N8 den İphone 4 ve 4S e geçmelimiyim

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir kaç gündür elime iphone geçti biraz kurcaladım ama kararsız kaldım şuan belleli N8 kullanıyorum 1 seneye yaklaştı memnunumda özellikle kamera performansından iphone 4 alırsa kamerada hayal kırıklığına uğruyacamı düşünüyorum . iphone 4s işlemci bakımından cazip geliyor ama fiyatları çok uçuk ve genelde yurtdışı ürünler . bir akıl verirseniz sevinirim . bu arada 4 ile 4S in kameraları arasında pek fark yokki gibi halbuki 4s 8 mp benim mi gözlerde proglem var =) şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
n8 kullanıyorum ve şu an benim her işimi fazlasıyla görüyor. iphone 4s bence n8'den upgrade için yetersiz bir tel. hatta piyasada şu dönem mevcut olan diğer modeller de öyle. elimde benzeri varken 2000 bin küsür tl vermek bana çok mantıksız geliyor. tel değişecekse arada ciddi fark olması gerek. minimum 6 ay beklemeni öneririm. 2012 yazından itibaren her anlamda çığır açacak, çıtayı yükseltecek telefonlar gelecek, ayrıca şu anda vereceğin paraya muhtemelen iphone 5 alabileceksin. harcadığın paraya da üzülmeyeceksin. :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Bende N8 kullanıyorum bence N8 de kal.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
N8ciler buraya toplandımı ya =) .. bende memnunum ama kaç yıldır hep nokia hep nokia sıkıldım samsung alma taraftarı değilim androidden dolayı çünkü tablet var sarmıyor bile android. ama haklısın 2012 nin ortalarına kadar beklemekte var çok kararsız kaldım ama iphone da ikinci elde kaybı az oluyor =) hani alsak gene değiştirebiliriz az bir farkla diye düşünüyorum

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardesim herkesin bildigi gibi nokia piyasadaki hakimiyetini kaybetti piyasada suan android ve iphone var.Sana sadece sunu soyleyim iphone duyuyor,dokunuyor ve hissediyor baska hic bir telefon bunlari yapamas.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Düşün bak. Şu an Pes oynuyosun. Arda ile mi oynamak istersin yoksa Messi'yle mi. Tottenham'ı mı seçersin yoksa Real Madrid'i mi ?

Bence bu sorunun cevabını bulduğunda kendi sorunun cevabına da ulaşmış olacaksın. İyi günler.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
"Pes" derken "derin darbe" aldım valla :D İphone N8'den üstün ama o parayıda hiç hakketmiyor. 2.400 tl filan telefon. Bende N8 kullanıyorum gerçekten güzel telefon. He fiyatlar aynı olsa İphone alırım.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
herkes iphone4 ün pahalılığından şikayet etmiş ama n8 e 1000 lira vereceğime 1400-1500 liraya kesinlikle iphone4 alırım ben.

benonur2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kamera performansı haricinde her türlü memnun kalırsın durumun acil değil biraz bekle 16 aralıkta 4s piyasda düşsün fiyat biraz ondan sonra alabilirsin şu an sallamasyon fiyatlar var

Hussein Genghis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
üyeliğim yeni ama iphone kullanımım bayaaa eskidir
4s almanı tavsiye etmem 4 fiyatları düşmüşken fırsatı değerlendir bence 6. nesil son şekli verilene dek bekleyebilirsin ama değişikliğe ihtiyacın bence yok devam et 6. nesili bekle derim

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
eğer bi telefondan beklentin konuşayım msj atayım ve fotograf çekeyim yeter diyosan hiç boşa para harcama n8 işini fazlasıyla goruyodur.ama ben kulaklıktan muzik dinlemeyi severim oyun oynamayı severim binlerce uygulama seçeneğinden yeni bi dunyayı keşfetmek isterim dersen IOS=IPHONE 4 ;)

sinekvale

Asistan
Reaksiyon puanı
8
nokıanın butun ust modellerını kullandım hatta kucuk servet harcadım taaakiii 3g ıle tanısana dek ..3G-3GS ve suan 4....

Farklı dunyalar...ıphone ve ıos...herseyıyle 10 numara..tavsıye mı...kesınlıkle ederım tavsıye..

bıyanda symbıan bıyanda İOS...haksızlık gıbı bısey..:)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Düşün bak. Şu an Pes oynuyosun. Arda ile mi oynamak istersin yoksa Messi'yle mi. Tottenham'ı mı seçersin yoksa Real Madrid'i mi ?

Bence bu sorunun cevabını bulduğunda kendi sorunun cevabına da ulaşmış olacaksın. İyi günler.

hocam yanlış yerden gittin ben madrid i kesinlikle almam =) tottenham man.city milan udisene yada lille ol.marsilya =) öle madrid barça bana gelmez

.. yorum için teşekkürler ama =)=)

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
n8 kullanan biri olarak...iphone blutooth konusunda kısıtlamasını kaldıracaksa...itunes yazılımına bağımlılığını bıraktıracaksa...appstore dışında her hangi bir yazılım yüklediğinde telefonunu garanti dışında bırakmayacaksa...ömür boyu ücretsiz navigasyon verecekse...ekranı kırılmasın diye özel kılıf kullanmak zorunda olmayacaksan...iphone al derim....:D

benonur2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n8 kullanan biri olarak...iphone blutooth konusunda kısıtlamasını kaldıracaksa...itunes yazılımına bağımlılığını bıraktıracaksa...appstore dışında her hangi bir yazılım yüklediğinde telefonunu garanti dışında bırakmayacaksa...ömür boyu ücretsiz navigasyon verecekse...ekranı kırılmasın diye özel kılıf kullanmak zorunda olmayacaksan...iphone al derim....:D
1- itunes 60 mb bir program siz müziği bilgisayardan atmıyormusunuz ? bilgisayara bir program yüklemek bu kadar zor mu ? nokia ovi suite yüklemiyormusunuz ?
2- e-mail - wireless v.s yöntemlerle dosya gönderip alabilirsiniz
3- appstore dışında her hangi bir yazılım yüklediğinde telefonunu garanti dışı kalması gibi bir durum söz konusu değil android ve nokia da alternatif market neden yüklemek custom rom v.s olaylarıda aynı sonucu doğurur hiçbirinde cihazın garanti dışı kaldığını duymadım görmedim
4- Sesli navigasyon için ücretsiz bir çözüm yok 30 günlük deneme sürümleri var amatör kullanım için google maps yazılımı size fazlasıyla yetecektir
5- Ekran sadece iphone da kırılmıyor ortak bir sorundur

NOT: apple fanı funu değilim iphone 4 kullanıyorum şuan önceden windows mobile android symbian bb os hatta bada da kullandım fiyat bütçem beklentim doğrultusunda telefon alırım

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
değmez hocam tekrar söylüyorum. iphone 4s n8'den daha iyi bir telefon elbette, aksini iddia etmiyor kimse zaten. ancak bu parayı şu anda verirsen boşa gidecek. iphone 4 şu dönem makyaj yemiş eski kasa konumunda (araba piyasası dilinden konuşuyorum) 4s ile. yeni bir işletim sistemi, birkaç ufak yenilik lakin eski teknoloji, nispeten zayıf donanım. bu dönemde sabredebilirsen, ilerde iphone 5, galaxy s3 ya da muadili bir başkasını alabilirsin. gereksiz yere üzme kendini.

Hussein Genghis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1- itunes 60 mb bir program siz müziği bilgisayardan atmıyormusunuz ? bilgisayara bir program yüklemek bu kadar zor mu ? nokia ovi suite yüklemiyormusunuz ?
2- e-mail - wireless v.s yöntemlerle dosya gönderip alabilirsiniz
3- appstore dışında her hangi bir yazılım yüklediğinde telefonunu garanti dışı kalması gibi bir durum söz konusu değil android ve nokia da alternatif market neden yüklemek custom rom v.s olaylarıda aynı sonucu doğurur hiçbirinde cihazın garanti dışı kaldığını duymadım görmedim
4- Sesli navigasyon için ücretsiz bir çözüm yok 30 günlük deneme sürümleri var amatör kullanım için google maps yazılımı size fazlasıyla yetecektir
5- Ekran sadece iphone da kırılmıyor ortak bir sorundur

NOT: apple fanı funu değilim iphone 4 kullanıyorum şuan önceden windows mobile android symbian bb os hatta bada da kullandım fiyat bütçem beklentim doğrultusunda telefon alırım

bencede rahatsız olduğun konu varsa android o noktada tam bir ilaç

benonur2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
değmez hocam tekrar söylüyorum. iphone 4s n8'den daha iyi bir telefon elbette, aksini iddia etmiyor kimse zaten. ancak bu parayı şu anda verirsen boşa gidecek. iphone 4 şu dönem makyaj yemiş eski kasa konumunda (araba piyasası dilinden konuşuyorum) 4s ile. yeni bir işletim sistemi, birkaç ufak yenilik lakin eski teknoloji, nispeten zayıf donanım. bu dönemde sabredebilirsen, ilerde iphone 5, galaxy s3 ya da muadili bir başkasını alabilirsin. gereksiz yere üzme kendini.
çok yerinde bir tesbit bende iphone 4 ü 1 ay önce uygun fiyata bulunca aldım zaten

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1

valla haklısın hocam ne yalan söyleyim ama iphone 5 de 4 inç olacak diyorlar =) oda çok mu büyük olur bilemedim bekliyelim bakalım biraz

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
iphone 4 ve 4s kağıt üzerindeki kamera değeri haricinde n8'den çok daha üstün telefonlar. en basit fark işletim sistemidir. ne kadar gelişirse gelişsin symbian, android ve ios gibi işletim sistemleriyle kolay kolay yarışamaz. ha n8'in bir artısı da bluetooth olayı. ama aralarındaki en uçuk fark fiyat farkı. garantili yurtiçi iphone4'ler gereğinden fazla pahalı. bu etken olmasa direk iphone4 denilebilir n8 karşısında.

hostagedown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler abartmaya gerek yok;

Yaklaşık 2 buçuk yıldır İP4 kullanıcısıyım, daha önce 6 sene bir Nokia kullandım. Çamur atacak değilim 6 sen sorunsuz çalışmıştı nokia modelim. (6230) . Canavarın önde gideniydi. Sonra keskin bir hareketle iphone kullanmaya başladım.

Şimdi marka takıntılarına fanboyluklara hiç girmeyceğim ama bu cihaza salt bir telefon niyetiyle bakmak yanlış oldu. Bu ürünü üreten zeka takıntılıymış, hassasmış, sanatsal kapasiteye sahipmiş. Bir "hissiyat" cihazı bu. Onca kusuruna rağmen sevilen sayılan sözü dinlenen arkadaş gibi, sevgili gibi. Bu ürünün yaratıcıları "biz size telefon değil birer"adult" oyuncak satıyoruz aslında" diyorlar, kulak asarsak anlarız bunu.

Nokia n8, kullandım, denedim, uğraştım kurcaladım. Neredeyse iphone'un yaptığı tüm fonsiyonları icra edebiliyor, eksiği yok fazlası var. Ama bir "oyuncak" değil.

Özetle; benim işimi nokia her türlü görür dersen ayrılma parana sahip çıkmış olursun...ha ben yetişkin oyuncakla oynamak istiyorum dersen de buyur sana İphone, harçlığını kes, para felan biriktir ve al

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
galaxy s2 kullanıyorum ve tavsiye ederim n8 e gelince camera hariç galaxy s(5-6 ay kadar kullandım) bile her konuda üstünken yani galaxy s2 ayrı bir dünya diyebilirim. yani kurtul şu nokiadan :)

dogucak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana kalırsa her türlü iPhone. Kaç olduğu önemli bile değil 3den sonra hepsi olabilir haha

burakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nokia dokunmatik yapmaıyo bence galaxy s2 ,iphone4 veya 4s alabilirsin htc sensation xl çıkıcak bu aralar ona da bakabilirsin

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
iphone a geçme. illa geçmek istiyorum diyorsan. samsung galaxy 2 yada htc sensation al.
hem daha fazla para cebinde kalır. hem telefon neymiş görürsün.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İphone kullanan başka telefon kullanamaz derler ama sen bilirsin yine de...

fanatikforumcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n8 kullanıyorum ve şu an benim her işimi fazlasıyla görüyor. iphone 4s bence n8'den upgrade için yetersiz bir tel. hatta piyasada şu dönem mevcut olan diğer modeller de öyle. elimde benzeri varken 2000 bin küsür tl vermek bana çok mantıksız geliyor. tel değişecekse arada ciddi fark olması gerek. minimum 6 ay beklemeni öneririm. 2012 yazından itibaren her anlamda çığır açacak, çıtayı yükseltecek telefonlar gelecek, ayrıca şu anda vereceğin paraya muhtemelen iphone 5 alabileceksin. harcadığın paraya da üzülmeyeceksin. :)

Kamerası dışında N8 in üstün olduğu hiç bir nokta yok buna N8 i deli gibi aylarca inatla çıkmasını bekleyip şirkette herkes iphone alırken çıkar çıkmaz içeriden (nokia ) birilerini bulup ilk N8 lerden birini alan ( ilk makine bi kere açıldı ve kapandı Allahtan fatura kesilmemişti de imei kayıt edilmediğinden hemen değiştirebilmiştim prosedürlerle uğraşmadan ) bir kardeş /abi olarak söylüyorum.

Birde fiyat konusunda arada uçurum var bu N8 e bir artı sağlıyor mu bilemem bu kişiden kişiye gelir orantısına göre değişir.
Benim N8 i annalıda belleli de kullandım ama dediğim gibi beni illallah ettirmekten başka bir işe yaramadı.

Eğer sadece telefon olarak kullanıp oyun oynayacak ve de fotoğraf çekecekseniz N8 doğru bir tercih ama akıllı telefon olarak bütün nimetlerinden faydalanmak isterseniz android veya iphone der ve susarım.

Bende N8 çekmecede yatıyor iphone elimde ve memnunum ( foto ve video dışında, o konularda iphone bişeye yaramaz desem yeridir )

saygılar

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar iphone4s aldım yakın bi arkadaştan az kulanmış zaten.. 1500 tl sizce iyimi kötumu almışım (4 taksit elden vericem) 16gb hafiza olan