Oku ve cevapla

sizce artık beni sevmiyo mu?

• hayır sevmiyo

Kullanılan: 117 84.8%
  • bence seviyo sen yanlış anlamışsındır

Kullanılan: 21 15.2%

• Kullanılan toplam oy
    138
  • Anket kapatılmış .

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Abartma demişsiniz ancak bu mesaj kesinlikle abartılması gereken bir mesajdır.İlahiyatçı rumuzlu arkadaşın töhmet altına soktuğu kitle ne olacak peki? Bunu neden gözardı ediliyor?Bu genelleme yapılma hakkı nereden ve nasıl bulunuyor?
Burada tartışma konusu yapılan din, diyanet değildir.Yazılan mesajın hangi niyetle, hangi "tartışma konusu" altında yazıldığıdır.Bu rumuzu taşıyan birinin bu genellemeyi yapmasının ne anlama geldiğini bilmesi gerekir.

arkadaşın yaptığı yorumu savunmuyorum. ve söylediğinde kesinlikle haklısın. ancak ilahitcı nın şahsında bütün forum ve toplum tenkit ediliyor. burada 14 yaşında birbayan kardeşimiz bir konu açıyor (ki bence temiz yürekliliğinden bu konuyu açtı). diğer arkadaşlarda konuyla alakalı şakavari yorumlar yazıyorlar ki bundan doğal birşey olamaz. bu konuda arkadaşın ciddiyet aramasını abrtı ve gayri ciddi buluyorum. bunun dışında hangi görüşten olursa olsun her arkadaşın görüşü değerlidir. yeri gelir ciddi konular tartışılır, yeri gelir şakalaşır ki bu konuda çok ciddiye alınacak bir konu değildir.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
ilahitcı nın şahsında bütün forum ve toplum tenkit ediliyor.

Kimse ilahiyatcı elbisesini giyip, istediği gibi hareket edemez. istediğini konuşamaz ve yazamaz. Toplumun buna müsade etmemesi gereği vardır.

Tüm forum, mervenin yerine kendi kız kardeşini koysun öyle cevap versin. Merve, kendi kız kardeşiniz olsa anında erkeklik ve delikanlılık duygularınız kabarırdı. Daha da önemlisi buraya girmesine müsade etmezsiniz. İstisnalar olabilir. Konunun bu yönü hakkında çok şeyler yazılabilir. Forumlara baktığınızda özellikle bayanları nadiren görürsünüz. Girenlerde kendilerinin bayan olduğunu belli etmemeye çalışırlar. Merve ve diğer arkadaşları burada el üstünde tutulması cesaretinden dolayı taktir edilmesi gerekirken, bazılarının haddini bilmezliklerine göz yumulması ve hiç bir tepki gösterilmemesi anlamlı ve düşündürücüdür.

Konunun şaka kısımları ile ilgili bir şey yazmadım. Şaka ve espirinin ne olduğunu biliriz.

Sizin için düşüncelerim gayri ciddi olabilir veya ciddiye alınmayabilir. Toplumu ve insanımızı iyi tanıyorum. Şaşırmadım. Forumda erdemli bir çok kullanıcının olduğuna inanıyorum. Burada herkese cevap vermeyi düşünmüyorum. Arif olanlar, söylemek istediklerimi anlamışlardır.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
:D aşkı tanımlasana tüm içtenliğinle?

max2life kısmen haklısın ama çok üzerine gidiyorsun : ). :D Bende ciddi bir konu olduğunu düşünüp girdim.EE Sorunun cevabına gelirse çikolatanın içinde insanların aşık olduklarında hissettikleri mutluluğa neden olan feniletilamin var. Bol miktarda alıp komaya girebilirsin. :D

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Nick'e bak yoruma bak . Şu mesajı görünce ; Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesim geldi ! ilahiyatçı yanlış yapana yol gösterir siz tam aksi pervasızca aşağılıyorsunuz !

" Kulum bir ayıp ört bin ayıbını örteyim " buyrulmuş haberiniz varmıdır ? Genç arkadaş, kanı kaynıyo elbette hatalar yapacak , doğruya sevk etmek varken, bu nasıl itham . Bu nasıl aciz genelleme yazık ayıp . Sizi erdemli düşünmeye davet ediyorum bayanlara bir özür borçlusunuz ! Herkes aynı değildir . Üstelik 14'ünde çocuk daha sürtünmek falan nasıl iğrençlik bu nasıl aşağılık zihniyet , karalama yapıyorsunuz ! Sizinde yokmu kızınız kardeşiniz onlarıda dahil etmişsiniz benim gözümde .

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Olay bariz belli fakat yine de içindeki o umut kıvılcımı oayları yanlış anlamak istemiyor. Özellikle ewowinds'in olgun yorumları güzeldi, buradaki arkadaşlar sana yardımcı oluyor. Seni içindeki sen olduğun için sevecek birini değil birini çok kişiyi zamanında çok bulacaksın. Onun yaptığı bu rezil durum ise fizikselliğine daha çoık önem verdiğini göstermektedir.

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
washaq gözlerini zorla buraya dikip burayı okuycaksın demedikki girmeseydin o zaman kardeşim zorlayan var sanki

---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:15 ----------

o duyguyu yaşasaydın aşkın anlatılamayacak kadar derin bir sevgi olduğunu bilirdin...

haydi merveeee okula, böle şeylerle uğraşma sen, derslerin feln bozülür, rahat bırak çocuğu zorlamı sevcek, sevmiyo işte kabullen bunu, derslerine odaklan, biyoloji kimya fizik bunlar zor dersler ayarı kaçırma, matematiği iyi öğren üniversitede babaları geliyo sonra 3d grafik çiz derlerse kalırsın öle gözler fal taşı gibi, nerdeyim ben olursun, hem böle şeyler gelip geçici, sanki o çocukla olcan da nolcak iddaasına girerim en fazla 1 yıl (6 ay hediyemde dahil içinde) eninde sonunda başkası ile evlencen geçmiş seni rahatsız eder, üzülürsün ağlarsın, bu amerikan dizileri kafanı karıştırmasın gerçekte aşk öle senin bildiğin gibi sevgili olup birbirini sevmek değil aşk bir ömür boyu beraber yaşamaktır hastalıkta sağlıkta beraber olmaktır, iyi günde kötü günde beraber olmaktır, zor zamanda beraber olmaktır, türk dizilerini de izleme onlarda çok saçma bak leyla ile mecnunu izle o iyidir absürd komedi tarzında güzel oluyo fena değil, ingilizce ögren fransızca öğren, yüzmeye git, sabahları yürüyüşe çık, spor yapmayan beyin fazla iyi çalışmaz ağırlık yapar, hobi edin kendine, öle saçma sapan örgü felan değil, futbola merak sar ofsaytı öğren, havan olsun ;), araba kullanmayı öğren babanın arabasının çalan kız olarak bir ilk ol, dediklerimi yap merveeee eli yüzü ve geçmişi düzgün bir kız ol, annenin hellal sütünü haram etme kendine.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kimse ilahiyatcı elbisesini giyip, istediği gibi hareket edemez. istediğini konuşamaz ve yazamaz. Toplumun buna müsade etmemesi gereği vardır.

Tüm forum, mervenin yerine kendi kız kardeşini koysun öyle cevap versin. Merve, kendi kız kardeşiniz olsa anında erkeklik ve delikanlılık duygularınız kabarırdı. Daha da önemlisi buraya girmesine müsade etmezsiniz. İstisnalar olabilir. Konunun bu yönü hakkında çok şeyler yazılabilir. Forumlara baktığınızda özellikle bayanları nadiren görürsünüz. Girenlerde kendilerinin bayan olduğunu belli etmemeye çalışırlar. Merve ve diğer arkadaşları burada el üstünde tutulması cesaretinden dolayı taktir edilmesi gerekirken, bazılarının haddini bilmezliklerine göz yumulması ve hiç bir tepki gösterilmemesi anlamlı ve düşündürücüdür.

Konunun şaka kısımları ile ilgili bir şey yazmadım. Şaka ve espirinin ne olduğunu biliriz.

Sizin için düşüncelerim gayri ciddi olabilir veya ciddiye alınmayabilir. Toplumu ve insanımızı iyi tanıyorum. Şaşırmadım. Forumda erdemli bir çok kullanıcının olduğuna inanıyorum. Burada herkese cevap vermeyi düşünmüyorum. Arif olanlar, söylemek istediklerimi anlamışlardır.

Lafa geldimi, hepimiz insanlık ve müslümanlıktan dem vurur, din kardeşiyiz deriz. Bu düşüncelerle bu mesaj bağdaşıyor mu sizce ? Üstünüzde ölü toprağı mı var ? Hep ha ha ha, hi hi hi mi yapacak bizim toplumumuz. Kalite ve nitelikli bilgi,paylaşım,düşünce, söz ve eylemlerin neresindesiniz ? Sabahtan beri forumlarda atılan mesajlara bakın bakalım, kaç tane nitelikli mesaj görebileceksiniz ?

bu forumdaki bayan arkadaşlar gayet güzel kendilerini ifade ediyorlar, gizleme gereğide duymuyorlar hatta forumda onursal üyelerin içinde moderatörlerin içinde bayanlar var. çünkü bu forum cibilliyetsizlerin at koşturabileceği bir yer değil, ben şahsım adına buradaki herkese kardeşim gözüyle bakıyorum. seni bilmem ama ben çocuk babasıyım. 14 yaşındaki bir kız çocuğu ergenliğe yeni ayak basmış yada basmak üzeredir, karmakarışık duygular içinde psikolojik ve fizyolojik değişim geçirmektedir. dolayısıyla burada bu meseleyi olgunlukla karşılamak gerekir. kim olursa olsun, benim çocuğum dahi olsa. ben ilahiyatcının yazdığını savunmuyorum. ama forum için yapılan tenkide tepki koyuyorum. bunun dışında bu forumun kültürünü henüz benimseyememiş olanları savunacak değilim. ancak, buradaki pekçok arkadaşın yaş ortalaması yirmilerde olduğu için eğer bir hata varsa gençliklerine verip, hoşgörüyle karşılayıp, kibarca uyarılabilirdi, önyargıyla yaklaşarak değil.

bu arada bu millet en çok ilahiyatçı geçinenlerden çekiyor, hani varya, tavuğu kurban edenler, imsak vaktini uzatanlar. burada ilahiyatcı takma adlı arkadaşı tanımadığım için kendisine söyleyebileceğim hiç bir şeyim yok sadece, yazdığı yorumun çok sert ve onur kırıcı olduğunu söyleyebilirim..

Reaksiyon puanı
189
Bu yazdıklarını bir kenara not al :) 10 Sene sonra okuduğunda kendine çok güleceksin :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Ben de böyle bir konu açsam hit yapar mı acaba. Sevdiğim kız bana janki deyince. :D :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Şaçma dizilerde gördükleriyle ya da büyüklerinin daha doğrusu lisede okuyan ağabeylerini ablalarını gördüklerinde özeniyorlar. Hani biriyle çıkan daha olgun belli bir şeye varmış hani o aşk denen dizilerde öyle herkesin olamayacağı bir şey sadece belli kişiler olabilir sonra bu aşk denen şeyin sonunda da bir mutlu son olur ama bir şeyi kaçırıyorlar hayat bir dizi değil.

Ama ben arkadaşımızı suçlamıyorum gerçekten birine aşık olduğunu düşünüyordur ama bu düşünce bir kadının hamile olduğunu düşünüp sadece gazının olması gibi bir şey. Yani sevdiğini düşünüyordur hatta bunda da ısrar edecektir seviyorum diyecektir ama bir 1 sene sonra hiçte sevmediğini öyle gelip geçici bir haz olduğunu anlayacaktır. Hatta bir 10 yıl sonra o günlerini hatırlayıp suratında bir gülümseme peydahlanacaktır. Ama benim sana bir tavsiyem var aşk hayatın dışında günde sadece bir saat kendine ayır ve geleceğe dair hayal kur tabii bunlar hayallerde kalmasın deki mesela giysi üzerine yoğunlaşacağım önce memleketimde herkesin seveceği giysileri çizip üreteceğim sonra belki Türkiyenin en iyi markası olacağım belki bu marka dünya markası olacak.Yani hayal kesinlikle kur. Okul sana bilgiyi verir ama bilginin ötesinde insanda çalışma azmi olmalı yoksa o bilgiler öyle olduğu yerde kalır sıradan bir insan olursun.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Yazmayında şu konu kapansın gitsin artık yaa... Dün öğlen gördüğümde yazmamıştım ben konu saçma diye ama 11 sayfa olmuş hayret...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@merveeee herzaman olduğu gibi yine insaf saraflığım üstümde bence bu arkadaşımız erkek yani 14 yaşında bir kız cocuğu değil cünkü düşüncesi erkek olarak burda kendini tanıtsaydı belki kimse yazmazdı bu konuya yada kahele almazdı diye düşünmüştür merveeee ve aklına bir fikir geldi SDN üye oldu adını merveeee koydu ve konusunu actı bir kız bisiklete binerken bisikleti cılgınca sürmez dişlerini kırmaz veya dişlerini kırdı yine yaptırdı yeni dişleriyle güzeliğini kaybetmezki hata belkide dahada güzelişir soruyorum şimdi senin kalbin ve güzeliğin dişlerindenmi saklıydı ki o cocuk sen dişlerini kırdında sana olan sevgsini kaybeti :))))))

bize gercekleri söylersen sana yardımcı oluruz itiraf et bence hem yazılarından yorumlarından anlaşılıyorki erkeksin

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Kız gitmiş millet akın akın yorum yapıyor..:D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bu konu bitmez :D
Spy senin konuya rakip çıktı bak, 2 günde 12 sayfa ve 114 yorum. Performans gayet iyi. :mrgreen:

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Gün gelecek benim de böyLe bir konum oLacak :D

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belli ki canı sıkılmış iş olsun dıye üye olup konu açmış ilk mesajda. millete laf yetiştirir biraz zaman öldürürüm demiş. Yoksa kimse onu 14 yaşında bir kız bisikletten düşmüşte dişleri kırmış manitası hiç bişi demeden muhabbeti kesmiş, oda gelmiş burda neden acaba siz noldu diye sorduğu için cevap vermiyor. Eğlence zaman öldürme istiyorsa gerekeni aldı ve gitti.
Darısı yeni muhabbetlere umarım bir dahakine daha iyi bir senaryo ile gelir ;)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ne fark var [MENTION=47620]spybot[/MENTION]? :mrgreen:

İkiside itiraf;
İkiside karşı tarafla ilgili;
İkisinde de umutsuzluk var;
İkisinde de zaman geçmiş aradan;
İkiside ümitsiz vaka;
İkisinde de anket var;
İkisinde de kafa karışık;