Anakart konusunda tavsiye

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 2 gündür araştırıyorum bu konuyu ama hala elle tutulur birşey bulamadım doğrusu elimde asus m2amx amd 4200 X64 işlemci 2 gb ram var ama ben bu anakartı değiştirip yeni nesil bir anakart almak istiyorum haliyle işlemcide değişecek elim değmişken ramleride 8 gb yükselteyim diyorum şimdi takıldığım konu şu 250 300 lira arasında bir bütçem var ve gelecek nesil işlemcileride destekleyecek bir anakart istiyorum yani bugun aldım ama 1 yıl 2 yıl kullanayım sonra değişirim demek istemiyorum şimdiki sistem donanımlarım tam 4 yıllık 1 tb hdd ve ati 5750 hd 1gb ddr5 ekran kartımda var ayrıca 450w gerçek psu da bulunmakta gelecek nesil işlemcilerde 22nm teknolojisi kulanılacakmış gerci yarına çıkarmııyız orası ayrı konu ama 1 ihtimal herzaman var :D bana asus amd tabanlı bir anakart önerseniz bütçem doğrultusunda 600 lirayı işlemci ve anakart bütünü olarak gözden çıkarmış durumdayım ivedilikle tavsiyelerinizi bekliyorum son bir söz ilk pc aldığımda işlemcim inteldi pc yi balkondan atıverdim kasa ile birlikte sonra amd ye geçtim :D uzun yıllardır amd kullanıyorum ucuz ama dehşet bir sorunsuzluğu var yaz sıcağında ki sıcaklık 45 dereceye kadar çıkar ve ortalama 15 18 saat çalışır pc ve sadece işlemcinin kendi fanı devrede diğer fanıda devrden çıkardım test etmek için baktım tık yok gerekte yok dedim en ağır şekilde de test ediyorum sağolsun yormuyor beni ondan amd tabanlı gelecek nesil işlemci mimarisini destekleyen hatta dahili ekrankartıda olursa güzel olur bu tavsiyeler içinde uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
teşekkürler şimdiden

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ileriye dönük istiyorsan AM3+ anakartlardan almalısın. yeni nesil fx işlemciler bekleneni henüz verebilmiş değil. bu yüzden işlemci yine phenom olur. ram olarak da 4x2 8 gb alırsın. ddr3 ramler baya ucuzladı. ileride ekran kartını yenileyip bir de ssd aldın mı tadından yenmez. :)

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 197 TL
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 231 TL
CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - 119 TL

Toplam: 547 TL

bu sistemin benzerini kullanıyorum. tavsiye ederim. :)

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
F1A75-V EVO bana daha cazip geldi gibi tabi rts bora arkadaşımın önerdiği ankartada baktım fiyat açısından makul ama benim şuan kullandığım ana karttan pek fazlası yok diye düşünüyorum doğrusu F1A75-V EVO anakartını görmüştüm ama inceleme fırsatım olmadı doğrusu bakalım umarım daha farklı tavsiyeler ve yorumlarda bulunanlarda çıkar

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
F1A75-V EVO bana daha cazip geldi gibi tabi rts bora arkadaşımın önerdiği ankartada baktım fiyat açısından makul ama benim şuan kullandığım ana karttan pek fazlası yok diye düşünüyorum doğrusu F1A75-V EVO anakartını görmüştüm ama inceleme fırsatım olmadı doğrusu bakalım umarım daha farklı tavsiyeler ve yorumlarda bulunanlarda çıkar
FM1 soket işlemci ve anakartar daha çok oyun oynamayan, giriş seviyesi sistem kuran kullanıcılar için ideal. işlemcinin içinde entegre HD 6550 grafik yongası var. bu sayede giriş seviyesi ekran kartına para vermek gerekmiyor. ancak oyunlarda performans verecek bir grafik yongası değil. işlemcinin kendisi de athton 2 seviyesinde işlemciler. yani phenom 2 x4 ve x6 serisi ile yarışabilecek çapta değiller. bu yüzden sana FM1 sistem önermem. AM3+ sistem daha ideal.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:D şimdi baktım benim anakart tarihi eser gibi birşey olmuş rts bora arkadaşımın önerdiği anakart en azından benim tarihi eserime göre iyiymiş :D sadece gb ram destekliyormus benim anakart AMD Athlon 64 - AMD Sempron - AMD Athlon 64 FX Yapı ATX Chipset AMD 690V / SB600 Veri Yolu 1066 MHz Bellek Tipi DDR2 Soket TipiSoket 940
Maksimum Bellek 4 GB Teknik Özellikleri RAID RAID 0-1 Depolama SATA II x 4 Dahili Giriş Çıkış Bağlantıları USB 2.0 x 10 - RJ-45 x 1 - PS/2 Klavye x 1 - PS/2 Mouse x 1
Genişleme Yuvaları PCI-Express x16 x 1 - PCI-Express x1 x 1 - PCI x 2 Hafıza Özellikleri Bellek Yuvası Sayısı 2 x DDR2 DIMMs
Ses Çıkışı 5.1 Kanal Onboard Ses Realtek ALC662 10/100 Ethernet
[TABLE="width: 586"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: color_mavi, width: 200"][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 200"][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

--- Mesaj Güncellendi ---

FM1 soket işlemci ve anakartar daha çok oyun oynamayan, giriş seviyesi sistem kuran kullanıcılar için ideal. işlemcinin içinde entegre HD 6550 grafik yongası var. bu sayede giriş seviyesi ekran kartına para vermek gerekmiyor. ancak oyunlarda performans verecek bir grafik yongası değil. işlemcinin kendisi de athton 2 seviyesinde işlemciler. yani phenom 2 x4 ve x6 serisi ile yarışabilecek çapta değiller. bu yüzden sana FM1 sistem önermem. AM3+ sistem daha ideal.
aralarındaki fiyat farkının sebebi sadece dahili ekran kartı olması değil ama değilmi yani ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
aradaki tek fark entegre grafik yongası. ancak fiyat farkının sebebi bu değil. fiyat farkı, henüz bu model işlemcilerin üretiminin istenilen seviyeye gelememiş olması ve piyasada beklenen ilgi ve satışların yapılamaması. ha FM1 sistem kurmuşsun, ha AM3+ sistem ve harici ekran kartı almışsın. aynı paraya geliyor. böyle olunca da çoğu kullanıcı phenom işlemcili modellere yöneliyor. ne de olsa A serisi işlemcilerden daha güçlüler. :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
anakart : foxconn a7da s3 ( özelliklerini de incelemeden geçme derim.)
işlemci : amd phenom ii x6 1090t black edition
ram : 8 gb. kinston

şu an kullanıyorum. muhteşem. tavsiye ederim.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Asus M4A785TD-V EVO

Asus M4A88T-M

Asus F1A75-M
bu 3 anakart arasında kaldım önerdiklerinizede baktım ayrıca ne dersiniz bu anakartlardan hangisi olmalı sizce ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
üçünü de tavsiye etmem. biri FM1 soket. onu yukarıdaki mesajımda açıkladım. diğerleri de eski nesil. asus alacaksan M5 serisi AM3+ anakartlara bak derim.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle rts bora arkadaşım teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığın yorumlar için önerilerini dikkate alıyorum emin olabilirisn seninde dediğin gibi şimdide 3 tane m5 serisi anakart buldum bak bakalım hangisi olmalı
[h=1]Asus M5A97[/h][h=1]Asus M5A87[/h][h=1]Asus M5A78L[/h]

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bunların içinde en iyisi 970 çipsetli M5A97. alabiliyorsan bunu al. :)

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sağol bora zaten bir sen yazıyorsun fikirlerini sağolasın forum ahalisi nerde bir muhabbet konusu varsa orda işte sen ve senin gibi bilgi paylaşımını seven insanlar yardımcı olmaya çalışıyor ben ve benim gibi secemeyen kullanıcılara sağolasın onu alacam emin olabilirisn

--- Mesaj Güncellendi ---

ramlar konusunda kingston daha iyi diye biliyordum ben yanılıyormuyum acaba yoksa croshair dahami iyi ?