Skoda Roomster mi Yoksa Dacia Sandero Stepway mi?

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim için araç; az yakıp çok yol alandır. Benim kriterim budur. Eğer araç alırsan, hangi özellikleri için aldığını belirtip buraya yazarsan sevinirim.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Benim için araç; az yakıp çok yol alandır. Benim kriterim budur. Eğer araç alırsan, hangi özellikleri için aldığını belirtip buraya yazarsan sevinirim.

Bizim belirlediğimiz ortalama kriterler şöyle:
- 100km.'de ortalama 6lt. yakıt tüketen,
- Babam ile ben sol koltuklara oturduğumuzda rahatça sığabileceğimiz,
- Ticari araç olmayan (Fiat Doblo gibi)
- Fiyatı 30.000 tl civarında olan
- Mümkünse 0km olsun (Babamı ikinci el konusunda pek ikna edebilmiş değilim :))
bir araç arıyoruz. Çok mu fazla şey istedik acep :D

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Bizim belirlediğimiz ortalama kriterler şöyle:
- 100km.'de ortalama 6lt. yakıt tüketen,
- Babam ile ben sol koltuklara oturduğumuzda rahatça sığabileceğimiz,
- Ticari araç olmayan (Fiat Doblo gibi)
- Fiyatı 30.000 tl civarında olan
- Mümkünse 0km olsun (Babamı ikinci el konusunda pek ikna edebilmiş değilim :))
bir araç arıyoruz. Çok mu fazla şey istedik acep :D
kardeş istediğin bu iki modelden skoda olanda karar kıldın sanırım.inşallah öyledir yada :) ama 1.2 motor olanı oldukça fazla yakıyormuş.iyi araştır.ayrıca kilon yada babanın kilosu nedir bilmiyorum.ama skoda nın firma prensibi gibi birşey oldu artık, arabaları dar oluyor.yani normal arabalardan 10 cm dardır belkide.iç hacmi geniş olduğundan sorun olacağını sanmıyorum.

siz sıfır araba alıcaksınız.gidip yerinde inceleyin.ama sakın sakın sakın sakın(yeterli olmuştur umarım :) ) satış temsilcilerine kanmayın."tamam tamam" diyip geçin.kaliteli olan hemen anlaşılıyor zaten.sıfır almanın faydaları bunlar :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kardeş istediğin bu iki modelden skoda olanda karar kıldın sanırım.inşallah öyledir yada :) ama 1.2 motor olanı oldukça fazla yakıyormuş.iyi araştır.ayrıca kilon yada babanın kilosu nedir bilmiyorum.ama skoda nın firma prensibi gibi birşey oldu artık, arabaları dar oluyor.yani normal arabalardan 10 cm dardır belkide.iç hacmi geniş olduğundan sorun olacağını sanmıyorum.

siz sıfır araba alıcaksınız.gidip yerinde inceleyin.ama sakın sakın sakın sakın(yeterli olmuştur umarım :) ) satış temsilcilerine kanmayın."tamam tamam" diyip geçin.kaliteli olan hemen anlaşılıyor zaten.sıfır almanın faydaları bunlar :)

Doğru tahmin, Skoda kafama yattı ama hakikaten fazla yakıyor orasını nasıl yapacağız bilemiyorum :D. Ancak daha önceden kullandığımız bir araç, bu hafta boyunca çeşitli yerlerden araçlara baktık, denedik, ancak bize uygun olanlara sığamadık :D, sığdığımız araçlarda bütçemizi aştı... Bu arada sığmaktan kastım babamın boyu 1.85, benim boyum 1,91 cm. Eğer aynı hizada önlü arkalı oturursak sığma problemi olup olmadığına bakıyoruz :D. Ki Skoda bu koşullar için fena olmayan bir araç bizim için...

---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

Ekonomik bir araç ve ticari bir araç değil.

Citroen'in web sayfasında ticari araçlar fiyat listesine dahil.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar düşündük ve Skoda Roomster'de karar kıldık. Bir de ufak bir buzdolabı almayı düşünüyoruz. Hepsiburada.com'da iki farklı model buldum, acaba hangisini tavsiye edersiniz?

1.Buzdolabı

2.Buzdolabı

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merak ettim acaba Dacia Sandero Stepway modelinin iç hacmi geniş midir? (Bu soruyu öylesine sormuyorum. Ailecek iri bir kalıba sahibiz. Bu yüzden ailenin en irilerinin araca önlü - arkalı rahatça sığabileceği bir araca bakıyoruz. :D)

1.5 aydır Sandero Black line kullanıyorum.İçi geniş ve koltukları yeterince rahat.Ama sana tavsiyem Stepway yerine Black Line alman.Gerçi kasa olarak hepsi aynı, Stepway diğerlerinden 6cm daha yüksek sadece.Ancak Black Line nın tasarımı güzel ayrıca aynalar elektrikli.Yakıt olayına gelince şu ana kadar şehiriçinde 1 depo ile ( 50lt ) ortalama 750km yapabildim.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
1.5 aydır Sandero Black line kullanıyorum.İçi geniş ve koltukları yeterince rahat.Ama sana tavsiyem Stepway yerine Black Line alman.Gerçi kasa olarak hepsi aynı, Stepway diğerlerinden 6cm daha yüksek sadece.Ancak Black Line nın tasarımı güzel ayrıca aynalar elektrikli.Yakıt olayına gelince şu ana kadar şehiriçinde 1 depo ile ( 50lt ) ortalama 750km yapabildim.

Araca ilgimi Euro Ncap testi sonucunu görünce kaybettim :( Araç testten 5 üzerinden 3 almış :(

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
fiat fiorino 1.3 multijet 95 beygir 200 tork... 28000/29000 tl ye alırsın. sen de sığarsın ailen de sığar valizlerin de sığar... 100 km ye şehir dışı 4,5 lt şehir içi 5,5 mazot yakarsın cebin de rahatlar. ha altı aylık 330 tl vergisi var onu da mazottan kurtarırsın zaten.
tabi seçim yine de senin. :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
fiat fiorino 1.3 multijet 95 beygir 200 tork... 28000/29000 tl ye alırsın. sen de sığarsın ailen de sığar valizlerin de sığar... 100 km ye şehir dışı 4,5 lt şehir içi 5,5 mazot yakarsın cebin de rahatlar. ha altı aylık 330 tl vergisi var onu da mazottan kurtarırsın zaten.
tabi seçim yine de senin. :)

Yalnız ticari araç aradıklarım arasında yok malesef :D

efe24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence 2007 corolla temiz bulursanız onu alın birdaha ayrılamazsınız :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Küçük araba onlar :)

Cruze
Uzunluk 4597 mm
Genişlik 1788 mm
Yükseklik 1477 mm

Scode Roomster
Uzunluk 4213
Genişlik 1684
Yükseklik 1607

tabi bu veriler çok önemli değil. gidip görüp içine oturmak lazım emin olmak için

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Cruze
Uzunluk 4597 mm
Genişlik 1788 mm
Yükseklik 1477 mm

Scode Roomster
Uzunluk 4213
Genişlik 1684
Yükseklik 1607

tabi bu veriler çok önemli değil. gidip görüp içine oturmak lazım emin olmak için

O aracı da düşünüyorduk, gidip yerinde denedik, aradaki 15cm'lik fark tavana kafamın çarpması neticesiyle son buldu, bayağı yani kafamı sağa yatırmadan aracın içinde duramadım :(

Bu arada arkadaşlar aracın satın alma işlemi gerçekleşti, Salı günü inşallah araç bize ulaşacak, şu anda plaka, ruhsat vb. işleri hallediliyormuş. Salı gününden sonra aracın durumunu sizlere bildiririm :D...

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
O aracı da düşünüyorduk, gidip yerinde denedik, aradaki 15cm'lik fark tavana kafamın çarpması neticesiyle son buldu, bayağı yani kafamı sağa yatırmadan aracın içinde duramadım :(

Bu arada arkadaşlar aracın satın alma işlemi gerçekleşti, Salı günü inşallah araç bize ulaşacak, şu anda plaka, ruhsat vb. işleri hallediliyormuş. Salı gününden sonra aracın durumunu sizlere bildiririm :D...

Hayırlısı olsun.Kazasız,Belasız günlerde kullan.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bugün itibariyle araç bize ulaştı. Araç benzinli, 70 beygir gücünde, park sensörü var, onun dışındakiler ise standart donanım :D . Yalnız araca daha öncede binmiiş olmama rağmen yeni hali daha bi cazip durdu nedense :D

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Arkadaşlar bugün itibariyle araç bize ulaştı. Araç benzinli, 70 beygir gücünde, park sensörü var, onun dışındakiler ise standart donanım :D . Yalnız araca daha öncede binmiiş olmama rağmen yeni hali daha bi cazip durdu nedense :D

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsın inşallah.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Konu kapanmıştır, dağılın :D