320 GB HDD raw dosya sistemine geçti nasıl kurtarabilirim

alagoz4401

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kıymetli arkadaşlar 320 gb hdd raw dosya sistemine geçti windows xp ve windows7 bu hdd yi görmüyor low format, fdisk, particin türü programlarla denedim olmadı ne hdd yi bilgisayar görüyor nede bilgilerimi kurtarabildim.
hdd yi aygıt yöneticisinden girince pc görüyor hatta yeni donanım bulundu yüklendi kullanıma hazır diyor ama bilgisayarımdan girince hdd hiç görmüyor
yardım ederseniz sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yönetimsel araçlardan disk yönetiminden aktif etmeyi dene hdd yi

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hdd nasıl raw oldu ? diskpart komutları ile sorununu çözebilirsin.

orh_an

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba;denedinizmi bilmiyorum ama başlat/çalıştır/cmd yazıp enter dedikten sonra çıkan ekranda chkdsk/ r x: buradaki x raw olan hdd.nizin önceki konumu olacak d gibi ve enter diyerek chkdsk yapmasını bekleyin bu işlem biraz uzun sürebilir.Benim de bir ara başıma gelmişti ve bu şekilde harddiskimi normale döndürdüm,şayet düzelir ise buradaki verileri başka bir hdd.ye atarak bu bölümü biçimlendirmenizi tavsiye ederim.Eğer bu da olmaz ise Pardus cd ile bu hdd.nizi çok rahat bir şekilde görebilir ve içindeki bilgilerinizi başka bir hdd.ye kopyalayabilirsiniz.Kolay gelsin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
TestDisk Adlı program işini görecektir. http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Herhangi bir nedenle bozulan disk kayıtlarını bir kaç dakikada düzeltebiliyor. Problem genelde diskin başındaki bölümlerin bozulmasından kaynaklanıyor.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Arızalı diskinize dos üzerinden,

chkdsk /x
chkdsk /f
chkdsk /r

Komutlarını uygulayınız, çözüm alamazsınız buradan yazın alternatif metot sunarım.

alagoz4401

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu Konuya vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara öncelikle çok teşekkür ederim
denemdim ama olmado

--- Mesaj Güncellendi ---

Bu Konuya vakit ayırıp cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim
diski dosta hiç görmediği için bu komutları gerçekleştiremedim
Fakat diski Win xp de ve win 7 de aygıt yöneticisinde görüyor
dosta görmüyor

--- Mesaj Güncellendi ---

Bu Konuya vakit ayırıp cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim
söylediğinizi deneyeceğim

ringo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD nasıl raw oluyor ? umarım sorununa çözüm bulabilirsin

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
HDD nasıl raw oluyor ? umarım sorununa çözüm bulabilirsin

Elektrik kesintisi, sarsıntı vb gibi durumlarda diskler sapıtabiliyor. Benim 500 gb harici durduk yere rawa dönmüştü. Çözümüde üstteki mesajımdaki konuda belirtmiştim.

ringo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektrik kesintisi, sarsıntı vb gibi durumlarda diskler sapıtabiliyor. Benim 500 gb harici durduk yere rawa dönmüştü. Çözümüde üstteki mesajımdaki konuda belirtmiştim.

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim Mai Nai.Birde bu sorunu yaşayan arkadaşlar şu programı kullanabilir, bir forum da okumuştum kullanan kişiler çok memnun bu programdan, 100 GB gibi bir veriyi rahatlıkla ve hızlı bir şekilde kurtardıklarını söylüyorlar.Program : DiskInternals.
Not : Son sürümünü edinin.Hatta mümkünse tam sürümünü edinin.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim Mai Nai.Birde bu sorunu yaşayan arkadaşlar şu programı kullanabilir, bir forum da okumuştum kullanan kişiler çok memnun bu programdan, 100 GB gibi bir veriyi rahatlıkla ve hızlı bir şekilde kurtardıklarını söylüyorlar.Program : DiskInternals.
Not : Son sürümünü edinin.Hatta mümkünse tam sürümünü edinin.
Rica ederim, rawsız günler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben deneme sürümü ile çözmüştüm yanılmıyorsam.
Tamam son sürümü kaldırdım demo sürümünü yükledim, imkanın varsa resimli olarak hdd de verileri nasıl kurtardığını anlatırsan çok memnun olacam çünkü next falan diyorum baya uzun sürüyor gibi yani uzun sürmesi önemli değil yeterki içindekileri kurtaralım yoksa yanlış tuşa basıpta 24 saat scanlamasını beklemeyelim sonuç hüsran olmasın

Sander27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben deneme sürümü ile çözmüştüm yanılmıyorsam.
ilgin için teşekkürler...son sürümü kaldırdım demo sürümünü yükledim,benim 5oo gb hdd açılmıyor biçimlendirme isityor, neyse demo sürümünde partition recovery tıkladım,bozuk hdd tıkladım ve next dedim biraz scan yaptı 18 dk falan sonra bitti intelligent search diye sayfa çıktı o uzun sürmeye başladı, acaba içindeki verileri kurtarmak için dogru yoldamıyım? böyle içindeki dosyaları görüp bari bi kaçını başka yere kopyalabilirmiyim? imkanın varsa nasıl yapılacağını resimli anlatsan çok memnun olurum

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
ilgin için teşekkürler...son sürümü kaldırdım demo sürümünü yükledim,benim 5oo gb hdd açılmıyor biçimlendirme isityor, neyse demo sürümünde partition recovery tıkladım,bozuk hdd tıkladım ve next dedim biraz scan yaptı 18 dk falan sonra bitti intelligent search diye sayfa çıktı o uzun sürmeye başladı, acaba içindeki verileri kurtarmak için dogru yoldamıyım? böyle içindeki dosyaları görüp bari bi kaçını başka yere kopyalabilirmiyim? imkanın varsa nasıl yapılacağını resimli anlatsan çok memnun olurum

http://forum.shiftdelete.net/windows/203492-harddisk-dosya-sistemi-raw-oldu-2.html#post1790634