• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Hangi bilgisayarı almalıyım?

afacanmeto

Asistan
Reaksiyon puanı
0

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
kasa olarak A seçeneği. oyun için ekran kartı önemli çünkü. A'daki HD 6850 ekran kartını ben de kullanıyorum. battlefield 3, MW3 gibi en son oyunlarda bile sıkıntı yaşatmadı. 1920x1080 full detayda oynadım. 6 gb ram ve 1 tb hdd yeterli. diğer seçeneklerdeki ekran kartları (6750 ve GT 420) oyun için işe yaramaz.

monitör olarak da A seçeneği güzel. kontrast oranı daha iyi.

aslında hazır pc önermem. her zaman toplama tavsiyemdir. ancak fiyatları çok uygun. 1600 liraya i7 2600 + 6850 çok iyi fiyat. :)

afacanmeto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sağolasın.Ben de öyle düşünüyorum.Ben de toplama yapmak isterdim ama taksitle alacağım için uğraşmak istemedim :)

Monitörden de iki şey sorayım:
A)3ms tepki süresi ile 2ms tepki süresi arasındaki fark çok hissedilir olur mu?
B)Parlak ekran olunca mı güneş ışığında parlıyor yoksa parlak ekran olmayınca mı?

Bir de diğer sitelere de(vatan,evkur,gittigidiyor,electro world,media markt)'a baktım ancak bunlar kadar iyisini göremdedim.sizin bildiğiniz güvenilir başka siteler de varsa onları da söyleyin onlara da bakayım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Sağolasın.Ben de öyle düşünüyorum.Ben de toplama yapmak isterdim ama taksitle alacağım için uğraşmak istemedim
:)

Monitörden de iki şey sorayım:
A)3ms tepki süresi ile 2ms tepki süresi arasındaki fark çok hissedilir olur mu?
B)Parlak ekran olunca mı güneş ışığında parlıyor yoksa parlak ekran olmayınca mı?

Bir de diğer sitelere de(vatan,evkur,gittigidiyor,electro world,media markt)'a baktım ancak bunlar kadar iyisini göremdedim.sizin bildiğiniz güvenilir başka siteler de varsa onları da söyleyin onlara da bakayım.
mühim olan panel kalitesidir. 3 ms gözle görebileceğiniz bir fark değilidir. kalitesiz markaların 2 ms modellerini almaktansa kaliteli 5 ms monitörleri tercih etmenizi öneririm. özellikle de kendi panelini üreten lg ve samsung gibi markalara bakın derim. tabi onların benzer ürünleri 500 lira civarıdır. sizin seçtiğiniz model de güzel. alternatif olarak şunu önerebilirim:

http://www.teknobiyotik.com/donanim...-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html

bu da benim kullandığım model 2360V. bimekste biraz pahalı ama goldda ucuz sayılır.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni...LCD-LED-5MS-DVi-HDMi-BACKLiT-1080P-Monitorler

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=116356#specs

ayrıca almdan önce mağazaya ölü piksel konusundaki uygulamalarını sorun. mesela vatanda ölü piksel garantisi var. aldıktan sonra ölü piksel çıkarsa direk değişiyorlar. gerçi ben de indirimde bimeksten aldım, sorun çıkmadı. satıcı led monitörlerde ölü piksel sorununun lcdler kadar olmadığın söyledi. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konunun üzerinden 1 hafta geçmiş ama olsun bu bigisayarlarda anakartı düşük model koyuyolar diye biliyorum (sistem in dier özellikleriyle tam oturuyor arttıramıyorsunuz öle değilse eğer paranın hakını verir heralde :D) ilerde bi şey deiştirmek istedinizde anakartta peşinden gidiyor(bana aynısı oldu ama deiştiremedim :D)bence en iyisi toplama taksitle uğraştırabilir ama deyer diye düşünüyorum

CekyRey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bir sorum olucak hangi bilgisayarı almalıyım sizce.
ASUS ROG G751JY
MSİ GT72S 6QD(Dominator G)

Cevabı yazarsanız sevinirim.