Pc acılmıyor

celalsanal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba pc windows xp yazısı gelene kadar ekran görüntüsü var windows yazısından sonra ekran gelmiyor masaüstü açılmıyor. bilgisayara format attım ekran geldi daha sonra pc yerleştirmek için dvı kabloyu cıkardım pc kapattım actım yine aynısı oldu 2 tane monitör var ikisindede aynı seyi yapıyor psu yeni değistirdim bozulmustu 300 watt tı önceki 350 taktım acaba ondanmı yoksa ekran kartımı gitti yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

maniaqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarların bozulmuş büyük ihtimal ayarları sıfırlamayı dene olmazsa, pcyi elektrik fişinden çek bios pilini çıkart öle bi 5 dk çalıştır. Sonra kapat pili yerine oturttur bi daha aç. Belki olur :) Kolay gelsin

dijital3x

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardes sistemin çökmuş xp de genel bir sorundur bu önemli bilgilerin varsa xp cd si takıilen onarmayı dene buyuk bir ihtimalle hal olacaktır.

maniaqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardes sistemin çökmuş xp de genel bir sorundur bu önemli bilgilerin varsa xp cd si takıilen onarmayı dene buyuk bir ihtimalle hal olacaktır.
Bu sorunu bende format atarak çözüyodum fakat bi ara format atmadan çözmüştüm ama şuan nasıl yaptığımı hatırlamıyorum dedğin gibi onarma çözebilir.

SedoRKinG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen HDD veya İşlemciden kaynaklanan bir sorun gibi gözüküyor önerim format cdsini değiştirin başka bir format cdsi kullanın ve donanım sürücülerinin yenilerini indirip kurun sorun yine de devam ederse Ramleri kontrol edin bi yerden denemek için bir ram bulabilirseniz kendi ramleriniz tamamen çıkarıp bu ramler ile çalıştırın sorun devam ederse muhtemelen HDD ile ilgili bir sorundur çözümü muhtemelen yeni HDD almak ancak HDD Tune yazılımı ile bir tarama yaptırın tabi pcyi açmayı başarabilirseniz.

Unuttum hdd data kablosunu da değiştirin kablo ilgili sıkıntılarda olabiliyor zamanında 2 kere sıfır hddmi bu yüzden garantiye gitti ve yenisi geldi sonunda kablodan olduğunu çözmüştüm anlaşılması çok zor en iyisi böyle bir durumda değiştirmek.

maniaqq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen HDD veya İşlemciden kaynaklanan bir sorun gibi gözüküyor önerim format cdsini değiştirin başka bir format cdsi kullanın ve donanım sürücülerinin yenilerini indirip kurun sorun yine de devam ederse Ramleri kontrol edin bi yerden denemek için bir ram bulabilirseniz kendi ramleriniz tamamen çıkarıp bu ramler ile çalıştırın sorun devam ederse muhtemelen HDD ile ilgili bir sorundur çözümü muhtemelen yeni HDD almak ancak HDD Tune yazılımı ile bir tarama yaptırın tabi pcyi açmayı başarabilirseniz.

Unuttum hdd data kablosunu da değiştirin kablo ilgili sıkıntılarda olabiliyor zamanında 2 kere sıfır hddmi bu yüzden garantiye gitti ve yenisi geldi sonunda kablodan olduğunu çözmüştüm anlaşılması çok zor en iyisi böyle bir durumda değiştirmek.
Sorun ramlerde olamaz çünkü görüntü başta geliyor, Harddisktede olamaz çünkü hardisk kendi daha farklı belli eder, format cdsinden olma ihtimali çok düşük çünkü formattan sonra görüntü geliyor. Pcyi açarken F5 ve F8 tuşlarına sürekli bas güvenli modda açmayı dene açılırsa ekran kartı driverini kaldır ve yeni bi tane yükse eğer açılmassa dediğim gibi biosa bak bunlarla uğraşmak istemiosan baştan format at gitsin benden bu kadar :)

celalsanal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pili cıkarıp bıos u sıfırladım sorun cözüldü ekran kartının vga girisi calısıyordu oda gitmis sorun bastan aslında ekran kartından mı kaynaklanıyordu anlamadım fakat bıos sıfırlama suan ise yaradı sağolun.:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar masa üstü bilgisayarımda harcdisk acılmıyor. Hard diski görmüyor yazısı çıkıyor F8 F5 denedim hiç bir şekilde diski görmüyor icindeki verileri kurtarmam lazım acilen yardım lütfen