Kasa toplama acil yardım

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar dün vatan mağazasından bibilgisayar topladım ama kafama takılan birkaç şey var yardım ederseniz sevinirim

ilk olarak sistem

i5 2500k işlemci
ASUS P8P67 LE INTEL P67(B3) SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
xilence 600w psu
kingston 4gb ram
wd 1tb hdd
asus hd6850 ekran kartı

1-bu sistem için psu yeterli mi?
2-anakartla ekran kartı uyum sorunu çıkarır mı?
3-psu dan çıkan kablolarla ekran kartını direk besleyebilirmiyim yoksa ekran kartı ile gelen kabloları kullanmalımıyım?

yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim

falcao

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
psu yeterde ekran kartı uyum sorunu çıkartabilir bana göre tabi işin ustaları daha iyi bilir

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Eğer overclock yapmayacaksan 450 watt yeterli olur , ve overclock yapmayacaksan 2500k değil 2500 al işlemciyi farkı yok ikisinin.

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
overclock tan çok anlamam ama ileride uğraşırım diye düşünüyorum onun için 2500k alayım dedim
ekran kartı&anakart uyumu için ne söyleyebilirsiniz. eğer uyumsuz olur diyorsanız değiştirebilirim

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Sanmıyorum bi sorun yaşayacağını ikiside pci-e olduktan sonra

hdd yi sata 3.0 olanından al

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
parçalar uyumlu. bir sıkıntı çıkmaz. rami 1600 mhz al. anakartın bu hızı destekliyor. hatta daha yüksek hızlara çıkıp overclocklu ram kullanabilirsin. ama sana hem daha pahalıya patlar hem de ısınma vb sorunlar yaratabilir. HDD olarak WD 64 mb önbellekli sata III 6 gbs olanlardan al.

güç kaynağının üzerinde yeterli çıkış varsa ekran kartına bağlayıp kullanırsın. ekran kartı kutusu içinde nolur nolmaz diye yardımcı giriş aparatı koyarlar. mesela ben geçmişte ekran kartı aldım. eski kartım ek güç girişine ihityaç duymuyordu. pci slotundan enerji alıyordu. yeni ekran kartım 6 pinlik elektrik girişi istiyordu. güç kaynağımda da 6 pin girişi yoktu. ekran kartının yanında gelen yardımcı girişi kullandım.

şimdiden hayırlı olsun. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Böyle bir sisteme bir SSD disk yakışır :)

sedanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem güzel ama ramın markası işi bozmuş.
g-skill yada geil plus sb uyumlu 1600 mhz cl9 serilerinden 4*2 yada 2*2 dual kanal ram almalısın.
bu ekran kartına psu fazlasıyla yeter ama ileride ç,ift ekran kartı v.s. düşünürsen sıkıntı olmaması için 750 watt yapmanda fayda var.

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:00 ----------

overclock tan çok anlamam ama ileride uğraşırım diye düşünüyorum onun için 2500k alayım dedim
ekran kartı&anakart uyumu için ne söyleyebilirsiniz. eğer uyumsuz olur diyorsanız değiştirebilirim
bu saatten sonra oc yapmam diyen kullanıcı olmaz hem yeni nesil işlemcilerde overclock yapmak 1 saniyelik iş.
sen 2500k al