• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

"Sezonun en önemsiz kupası"

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
news_manset_resim_h1_mouriinho.jpg

Mourinho'dan inciler

Real Madrid, Barcelona'ya karşı oynayacağı İspanya Süper Kupası ilk maçı öncesindeki son antrenmanını 40 bin taraftarı önünde Santiago Bernabeu Stadı'nda yaptı.

İlk defa bir El Clasico öncesinde Santiago Bernabeu Stadı'nda taraftarlarına açık antrenman yapan Real Madrid'de futbolcular, sahanın her köşesinde topla oynarak kendilerini görmek isteyen tüm taraftarlarını memnun etmeye çalıştı. Real Madrid'in yeni transferleri olan milli futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop sakatlıklarının devam etmesinden dolayı bugünkü idmana çıkmadı.

Antrenmanı izleyebilmek için erken saatlerde stat önüne gelen taraftarlar, futbolcuların arabalarıyla stada girişini de meraklı gözlerle izleyip, fotoğraflar çekti.

Bu arada, Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho uzun bir aradan sonra ilk defa basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz sezonki Şampiyonlar Ligi'nde, Barcelona'ya karşı oynadıkları yarı final maçı öncesindeki açıklamalarından dolayı UEFA tarafından 5 maç men ceza alan Mourinho, UEFA Disiplin Kurulu'na verdiği ifadenin ardından cezasının 2 maça indirilmesine rağmen, UEFA'ya karşı protestosuna devam ederken, "cezam bitmeden Şampiyonlar Ligi hakkında konuşmayacağım" dedi.

Cezasını düşüren UEFA için "yasal, normal, demokratik bir kurum değil" diyen Mourinho, "Cezamın düşürülmesini korkunç bir şey olarak değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

Mourinho, gelecek sezona oranla bu sezon basınla ilişkilerinin değişmediğini "kimsenin kendisini susturamayacağını" söyledi.

Mourinho, Süper Kupa'yı "Yazın en önemli ama sezonun en önemsiz kupası" olarak değerlendirdi. "Barcelona'ya karşı intikam mı arıyorsun?" sorusuna "Hiç bir şey aramıyorum. Benim için diğer takımlar gibi normal bir rakip" diyen Portekizli teknik adam, her iki takımın hem futbolcularına hem de taraftarlarına karşılıklı saygı gösterilmesi temennisinde bulundu.

Sezon öncesi hazırlığın "iyi geçtiğini" kaydeden Mourinho ayrıca, "kısıtlı kadro olsa da yeni transfer olmayacağını düşündüğünü" ifade etti. Real Madrid teknik direktörü, "31 Ağustos'a kadar transfer sezonu açık olsa da benim düşünceme göre transfer Real Madrid için kapandı, kimse gitmeyecek ve gelmeyecek. Dengeli bir takımız, her pozisyon için 2 futbolcumuz ve bazı yerlerde 20 futbolcuya karşılık gelecek önemli futbolcularımız var" yorumunu yaptı.

Mourinho, "Hepimiz aynı gemideyiz ve birlik olursak korkusuzca diyebilirim ki başka futbolcu istemiyorum" şeklinde konuştu.

Mourinho, İspanyol Futbolcular Derneği'nin ligin ilk 2 haftasında greve gitme kararı almalarıyla ilgili yöneltilen bir soruya da "Bu konuda değerlendirme yapmak benim üzerime düşen bir görev değil. Ben sadece en kısa zamanda durumun netliğe kavuşmasını ligin ne zaman başlayacağını bilmek istiyorum. Eğer ilk iki hafta oynamazsak oyuncular her hafta 2 gün, perşembe ve cuma tatil yaparlar" cevabını verdi.

Portekizli teknik adam ayrıca, Nuri Şahin'in sakatlığının devam etmesiyle ilgili İspanyol basınında yazılan yorumların doğru olmadığını söyleyerek, "Nuri'nin Real Madrid'e sakat geldiği gerçek değil. İyileşmiş olarak sağlam geldi ve ABD kampında diğer dizinden sakatlandı. Ve şimdi iyiye doğru gidiyor. Athletic Bilbao maçında olmayabilir ama ligdeki ikinci maçta oynayabilir" açıklamasını yaptı.

Nuri, Barcelona'ya karşı oynanacak Süper Kupa maçının kadrosuna alınmadı.

KAYNAK

alsec_

Doçent
Reaksiyon puanı
4
En önemsiz demişsin ama Barça ile oynuyorsun istersen ciddiye alma :)

Not: Bu maçta Madrid taraftarıyım.

Rgctr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
El Clasico maçları ne zaman önemsiz oldu ki?
Maç saatinde mutlaka kılıçlar çekilecektir.

preferst

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Barça dan bir 5 daha ye de önemli mi önemsiz mi görüşürüz sonra

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bu önemsiz kupa maçı hangi kanaldaydı :D :mrgreen:

l0uR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kanal D' de 11 de başlıyo.. NTV de olmaması şaşırtıcı.. gerçi maçı versinlerde gerisi hikaye.. :sleep:

prisoner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biraz da Futbol Zamanı. Çok güzel Maç olacak. Bence Real Bu sene üstüne koydu her anlamda geçen seneden daha iyiler. İyi maç izleyeceğiz gibime geliyor sene başı olmasına rağmen. Her zaman olduğu gibi Barca :)

Ne Güzel İspanya Ligi haftaya başlayacaktı. Nereden çıkardılar grevi. İnşallah anlaşma sağlarlar.:S

preferst

Profesör
Reaksiyon puanı
30
ses görüntüden önce geliyor. haliyle maça konsantreyi bozuyor. Adam vurmadan şut, gol olmadan gol diyor. :sneaky2:

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Bu adamı kim spiker yapar ya :) hiç sevmiyorum.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ulaaan benzama at onu atamassan atar böyle messi.

bu arada ne biçim barcelona kısaltması yav alışmamışız hiç öyle :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Benzema sen git fıstık gibi 2 pozisyonu harca, Messi gelsin çaksın:D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Real oynuyor Barca atıyor bu ne biçim iş?
Real eline geçen fırsatları atabilse farka giderdi maç...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Kanal D bu maçları neden açık yayınlıyor??... Biliyor musunuz???...

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
messi'ye golü realli futbolcular armağan etti resmen. khedira pas niteliğinde dokundu topa, pepe yere düştü. şartlar elverişli olunca messi'de kendine düşen görevi yerine getirdi.
ayrıca benzema'nın yedek kulube zamanı gelmiş.

---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:54 ----------

birde marcelo'ya marcelona dedi dikkatinizi çekti mi bilmem. :)