Anakart + İşlemci + Ram

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu 3 bileşeni almak istiyorum benim aklımda olan sistem aşağıdaki şekilde anakart ve ramde 2 modelden 1 tanesi , işlemci içinde 6 ya da 4 çekirdek ona da tam karar veremedim elimde 6850 var ilerde crossfire yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim önerilerinizi vatan'ın sitesine yönelik yaparsanız iyi olur ordan alacağım :rolleyes:

MSI
970A-G45 AMD 970/SB950 DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]
GIGABYTE
970A-D3 AM3+ AMD970/SB950DDR32000MHz(O.C.)SATA 3.0USB3.0Anakart

AMD
FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

AMD
FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci

GSKILL
4GB Ripjaws 1600MHz DDR3 CL9 1.5V Tek Modül Ram

CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram

[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: left"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ileride crossfire yapmayı düşünüyorsan 970 yerine 990 çipset almalısın. 970 çipsetlerde 2. ekran kartı slotu 4x hızında çalışır. cf yaparsan verim alamazsın. 8x/8x veya 16x/16x cf düzenler verimli çalışır ancak 4x hızda verim çok düşer.

anakart olarak uygun fiyatlı model olarak gigabyte 990XA-UD3 var:

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948

veya yakın fiyata MSI 990XA-GD55

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...sb-30--anakart/productdetails.aspx?I_ID=57114

veya az daha fark verip 990FX çipset alabilirsin: GIGABYTE 990FXA-UD3 ile 16x/16x cf düzen kurabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/anak...ata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56653

işlemci olarak FX-4100 alabilrisin. 6850 ile uyumlu çalışır. 6 çekirdek almak istiyorsan bence phenom işlemcilere bak. fx işlemciler henüz bekleneni verebilmiş değil. phenom x6 1090T alabilirsen FX-6100 den verimli olur. ben oslsam FX-4100 alıp ileride yeni nesil fx işlemciye terfi ederim. vatanda indirimden 350 liraya alınır.

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44229

ram de fark etmez. hangisini alırsan al. :)

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler cevabın için ,anakartta bütçeyi biraz aşıyor dediğin gibi 2.slot x4te çalışıyor o yüzden crossfire işini askıya aldım , MSI anakartında fx işlemcilerle sorun olduğu yazılmış bazı yerlerde gigabyte ile değiştirdim onuda, işlemci olarakta phenomlar vatanda yok şuanda malesef fx-4100 daha mantıklı geldi ama şimdi vatanın indirimiyle 60tl civarı bir fark oluyo fx-6100 ile :)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
FX işlemci düşüncede varsa 1866 ram almanı tavsiye ederim çünkü içerisinde 1866 MHZ hızında kontrolcü bulunur 1600 ramler fiyat olarak dip olsada 1866MHZ FX işlemciler için idealdır

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
FX işlemci düşüncede varsa 1866 ram almanı tavsiye ederim çünkü içerisinde 1866 MHZ hızında kontrolcü bulunur 1600 ramler fiyat olarak dip olsada 1866MHZ FX işlemciler için idealdır

Hımm bu yararlı bir bilgi ama gerekli midir? Yani 1600Mhz olunca 1866Mhz bellekle arasında FX işlemciler için gözle görülür bir fark olabilir mi?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Teşekkürler cevabın için ,anakartta bütçeyi biraz aşıyor dediğin gibi 2.slot x4te çalışıyor o yüzden crossfire işini askıya aldım , MSI anakartında fx işlemcilerle sorun olduğu yazılmış bazı yerlerde gigabyte ile değiştirdim onuda, işlemci olarakta phenomlar vatanda yok şuanda malesef fx-4100 daha mantıklı geldi ama şimdi vatanın indirimiyle 60tl civarı bir fark oluyo fx-6100 ile :)
Stokta Bulunduğu Mağazalar: Bostancı

bostancı mağazadan bulunduğun yere getirtebilirsin. ekstra ücret almazlar. MSI anakartta da sorun olacağını sanmam. olsa bile bios güncelleme ile aşılır.

Hımm bu yararlı bir bilgi ama gerekli midir? Yani 1600Mhz olunca 1866Mhz bellekle arasında FX işlemciler için gözle görülür bir fark olabilir mi?
hayır fark olmaz. nette araranız bununla ilgili testeler mevcut. ramlerin ne mhz değeri ne de cl değeri oyunlarda ve günlük kullanımda gözle görülür fark yaratmaz. ram, kullanıcının fazladan bütçe ayıracağı en son parçadır. DDR3 olsun yeter. :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

bostancı mağazadan bulunduğun yere getirtebilirsin. ekstra ücret almazlar. MSI anakartta da sorun olacağını sanmam. olsa bile bios güncelleme ile aşılır.

hayır fark olmaz. nette araranız bununla ilgili testeler mevcut. ramlerin ne mhz değeri ne de cl değeri oyunlarda ve günlük kullanımda gözle görülür fark yaratmaz. ram, kullanıcının fazladan bütçe ayıracağı en son parçadır. DDR3 olsun yeter. :)

Evet haklısın :)

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Ankara'ya gönderirler mi bilmem ama bi sorarım :) Msı içinde link veremiyorum ama aynen benim toplamak istediğim sistemi toplayan birisi yazmış o yüzden tereddüt ettim ayrıca askeri sınıf bileşenler ama dediğim gibi çelişkiye düştüm ilk çalışacağı sistem fx le olduğu içni bios update imkanım olamyabilir açılmaz ise.

1866 Mhz ramler şuan için pek yaygın değil , fiyat bakımından en uygun bunlar o yüzden tercih ettim ilerde yaygınlaşırsa değiştirme olanağım olur.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Ankara'ya gönderirler mi bilmem ama bi sorarım :) Msı içinde link veremiyorum ama aynen benim toplamak istediğim sistemi toplayan birisi yazmış o yüzden tereddüt ettim ayrıca askeri sınıf bileşenler ama dediğim gibi çelişkiye düştüm ilk çalışacağı sistem fx le olduğu içni bios update imkanım olamyabilir açılmaz ise.
gönderirler. ankara vatana gidip sipariş vereceksin. olan şubeden 2-3 günde gelir. paranın da bir kısmını kaporo alırlar. :)

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gönderirler. ankara vatana gidip sipariş vereceksin. olan şubeden 2-3 günde gelir. paranın da bir kısmını kaporo alırlar. :)

Bakalım artık indirim olsunda oraya gidince belli olur , indirimli fiyat üstünden getirmeyebilirler fx-6100 de olabilir 1055t den düşük tutmuşlar fiyatını.