı" yaklaşımından kaynaklanmaktadır.
Bak yabancı sporculara.
Onlar için ne diyoruz.
"Takımın ağabeyi, ablası, aman sporcularımız ondan bir şeyler öğrensin vb."
Neden bir Türk sporcu çıkıp da takımda aynı görevi üstlenmez?
(İstisnalar kaideyi bozmaz.)
Çünkü o bilinç bizim sporcularımızın hiç birinde yok.