Uyumlu Ekran Kartı Tavsiye.

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemim; Intel Q9550 2.83ghz İşlemci, Gigabyte EP45C-DS3R Anakart, 4GB 2*2GB Kingston HYPERX CL7 1333Mhz DDR3 Ram, Sparkle GTS250 512MB GDDR3 Ekran Kartı 'ndan oluşmakta. Ekran kartı gitti ısınıp ısınıp kapanıyordu artık hiç görüntü vermiyor, eski basit ekran kartıyla denediğimde hiçbir sıkıntı yok yani sistem sağlam.

Maksimum bütçe; 300-350TL.

Ati veya Nvidia farketmez.Bugüne kadar sadece nvidia kullandım fakat Ati HD5800 ve üzeri serileri araştırdım performans gayet iyi.

Önerilerinizi bekliyorum.:rolleyes:

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bende 2 haftadır izliyorum aynı ürünü, fiyat çok iyi.Performansta tüm incelemelerde 6850 den daha yüksek arada sadece enerji tüketimi farkı var.Tek takıldığım nokta kartın O.C.'lu olması acaba sıkıntı çıkarır mı? Bir kere Sparkle GTS250 den dilim yandı malum kart 9800gtx+ modelinin yeniden isimlendirilmiş haliydi yani Overclock'lu çok ısınıp oyundan atıyordu, acaba bundada benzer sıkıntı olabilir mi? GIGABYTE marka olarak benim yıllardır tercih ettiğim bir marka fakat overclock yapmayan biri olarak bu kart biraz gözümü korkutuyor. Alıp kullanan var mı? Memnuniyet nasıl acaba?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Evet bende 2 haftadır izliyorum aynı ürünü, fiyat çok iyi.Performansta tüm incelemelerde 6850 den daha yüksek arada sadece enerji tüketimi farkı var.Tek takıldığım nokta kartın O.C.'lu olması acaba sıkıntı çıkarır mı? Bir kere Sparkle GTS250 den dilim yandı malum kart 9800gtx+ modelinin yeniden isimlendirilmiş haliydi yani Overclock'lu çok ısınıp oyundan atıyordu, acaba bundada benzer sıkıntı olabilir mi? GIGABYTE marka olarak benim yıllardır tercih ettiğim bir marka fakat overclock yapmayan biri olarak bu kart biraz gözümü korkutuyor. Alıp kullanan var mı? Memnuniyet nasıl acaba?
senin dediğin eski seri bir kartın birkaç küçük değişiklikle yeniden üretimi. 5850 o tarz bir kart değil. overclocklu olmasının da dezavantajı tekrar overclock yapmak istediğin zaman, zaten overclocklu olduğundan, çok fazla hız artışı olmaması. eğer ekran katına overclock yapmayı düşünmeyen biriysen (benim gibi) fabrika çıkışlı overclocklu modeller daha avantajlı hatta. overclock deneyimi olmayan kullanıcılar için stabil saat değerlerine ulaşmak sıkıntılı olabilir. oysa fabrikada overclock sonrası her türlü test yapıldıktan sonra kart piyasaya sürülür. ısınma konusunda da bir sıkıntı olacağını sanmam. kartın çift fanlı soğutması var. ama deneyen birilerinden de görüş alabilirsen iyi olur. :)

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstadım çok teşekkür ederim yardımların için çok aydınlatıcı oldu benim için overclock olayında hiçbir çekingem kalmadı karttan, kullanan arkadaşların konularında sordum memnuniyet nasıl diye cevap gelmedi, fakat önemli değil yaptığım araştırmalarda bu kart Nvidia geforce GTX470 modeliyle kafa kafaya ve fiyatı çok iyi HD5850 ile HD6850 farkını bilmiyorum fakat bana FPS gerekli onuda HD5850 1680*1050 çözünürlükte HD6850 den fazla veriyor. Bana yeterli geldi sipraşini vermek üzereyim tek sormak istediğim HD6850'ın farkı grafiksel anlamda nedir?? Bazı forumlarda Morphological AA özelliği yani antialiasing olmayan oyunlarda da örneğin dead space - dead space 2 gibi grafik işlemcisi antialiasing uygulayarak daha kaliteli bir görüntü veriyormuş.Bu özelliğin HD5850'de de yeni driverla açılabilindiği söyleniyor.Ne derece doğru bu konuda HD6850 daha mı iyi olur fakat FPS düşük aynı zamanda shader unit 960, HD5850'de 1440. <= (

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
donanım olarak 5850 daha iyi bir kart. zaten amd 6xxx serisi ile isim değişikliğine gitti. 57xx serisine karşılık 68xx serisini 58xx serisine karşılık da 69xx serisini çıkardı. :)

57xx ===> 68xx

58xx ===> 69xx

ancak 68xx serisi yüksek saat hızları ile 58xx serisine eşdeğer performans sunuyor. 68xx serisinin bunun yanında, 2 avantajı var. birincisi directx 11 performansı 58xx sersinden daha iyi. ancak piyasada henüz dx 11 destekli oyun fazla yok. kaldıki, mevcut oyunlarda da dx 11 açıldığı zaman fps değerleri ciddi oranda düşüyor. eğer dx 11 destekli oyun oynanacaksa, daha üst seviye kartlar tercih edilmeli. ikinci avantaj ise tesselation performansının 58xx serisinden daha iyi olması. ancak tesseletaion da tıpkı dx 11 gibi fps değerini düşüren özelliklerden biri. :)

senin bahsettiğin AA olayını ilk kez duydum. eğer yazılımsal bir destekse, sürücü güncellemesi ile 58xx serisinde de çalışması lazım. ancak donanımsalsa olmaz tabi.

kısaca, oyunları yüksek çözünürlükte, dx 10 ile, akıcı bir şekilde oynamak için 5850 daha iyi bir tercih. :)

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılımsal destek driverla 58xx serisinde de açılıyor. DX11 istiyor gönül elbet fakat bütçe kısıtlı hd5850 benim için en iyisi.

Çok teşekkür ederim, içim çok rahat bir şekilde siparişi verdim. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Yazılımsal destek driverla 58xx serisinde de açılıyor. DX11 istiyor gönül elbet fakat bütçe kısıtlı hd5850 benim için en iyisi.

Çok teşekkür ederim, içim çok rahat bir şekilde siparişi verdim. :)
birşey değil. hayırlı olsun. kullandıktan sonra izlenimlerini de konuya yazarsan iyi olur. alacaklara yol gösterici olur. ben de ne zamandır kasa kurucam hala bütçemi denkleştiremedim. şimdi de dolar fırladı. şimdi alacak olsam aynı ekran kartını alırdım. :)

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle çok iyi bir kart beklentilerimden fazla geldi :) kim bilir belkide daha yeni olduğu için fakat fan sesi 0 ısınma çok az yani, soğutma çok başarılı. DX11 de very high özelliklerle 1440*900 çözünürlük AA kapalı fps çok iyi çok rahat hiç 0 kasma ile çok seri akıyor Metro 2033 oyunu :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Kesinlikle çok iyi bir kart beklentilerimden fazla geldi :) kim bilir belkide daha yeni olduğu için fakat fan sesi 0 ısınma çok az yani, soğutma çok başarılı. DX11 de very high özelliklerle 1440*900 çözünürlük AA kapalı fps çok iyi çok rahat hiç 0 kasma ile çok seri akıyor Metro 2033 oyunu :)
metro 2033 baya kasan bir oyun ve yanlış bilmiyorsam nvidia destekli. bu oyunda bile bu kadar iyiyse başka oyunlarda daha da güzel neticeler verir. hayırlı olsun, güle güle kullan. :)