En İyi 5 Android Başlatıcı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1ruby1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Android işletim sistemli akıllı telefonlar, diğer işletim sistemine sahip akıllı telefonlara oranla çok daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor. Android Market’te bulunan birbirinden değişik başlatıcıları telefonunuza kurarak her defasında yeni bir akıllı telefon almış hissini yaşayabilirsiniz. Bu makalemizde sizler için seçtiğimiz en iyi 5 Android başlatıcısını sıralayacağız.

1. Go Launcher EX
go-launcher.jpg
Go Launcher EX Android Market’te bulunan en iyi başlatıcı olarak göze çarpıyor. Tema desteğinden tutunda, kendi geliştirdikleri widget desteklerine kadar gerçekten göz dolduruyor. Bizim için önemli olan Türkçe dil desteğine de sahip. Menü ve anasayfalarda klasör oluşturma özelliği de bulunmakta. Birbirinden çeşitli animasyonları barındıran başlatıcı, sade olmayı da başarıyor. Başlatıcı neredeyse her ay gelen yeni güncellemelerle gelişmesine devam ediyor.
2. Nemus Launcher
nemus.jpg
Nemus Launcher, gerek sadeliği, gerek düşük bellek kullanımı ile listemizde ikinci sırayı almayı hak ediyor. Nemus Launcher üzerinde bulundurduğu klasörleme, görev yöneticisi desteği, widget’ların boyutlarını değiştirme gibi en gerekli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu özellikleri kullanırken akıllı telefonunuzu hiç yormuyor. Başlatıcı tema desteğine de sahip, ancak çok fazla teması olduğunu söylemek güç. Türkçe desteği de bulunmadığı için listemizde 2. sıraya yerleşiyor.
3. LauncherPro
launcherpro.jpg
LauncherPro basit, hafif ve gerçekten hızlı. Özellikle LauncherPro 3D App Drawer özelliği hoş. Deneysel bir özellik olsa da sorunsuz çalışıyor. LauncherPro kendi geliştirdiği widget desteğine de sahip. Ancak uzun zamandır güncellenmemesi , Türkçe desteği bulunmaması ve animasyonlarda görüntünün bozulması nedenlerinden listemizde 3. sırada yer alıyor.
4. SPB Shell 3D
spb.jpg
SPB Shell 3D Android başlatıcılar içinde en görsel olanı diyebiliriz, gerçekten gerek widget’ları olsun, gerek animasyonları olsun, göze hoş gelen bir başlatıcı. Türkçe desteğinin olmaması ve bedava sunulmaması nedenlerinden dolayı listemizde 4. sırada yer buluyor.
5. ADW Launcher
ADW.jpg
Adw Launcher, Android Market üzerinde en çok indirilen başlatıcılar arasında, birbirinden güzel tema desteklerine sahip olan başlatıcı gerçekten göze hoş geliyor. Ancak kullanım kolaylığı ve uzun zamandır güncellenmemesi yönlerinden zayıf not alıyor. Türkçe desteği bulunmayan başlatıcı listemizde 5. sırada yer alıyor. Ancak listemizde son sırada olması sizi yanıltmasın, listeye girmiş olması bile başlatıcının indirilmeye değer olduğunun kanıtıdır.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Shell 3D uygulaması en beğendiğim uygulamalardan birisi fakat ücretli :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Go Launcher ve QQ Launcher favorim.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Benim favorim de Go Launcher, ama son zamanlarda fazla yer kaplar oldu :)

kimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cynamon mu ne varmış birde 7 versiyon çok az şaj yiyormuş nereden indirebilirim onu ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Dx de güzel. Hızlı ayrıca

winkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cyanogen Mod 7.0 dan bahsettiniz heralde ?http://www.cyanogenmod.com/devices bu linkten bakabilirsiniz.yada xda developers forumda mutlaka vardır oradan da ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.(Cyanogen tema değil tamamen farklı bir ROMdur.)

mazula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4. Olanı Harika , ücretsiz olsa daha iyi olurdu :D

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
go launcher ex ve 360 launcher candır.

Haraqiri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birkaç soru sormam lazım ;
1) bunlar bütün androidli telefonlarda performanslı bir biçimde çalışırmı
2) Ekran çözünürlüğü ve büyüklüğüyle bir alakası olabilirmi ? yani bazı oyunlar gibi yarısı görünmeyebilirmi ? :D
3) beğenmezsek androidin launcherine geri dönebilirmiyiz ?
Şimdiden teşekkürler .

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
nemusda çok iyidir. özellikle performans açısından çok başarılı

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Birkaç soru sormam lazım ;
1) bunlar bütün androidli telefonlarda performanslı bir biçimde çalışırmı
2) Ekran çözünürlüğü ve büyüklüğüyle bir alakası olabilirmi ? yani bazı oyunlar gibi yarısı görünmeyebilirmi ? :D
3) beğenmezsek androidin launcherine geri dönebilirmiyiz ?
Şimdiden teşekkürler .
1) Android 2.0 üzerinde çoğu çalışır
2) Tüm ekran çözünürlüklerine uygunlar
3) Beğenmezsen sil gitsin, eski launcher tekrar devreye girer.

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hepsi her telefona uygun değil.spb shell 3d fazla ram yer,gpu'suz telefonlarda çalışmaz. claystone vb. launcher'lar her çözünürlüğe uymuyor. aklıma gelenler bunlar.

F_D

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sorum olacak :) ben marketten bişey indirmek istediğimde
"Bu hesap ile ilişkilendirilmiş hiçbir Android telefon yok. Lütfen farklı bir hesap ile oturum açın."
böyle bir yazı çıkıyor :( ne yapmam gerekiyor ? Telefonda açık olan maille markette oturum açtığım mail aynı ama böyle birşey diyor ne yapmam gerekiyor ?
teşekkürler...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar bir sorum olacak :) ben marketten bişey indirmek istediğimde
"Bu hesap ile ilişkilendirilmiş hiçbir Android telefon yok. Lütfen farklı bir hesap ile oturum açın."
böyle bir yazı çıkıyor :( ne yapmam gerekiyor ? Telefonda açık olan maille markette oturum açtığım mail aynı ama böyle birşey diyor ne yapmam gerekiyor ?
teşekkürler...
Mailin aynı olduğuna eminmisiniz :S ben böyle bir sorun yaşamadım enteresan.. Belki farklı bir mail ile aktifleştirmişsinizdir dalgınlık olabilir.

F_D

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok ya mailler aynı herşey aynı ama olmuyor telefondan fark edebilir mi ? android in en kötüsünü kullanıyorumdur :D VF 945 ama fark varmı ki ?
Eğer VF 945 kullanan başka birisi varsa onda aynı hata yoksa yardım ederse çok sevinirim :)

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bakın bu başlatıcıyı pek çok kişi bilmiyordur ama özelleştirilebilirliği çok yüksek,gayet stabil(beta olmasına rağmen) çok başarılı bir başlatıcı güle güle kullanın.
http://www.sweeterhome.com/

Neo59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Go launcher ex kullanıyorum, herkese denemesini tavsiye ederim.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Go Ex'i beğeniyorum :)
ABlack temasıyla görünüm güzel oluyor

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
HTC Sense Launcher diye bir zımbırtı buldum. Nedense telefonun orjinal launcher'inden daha hızlı. Go Launcher kadar fonksiyonel sayılmaz ama çok hızlı çok. Varsa benim gibi kağnı arabası misali xperia x8 kullanan, tavsiye ederim. Go Launcher dört çeker ama xperia x8'de çok kasıyor malesef.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
HTC Sense Launcher diye bir zımbırtı buldum. Nedense telefonun orjinal launcher'inden daha hızlı. Go Launcher kadar fonksiyonel sayılmaz ama çok hızlı çok. Varsa benim gibi kağnı arabası misali xperia x8 kullanan, tavsiye ederim. Go Launcher dört çeker ama xperia x8'de çok kasıyor malesef.

buzz launcher Der susarım.

A.canal

Profesör
Reaksiyon puanı
2
En iyisi aviate beta :) sade ve sık. Sarj tuketmiyor. Beta olmasina ragmen cok iyi. Tek sorun davet ile sahip olunuyor. Veya launcheri kurunca email ile kayit olursunuz ve size 2~3 gün icinde davet kodu gonderirler :)

epy4yrat.jpg

sy9y2a4e.jpg

ejazeveg.jpg

5anyqu5e.jpg

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
En iyisi aviate beta :) sade ve sık. Sarj tuketmiyor. Beta olmasina ragmen cok iyi. Tek sorun davet ile sahip olunuyor. Veya launcheri kurunca email ile kayit olursunuz ve size 2~3 gün icinde davet kodu gonderirler :)

epy4yrat.jpg

sy9y2a4e.jpg

ejazeveg.jpg

5anyqu5e.jpg

Sdn okuruyla okur olma kaptan :D