İphone'da Olmayan 10 Harika Android İşlevi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan psyx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

psyx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android ve iOS işletim sistemleri geliştiriciler tarafından çok iyi bir şekilde hazırlanmış iki işletim sistemidir.Bununla birlikte Android işletim sistemi geliştiriciler tarafından Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak hazırlanmıştır.Bu sayede Android'in açık yapısı iOS'da yapamayacaklarınızı elde etmenizi sağlayabiliyor.Şimdi ise Android ile yapabileceğiniz fakat kırılmış dahi olsa iOS ile yapamayacağınız 10 işlevi anlatacağız.

1. Flash Desteği: Adobe Flash Player desteği mobil işletim sistemleri içerisinde tam anlamıyla sadece Android'e sunulmuştur.Flash desteğiyle flash'tan oluşan siteler, flash videolar ve flash uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.Bu da Android'in en güçlü özelliklerinden biridir.Fakat iOS ise bundan mahrum kalmıştır.

2. Telefonunuzu PC'nizden kontrol edin: Chrome içerisinden mesaj gönderip, web tarayıcınızdan Android cihazınızın diğer özelliklerine erişebilirsiniz.

3. Gerçek Uygulama Entegrasyonu: Google Voice gibi uygulamalar Android işletim sistemine direkt entegre oluyorlar.Bu özellikle birlikte tarayıcınızda veya Google Maps gibi uygulamalarda numaralara dokunduğunuzda yanlış çeviriciye gitmek yerine Google Voice uygulamasına yönlendiriliyorsunuz.

4. Taşınabilir depolama ve pil: Android işletim siteminin açık yapılı olması, pilinizi ve Sd kartınızı yükseltmenize izin veriyor.

5. Özel ROM'lar: Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu oluşunun sağladığı özelliklerden biri de kullanıcılar tarafından gözden geçirilip kişiselleştirilip yayınlanabilmesidir.

6. Kablosuz uygulama yükleme: Android Market veya App Brain gibi üçüncü parti yazılımları kullanarak web üzerinden uygulama indirmeniz oldukça kolay.

7. Widget'lar: Android cihazınızın giriş ekranında hava durumu, yapışkan not gibi uygulamaları kullanabilmeniz gayet hoş bir özellik, fakat kırılmış iOS'lar ise sadece kilit ekranına widget ekleyebiliyorsunuz.

8. Alternatif klavyeler: Android işletim sisteminde kullanabiliceğiniz birçok kelime tahmin edici uygulamalar bulunmaktadır ve bu uygulamaları yüklemek ise gayet kolay.

9. Otomatikleştirme: Android cihazınız için en iyi otomatikleştirme yazılımı diyebileceğimiz Tasker ile belirli sürelerde ve yere bağlı olarak çeşitli ayarları açıp kapatmanız mümkün olmaktadır.

10. Launcher'lar: Üçüncü parti yazılımlar ile cihazına yeni tür hareketler ve kısayollar vb. ekleyebilmeniz mümkün.

Kaynak: forumandroid.org

pondusss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6. Kablosuz uygulama yükleme: Android Market veya App Brain gibi üçüncü parti yazılımları kullanarak web üzerinden uygulama indirmeniz oldukça kolay.

Bu iphone'da da var. :)

Reaksiyon puanı
189
iPhone'daki kısımları bildiğim kadarı ile ben de ekleyeyim.

1) Flash desteğine bir şey denilemez. Eklenebiliyor ama native olmadığı için yeteri kadar iyi değil.

2) Bu olayı da yine 3. parti yazılımlar ile yapmak mümkün.

3) iPhone'un varsayılanında uygulama entegrasyonu yok. Fakat JB'den sonra Action Menu ile bu olayı sisteme kazandırabiliyorsunuz.

4) Bu olaya bir şey denilemez zaten iPhone kapalı kutu. Ama ekstra aparatlar (Camera connection kit ya da usb host cable) ile usb üzernden cihaz bağlayıp belli bir seviyeye kadar kullanabiliyorsunuz.

5) Aslında bu iPhone'da da bir nebze var tabi ama Android'daki kadar iyi değil.

6) Bu olay zaten iPhone üzerinde yapılabiliyor. Installous isimli yazılım ile bilgisayarınızdan web tarayıcı üzerinden yazılım atıp yükletebiliyorsunuz. Ayrıca Installous'un kendi yazılım deposu da mevcut.

7) LockInfo isimli yazılım ile home screen'e de widget atılabiliyor ama androiddeki kadar iyi değil elbette.

8) Buna da diyecek bir şey yok. iPhone ile sadece klavyenin görünümü değişebiliyor. Gerçi çok da araştırmadım. Belki alternatif klavleyer de vardır. Bilmiyorum.

9) Henüz buna ihtiyaç duymadığım için araştırmadım iPhone üzernde bunu yapmayı ama 3. parti bir yazılım mutlaka vardır bunun için.

10) Bunun için iPhone'da Activator var.

Tabi tüm bu işlemler için JB şart :) JB'siz iPhone bir işe yaramaz :)

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İPhone ile Android karşılaştırması ...haksızlık bu ama
İphone askeri mantık, emir komuta sırasıyla çalışır, kafası pek basmayan müşteriye hava atsın diye 10 kat fiyatla satılır...
Android özgürlük demektir, sivildir isteyen istediğini yükler veya benim gibi acaayip kodlar yazar isteyen de yükler ( bu arada yazdığım o dandik kodlar 14 bin kere indirilmiş ) yani özgürlüktür, networktür...
Zavallı İphone üzerine çok gitmeyin

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Stone_40000_BC_vs_iPhone_3G_20.jpg

bu geldi aklıma :D

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süpersiin elmalısodammm
gece gece gülmekten karnım ağrıdı.....

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
iPhone'daki kısımları bildiğim kadarı ile ben de ekleyeyim.

1) Flash desteğine bir şey denilemez. Eklenebiliyor ama native olmadığı için yeteri kadar iyi değil.

2) Bu olayı da yine 3. parti yazılımlar ile yapmak mümkün.

3) iPhone'un varsayılanında uygulama entegrasyonu yok. Fakat JB'den sonra Action Menu ile bu olayı sisteme kazandırabiliyorsunuz.

4) Bu olaya bir şey denilemez zaten iPhone kapalı kutu. Ama ekstra aparatlar (Camera connection kit ya da usb host cable) ile usb üzernden cihaz bağlayıp belli bir seviyeye kadar kullanabiliyorsunuz.

5) Aslında bu iPhone'da da bir nebze var tabi ama Android'daki kadar iyi değil.

6) Bu olay zaten iPhone üzerinde yapılabiliyor. Installous isimli yazılım ile bilgisayarınızdan web tarayıcı üzerinden yazılım atıp yükletebiliyorsunuz. Ayrıca Installous'un kendi yazılım deposu da mevcut.

7) LockInfo isimli yazılım ile home screen'e de widget atılabiliyor ama androiddeki kadar iyi değil elbette.

8) Buna da diyecek bir şey yok. iPhone ile sadece klavyenin görünümü değişebiliyor. Gerçi çok da araştırmadım. Belki alternatif klavleyer de vardır. Bilmiyorum.

9) Henüz buna ihtiyaç duymadığım için araştırmadım iPhone üzernde bunu yapmayı ama 3. parti bir yazılım mutlaka vardır bunun için.

10) Bunun için iPhone'da Activator var.

Tabi tüm bu işlemler için JB şart :) JB'siz iPhone bir işe yaramaz :)
hep dolanbaçlı yollar kapıdan girmek varken bacadan girmeye uğraşmak neden :D

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
"Symbian" tek geçiyorum :) Dokunmatik ekran hariç sizin anlatıklarınızı 6600 bile yapılıyor :) İphone'nin ilk reklamlarını hatırlıyorum tvlerde ; "e-postalarınızı okuyun,webte sörf yapın,istediğinizi indirin" felan fişman. Aşırı komik gelmişti bana o zaman N70 kullanıyordum ve bunların hepsini yapıyordum. Çok fazla satınca merak edip arkadaşımdan kullanmak için almıştım. Şekil olarak gerçekten klas bir telefon ama parasını haketmiyor.

Not ; İşletim sistemi destek , özellik , uygulama yönünden karşılaştırmak isteyen android severlere duyrulur :P

Reaksiyon puanı
189
En iyisi iphone hiç bulaşmamak galiba :D :D noel babamıyım ben hem :D :D

Aslında cihaz olarak güzel de Apple kapatıcam diye kasıyo, cydia ekibi iyice açıcam iye kasıyo e bu yüzden de ite-kaka ilerliyo. Android yakında uçar gider zaten. Şimilik iPhone 4 var bende ama 2. bir telefon almam gerekirse kesinlikle Android olacak :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bunuda şimdi gördüm :D :D [video=youtube;frv_Ao19WqE]http://www.youtube.com/watch?v=frv_Ao19WqE[/video]