Sevdiklerinize yılbaşı hediyesi netbook

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Müslümanların batılılara özenmesini yadırgıyorum, onlara benzemeye çalışmak tehlikeli. Dini bayramlarımız ve cuma günlerimiz var.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim ne alakası var sadece hediye alınması hoş birşey bizde elhamdülillah müslmanız.bizde demedik ki hindi kesip şampanyalarla kutlama yapın ki ayrıca herkesin görüşü kendisine herkes istediğini yapabilir hesabı sana değil Allaha verecekler insanlar sıkıntı yok dewam kee...

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Müslümanların batılılara özenmesini yadırgıyorum, onlara benzemeye çalışmak tehlikeli. Dini bayramlarımız ve cuma günlerimiz var.

noel baba da antalyalı müslümanlardan öyle deme. biz uzaylı sanıp taş atarız diye uğramıyo bize (!)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Reaksiyon puanı
2,148
Laptoplarla ilgili yorum yapsak? :) benim bilgim olsa yapıcam da yok hiç anlamıyorum piyasadan

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bence netbook alacağına tablet al..

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Orataya karışık güzel olmuş valla :D:D:D

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bütün hevesim kırıldı almıyorum :D:D:D

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
kardeşim ne alakası var sadece hediye alınması hoş birşey bizde elhamdülillah müslmanız.bizde demedik ki hindi kesip şampanyalarla kutlama yapın ki ayrıca herkesin görüşü kendisine herkes istediğini yapabilir hesabı sana
değil Allaha verecekler insanlar sıkıntı yok dewam kee...
Amacım hesap sormak değil, doğru bilinen yanlışları söylemekti, yanlış anlaşıldım sanırım.

3- Aşure günü oruç tutan Yahudiler, (Bugün, Allah İsrailoğullarını düşmanından kurtarmış ve Musa bugün oruç tutmuştur) dediklerinde, Peygamber efendimiz, (Ben Hazret-i Musa’ya sizden daha layıkım) buyurup, Aşure günü, oruç tutmayı emretti. (Buhari)

Yahudilere benzememek için, yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruh olur. Bir gün önceki veya bir gün sonraki günde oruç tutulursa, aşure günü oruç tutmak mekruh olmaz.

kaynak

--- Mesaj Güncellendi ---

bütün hevesim kırıldı almıyorum :D:D:D

Kusura bakmayın.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Amacım hesap sormak değil, doğru bilinen yanlışları söylemekti, yanlış anlaşıldım sanırım.

3- Aşure günü oruç tutan Yahudiler, (Bugün, Allah İsrailoğullarını düşmanından kurtarmış ve Musa bugün oruç tutmuştur) dediklerinde, Peygamber efendimiz, (Ben Hazret-i Musa’ya sizden daha layıkım) buyurup, Aşure günü, oruç tutmayı emretti. (Buhari)

Yahudilere benzememek için, yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruh olur. Bir gün önceki veya bir gün sonraki günde oruç tutulursa, aşure günü oruç tutmak mekruh olmaz.

kaynak

--- Mesaj Güncellendi ---

Kusura bakmayın.

estğfrllah kardeşim sıkıntı yok

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
bence çok para ya 900 lira netbook için ben 360 liraya aldım sıfır :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yine ben (bu adamın lakırdıları da hiç çekilmiyor!! ) Benim sorunum dinle ilgili değil.Daha doğrusu herkes dini kendine çok inanıyormuş az inanıyormuş umrumda değil kendime bakarım gerekiyorsa uyarırım yoksa umursamam.Benim asıl değinmek istediğim noktaya gelecek olursak hep birilerinin kültürlerini çok özeniyoruz.Bizim kültürümüzle ilgilii şeylere negeri kalmışlığın kanıtı gözüyle bakıyoruz.Bir dizideydi galiba pis yedilide arkadaşını küçük düşürmek için o bağlama dinliyor diye dalga geçiyor.Bunu izleyen çocuklar ne diyor bağlama saz bunlar e kötü çok dandik. Neyse burdan atlıyoruz Marco Polo bir avrupalı gezgin.Peki bu adam Evliya Çelebi'den daha tanınmış hala getiren ne ? Daha mı çok gezmiş daha mı düzgün bir şekilde anlatmış gezdiği yerleri.Bence hayır (sizlerde hayır diyorsunuz Evliya Çelebi daha iyidir diyorsunuz içinizden Türklüğünüz gereği.) Çünkü Marco Polo değerlendirilmiştir onun yazdığı şeyleri avrupalılar okumuştur. Onun yazdıklarını okuyarak onun tanıtımın da yapmışlardır dünyaya.Biz ise Evliya Çelebinin Şefahat Ya Rasullullah diyecekken yanlışlıkla Seyahat demesi ile Seyahatlerine başladığını biliriz bu kadar. Onu sahiplenmeyiz.Çünkü o bizdir ve ne yazık ki oda e!'dir pisdir. Almanlar 2 dünya savaşından sonra ya da 1 dünya savaşıda olabilir.Sadece kendi ülkelerinin mallarını almışlardır.Hah işte bu gerçek milliyetçilik.Bir şeyin peşini bırakmıyorlar.Ama biz güzelliklerimizi kendimiz gömüyoruz.Onlar yok olanı yeniden yaratıyorlar dünyaya tanıtıyorlar biz ?!!..İşte burdan nereye geliyoruz Christmas onların tatili,eğlenceleri eyvallah. Bu şey her yerde kutlanılmaya başladı neden hani deriz ya Avrupalıların kültürü mü var.Var işte Christmas var azıcık ama tüm dünyada kutlanıyor.Peki biz bir Türk geleneğini neden dünyaca meşhur edemiyoruz.Kendimiz daha kutlamasını bilmiyoruz. Mesela ben bu Kemal Sunal'ın filmlerinden birinde olacaktı fasıllar.Ailece şarkı söylüyor muhteşem bir şey bu.Ama şu anki halimize bakın kaş kişi bir enstrüman çalmayı biliyor flüt dışında.Diyeceklerim bu kadar konuya açan arkadaşa karşı bir kusrum olduysa özür dilerim ben genel olarak yazdım bu yazıyı kişi veya kişilere karşılık verme amacı kesinlikle yoktur.