Linux Mint 11 Yayınlandı!

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Prize takili degilken sarjin ne kadar kaldigi gorunmuyor. Takiyorum cikariyorum birsey degismiyor. Bir fikri olan varmi acaba.?
Menü >> Tercihler >> Güç Yönetimi 'ni aç, Genel sekmesine geç, Her zaman bir simge göster 'i işaretle, Kapat. :)

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:)) o zaten oyle benim derdimi anlamadin sen. o simge var zaten ama On AC Power var On Battery Mode yok prizden cikardigimda pilin ne kadar kaldigini goremiyorum pil bitince kendiliginden shut down oluyor makine

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:)) o zaten oyle benim derdimi anlamadin sen. o simge var zaten ama On AC Power var On Battery Mode yok prizden cikardigimda pilin ne kadar kaldigini goremiyorum pil bitince kendiliginden shut down oluyor makine
Simge varsa üstüne tıklayarak ne kadar süre kaldığını görebilirsin tabi ama anladığım kadarı ile senin güç yönetim tercihlerinde batarya ile ilgili ayar sekmesi yok. Doğru mu anlamışım. Eğer öyleyse pille ilgili sıkıntı olabilir.
Pil ile ilgili değilse çözüm nedir bilmiyorum çünkü öyle birşey ne başıma geldi ne de başına gelen birini gördüm, ilksin :)

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet iste batarya ile ilgili ayar sekmesi yok ve nasil getirecegimide bulamadim. baya arastirdim internette ayni sorundan cok fazla karsilastim ama bir turlu cozumu bulamadim. neyse bakalim bulcaz bi caresini..

Simge varsa üstüne tıklayarak ne kadar süre kaldığını görebilirsin tabi ama anladığım kadarı ile senin güç yönetim tercihlerinde batarya ile ilgili ayar sekmesi yok. Doğru mu anlamışım. Eğer öyleyse pille ilgili sıkıntı olabilir.
Pil ile ilgili değilse çözüm nedir bilmiyorum çünkü öyle birşey ne başıma geldi ne de başına gelen birini gördüm, ilksin :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@smokje haklı, Ubuntu'nun yeni sürümlerinde bozduğu şeylerden başka biri de bu. Ubuntu tabanlı dağıtımlar da bundan nasibini alıyor doğal olarak. 10.04'te gösteriyordu halbuki. Zaten size tavsiyem, Ubuntu kullanacaksınız 10.04.2 kullanın. Teşbihte hata olmasın taş gibidir :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ubuntu tabanlı dağıtımlardan biri olan Mint'te öyle birşey yok ben girebiliyorum o ayarlara :D
Yiğit sende arada Mint'i kayır azcık :P

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ubuntu tabanlı dağıtımlardan biri olan Mint'te öyle birşey yok ben girebiliyorum o ayarlara :D
Yiğit sende arada Mint'i kayır azcık :P
Suçu Ubuntu'ya attım zaten :D Mint, Ubuntu'dan tamamen koptuğunda çok daha güçlü bir dağıtım olacak. Debian sürümünün biraz daha gelişmesini bekliyoruz. Mint'i kayırırım ama Mint 11 beni bile delirtmeye başladı bu aralar :D Çok fazla hata var Ubuntu'dan gelen. Mint ekibi hangi biriyle uğraşacak onlar da haklı.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Suçu Ubuntu'ya attım zaten :D Mint, Ubuntu'dan tamamen koptuğunda çok daha güçlü bir dağıtım olacak. Debian sürümünün biraz daha gelişmesini bekliyoruz. Mint'i kayırırım ama Mint 11 beni bile delirtmeye başladı bu aralar :D Çok fazla hata var Ubuntu'dan gelen. Mint ekibi hangi biriyle uğraşacak onlar da haklı.
O hatalar bana niyeyse denk gelmiyor :D İyiki de gelmiyor :D Sadece açılırken animasyon yapamadık sende biliyorsun Mint Sunrise teması olmadı bende...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Benim de panelle başım belada bu aralar :D Her an kaldırıp Elementary'ye dönebilirim. Direniyorum ama bakacağız, gidişat onu gösteriyor :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
@hsngrms ve @y_ateş bu söylediklerinizi Ubuntucu abileriniz :closedeyes: duymasın önce azar çeker :tongue: sonra da gelir ubuntu forumdan atmaya alıştıklarından bu sitedende atmaya neyim kalkarlar sonra :D :D Hayatınız falan kararır alimAllah :lol::lol::lol::lol:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@hsngrms ve @y_ateş bu söylediklerinizi Ubuntucu abileriniz :closedeyes: duymasın önce azar çeker :tongue: sonra da gelir ubuntu forumdan atmaya alıştıklarından bu sitedende atmaya neyim kalkarlar sonra :D :D Hayatınız falan kararır alimAllah :lol::lol::lol::lol:
Oradan epey atılan oluyormuş galiba o yönden kötü bir şanı olduğunu duydum gibi hatırlıyorum :D
Benim de panelle başım belada bu aralar :D Her an kaldırıp Elementary'ye dönebilirim. Direniyorum ama bakacağız, gidişat onu gösteriyor :D
Panelde ne gibi bir sorun var? Ben memnunum en çokta şeffaflık özelliği hoşuma gidiyor :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@karizmaxi, bize her yer Trabzon, bu durumda her yer Linux :D

Bir açılışta saat çöküyor, sonrakinde bildirim alanı. Aralarında anlaşmışlar sanırım, sırayla iş başındalar :D Forumda konuşmuşsunuz daha önce, oradakileri denedim ama bir değişiklik olmadı. Neyse, döneceğim ben Elementary OS'e LMDE kararlı sürüm çıkana kadar.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@karizmaxi, bize her yer Trabzon, bu durumda her yer Linux :D

Bir açılışta saat çöküyor, sonrakinde bildirim alanı. Aralarında anlaşmışlar sanırım, sırayla iş başındalar :D Forumda konuşmuşsunuz daha önce, oradakileri denedim ama bir değişiklik olmadı. Neyse, döneceğim ben Elementary OS'e LMDE kararlı sürüm çıkana kadar.
Yaw bende panele eklediğim menünün kısayolu neyin nesi diyodum :D Elemantary'nin simgesiymiş :D Sitesine girer girmez Mac OS X'i çağrıştırdı :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Mac'den esinlendik diyorlar zaten ama bu gidişle görsellik olarak Mac'i de geçecekler gibi. Çok şık tasarımları var.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu da Ubuntu tabanlıymış. Bıktım Ubuntu tabanlılardan (Mint hariç) :D

Mac'den esinlendik diyorlar zaten ama bu gidişle görsellik olarak Mac'i de geçecekler gibi. Çok şık tasarımları var.

Görsellik tamamda kaynak kullanımı ne alemde? Benim için o daha önemli mesela :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
hsngrms dedi ki:
Oradan epey atılan oluyormuş galiba o yönden kötü bir şanı olduğunu duydum gibi hatırlıyorum :D
Epey değilde Mükemmel olan 11.04'e laf söyleyen ya da yöneticilerle aynı fikri paylaşmayan herkes atılıyor :D Çok üzülüyor ama insan atılınca da hani. Kaç gündür uyku uyuyamıyorum :lol::clap: :D

@y_ateş haklısın :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ubuntu tabanlı ama, ileriki sürümlerde bütün programları kendi üretimleri olacak neredeyse.

Postler: E-posta istemcisi

postler-mockup-6-11.png

Beatbox: Müzik Çalar

2011-06-15_00-30-04.png

Dosya yöneticisi Marlin

inagmc.png

Hatta kendi masaüstü ortamlarını yazıyorlar Pantheon diye. Kendi mesajlaşma programları, adres defteri programı, sözlük programı vs. vs.

Yani adamlar çalışıyor. Diğer Ubuntu tabanlı dağıtımlar gibi iki tema değiştirip yeni dağıtım diye çıkarmıyor.

Kaynak kullanımı Mint'ten biraz daha az, ama çok bir fark yok.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ubuntu tabanlı ama, ileriki sürümlerde bütün programları kendi üretimleri olacak neredeyse.

Postler: E-posta istemcisi

postler-mockup-6-11.png

Beatbox: Müzik Çalar

2011-06-15_00-30-04.png

Dosya yöneticisi Marlin

inagmc.png

Hatta kendi masaüstü ortamlarını yazıyorlar Pantheon diye. Kendi mesajlaşma programları, adres defteri programı, sözlük programı vs. vs.

Yani adamlar çalışıyor. Diğer Ubuntu tabanlı dağıtımlar gibi iki tema değiştirip yeni dağıtım diye çıkarmıyor.

Kaynak kullanımı Mint'ten biraz daha az, ama çok bir fark yok.
Hayalimdeki şey! Aferin adamlara. :) Linux'u bu dağıtım ilerletecek her şeyi hazır olduğunda. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gençler sohbete doyum olmuyor iyi stres attık ama ben kaçar çarşıda işlerim var sonra yine geleceğim ama o zamana kim öle kim kala :P
Bol metalli bol Linuxlu akşamlar dilerim :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Gençler sohbete doyum olmuyor iyi stres attık ama ben kaçar çarşıda işlerim var sonra yine geleceğim ama o zamana kim öle kim kala :P
Metal kafaya, Linux strese iyi gelir çünkü. :P

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bu kadar metal yeter :D Sana iyi gezmeler :D

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben Linux Minti indirmek için sitelerine girdim türkçe 32 bit var 64 bit var hangisini indirmem gerekiyor

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Karpuzlu Headbang yaptıracaktık. :D
Ya ondan pogo vardı asıl stres öyle atılıyo :D Bi pogo yapamadan kaçmak zorunda kalık vay be :P
Arkadaşlar ben Linux Minti indirmek için sitelerine girdim türkçe 32 bit var 64 bit var hangisini indirmem gerekiyor
İşlemci mimarin hangisini destekliyor ise onu indirmen daha makul olur? 32bit garanti olanı kesin çalışır, eğer indirmeye başlamadıysan ve sistemin 32 bit mi 64 bit mi bilmiyorsan 32 biti indir. Biliyorum 64 bit diyorsan 64 biti indir :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ya ondan pogo vardı asıl stres öyle atılıyo :D Bi pogo yapamadan kaçmak zorunda kalık vay be :P

Karpuzlu Headbang daha zevkli oluyor. Şöyle oluyor. Önüne karpuz koyuyorlar, kesilmiş. Sende headbang yaparak karpuzu dağıtıyorsun. :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Karpuzlu Headbang daha zevkli oluyor. Şöyle oluyor. Önüne karpuz koyuyorlar, kesilmiş. Sende headbang yaparak karpuzu dağıtıyorsun. :D
Yazık güzelim karpuza :D Keleğinden koysalar bari yoksa dayanamam yerim :D