Sözde çizilmez ekran

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bildiğiniz üzere iPhone 4 aldım. Ama hemen ekranda 3 küçük çizik oldu cebimde bişi yoktu zaten sadece kulaklıkla koymuştum.

bu çizikler nasıl giderilir ne yapabilirim. soğudum bi anda

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her neyse bundan sonra ne yapacağım onu söyle

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
derin çiziklerse bişi yapamazsın yüzeysel çiziklerse temizleme bezleri ile temizliyebilirsin. en önemlisi bundan sonra çizmemek için koruyucu mat film almandır. hem parmak izide kalmaz.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardesim iphone 4 cizilmez ekran diye bisey denmediki kirilmasi imkansiz dendi ve senin iphone 4 u alir almaz her iki tarafinada film alman lazimdi film almayi akil etmemissin ki ben diger konunda bahsettim film alman gerekli diye.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kardesim iphone 4 cizilmez ekran diye bisey denmediki kirilmasi imkansiz dendi ve senin iphone 4 u alir almaz her iki tarafinada film alman lazimdi film almayi akil etmemissin ki ben diger konunda bahsettim film alman gerekli diye.

Ne kırılmaz dendi ne de çizilmez. Çizilmeye karşı normal camlardan daha dayanıklı deniyor. Ayrıca da yağ tutmaz bu ekranlar. Gorilla Glass olan tüm telefonlar böyle.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cizilmeye karsi dayanikli degil iphone 4 un tanitim videosundada gosteriyo fabrikada yapilisini kirilmaya karsi 30 kat daha guclu.

tdk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dun 1 bugun 2 hemen cizdiysen helal olsun birsey yapamazsin artik ciziklerle yasayacaksin.

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya tırnak tan daha küçük 3 tane

Reaksiyon puanı
189
Valla benim arkadaşım bıçakla çizmeye çalıştı beceremedi sen nasıl becerdin helal olsun :)

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Acaba kir mı ?

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

birde şu ekran çizilmeyi önleyen şeyler nasıl

MysteЯio

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Bunlardan alabilirsin.
full_body_iphone4_2.jpg

moon5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefonun üstünde cizik olmasıda yemekten kıl cıkması gibi iğrenç bişeydir yane. :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Adam ı phone camını altı üstü çizmiş canına okudunuz he :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
galaxy s2 lerde adam bicakla kaziyo bisey olmuyo videoda. galxy sler icin boyle bisey deniyodu da iphone icin dendigini hatirlamiyorum .

Reaksiyon puanı
10,315
galaxy s2 lerde adam bicakla kaziyo bisey olmuyo videoda. galxy sler icin boyle bisey deniyodu da iphone icin dendigini hatirlamiyorum .

yahu ben wave 8500 kullanıyorum. bırakın galaxy S2'yi, benim telefonumda bile gorilla cam var. kırılmaz ve çizilmez.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Cizilmeye karsi dayanikli degil iphone 4 un tanitim videosundada gosteriyo fabrikada yapilisini kirilmaya karsi 30 kat daha guclu.

Hayır yanlışınız var,asıl çizilmeye karşı dayanıklı ama bu camlar geçirildikleri işlemlerden dolayı daha kolay kırılıyorlar.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hayırlı olsun hocam darısı başımıza inş :)

MrHxor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaslar bı öneri getirin saçma saçma seyler yazmayın

HTC INCREDIBLE

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sen ne yapacagını ne edıcegını bılmıyorsun bır de burada kısılere trıp atıyorsun....

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öyle yaşamaya devam et böle çizği falan sorun etmeyin bişii olmaz

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
öneri istiyorsan uygun fiyata telefonu bana satabilirsin mesela :D

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hayır anlamadığım olay sanki telefonu biz çizdik öyle sinirle yazıyorsun ki yapacak hiç birşeyin yok artık bundan sonra çizmemeye bakacaksın ekran filmini al çizilmesin.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yada olmadı oto sanayiye falan git ön camlarda tamir yapan yerler vardır onlarda değişik kimyasallar vardır mutlaka onlardan yardımcı olmasını isteyebilirsin.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

30 kat? Ben size Apple hakkında konuşursam olay olur şimdi konuda. Ama şöyle diyim. Ürettikleri her ürün aynı kalitede değil ve iyi ve kötü ürünlerini ülkelere göre gönderiyorlar bana göre. Youtube'da açın izleyin. 30 kat güçlü olan ekran adamın telefonu yere 2. atışında pert oluyor.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
30 kat? Ben size Apple hakkında konuşursam olay olur şimdi konuda. Ama şöyle diyim. Ürettikleri her ürün aynı kalitede değil ve iyi ve kötü ürünlerini ülkelere göre gönderiyorlar bana göre. Youtube'da açın izleyin. 30 kat güçlü olan ekran adamın telefonu yere 2. atışında pert oluyor.

Bizim ailede full iphone 4 var arkadaslarimdada var arkadasim sinirlenip yere firlatti film falan yok ustunde arka camin yarisi catladi sadece ve telefon hala kullaniliyo sadece cam degisecek ben invisible shift taktirdim koruyucu cilt ne zaman yere dusse cilt uzerinde hava kabarciklari olusuyo sadece telefon tas gibi kaliyo.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bizim ailede full iphone 4 var arkadaslarimdada var arkadasim sinirlenip yere firlatti film falan yok ustunde arka camin yarisi catladi sadece ve telefon hala kullaniliyo sadece cam degisecek ben invisible shift taktirdim koruyucu cilt ne zaman yere dusse cilt uzerinde hava kabarciklari olusuyo sadece telefon tas gibi kaliyo.

Hocam ben de iki ay öncesine kadar iphone 4 kullanıyordum. Arkaya karbonfiber kaplama yapmıştım. Ön kısımda kısımda ise koruma yoktu ve ön cam çizilmedi hiç. Ama arkası çiziliyor ondan eminim. Arka kısım gorilla glass değil.

Zaten ben de size diyorum ki bu tür ekranlar çizilmeye dayanıklı ekranlar. Kırılma ile alakası yok. Adamlar ekranı çok ince yapıyorlar ve çizilmesin diye sertleştiriyorlar. Zaten cihaz 8.8 mm. O camın kalınlığını tahmin edebilirsiniz.
Hem sertleştirme hem de inceltme olayı da kırılmayı hızlandıracak olaylar. Yani bu ekranlar normal camlardan daha çabuk kırılmalı fizik kurallarına göre. Öyle de oluyor zaten. Ben iki iphone modeli kullandım şu anda da Galaxy S2 kullanıyorum. Hiçbirinde koruma kullanmadım ön cam için. Ama telefonun yere düşmesi ihtimaline karşı kasayı koruyacak koruyucular şart. Mesela iphone 4 için sert koruma ya da silikon korumaları geçin. En iyi koruma bumperlar. Bumper sadece yanlara takılıyor. Telefonu bir yere koyduğunuzda altta kalan kısmın temasını engelliyor. Düşmelerde de aynı. Benim arkadaşımın bumperlı telefonu elinden fırladı. İnanın 2 metreye yakın yükseldi alet ve yere düştü. Cihaz küçük lastik toplar gibi sekti yerde. Düşme basıncını bu şekilde emebilecek ve cihazı koruyabilecek başka bir koruma bulamazsınız. O sert kılıflar yerin sivri kısımlarının telefona değmesini engelliyorlar ama cihaz yere düşünce o darbeyi kasa alıyor.

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Adamın yazdığı mesajlara bak. Telefonu boşver de önce nasıl yardım isteneceğini öğren. Telefon falan fani şeyler