Jquery başlamak istiyorum ama sorunlar var??

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Jquery çalışayım dedim ama yazdığım kodlar sayfada çıkmıyor. Yazdığım kodları sayfada nasıl görüntüleyebilirim bunun için bir eklenti mi var?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
biraz daha açıklayıcı olabilirsen yardımcı olabilirim. kodların çıkmasından kastın nedir.

normal bir html dökümanı açıp önce jquery kütüphanesini çağırmalısın sonrada bir script tagı içinde jquery'yi kullanabilirsin. başka bir şey yapman gerekmiyor

kadirdemir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
biraz daha açıklayıcı olabilirsen yardımcı olabilirim. kodların çıkmasından kastın nedir.

normal bir html dökümanı açıp önce jquery kütüphanesini çağırmalısın sonrada bir script tagı içinde jquery'yi kullanabilirsin. başka bir şey yapman gerekmiyor

şöyle söyleyim. mesela bi yerde bi uygulama yapılmış. uygulamanın kodları da verilmiş ben bunları yazıyorum birerbir. html sayfası olarak kaydediyorum. ama sayfada bişey çıkmıyor. yani yapmak istediğim şey olmuyor. jquery kütüphanesini nasıl çağıracam onu da bilmiyorum.

http://docs.jquery.com/Downloading_jQuery#Download_jQuery

burdan indiriyorum .js olarak kaydediyorum ama html sayfasına nasıl çağıracam onu yapamadım.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bu şekilde çağırıyorsun jquery
HTML:
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>

sonrada bu şekilde kullanıyorsun
HTML:
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function () {
$(this).append("wadaaa");
});
</script>

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bu şekilde çağırıyorsun jquery
HTML:
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>

sonrada bu şekilde kullanıyorsun
HTML:
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function () {
$(this).append("wadaaa");
});
</script>

tabi indirdiğin jquery.....js dosyası html dosyası ile aynı klasörde olmalı. "bu örneğe göre"!!!

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
dahada kisasi $() kisayolu ile mümkün (document ready event i ne verilen methodu handler olarak atar), :

$(function() {
//initial stuff
});