Ubuntu Yardımmm

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar ben ubuntu dosyasını indirdim de cd ye mi yazmam gerekiyor cd ye yazmadan yapamazmıyım veya cd ye nasıl yazarım :D nolur yardımmm

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
iso kalıbı olarak yazdıracaksınız veri kopyala falan değil sakın boşa gider cd

af_at_sum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd ye yazmadan usbden de boot edebilirsin ama cd ye yazmayı sorduğuna göre o biraz zorluyabilir. CD ye yazmak için, -indirdiğin dosyanın uzantısının iso olduğunu düşünerekten ve şu anki işletim sistemin win7 yse- dosyaya sağ tuşla tıklayıp, birlikte aç->windows disk yansıma aracını seçerek yazdırabilirsin. kolay gelsin

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
iso kalıbını canlı olarak sistemde açabilirsiniz (daemon tools gibi bir uygulama ile). Ardından da Wubi ile Windows'a bir program kurar gibi kurabilirsiniz Ubuntu'yu. En basit kurulum şekli de budur. Kötü tarafı C sürücüsünden yer alır ve Windows'u formatlarsanız Ubunt da gider. İyi tarafı çok rahat kurulur. Beğenmezseniz de çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
cd ye yazmadan usbden de boot edebilirsin ama cd ye yazmayı sorduğuna göre o biraz zorluyabilir. CD ye yazmak için, -indirdiğin dosyanın uzantısının iso olduğunu düşünerekten ve şu anki işletim sistemin win7 yse- dosyaya sağ tuşla tıklayıp, birlikte aç->windows disk yansıma aracını seçerek yazdırabilirsin. kolay gelsin

saol kardeşim bu aklıma gelmemişti teşekkrüler
Bütü n yardımcı olanlara sonsuz teşekkrüler Allah razı olsun.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Dur CD DVD yazma dur. Al yeterli büyüklükte bir flash, Fat32 formatla, sonra Unetbootin isimli programı indir, onunla iso dosyasını flasha yaz. Yalnız antivirüs programın ne varsa bu iso dosyasının içindeki Ubuntunun Autorun.inf dosyasını kopyalarken zorluk çıkartabilir, antivirüsü geçici olarak devre dışı bırak. Bu arada ben flash olarak corsair kullanıyorum, saniyede 30 megabyte okuma yapılabildiği için Ubuntu'yu toplamda 10 DAKİKADA KURUYORUM. :)

---------- Post added at 05:25 ---------- Previous post was at 05:23 ----------

SSD + Corsair 3.0 ile kurulum yapacaklardan rekor bekliyorum :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
helal olsun kardeşim keske snn kadr bilgi bizde olsa
Estağfurullah :D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Estağfurullah, olur olur ;) Zaten olsun diye paylaşımda bulunuyoruz ;)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
kardeslerim flasha attım ama dısk hatası veriyor yardım edermısn

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Anladığım kadar ile biraz acemilik var. Zaten Ubuntu'nun son sürüm de epey sorunlu. Çok zorlanırsın benden söylemesi. Linux Mint daha uygun olur senin için :)

İndirmek için: http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/11/linuxmint-11-gnome-dvd-32bit.iso

USB'den kurulum için: http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.8.6.2.exe

Önce Linux Mint'i indir sonra programı indir ve flash belleğini bilgisayara tak ondan sonra programı aç karşına aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Universal-USB-Installer.png

En üstteki kutucuktan Linux Mint 11'i seç
Sonra hemen altında bulunan Browse'ye tıkla ve indirdiğin ISO dosyasını bulup seç
Onun altındaki kutucuktan da flash belleğini seç ve Create'ye tıkla.
Onay isterse OK tıkla.

Sonra kendisi birşeyler yapacak ilerleyecek ve bitecek bittiğinde aşağıdakine benzer bir ekran çıkacak.

Universal-USB-Installer2.png

Sonrası USB'den kurulumu yapmakta. Kolay gelsin.