Harici Disk Tavsiyesi

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hangi harici disk markası almalıyım?
Usb 2.0 ile 3.0 arasında çok fark varmı?

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
WD'yi önerebilirim ben. Değişik öneriler gelecektir ama çoğunluk WD diyecektir sanırım.

USB 2 ve 3 arasındaki fark için aşağıdaki makaleye bir göz at istersen. Benim kısaca söyleyeceğim şu ki sadece HDD'nin desteklemesi yetmez, kullanacağın bilgisayarın da USB 3'ü desteklemesi gerekir. Bunu da göz önüne al,

http://shiftdelete.net/usb-2.0-ile-usb-3.0-karsi-karsiya-25279.html

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8

EmremYunus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
seagate freeagent araştır daha net göreceksin ayrıca çeşitli karşılaştırmalı performans testleride var nette bulup izleyebilirsinde kesinlikle seagate freeagent ;))

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Anakartının USB 3 destekleyip desteklemediğini öğrenmen gerekir. Eğer desteklemiyorsa USB 3 kartlar var anakarta takıyorsun, fiyatları hakkında bi bilgim yok. Aynı performansı veriyordur muhtemelen.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Anakartının USB 3 destekleyip desteklemediğini öğrenmen gerekir. Eğer desteklemiyorsa USB 3 kartlar var anakarta takıyorsun, fiyatları hakkında bi bilgim yok. Aynı performansı veriyordur muhtemelen.
Ben bi de sadece kendi bilgisayarımda kullanmıyacağım.
Dışardan film,müzik vb dosya kopyalıyacağım.Belki 3.0 bulamam bunuda risk edemem.En iyisi 2.0 alıyım.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben bi de sadece kendi bilgisayarımda kullanmıyacağım.
Dışardan film,müzik vb dosya kopyalıyacağım.Belki 3.0 bulamam bunuda risk edemem.En iyisi 2.0 alıyım.

Atladığımız bi nokta var hatam varsa düzeltsinler, USB 3 destekleyen HDD'yi USB 2 destekleyen bi cihazda da kullanabilirsin. Sadece tam performans alamazsın. Yani USB 3'ü destekliyor olması USB 1.1 ve 2.0'ı çalıştırmadığı anlamına gelmez. Sadece o yüksek hızı alamazsın.

TyfnCTN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Atladığımız bi nokta var hatam varsa düzeltsinler, USB 3 destekleyen HDD'yi USB 2 destekleyen bi cihazda da kullanabilirsin. Sadece tam performans alamazsın. Yani USB 3'ü destekliyor olması USB 1.1 ve 2.0'ı çalıştırmadığı anlamına gelmez. Sadece o yüksek hızı alamazsın.

aynen dogru + aldığın hdd de usb 3.0 özelligi varsa ve kullanmak istiyorsan makinanın usb 3.0 özelligi ara kalbosunn usb 3.0 destegi olmalı anakarta aparatlar takılarak usb 3.0 destegi veriliyor vs. bnlar kaliteli bi veri akışı sağlamıyor sen al usb3.0 pek bi fiyat farkı yok zaten bence samsung: http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=S2-640-USB2