Vista'dan 7'ye Yükselme Süreci ?

zehir_hafiye

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarımın (laptop) işletim sistemi Windows Vista,markası ise Toshiba. Malum Vista'daki güncelleme evresi bittikten sonra hazır sistemimde kararsızlık problemi baş göstermeye başlayınca Vista'yı terketme kararı alıp 7'ye yükselmek istiyorum.

Sistem ve ekran kartı özelliklerim:
di-IWOX.jpg

Bu uyumdaki sistemim Windows 7'yi kusursuz bir biçimde çalıştırabilir mi? (Genelde olumlu tepkiler aldım)
Windows 7'ye nasıl yükseltebilirim?
Elimde bir tane Windows 7 ISO dosyası var harddiskimde kayıtlı. Bunu nasıl CD'ye yazdırabilip kuruluma hazır edebilirim?
Yükseltirken nelere dikkat etmem gerekir?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
- Çalıştırır... 2 GB ram standart kullanım için yeterli gelir fakat 4 GB ram tavsiye ederim... Gerçi Vista da 2 GB ram sıkıntı olmadıysa Win 7 de daha bi ferahlama da olur hatta... Yine de fikrim sabit Win 7 nin keyfi 4 GB ile bir başka güzel... ( 64 Bit için geçerli )

- ISO dosyasını yazdırmak için Active ISO Burner kullanabilirsiniz, ücretsizdir... Yalnız Verify seçeneğine tik atmayı unutmayın ve DVD ye yazma hızı olarak 4x seçin...

- Yükseltme yapacaksanız bunun için bir miktar para ödemeniz gerekir, elinizdeki Vista key i ile Windows 7 aktifleşmez... Crackli bir ISO Win 7 kalıbıysa elinizdeki dosya, bu durumda yapacağınız işlemin adı "formattır" yükseltme değil...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Vista çalışıyorsa Windows 7 rahat çalışır geç bile kalmışsın :) ben o vistayı 1 gün kullandım direk silmiştim.

zehir_hafiye

Asistan
Reaksiyon puanı
3
- Çalıştırır... 2 GB ram standart kullanım için yeterli gelir fakat 4 GB ram tavsiye ederim... Gerçi Vista da 2 GB ram sıkıntı olmadıysa Win 7 de daha bi ferahlama da olur hatta... Yine de fikrim sabit Win 7 nin keyfi 4 GB ile bir başka güzel... ( 64 Bit için geçerli )

- ISO dosyasını yazdırmak için Active ISO Burner kullanabilirsiniz, ücretsizdir... Yalnız Verify seçeneğine tik atmayı unutmayın ve DVD ye yazma hızı olarak 4x seçin...

- Yükseltme yapacaksanız bunun için bir miktar para ödemeniz gerekir, elinizdeki Vista key i ile Windows 7 aktifleşmez... Crackli bir ISO Win 7 kalıbıysa elinizdeki dosya, bu durumda yapacağınız işlemin adı "formattır" yükseltme değil...
- Güzel,genelde açtığım cevaplar hep pozitiftir... :)
- Bende o program yüklüydü,artı elimde bir bilgisayar dergisinin beleşe verdiği bir disk yazılımı var,Ashampoo burning studio.
- İnternetten indirmiştim zamanında;ancak crackli olup olmadığı hk. bilgi sahibi değilim. Ancak oynanmamış bir win7 uyarlamasıydı.
benim de 2 gb, sorunsuz :)

düşünme at formatı :D
Sevindirici :)
Vista çalışıyorsa Windows 7 rahat çalışır geç bile kalmışsın :) ben o vistayı 1 gün kullandım direk silmiştim.
Vista'yı ilk çıktığığındaki görsel efektleri yüzünden kullanmaya başlamıştım. O günden bugüne Vista. :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
- Güzel,genelde açtığım cevaplar hep pozitiftir... :)
- Bende o program yüklüydü,artı elimde bir bilgisayar dergisinin beleşe verdiği bir disk yazılımı var,Ashampoo burning studio.
- İnternetten indirmiştim zamanında;ancak crackli olup olmadığı hk. bilgi sahibi değilim. Ancak oynanmamış bir win7 uyarlamasıydı.

Sevindirici :)

Vista'yı ilk çıktığığındaki görsel efektleri yüzünden kullanmaya başlamıştım. O günden bugüne Vista. :D

bu arada dvd ye yazdırmak için microsoftun kendi programı olan Windows 7 USB/DVD Tool programını kullanabilirsin.
Kullanımı basit zaten.Programı açınca
1-iso dosyasını seçiyosun
2- sonraki adımda da dvd seçip start overa basman yeterli dvd ye yazıyo :)
usb ile yüklemek isteyenler içinde 2. adımda USB seçip start overa basıyorsun .

zehir_hafiye

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu arada dvd ye yazdırmak için microsoftun kendi programı olan Windows 7 USB/DVD Tool programını kullanabilirsin.
Kullanımı basit zaten.Programı açınca
1-iso dosyasını seçiyosun
2- sonraki adımda da dvd seçip start overa basman yeterli dvd ye yazıyo :)
usb ile yüklemek isteyenler içinde 2. adımda USB seçip start overa basıyorsun .

4 GB'dan büyük bir usb belleğiniz varsa usbden kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki link size yardımcı olacaktır:
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
Teşekkür ediyorum,not defterime kaydettim... :)