Nokia c6-01 vs Huawei IDEOS X5

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar cumartesi günü 2 telefondan birisini alacam ama karar veremedim sizce hangisini almalıyım benim için önemli olan müzik, video, foto ve multimedia hangisini neden almalıyım şimdiden tşk

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Donanım ve işletim sistemi yönünden tabii ki X5

EfsaneFener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu telefonlar eskidi artık. Yaklaşık bu fiyatlara Nokia 603 var onu al.

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tavsiyem Android'dir. Symbian kullandım, İOS kullandım, Blackberry OS kullandım. Android tercih ederim sonuna kadar. dikkat edersen telefon markası belirtmedim :)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
x5 f/p cihazıdır donanımsal olarak c6'dan güçlü x5. c6da sağlam kamera var sadece.. Bence tercihin x5 olmalı. Onun dışında p503'te tavsiye edeirm oda donanımsal olarak gayet iyidir..

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
donanımsal olarak da işletim sistemi olarak da tavsiye edeceğim telefon x5 olacaktır. nokia devri bitti artık onu da geçtim dediğim gibi donanım olarak üstün x5.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
x5 tabiki, yıl sonunu beklersen x6 geliyor :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
İkisinide tavsiye etmem.Biri symbian olduğu için diğeride küresel bir marka olmadığı için.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
x5 kullanıyorum memnunum tavisye ederim. Eğer ben çok fotoğraf çekerim diyorsan x5 gece çekimlerinde seni tatmin etmeyebilir. x6'yı bekleyebilirsin :) x6 çıksın x5 i kardeşime verip x6 almayı düşünüyorum :D :D

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Kıyası mümkün olamaz bu cihazların o kadar diyorum, X5 5e katlar c6yı :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Kullanıcısı olarak tabiiki de X5 diyorum.

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
nokia_c6_specifications_dimensions_silver_295x325.png
[h=3][/h]
  • Metalik gri
    Mevcut renkler ülkeye göre değişiklik gösterir

[h=3][/h]
  • Boyut: 103,8 x 52,5 x 13,9 mm
  • Ağırlık (batarya dahil): 131 g
  • Hacim: 65 cc
[h=3][/h]
  • Dahili hafıza: 340 MB kullanıcı hafızası
  • Harici MicroSD hafıza kartı ile (cihaz açıkken değiştirilebilen) 32 GB'a kadar destek
  • Fotoğraf, belge ve çok daha fazlasını depolamak için USB toplu hafıza cihazı olarak kullanabilirsiniz
[h=3][/h][TABLE="width: 0"]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TH="class: feature-name-column, bgcolor: transparent"] [/TH]
[TH="class: gsm-column, bgcolor: transparent"]GSM[/TH]
[TH="class: wcdma-column, bgcolor: transparent"]WCDMA (3G)[/TH]
[/TR]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="class: battery-feature, bgcolor: transparent"]Konuşma süresi (maksimum):[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]720 dk[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]290 dk[/TD]
[/TR]
[TR="class: last-row, bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]Bekleme süresi (maksimum):[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]420 saat[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]380 saat[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 0"]
[/TABLE]

[h=2][/h]Sayfa başına dön
Daha iyi dış mekan görünürlüğü için Nokia ClearBlack ekranEkran boyutu: 3.2"Çözünürlük: 16:9 nHD (640 x 360 piksel) AMOLED16,7 milyon renkKapasitif dokunmatik ekranYönlendirme sensörü (İvmeölçer)Pusula (Manyetometre)Yakınlık sensörüOrtam ışığı dedektörüAraçlar, temalar, kısayollar ve simgeler ekleme seçeneği ile üç özelleştirilebilir giriş ekranıÖzelleştirilebilir tercihlerZil sesleri: MP3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA, AMR-NB, AMR-WBTemalar
  • duvar kağıtları
  • ekran koruyucular
  • zil sesleri
  • önceden yüklenmiş temalar
  • değiştirilebilir renk temaları
Dokunmatik ekranÖn: uygulama tuşu, gönder ve bitir/güç tuşuYan: kamera tuşu, kilit tuşu, ses seviyesi yukarı ve aşağıMetin girişi ve kullanıcı arayüzü denetimi için parmakla dokunma desteğiAlfasayısal ekran klavyesi ve tam klavyeKapasitif işaretleme kalemi kullanma olanağıÇince el yazısı tanıma

BL-5CT 1050 mAh Li-Ion bataryaKonuşma süresi (maksimum):
  • GSM 720 dk
  • WCDMA : 290 dk
Bekleme süresi (maksimum):
  • GSM 420 saat
  • WCDMA 380 saat
Çalışma süreleri, kullanılan radyo erişim teknolojisi, telefon operatörü şebeke yapılandırması ve kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.Cihaz açıkken değiştirilebilen microSD hafıza kartı yuvası, maks. 32 GB2 GB microSD hafıza kartı birlikte gelirDahili hafıza: 340 MB kullanıcı hafızasıHSPA, WCDMA 900/1700-2100/1900/2100, GSM/EDGE 850/900/1800/1900, WLANHSPA, WCDMA 850/900/1700-2100/1900/2100, GSM/EDGE 850/900/1800/1900,WLANGSM bantları arasında otomatik geçişUçuş moduGPRS/EDGE B sınıfı, çoklu yuva sınıfı 33HSDPA kat 9 10,2 Mb/sHSUPA kat 5 2,0 Mb/sWLAN IEEE802.11 b/g/nTCP/IP desteğiVeri modemi görevi görebilme özelliğiRehber, takvim ve notlar için MS Outlook senkronizasyon desteğiVeri servisi gerektirir. Veri servisleri şebekelerin tümünde mevcut olmayabilir. Veri iletim hızları, HSDPA 10.2 Mb/s kadar yüksek olabilir. Ancak, şebeke özelliklerine ve başka koşullara bağlı olarak değişiklik de gösterebilir. Bir veri bağlantısının kurulması ve sürekliliği, şebeke kullanılabilirliğine, servis sağlayıcı desteğine ve sinyal gücüne bağlıdır.Gelişmiş Veri Hızı ile Bluetooth 3.0 sürümüYüksek Hızlı USB 2.0 (mikro USB konnektör)3,5 mm AV konnektörMikro USB'den şarj etmegingFM radyo2,0 mm şarj cihazı konnektörü

Symbian Anna İşletim SistemiSystemSymbian için Java Runtime 2.2Qt 4.7.3, Web Runtime 7.2 , HTML 4.1Şebeke üzerinden (FOTA) ve İnternet üzerinden (FOTI) telefon yazılımı ve bağımsız uygulama teslimatı ile yazılım her zaman günceldirFlash Lite 4.0OMA DM 1.2, OMA Client provisioning 1.1Detaylı kartvizit bilgisiTakvimYapılacaklar listesiNotlarSes kaydediciHesap makinesiSaatSocialBaşlıca uygulamalar: Takvim, Rehber, Müzik çalar, İnternet, Fotoğraflar, Ovi Mağaza, Haritalar, Videolar, Web TV, Ofis belge düzenleyicileri, Video düzenleyici ve Fotoğraf düzenleyici, E-posta, RadyoPC uygulamaları: Nokia Ovi Suite, Nokia Ovi ÇalarMac uygulamaları: iSync, Nokia Multimedia Transfer

Görüntü, video, müzik ve .doc, .xls, .ppt, .pdf, .zip formatında belge için eklenti destekli, kullanımı kolay e-posta istemcisiHTML e-posta desteğiBirden fazla protokolü destekleyen tek bir gerçek zamanlı e-posta istemcisi: Yahoo!® Mail, Gmail™, Windows Live™, Hotmail ve diğer popüler POP/IMAP servisleri, Mail for Exchange, IBM Lotus travelerGiriş ekranı için e-posta küçük uygulamasıSMS için konuşma görünümüGiriş ekranlarınız için kartvizit kısayollarıBirden fazla telefon, giriş başına e-posta detaylı ve küçük resim destekli gelişmiş rehber veritabanıFavoriler küçük uygulamasıHızlı arama, sesli arama (hoparlörden bağımsız) ve sesli komutlarAranan ve arayan numaralar ile cevapsız aramaları kaydetmeKonferans aramasıEntegre eller serbest hoparlörüGörüntülü arama

Gerçek web sayfalarını tam web taramaDokunma denetimli web taramaDesteklenen işaretleme dilleri: HTML, XHTML MP, WML, CSSDesteklenen protokoller: HTTP v1.1, WAPTCP/IP desteğiGörsel tarihçe, HTML ve JavaScript desteği, Flash LIte 4.0 ve Flash video desteğiNokia Mobil AramaRSS okuyucuUygulamalar indirmek için Ovi MağazaGerçek zamanlı video aktarım desteğiTelefon rehberinde görülebilen sosyal ağ profilleriSosyal istemcisi aracılığıyla fotoğraflar yükleyin, görüntüleyin ve yerler görünTelefon takviminde görülebilir sosyal ağ etkinlikleri

Entegre GPS, A-GPSOvi Haritalar'la ücretsiz araç ve yaya navigasyonuWi-Fi ve ağ konumlandırmaEkranın doğru yönlendirmesi için pusula ve ivmeölçerOvi Haritalar için en son ülke haritalarını almak üzere Nokia Ovi Suite'i kullanın

8 megapiksel kamera (3264 x 2448)2 x dijital yakınlaştırmaÇift LED flaşGörüntülü aramalar için ikinci kamera (VGA)Sabit görüntü dosyası formatları: JPEG, ExifYüz tanıma özelliğiKırmızı göz giderme, yüz izleme ve otomatik hareket bulanıklığı giderme340 MB dahili hafıza, microSD kart ile 32 GB'a kadar genişletilebilir2 GB hafıza kartı birlikte gelirYüksek Hızlı USB 2.0 bağlantısıGörüntülere ve videolara otomatik yer etiketi atama (coğrafi etiketleme)Parmak hareketleri ile fotoğraf değiştirmeGörüntüler otomatik olarak doğru yönlendirme ile çekilirBatarya ve hafıza kullanımını ideal hale getirmek için tasarruflu paylaşımFotoğraf görüntüleyicisinde parmakla yakınlaştırmaEtiket, albüm, slayt gösterisine göre Fotoğraf görüntülemeFotoğraf düzenleyici

Ana kamera
  • Yüksek kaliteli 16:9 oranında videolar çekin
  • HD kalitesinde 720p çözünürlük
  • H264, MPEG-4 kodekleriyle 720p çözünürlükte saniyede 25 kare video çekimi
  • Sahne, video ışığı, beyaz dengesi, renk tonu için ayarlar
Görüntülü aramalar için ikinci kamera (VGA)H.264, MPEG-4, VC-1, H.263 (CIF 25 kare/saniye), Real Video 10 (QVGA 25 kare/saniye), ON2 VP6 (VGA 25 kare/saniye), Flash video (VGA 25 kare/saniye)Gerçek Zamanlı Aktarma D1 25 kare/saniye: MPEG-4; H.264; VC-1, RealVideo 10 (QVGA 15 kare/saniye), 3GPSon oynatılan videoya erişim ve kolayca devam etmeDoğrudan kablosuz güncellemeler ve indirmeler ile birlikte İnternet Videolarına erişim, RSS yayınları ve video pod yayınları ile uyumludurYeni İnternet Videolarını keşfetmek için video diziniİndirme, gerçek zamanlı aktarma ve kademeli indirme desteğiFlash video desteğiİnternet üzerinden yayın yapan TV'leri izlemek için isteğe bağlı WebTV araçlarıGörüntülü arama desteği (WCDMA ağ hizmetleri)

Nokia Müzik Çalar ve mono IHF hoparlörMüzik koleksiyonunuzdaki albümler arasında gezinmek için albüm resmi kullanıcı arayüzüOvi Müzik3,5 mm stereo kulaklık fişiSes kodekleri: MP3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA, AMR-NB, AMR-WB320 kb/s'ye kadar bit oranıDRM desteği WM DRM, OMA DRM 2.0Stereo FM radyo (87,5-108 MHz/76-90 MHz), RDSStereo FM radyo (87,5-108 MHz/76-90 MHz)

Oyun oynamak için dokunmatik kullanıcı arayüzünü kullanınÖnceden yüklenmiş oyunlar içerirOvi Mağaza'dan oyunlar indirin

Kaynak

Model Model
U8800
Tip Tip
Akıllı telefon
Platform İşletim Sistemi
Bandı
Android 2.2 '
UMTS 900/2100MHz
Görünüm Stil
Boyutlar (YxGxD)
Ağırlık
Bar
120mm × 62mm × 11.6mm
Hakkında 130g (pil ile birlikte)
Ekran Boyutu
LCD
Çözünürlük
3.8-inç
TFT LCD
WVGA (800x480 piksel)
Kamera Fotoğraf Makinesi Çözünürlüğü
5 Mega piksel kamera
Kapasite Flash bellek
2GB
Bağlantı USB
Wi-Fi
Bluetooth
Desteklenen
802.11b / 802.11g / 802.11n
Bluetooth 2.1 / Bluetooth stereo (A2DP)
Eğlence Video kayıt
Kulaklık
720p HD
3.5mm audio jack
Yer Yer
A-GPS
Apps Apps
Gmail, Google Talk, Gmaps
Sensörler Pusula
Destekli
Pil * Tip
Kapasite
Lityum-ion
1500mAh

Kaynak

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
herkese çok tşk ederim genelde x5 dendi ama ben c6 01 i aldım ve kesinlikle pişman olmadım video çekimi süper resim yine aynı şekilde uygulama ve oyun seçeneği iyi daha ne olsun saolun

yakında bellede gelecekmiş herşey daha güzel olacak

MeeGo OS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi yapmışsın bende de var c6-01 çok güzel bi telefon

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
c6 ya fifa 2012 çıktımı kardeş. x5 alsaydın sana fifa 2012 verecektim :D hayırlı olsun telefonun

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Hayırlı olsun :) Tanıdıklarında x5 görürsen eline alıp fazla kurcalama bari :)

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
c6 ya fifa 2012 çıktımı kardeş. x5 alsaydın sana fifa 2012 verecektim :D hayırlı olsun telefonun

saolasın ben bu sıralar pes2011 oynuyorum c6-01 de :D yakında fifa2012 yi androidden portlarlar bizde oynarız :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
gelen aramalar ve yapılan aramalarda konuşma nasil kayıt ediliyor

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
gelen aramalar ve yapılan aramalarda konuşma nasil kayıt ediliyor

c6 01 ise telefonun Total Recall v4.03 var

Android Uygulamalar Artık S^3 de
Myriad Alien Dalvik

Dalvik, Google'ın Android işletim sisteminde kullanılan bir sanal makine yazılımıdır. Android'de gördüğünüz oyun ve uygulamalar, sistem tarafından doğal olarak çalıştırılmaz, Dalvik adı verilen bir sanal makine uygulaması ile çalıştırılır. Kısaca, Dalvik'e sistemin yazılım açmak için kullandığı emülatör benzeri yazılım da denilebilir. Dalvik ile ilgili ayrıntılı bilgi isterseniz, Wikipedia: Dalvik sayfasına bakabilirsiniz.

Alien Dalvik ise Nokia'nın en yeni akıllı telefonu N9'a da hazırlanan bir emülatördür.
Myriad tarafından geliştirilen bu uygulama, MeeGo, Maemo, iOS ve Symbian gibi cihazlarda Android'in Dalvik emülatörünü entegre ederek Android uygulamalarının çalıştırılabilmesini sağlamak.

İlk kez Nokia MeeGo platformu için ticari amaçlı sunulacak olan Alien Dalvik, çok sıkı çalışmalar sonucu binlerce Android uygulamasına erişmenizi sağlıyor. Aynı zamanda oldukça fazla optimize edilmiş olan Alien Dalvik ile, uygulamaların performansı neredeyse hiç düşmüyor.

Alien Dalvik, 2012 başı veya 2011 sonları gibi çıkartılacak. İşte Myriad tarafından yayınlanan iki Demo videosu, videolar Maemo 5 ile çalışan Nokia N900 ve iOS ile çalışan iPad 2 altında kaydedilmiş.

olcaytoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
x5 diyenlere gülüyorum bre kardeşler telefon üstüne nokianın üstüne varmı siz gelmiş çin malı telefonu nokia ile kıyaslıyorsunuz bendede c601 var ve çok çok memnunum her şeyiyle süper ele oturması çelik kasası cam ekranı ve sağlamlığı ile tabiki nokia c601 bu telefonla film izleniyor şarzı uzun gidiyor zaten işe yarıyan uygulamalarında hepsi nokia mağazada var symbian anna zaten güzel bide son hali ile belle gelecek ozaman bu telefonun üzerine yok derim...

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
x5 diyenlere gülüyorum bre kardeşler telefon üstüne nokianın üstüne varmı siz gelmiş çin malı telefonu nokia ile kıyaslıyorsunuz bendede c601 var ve çok çok memnunum her şeyiyle süper ele oturması çelik kasası cam ekranı ve sağlamlığı ile tabiki nokia c601 bu telefonla film izleniyor şarzı uzun gidiyor zaten işe yarıyan uygulamalarında hepsi nokia mağazada var symbian anna zaten güzel bide son hali ile belle gelecek ozaman bu telefonun üzerine yok derim...

standart uygulamaları kullandığında şarjı kaç gün gidiyor? (müzik dinlemek, mesaj atmak gibi standart uygulamalarla)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sen symbian fanı olabilirsin saygı duyarım huawei nokia kadar duyulmamış bir marka olduğundan dolayı san basit gelebilir ama huawei dünya çapında duyulmuş bir firma sadece telefon olayına yeni girdiler sayılır. telefon konusunda nokia'nın üzerine var mı diyorsun ya sana göre yoktur eyvallah ama bir bak bakalım nokia'nın şu anki konumuna. insanlar android bekliyor adamlar hala anna, belle peşinde. tasarım desen her modelde aynı. tamam kaliteliler orası ayrı gerçi son zamanlarda onu da biraz bozmaya başladılar ama neyse. film izleniyor diyorsun da araştırdın mı huawei'de izlenmiyor mu film? cam ekran değil kapasitif ekrandır bu da dipnot olsun. ha bir de şarj konusunda haklı sayılırsın androidlerde genel bir şarj sıkıntısı vardı ama ufak ufak çözülmeye başlandı. uygulama konusunda ise ne kadar çırpınırsa çırpınsın android market kadar zengin içeriğe sahip olamaz.

hakan4556

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
symbianın tek kusuru çok fazla uygulama ve oyunun olmamasıydı ama dalvikle bu da çözüldüğüne göre artık alınabilir.. c6-01 in fiyatındaki androidlerde 3d hızlandırıcı,8mp kamera,hd konuşma,3g ve kamerası,çelik kasa gibi özelliklerin hiçbiri yok

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bizim insanımızın bir özelliği var, kullanmadığı telefonlar hakkında olumsuz yorum yaparlar, hele hele ki kendi telefonları ile kıyaslandığında kendi telefonlarını öve öve bitiremezler. :D Özelliklerini bilmez, şu yok bu yok derler :) Bilinmedik marka derler, bildiği marka telefonlara dünyanın parasını bayılırlar. Parası olana bir şey demem, isteyen istediğini alır fakat bir telefon markasının az duyulmuş olması o telefonu karalamak anlamına gelmez...

hpdesktop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben c6 01 kullanıyorum ve memnunum.almadan önce çok araştırdım ve zamdan önce aldım.cebimdeki para ile alabilcegim en iyi telefon olduguna karar verdim aldıktan sonra.şuan özelliklerini %90 civarında aktif kullanıyorum ve daha bi yamugunu görmedim :D